Lovassy Krisztán 10. a Szebeni Kör nyitányán, magyar eredmények a női Giróról és az Osztrák Körről

E-mail  Nyomtatás
2017. július 06. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) a női Girón, Kusztor Péter (Amplatz-BMC) 2.1-es besorolású Osztrák Körön, míg Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) a szintén 2.1-es kategóriájú Szebeni Körversenyen szerepel.

A Giro Rosa és az Osztrák Kör első szakaszain történteket követően, a legnagyobb presztízzsel bíró női szakaszverseny egy 118 kilométeres szakasszal folytatódott Ochiobello környékén. Az Orica-Scott csapata hatalmas tempót diktált, többek között ennek is volt köszönhető, hogy az oldalszélben az utolsó harminc kilométerre fordulva több részre szakadt a mezőny. Az etapgyőzelmet a belga Jolien D’Hoore (Wiggle-High 5) szerezte meg Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) két perces hátránnyal a 141. helyen ért célba. Összetettben Anna Van der Breggen (Boels-Dolmans) megtartotta vezető helyét.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az ötödik szakasz során egy 12,7 kilométeres egyenkénti időfutam várt a lányokra, helyenként 10-15 százalékos részekkel, ami kedvezett Király Móninak, aki egy jó darabig vezette is a versenyt. Végül Annamiek Van Vlauten (Orica-Scott) diadalmaskodott, Móni a 21. lett, összetettben továbbra is Van der Breggen vezetett.


A hatodik szakasz újfent a sprintereknek kedvezett, 116 kilométer volt a táv, a hajrát Lotta Lepistö (Cervelo-Bigla) nyerte, Mónika több mint két perces hátránnyal a 135. pozícióban zárt, miközben Van der Breggen tovább növelte összetettbeli előnyét.


Az Osztrák Körverseny két a sprintereknek kedvező és egy emelkedőkkel tarkított szakasszal folytatódott. A mezőnyhajrákkal záródó első és harmadik etapot egyaránt az olasz válogatott színeiben versenyző Elia Viviani nyerte, míg az utolsó kilométereken Pögstallban köröző második szakaszon Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Drapac) bizonyult a legjobbnak. A harmadik szakaszt követően összetettben a belga Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac) vezet, Kusztor Péter (Amplatz-BMC) rendre a mezőny közepén zárva jelenleg a 103.


Nagyszebenben egy 2,3 kilométeres prológgal vette kezdetét a szintén 2.1-es besorolású Szebeni Körverseny, melyet az olasz Andrea Palini (Androni Giocattoli) teljesítette a leggyorsabban csapattársa Luca Pacioni (Androni Giocattoli) és a kolumbiai Carlos Alzate (UnitedHealthcare) előtt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) kiváló teljesítményt nyújtva mindössze hat másodperces hátránnyal a tizedik.


Fotó: Dragos Dumitru/Szebeni Kör

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések