Janez Brajkovic: azt mondták egy senki vagyok, nincs helyem a csapatban

E-mail  Nyomtatás
2019. január 16. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Janez Brajkovic a 2018-as Horvát Körversenyen bukott meg egy doppingteszten miután Methylhexaneamint találtak a szervezetében. A szlovén kerekes elfogadta a tíz hónapos eltiltást, elmondása szerint már belefáradt a kerékpársport viszontagságaiba.

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az, hogy visszaesőként csak tíz hónapot kapott feltételezi, hogy megállta a helyét Brajkovic védelme, amely arra támaszkodott, hogy a tiltott anyag egy legális táplálék-kiegészítővel került a szervezetébe, mely elvileg nem tartalmazhatna Methylhexaneamint. Bebizonyosodott, hogy a gyártó nem tisztítja kellő gondossággal a gépsort, így összekeveredett két terméke. A harmincöt esztendős Brajkovic a szlovén kontinentális Adria Mobil színeiben töltötte az elmúlt évet, ám a Horvát Kört követően már nem versenyzett, miután pozitív doppingmintát produkált. Az esetet követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nem adott ki állásfoglalást az ügyben. Janez Brajkovic 2005-ben a Discovery Chanell színeiben lett profi, majd megfordult az Astana, a RadioSchack, a UnitedHealthcare és a Bahrain-Merida csapataiban is.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A korábbi Criterium du Dauphné győztes saját blogján kommentálta a történteket:


„Őszintén szólva nem kellett volna elfogadnom az eltiltást, harcolnom kellett volna az igazamért, de belefáradtam már ebbe az egészbe, se energiám, se pénzem erre – írta Brajkovic, aki anno a szlovén kerékpársport egyik legnagyobb ígéreteként került a mezőnybe. – Teljes mértékben nem tudtam bizonyítani az állításaimat, de a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elfogadta a védekezésem, ezért adtak csak tíz hónapot. Ez a legrosszabb, ami a kerékpársportban történhetett velem? A legtöbben azt mondanák, hogy igen, ellenben más szemszögből volt részem ettől sokkal rosszabb dolgokban is. A karrierem során többször megfélemlítettek, amikor nem tudtam beilleszkedni olyanok közzé, akik másképp élték az életük. Volt, aki azt mondta, hogy egy senki vagyok, nincs helyem a csapatban, és mindent meg is tett azért, hogy ne kaphassak új szerződést. Ezeket nem azért írom le, hogy sajnáltassam magam csupán a tisztán látás véget. Egy dolog azonban biztos, soha többé nem akarok versenyezni.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2019.01.20. 21:06
Sírni csak a győztesnek szabad...

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések