Jelentős mérföldkövek az új olimpiai ciklus elején - Tokyo2020-ra készül a kerékpársport

E-mail  Nyomtatás
2017. április 07. péntek
  |   Szerző: Sajtóközlemény
Címkék:

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöksége április 5-i ülésén döntött a sportág szakágvezetőinek megválasztásáról az új olimpiai ciklusra. Nagy mérföldkő továbbá a sportág életében, hogy az MKSZ elnöksége hosszas sportszakmai és jogi egyeztetéseket követően aktualizálta a szövetség versenyszabályzatát is, amely így már összhangban van a hatályos törvényekkel, a nemzetközi sportági szabályozással, valamint az MKSZ Alapszabályával is.

A Magyar Kerékpáros Szövetség alá 10 szakág tartozik, amelyből négy olimpiai szakág (országút, pálya, MTB XC, BMX cross), négy nem olimpiai (downhill, cyclocross, triál, teremkerékpár), valamint egy szabadidős. A szakágak feladatainak végrehajtására a szakág vezetőjét az adott szakág versenyrendszerében tevékenykedő sportszervezetek javaslatára az MKSZ elnöksége választja meg. A MTB XC, a triál és szabadidősport szakágnak új vezetője lett, a többi szakágban maradtak a korábbi vezetők. Az országúti szakág vezetésének lehető leghatékonyabb ellátása érdekében átmenetileg, az új szakágvezető kinevezéséig Vízer Barnabást bízta meg az elnökség az országút vezetésével. Az április 5-én megtartott ülésen az elnökség egyhangúlag támogatását fejezte ki, és a szakágak vezetőivé az alábbi személyeket választotta meg:

 

  • Pálya: Pataki Ibolya
  • MTB XC: Dr. Cseh Veronika
  • BMX: Borbély Ferenc
  • Cyclocross: Fejes Miklós
  • DH/4X: Gács Péter
  • Triál: Czibere Gyula
  • Terem: Krausz Dániel
  • Parasport: Steiner György
  • Szabadidősport: Bogdán Csaba
  • Országút: Vízer Barnabás (ideiglenesen)

 

A szakágvezetők munkájának hatékonyabb koordinálása és felügyelete érdekében a szövetség megállapodást köt a szakágvezetőkkel, valamint rendszeres beszámoltatási rendszert alkalmaz majd. Az MKSZ elnöksége a szakmai munka hatékony fejlesztése, valamint a következő 4 éves - olimpiai szakágak esetében a Tokyo 2020 - ciklusra vonatkozó felkészülési program mielőbbi megalkotását várja a szakágvezetőktől, ennek érdekében 30 napos határidővel szakági tanácsok felállítására utasítja a szakágvezetőket.

 

"A legutóbbi elnökségi ülésen sikerült pontot tennünk rendkívül jelentős, és sok előkészítést igénylő projekt végére. Bízom benne, hogy az új szakágvezetők a tagság támogatásával színvonalas sportszakmai programot dolgoznak ki a következő 4 évre, amelynek köszönhetően a sportág kiemelkedő eredményeket tud majd felmutatni" - mondta Sándor Benedek, az MKSZ elnöke. "A hazai kerékpáros versenyrendszer fejlesztésével is egy új korszak kezdődik a sportágban, az új versenyszabályzatnak köszönhetően, valamint UCI kategóriás versenyek rendezésével megkezdjük a felzárkózást a nemzetközi vonalhoz."
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések