Lovassy Krisztián a top 10-ben zárt a hongkongi pályakerékpáros világkupa Scratch futamában

E-mail  Nyomtatás
2019. január 26. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Január 25. és 27. között Hongkong ad otthont a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa utolsó fordulójának. A magyar színeket ezúttal is Lovassy Krisztián (Omnium, Scratch) és Szalontay Sándor (Keirin, Sprint) képviselik.

A második nap versenyprogramjában Lovassy az Omniumban és a Scratchben, míg Szalontay a Keirinben volt érdekelt. A bombaerős mezőnyben Krisztián az Omnium Scratch számát a 23., a tempóversenyt a 22., míg az eliminációs számot a 24. helyen zárta. A végső győzelem csak a pontversenyben dőlt el, végül az ausztrál Cameron Meyer nyerte az Omniumot a francia Benjamin Thomas és az új-zélandi Campbell Stewart előtt. Lovassy Krisztián a 24. helyen végzett, amellyel 50 világkupa pontot gyűjtött.


A sorozat összetettjében a görög Christos Volikakis diadalmaskodott, Krisztián 550 pontjával a tizenkilencedik helyen zárt. A szövetségi kapitány számításai szerint ez elegendő lehet a világbajnoki kvalifikációhoz, de meg kell várni a hivatalos listát.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lovassy Krisztiánnak nem sok ideje volt pihenni, hisz az Omnium utolsó számát követően alig fél órával már a hatvan körös, tizenöt kilométeres Scratchben volt érdekelt.


Az 53,271 kilométer/órás átlagot hozó futamban négyen tudtak körelőnyt csinálni, akik közül a kínai Liang Guo győzött, a magyar származású, de amerikai színekben versenyző Hegyváry Adrián előtt. Krisztián remekül helyezkedve az első tíz között zárt, a jelenlegi lista szerint a kilencedik helyen, de többen is kérték a bíróktól a végeredmény módosítását mivel az utolsó körre kétszer is becsengettek, ami megzavarta a versenyzőket. Végleges eredménylista nagy valószínűséggel csak a világkupa záró napján várható.


Szalontay Sándor a Keirin első körében csak egy hajszállal maradt le a továbbjutást jelentő helyről, a koreai Jeseok Oh és a kanadai Hugo Barrette mögött harmadikként haladt át a célvonalon. A reményfutamban nem jött ki számára a lépés, így végül a huszonötödik helyen végzett, ami egyetlen világkupa pontot ér. Hongkongban a holland Theo Bos diadalmaskodott, összetettben pedig a kanadai Barrette győzött, Szalontay 591 ponttal a 24. helyen abszolválta a 2018/2019-es világkupa-sorozatot.


A hongkongi világkupa záró napján Szalontay Sándor Sprintben lesz érdekelt.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések