Lovassy Krisztiánnal a mezőnyben rajtol a 2018-as apeldoorni pályakerékpáros világbajnokság

E-mail  Nyomtatás
2018. február 28. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Február 28. és március 4. között rendezik a pályakerékpáros világbajnokságot a hollandiai Apeldoornban, melyen Lovassy Krisztián képviseli a magyar színeket.

A pályakerékpározás a kerékpáros szakágak aggastyánja. Az első pálya-világbajnokságot ugyanis már 1893-ban megrendezték. 1900-ig a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elődje szabályozta az eseményt, majd az UCI fennhatósága alá került. A február 28-án kezdődő hollandiai világbajnokság már a 115. pálya-vb lesz.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lovassy Krisztián a tavalyi berlini Európa-bajnokságon scratchben szerzett ezüstérmet. Elmondása szerint jó formában utazott ki Hollandiába, de abban is biztos, hogy most már sokkal jobban figyelnek majd rá a riválisai. Krisztián március 1-jén csütörtökön scratchben, míg egy nappal később a pontversenyben lesz érdekelt.


Összesen negyven nemzet több mint 400 sportolója – 235 férfi és 172 nő – vívta ki az indulási jogot, amely létszám harminc fővel magasabb, mint egy évvel ezelőtt. A pályaversenyzés idén jubilál, hisz pont hatvan éve 1958-ban indulhattak először nők a világbajnokságon.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A sprintszámokban a hölgyeknél mindenféleképpen ki kell emelni a német Kristina Vogelt, aki toronymagas favoritként sprintben, keirinben, 500 méteres egyenkénti időfutamban és csapatsprintben is eséllyel áll rajthoz. Legnagyobb kihívója az orosz Daria Shmeleva lehet.


A férfiaknál a riói olimpia háromszoros aranyérmese a brit Jason Kenny visszatér, bár az orosz Denis Dmitriev, a francia Francois Pelvis, a maláj Azizul Hasni Awang és az új-zélandiak bombaerős – ezáltal a csapatsprintben favorit – triója Edward Dawkins, Ethan Mitchell és Sam Webster ellenében nem lesz túlságosan könnyű dolga.


Az állóképességi számokban a nőknél mindenféleképpen szólni kell az omnium topfavoritjáról a brit Laura Kenny-Trottról, aki Madisonban is szeretne aranyérmet szerezni, csakhogy a belga duó, nevezetesen Jolian D’hoore és Lotte Kopecky is ugyanezzel a céllal ruccant át Hollandiába.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiaknál az ausztrálok a közelgő Nemzetközösségi Játékokra készülvén egy igencsak felforgatott sorral érkeznek, de ott lesz a mezőnyben a pontverseny címvédője Cameron Meyer, a franciák bombaerős kettőse Benjamin Thomas és Morgan Kneisky, míg a scratchben a lengyel Adrian Teklinski számíthat kiemelkedő névnek.


A vb eseményeiről a velo.hu folyamatosan beszámol!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések