Kiváló magyar eredmények az Epic Israel első két napján

E-mail  Nyomtatás
2018. október 05. péntek

Október 4. és 6. között zajlik az Epic Israel S1-es hegyikerékpáros XCS S1-es viadal, ahol több magyar kerékpárosnak is szoríthatunk. Benkó Barbara holland társával két nap után vezeti a hölgyek versenyét, Dina Márton és Valter Attila a harmadik helyről várja a férfi verseny utolsó szakaszát.

1. nap
86 kilométer, 1900 méternyi szint

 

A verseny első szakaszán a Benkó Barbara és Anna Terpstra összeállítású magyar-holland páros az első helyen ért célba, végig magabiztosan vezetve. Összeszokott kettősként tekinthetünk rájuk, ez meg is látszott a teljesítményükön.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Sajnos a Cseh Veronika és Schmidl Regina kettős nem volt ennyire egyszerű helyzetben, Schmidl a rajtot követő tülekedésben bukott, majd egy defektet is összeszedet. Közel negyvenöt perc hátránnyal tudták folytatni a futamot, a nap végére ellenben felküzdötték magukat a kilencedik helyre.

 

A fiúknál Dina Márton és Valter Attila a negyedik helyen zárt, egy defekt azért őket is hátráltatta, végül négy és fél perces hátránnyal értek célba az első zavarta, Zsombornak gyomorproblémái voltak, így csak a 19. helyen végeztek közel 20 percet kapva.

 

2. nap
96 kilométer, 2300 méternyi szint

 

A verseny királyszakaszán elkerülték a problémák a magyar versenyzőket, szerencsére mindenki a maximumot tudta nyújtani. Benkó Barbara és Anna Terpstra továbbra is magabiztosan versenyezett, újabb etapot nyerve, bár Barbi a szakasz eleji tülekedésben bukásba keveredett. Schmidl Regina és Cseh Veronika is szenzációsan tekert, az előkelő ötödik helyen célba érve, ezzel jelentősen előrelépve az összetettben is.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A férfiaknál is nagyon komoly csata dúlt, az első nap során jelentős hátrányba keveredő cseh páros - Jaroslav Kulhavy és Matos Ulman hamar az élre állt, hatalmas tempót diktálva ugrott fel a szakasz elején ellépő kanadai párosra. Dina Márton és Valter Attila a táv felénél indítva vette üldözőbe az élen lévőket, az utolsó hegy előtt már csak alig harminc-negyven másodpercre voltak a cseh duótól. Az utolsó hegy felénél előzték meg a kanadai párost, végül a második helyen futottak be másfél percet kapva Kulhavy-ék mögött, ezzel összetettben a harmadik helyre előrelépve.

 

Parti András és Palumby Zsombor is remekelt a negyedik helyen értek célba, ezzel a 11. helyre jöttek fel összetettben.

 

A verseny utolsó szakaszán 60 kilométer és 1300 méternyi szint vár a mezőnyre, egy hosszabb lejtmenetet követően két nehéz emelkedő hivatott dönteni a verseny végkimeneteléről.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések