Lovassy és Szalontay is ott lesz a következő két pályakerékpáros világkupán

E-mail  Nyomtatás
2017. február 15. szerda
  |   Szerző: Mihály Norbert

A glasgow-i és az appeldorni világkupa futamokat követően február 17. és 19. között a kolumbiai Caliban, míg egy héttel később az Egyesült Államokban, azon belül is Los Angelesben kerül sor a 2016/2017-es pályakerékpáros világkupa harmadik és negyedik fordulójára.

Február 17. és 19. között a kolumbiai Cali ad otthont a 2016/2017-es pályakerékpáros világkupa sorozat harmadik fordulójának. Lovassy Krisztián 17-én, pénteken a pontversenyben lesz érdekelt, Szalontay Sándornak pedig 18-án, szombaton Keirinben, míg egy nappal később az esemény zárónapján Sprintben szoríthatunk.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Szalontay a Bátorfi-Agria Kerékpár és Triatlon Klub versenyzője már hetek óta Trinidadon készült, ami nem véletlen, hisz a mindössze 5100 négyzetkilométernyi 1,3 millió lakosú országnak nem kevesebb, mint hat fedett velodromja van, ráadásul az átállás és az utazási feltételek is segítségére voltak a minél jobb felkészülésben. Krisztiánt ellenben a kemény európai mínuszok hátráltatták, ennek ellenére ő is bizakodva tekint a jövőbe.


A két magyar kerekest már Kolumbiában a világkupa helyszínén értük utol.


„Nagy várakozással tekintek az előttünk álló világkupa futamok elé – mondta bizakodva Szalontay Sándor. - Az elkövetkezendő két helyszínen szeretnék olyan eredményeket elérni, hogy megtarthassam a világranglistán jelenleg elfoglalt helyem.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Szalontay Sándor jelenleg a sprint összevetésben az előkelő huszadik helyről várja a folytatást. Nem áll rosszul a BVSC-Zugló versenyzője Lovassy Krisztián sem, aki a pontverseny nemzetközi ranglistájának tizenharmadik pozícióját foglalja el.


„Számomra a világbajnoki kvalifikáció a legfontosabb, amire elég jó esélyem van, mivel jelenleg a tizenharmadik vagyok a világranglistán – így Lovassy Krisztián. - Viszont egy világkupa annyi pontot ad, hogy elengedhetetlen az indulás ahhoz, hogy bebiztosítsam a helyem a Hong Kong-i világbajnokságra. Azért próbálok reálisan gondolkozni, mivel mégis csak a -10 fokból jöttem ide. Mindenki abból gazdálkodik, ami van, ennek ellenére optimista vagyok, jó erőben érzem magam. Szeretnék javítani az eddigi legjobb világkupa helyezésemen, egy esetleges Top10 es eredménnyel.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


Szalontay-ra olyan ellenfelek várnak a hétvégén, mint a lengyel Kamil Kuczynski, a hazaiak üdvöskéje Fabian Zapata vagy az orosz Pavel Yakushevskiy. Lovassy Krisztián pedig többek között a fehérorosz Raman Ramanau, a francia Benjamin Thomas és a lengyel Wojchiech Pszczolarski ellenében küzdhet a fontos ranglistapontokért.


A kolumbiai világkupa futam történelmi lesz, hisz még soha ennyi nemzet nem vett részt egyetlen fordulón sem, összesen harminckilenc ország és további nyolc pályacsapat szerepel majd az eseményen.


A mieink már túl vannak az első hivatalos edzésen, melyre helyi idő szerint Kedden délben került sor, többek között a hazai kolumbiai csapat részvételével.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A velo.hu oldala a világkupa valamennyi magyar érdekeltségű eseményéről beszámol!

 

Fotók: BVSC Kerékpáros Szakosztály

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések