Lovassy Krisztián ezüstérmes a pályakerékpáros Európa-Bajnokságon + FOTÓGALÉRIA

E-mail  Nyomtatás
2017. október 19. csütörtök
  |   Szerző: Szilasi László

Diavetítéshez kattints a képre

 

Diavetítéshez kattints a képreTalán élete legjobb futama volt! A Berlinben zajló pályakerékpáros Európa-Bajnokság férfi 60 körös scratch versenyszámában (melyen 52 km/h-ás átlagot hajtottak) ezüstérmet szerzett Lovassy Krisztián, mely a magyar pályasport eddigi egyik legjobb EB eredménye. Az áprilisi világbajnokságon a pontversenyben 9. helyet elért versenyzőnk már múlt héten is remekelt egy első kategóriás bécsi pályaversenyen, most a kontinensviadalon tökéletes versenyzéssel állhatott a dobogó második fokára. A sratch futamban a végső befutó sorrendje számít, ezt felülírja, ha valamelyik versenyző (k) körelőnyhöz jut, akkor a köztük lévő befutó sorrend a döntő. 

 

A nagyon erős sratch mezőnyben 15 körrel a rajt előtt indult meg az első komolyabb szökés, melyet Lovassy, egy norvég és egy ír bringás kezdeményezett. Később felzárkózott hozzájuk az ukrán és kb. 10 körrel később megcsinálták a körelőnyt, azaz utolérték a főmezőny végét. Közben a későbbi aranyérmes francia és a hazai pályán száguldó német is körelőnyt csináltak, így a táv második felében hatan voltak előnyben. 

 

A következő 15 kör nyugodtabban telt, majd az ukrán és az orosz szöktek meg. Őket 5 körrel a vége előtt érte utol egy kisebb csoport, benne a végig nagyon aktívan versenyző és sokat vállaló Lovassyval, aki már 17 éve dolgozik együtt edzőjével, a pálya válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával Pataki Ibolyával. Krisztián nagyon okosan helyezkedett az utolsó körökben is, a hajrát remek pozícióból kezdte és el is tudtak szakadni a többiektől a befutóig.

 

Ez az ezüstérem a hazai pályasportnak (és kerékpársportnak is) óriási eredmény, a következő napokban pedig Lovassy még a pontversenyben és az omniumban is bizonyíthat. Az EB-t követően ő és Szalontay is a két európai pálya világkupán indulnak, fő céljuk a jövő márciusi VB. A hazai szurkolóknak jó hír, hogy 2018-ban valószínűleg többet láthatják a jelenleg Luxemburgban profiskodó "Sumit", aki a hírek szerint magyar csapatban folytatja országútis pályafutását. 

 

FOTÓGALÉRIA ITT

 

Eredmények:

1. Daniel Garel (Franciaország)

2. Lovassy Krisztián (Magyarország)

3. Roman Gladish (Ukrajna)

 

A pálya EB minden napjáról beszámolunk a VELO.hu honlapon.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.10.21. 13:01
Wow, ez szuper! Gratulalok!!

2017.10.21. 11:28
Gratulálok, szuper eredmény!!!!


2017.10.20. 21:50
Nagyszerű eredmény! Élmény volt nézni a versenyzésedet.

További sok sikert neked és Ibolyának is.

2017.10.20. 11:30
Szívből gratulálok!!

2017.10.19. 22:18
Nagyon nagy gratuláció mind Lovásznak mind Ibolyának.
Hajrá saját nevelés!!!!!!:)

2017.10.19. 21:31
Végre!:))) Csodás eredmény, köszönet érte!

(velósok, miért nem ez a vezető hír?!)

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések