Karl Ádám a Monacóba kerüléséről, Philippe Gilbertről valamint a rövid távú terveiről

E-mail  Nyomtatás
2018. január 31. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Egy olasz és egy brit versenyzőt követően 2017 októberében Karl Ádám volt a harmadik akinek a leigazolását hivatalosan is bejelentett a UC Monaco regionális csapat.

A klub a Monacói Kerékpáros Szövetség égisze alatt 1952-ben alakult, jelenleg egy hegyikerékpáros és egy U23-as országútis csapatot működtet. A UC Monaco 2013-ban döntött úgy, hogy a fiatalok képzésére fekteti a hangsúlyt. Ádámmal az adódó lehetőség mikéntjéről és a rövid távú terveiről beszélgettünk.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Hogyan jött annak a lehetősége, hogy a monacói sornál folytasd a pályafutásod?
- Győrben az EYOF idején Somogyi Miklós ismerkedett össze a Monacói Kerékpáros Szövetség elnökével, lényegében ő ajánlott be a csapatba. Több más megkeresésem is volt az év végén, de végül emellett a csapat mellett döntöttem. Nagyon sokat segített kapcsolatai révén Tam Csilla is, amit ezúton is szeretnék megköszönni neki és mindenki másnak is, aki támogatta a kijutásom. A klubnak egy országúti U23-as és egy hegyikerékpáros csapata van. A szakvezetés legfőbb célkitűzése a fiatal versenyzők fejlődése, képzése. Viszonylag eseménydús szezon elé nézünk, néhány komoly verseny is be van tervezve az idei évre.


Monacóban nem nehéz profi kerékpárosokkal összefutni, neked is volt szerencséd együtt edzeni például Philippe Gilberttel.

- Valóban volt szerencsém együtt tekerni vele. Gilbert, mint sok más profi kerékpáros Monacóban él, ezért errefelé nem nehéz profikkal összetalálkozni. Aznap pont ő jött szembe, de egyébként is többször el szokott jönni az UC Monaco sorával edzeni, mivel a kerékpárboltja, a monacói The Bike Shop by Philippe Gilbert a csapatunk egyik szponzora. Elég sokat beszélgettem vele, nagyon rendes, szerény, közvetlen embernek ismertem meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Milyen célokkal vágsz neki ennek az idénynek, melyik lesz az első versenyed?
- 2018-ban legfőképpen az országos bajnokságon szeretnék kiemelkedőt nyújtani, a Tour de Hongrie-n is jó lenne valamilyen módon ott lenni, és ha részt tudunk venni a csapattal, akkor az U23-as Giro d’Italián is bizonyítanék. Az első versenyem a Február 10-i GP Brignoles elnevezésű francia regionális viadal lesz.


A UC Monaco 2018-as kerete: Edouard Bonnefoix (francia), Jack Billyard (brit), Karl Ádám (magyar), Luca Cavallo (olasz), Brandon Rivera (kolumbiai), Ben Gerrits (holland), Sebastian Castano (kolumbiai), Danil Nikulin (ukrán), Juan Jose Pazos (spanyol) és Daire Feeley (ír)
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.02.03. 08:56
Bravo Adi ! Van ott 1 hegy Madonna másszál fel rá ! Sok sikert !

2018.01.31. 09:04
kaliberű...

2018.01.31. 09:03
Jó ilyeneket olvasni! "Pár méter" tekerés egy Gilbert kakiberű versenyzővel nagyobb motivációt adhat, mint két év edzés.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések