Kiváló magyar eredmények a horvát Izgubljena Ovca XCO versenyéről

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 31. csütörtök
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A Waberer's evopro MTB Team két U23-as versenyzője Borsos Benedek és Palumby Zsombor Horvátországban az XCO Izgubljena Ovca UCI C2-es versenyén álltak rajthoz augusztus 26-án, ahol remek versenyzéssel kiváló eredményeket értek el.

A verseny egyben a horvát és a szlovén XCO kupa-sorozat része is volt. A délszláv résztvevőkön kívül francia, olasz, osztrák, német és szlovák kerekesek színesítette a mezőnyt. Palumby Zsombor a 3., Borsos Benedek pedig a 10. helyet szerezte meg, ezzel újabb értékes UCI pontokhoz jutva.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

„A rajtot közepesen kaptam el, de az egynyomos részek előtt fel tudtam jönni az első öt versenyző közzé – mondta a versenyt követően Palumby Zsombor. - Az első fél körben azonban félre kellett állnom, mert egy küllőm kiszakadt a hátsó kerékből. Felcsavartam egy mellette lévőre, hogy ne zavarjon, de a következő lejtőn leoldódott, így ki kellett állnom a technikai zónában kerékcserére. Körülbelül a tizenötödik helyről kezdtem meg a felzárkózást, ami ezen a főként egynyomos pályán nem volt egyszerű feladat. Reménytelennek tűnt, de mindent kiadva magamból végül a 3. helyig küzdöttem fel magam! Nagyon kemény menet volt, pláne így 37 fokban."


„A második sorból rajtoltam, de sajnos pont előttem megtorpantak, úgyhogy kicsit beszorultam az elején – tette hozzá Borsos Benedek. – A tizenötödik hely környékén kezdhettem meg az első emelkedőt, ami végig egy egynyomos ösvényen haladt, nulla előzési lehetőséggel. A második körre már előre tudtam jönni a tizedik hely környékére. A verseny első harmadában viszonylag jól éreztem magam, de aztán sajnos megálltak a lábaim. Valószínűleg ebben a nagy meleg is közrejátszott.”


A teljes eredménylista az alábbi linken tekinthető meg: http://mtbcrosscountry.com/races/xco-izgubljena-ovca-2017/men-elite/#
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések