Magyar Guinness Világrekord trial kerékpárral

E-mail  Nyomtatás
2018. július 31. kedd
  |   Szerző: Sajtóközlemény


Hegedűs László második Guinness-világrekordját állította fel vasárnap Londonban a kerékpározás ügyességi szakágában, triálban.


A 28 éves ceglédi sportoló London legnagyobb kerékpáros eseménye, a Prudential Ride kísérőprogramjai keretében 15 darab, egymástól másfél méter távolságra elhelyezett, 65 centiméteres korlátot ugrott át bringájával, mindezt időre. A korábban világ- és Európa-bajnokságon is első tízben végző huszonkétszeres magyar bajnok a brit Joe Oakley 13:88 másodperces eredményét javította kerek 13 másodpercre!


A Londoni Green Park-ban Hegedűs már tavaly is felállított egy Guinness-rekordot, amikor egy 179,5 centiméteres akadályra ugrott fel kerékpárjával. Ezt szintén a Prudential Ride napján, 2017. július 28-án érte el, ilyenkor százezres bringázó tömeg vonul a brit fővárosban és profi országúti kerékpárversenyeket is rendeznek.


A vasárnapi rekordállítást nehezítette az időjárás is, a „Hegeshow” címmel látványos bemutatóiról is ismert kerékpáros így nyilatkozott sikeréről: Zuhogó eső, nagy szél, füves talaj és egy elszánt magyar bringás! Ma két világrekord kísérlet lett volna, amiből az egyik volt az enyém. A külső körülmények miatt a másik versenyző visszalépett, viszont én úgy éreztem, hogy meg kell próbálnom! “Most vagy soha!” A hivatalos három próbából harmadjára sikerült! Ahol akarat és szív is van, ott eredmény is van! Köszönöm Mindenkinek, aki velem volt lélekben ezen a nagyszerű napon! Köszönöm a támogatóimnak a közös munkát, a családomnak a bíztatást, Turjányi Tamásnak a felkészülési lehetőséget és a szervezőknek, akik újra meghívtak Londonba!

 

Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Magyar Guinness Világrekord trial kerékpárral Hegedűs László második Guinness-világrekordját állította fel vasárnap Londonban a kerékpározás ügyességi szakágában, triálban...


Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések