Magyar eredmények a Giro Rosa viadaláról, a Szebeni Körről és az Osztrák Körversenyről

E-mail  Nyomtatás
2017. július 10. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Király Mónika a női Giro d’Italián, Lovassy Krisztián a Szebeni Körön, míg Kusztor Péter az Osztrák Körversenyen szerepelt.

A holland Anna Van der Breggen (Boels-Dolmans) a második szakaszt követően vette fel a rózsaszín trikót a női Girón, azaz a Giro Rosa versenyén, amit aztán már nem is adott ki a kezéből. A második az olasz Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5), míg a harmadik a szintén holland Annemiek Van Vlauten (Orica-Scott) lett. Az idei Giro jóval kevesebb hegyet tartogatott, mint korábban. Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) végül az összetett 71. helyén zárta a tíz napos megmérettetést, legjobb eredménye egy huszonegyedik hely volt, amit a hegyi időfutam során ért el, amikor hosszú időn keresztül vezette is a versenyt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2.1-es besorolású Osztrák Körverseny a hazaiak legnagyobb örömére Stefan Denifl (Aqua Blue Sport) sikerével zárult. A dobogó másik két fokára a spanyol Delio Fernandez Cruz (Delko Marseille Provence KTM) és a kolumbiai Miguel Angel Lopez (Astana) állhatott fel. A mezőny egyetlen magyar kerekese Kusztor Péter (Amplatz-BMC) az összetett 74. pozíciójában zárt, az utolsó szakaszon az előkelő tizenharmadik helyen érve célba.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A szintén 2.1-es kategóriájú Szebeni Körverseny a papírformának megfelelően a kolumbiai Egan Bernal (Androni Giocattoli) sikerét hozta, aki a királyszakasz megnyerésével biztosította be elsőségét Colin Stüssi (Roth-Akros) és Valentin Baillifard (Roth-Akros) előtt. A mezőny egyetlen magyar versenyzője Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) a 45. helyen zárta a viadalt. Krisztián a prológon egészen kiváló eredményt elérve a tizedik lett.

 

Fotók: facebook.com/Dragos Dumitru/S.C Michela Fanini-Rox

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések