Lovassy Krisztián a tartalékok közé kvalifikált a pályakerékpáros-világkupára az olimpiai omnium versenyszámban

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 16.
  |   Szerző: velo.hu

Lovassy Krisztián hármas számú tartalékként kvalifikált a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat omnium futamaira.

A 2020-as tokiói olimpiára készülő Lovassy Krisztián (hiszen az olimpián csak omnium szám van az állóképességi számok közül)  kiváló eredmények egész sorával rukkolt ki a 2018-as idényben – 4. hely a 4 Sere Internazionale Città di Pordenone, 7. hely a GP Prostejov, 9. hely a GP Brno és 9. hely a GP of Moscow CL1-es versenyein; 2. hely a GP Presov, 4. hely a GP Favorit Brno és 5. hely a GP Czech CL2-es viadalok Omnium számaiban – ennek ellenére nem sikerült egyenes ágon kvalifikálnia a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozatra.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A BVSC-Zugló kerekese a hármas számú tartalék, ami azt jelenti, hogyha a kvótaszerzők közül nem nevez mindenki az adott világkupa futamra, akkor a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a tartalékok közül hív meg versenyzőt, méghozzá a besorolási sorrendben, tehát először az első tartalékot kérik fel, és így tovább. A 2017/2018-as szezonban a hat világkupa futamból háromszor is lehetőséget kapott a tartalékok között kvalifikált versenyző az Omnium számban, így matematikailag abszolút van esély Krisztián szereplésére is, ami elengedhetetlen a világbajnokságra való kvalifikációhoz.


A magyar versenyzőnek nem volt könnyű dolga, hisz versenyenként két-három kerékpárossal szerepeltek a nagyobb nemzetek, így folyamatosan pontokat gyűjtve, ráadásul az Omniumban osztották a legkevesebb kvótát.

 

Természetesen Lovassy Krisztián a scratch-ben és a pontversenyben képviselheti majd hazánkat a világkupán!
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések