José Hermida és Gunn-Rita Dahle Flesja is az ötödik olimpiájára készül

E-mail  Nyomtatás
2016. augusztus 01. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

A Multivan Merida kerékpáros csapata három versenyzővel képviselteti magát a közelgő riói olimpia hegyi kerékpáros számaiban. José Hermida és Gunn-Rita Dahle Flesja egyaránt az ötödik olimpiájára készül, míg Ondrej Cink másodszor veselkedhet neki az ötkarikás játékoknak.

Négyévente az olimpiai játékok vitathatatlanul a csúcspontját képezik a hegyikerékpározásnak, de mivel csak ötven férfi és harminc női versenyző szerezhet arra jogot, hogy részt vehessen a riói X-Parkban rendezett viadalon, így nagyon komolyan meg kellett küzdeni a kvótákért.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ondrej Cink már 2015 szeptemberében kiharcolta az indulási jogot, miután a világbajnokság során az előkelő harmadik helyen zárt. Megerősítve pozícióját, nem is olyan régen a cseh nemzeti bajnokság során a dobogó második fokára állhatott fel, miután őrült csatát vívott a regnáló olimpiai bajnok Jaroslav Kulhavy-val. Cink potenciálisan remek formában várja a riói játékokat.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hasonló körülmények között harcolta ki a kvótát Gunn-Rita Dahle Flesja is, aki Norvégia legjobb női hegyikerékpárosaként viszonylag könnyedén váltott repülőjegyet Brazíliába.


Gunn-Rita Dahle Flesja számára előzetesen az olimpiai játékok csak a második legfontosabb versenye volt az évnek, azonban a Novo Mesto-i világbajnokságon mindössze háromszáz méter megtételét követően, önhibáján kívül bukott. Az esés gyanánt motivációját vesztette. Most az olimpián kíván vigasztalódni.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A legnehezebb dolga talán José Hermidának volt. A spanyolok kiválósága a Bresse és a Lenzerheide világkupa futamain biztosította be helyét, melynek nyomán a Spanyol Kerékpáros Szövetség a három kvóta egyikét neki nyújtotta át.


Jose Hermida büszke rá, hogy immáron az ötödik olimpiájára készül, elmondása szerint nem sok sportoló élheti át öt ízben is az ötkarikás játékok élményét.


Az olimpia pályája 4,85 kilométer hosszú, többfunkciós sziklakertekkel, melyek egy részét a világbajnokságon már láthattuk.


Mindhárom versenyző a jól megszokott jellegzetes zöld festésű Merida kerékpárokat használja majd Rióban, így viszonylag könnyű lesz őket felismerni.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések