Lovassy Krisztián: kormánytörés és két top 10-es hely Portugáliában a C1-es versenyeken

E-mail  Nyomtatás
2017. december 17.
  |   Szerző: VELO.hu

 A miltoni pályakerékpáros világkupát követően egy könyebb, versenymentes időszak várt Lovassy Krisztián számára, aki az őszi szezon nehézségeit Kaliforniában próbálta némiképp enyhíteni. A hazatérés után edzőjével, Pataki Ibolyával Portugáliába utaztak, az idei utolsó megmérettetésükre.

 

Az Anadiában rendezett UCI C1-es versenyhétvégén Lovassynak a világbajnoki kvalifikáció érdekében a pontversenyben és a scratchben mindenképpen rajthoz kellett állnia, de emellé bevállalta az omniumot is, gondolva már a jövő évi világkupa sorozatra. Krisztián tavaly kevés omnium versenyen ment, így az idei pályakerékpáros világkupa szezonra az olimpiai pályaszámban nem tudta kvalifikálni magát. A tokiói kvalifikáció pontgyűjtése a jövő őszi világkupáktól indul, a BVSC-Zugló pályása számára a következő versenyeken szerzett omnium pontok a 2018-19-es világkupákra jutáshoz különösen fontosak lehetnek.

 Diavetítéshez kattints a képreA három különböző versenyszámban való részvétel és az ezekhez szükséges selejtező futamok azt jelentették, hogy két nap alatt összesen 9 futamban állt rajthoz, ezt a jelenlévők közül senki más nem tette, mert a többi nemzet 2-4 versenyzővel érkezett és elosztva versenyeztették embereiket a futamokban, hiszen a VB kvalifikációhoz a nemzeti rangsor számít, melynél a nemzetek versenyzőinek eredményei összeadódnak.

 

Elsőként péntek délután a pontverseny kvalifikációs futamára került sor, ahol rögtön a rajt után bukás történ, Lovassy is elesett és eltört a kormánya is. A tartalékkerékpárral folytatni tudta a futamot és három másik versenyzővel együtt körelőnyt csináltak, így jutott be könnyedén az esti 20 km-es döntőbe, ahol a magyar az erős mezőnyben a hetedik helyen zárt 24 ponttal, a futamot a spanyol Mora nyerte (54 pont), a holland Van Schip előtt.

 

Szombaton aztán beindult az igazi nagyüzem. Reggel az onmiumba való 24 közé jutáshoz kellett mennie egy pontversenyt, ami jól is sikerült, így továbbjutott. Az első omnium számban, a scratch-ben a fináléban egyedül volt szökésben, de 3 körrel a vége előtt megfogta a mezőny, végül 22. lett. A tempó versenyben (ahol két körönként van részhajrá) 13. volt, így két futam után a 18. helyen állt az omnium összetettben.

 

Ezt követően jött a scratch elődöntő, ahol megint simán továbbjutott. A délutáni program első futama a 15 km-es, véghajrás scratch döntő volt, ahol a tizedik helyre jött megaz  eddigra már hullafáradt Lovassynak, győzött a skót Archibald egyedül dupla körelőnnyel.

 

Az omnium utolsó két futama, az elimination és a pontverseny már nem hozott csodát, Lovassy a "túlélésért" ment, végül 19. lett a négy futamból álló omnium összetettben.

 

Krisztián a hétvége során 120 világranglista pontot kapott a pontversenyben, 100 pontot scratchen és 45 pontot omniumban.  

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések