Kiírtak a pályázatot a Velodrom építésére

E-mail  Nyomtatás
2017. április 08. szombat
  |   Szerző: velo.hu
Címkék:

A pályakerékpáros versenypálya egy multifunkciós csarnokban valósul meg a Kemény Ferenc-program keretében.

A beruházó Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) kihirdette az Új Budapesti Velodrom nyílt tervpályázatát. A létesítmény a Kemény Ferenc fejlesztési program keretében épül meg, ami 11 sportcélú beruházásból áll, és a korábbi hírek szerint az olimpiától függetlenül megvalósul.

 

A hirdetmény egy nemzetközi színvonalú, multifunkciós pályakerékpáros velodrom megtervezését jelöli meg feladatként, ami versenyekre, szabadidős és rekreációs funkciók kiszolgálásra is alkalmas. Az új létesítmény a volt óbudai gázgyár területén valósítandó meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A felhívás arra is kitér, hogy Magyarország jelenleg nem rendelkezik a nemzetközi sportszövetségi előírásoknak megfelelő pályakerékpáros versenypályával. A 121 éves Millenáris Velodrom állapota elavult, műszakilag nem alkalmas versenyrendezésre, ráadásul a pályaméretek sem egyeznek már a nemzetközi elvárásokkal. A legtöbb velodrom ma már fedett és fapályával rendelkezik, ahol 250 méteres körben tartják a versenyeket. A Millenárison most 412 méteres a kör.

 

A kiírás szerint Óbudán egy használatában több funkciót is ellátni képes, zárt velodrom épül, ami regionális szinten is képes a kerékpár edzés- és versenyközpontjává válni.

 

A velodrom egy bedöntött pályával rendelkező aréna a pályakerékpáros sportághoz kapcsolódóan, ami olimpiai sportág. A Millenáris Velodrom Európa első ilyen jellegű pályája volt, 1896-ban a millenárisra épült, 1928-as újjáépítésekor pályakerékpáros vb-t rendeztek rajta.

 

Forrás: magyarepitok.hu

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.04.10. 15:53
Volt itt már minden: eredetileg a Velodrom ('betonteknő') helyén terveztek felépíteni valamit, aztán jött az 'összekötés', hogy a Puskás-stadion építésével (amúgy ott is az 'egyszerűsített verzió' kerül megépítésre...) párhuzamosan valósul meg a pályaépítés. Ezt követte egy 'összemosás' azzal, hogy az olimpia keretében húzzák fel, és kiemelt projekt keretében kezelik.
Végül nemrég látott napvilágot ez a hír, hogy kiviszik a III. kerületbe, nem mellesleg közel a Graphisoft-parkhoz és Egyetemhez...

Ha jól tudom, a közelében lévő víztornyot, ami műemléki védettség alatt áll, 2015-ben újították fel.
Most akkor azt lerombolják, vagy mi lesz?

Hiszem, ha látom. Majd térjünk rá vissza 2020 után, amikor a mostani EU-s pénzek elszámoltatása lesz...meg amúgy is: ha építenek is valamit, azt a következő 121 évre :)

Illetve: most úgy hívják, hogy KKVK, de szerintem találóbb az F.U.C.K.;D
Ez egy ilyen ország...egy jó erős szél kisöpörhetné már a mocskot....:)

2017.04.10. 11:00
2013-ban már volt egy pályázat. Akkor azt írták, hogy 2017 elejére készülhet el a pálya. Azzal vajon mi lett?

2017.04.10. 07:51
Mészáros" Stróman" Lörke ehhez is ért.

2017.04.09. 23:14
Bohocok társasága !Nem lesz itt semmilyen pálya !


2017.04.08. 19:51
Rosszul rémlik, hogy pár éve volt egy pályázat 100 millióért velodrom építésére?

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések