Innsbruck 2018: hazai győzelem a junior lányoknál, Remco Evenepoel az időfutam után a junior fiúk mezőnyversenyét is megnyerte

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 27. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Az osztrák Laura Stigger nyerte a junior lányok, míg a belga Remco Evenepoel a junior fiúk mezőnyversenyét Innsbruckban.

A világbajnokság a női és a férfi junior mezőnyversenyekkel folytatódott. A lányokra 71,7 kilométer várt 975 méternyi szinttel, két kőkemény emelkedővel. A legnagyobb esélyes talán a hazai Laura Stigger volt, aki mellett üde színfolt lehetett a brit reménység Georgi Pfeiffer, a francia Jade Wiel és honfitársa Marie Le Net is.


A lányok versenye Rattenbergből rajtolt, majd a Gnadenwald emelkedőjét megmászva érkezett meg az Innsbruck környéki körpályára. Az emelkedő elején az oroszok diktálták a tempót pillanatok alatt darabjaira szedve az egész mezőnyt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A verseny végkimeneteléről az Igls kaptatója döntött, ahol a hazai Laura Stigger vezetésével egy nyolc fős sor lépett meg, akik közül négyen érkeztek meg együtt a célhoz, a világbajnoki címet az osztrák Laura Stigger nyerte a francia Marie Le Net és a kanadai Simone Boilard előtt.


Laura Stigger mindössze második országúti versenyét teljesítette ebben az évben, a 2017-es és a 2018-as hegyikerékpáros utánpótlás XCO világbajnoki címei mellé most a junior országúit mezőnyverseny szivárványszínű trikóját is megszerezte.


Eredmények:


1. Laura Stigger (Ausztria) 1:56:26
2. Marie Le Net (Franciaország) a.i
3. Simone Boilard (Kanada) a.i
4. Barbara Malcotti (Olaszország) a.i
5. Jade Wiel (Franciaország) + 14 mp
6. Vittoria Guazzini (Olaszország) + 14 mp
7. Camilla Alessio (Olaszország) + 29 mp
8. Aigul Gareeva (Oroszország) + 56 mp
9. Mie Saabye (Dánia) + 1:52
10. Maina Galand (Franciaország) + 1:52

 

A junior fiúk 132,4 kilométert abszolváltak, közel 2000 méternyi szinttel, természetesen az időfutamhoz hasonlóan a mezőnyversenyben is a belga Remco Evenepoel volt a kikiáltott favorit.


Hatalmas tempóban vágtak neki a kerekesek a távnak, már az első kilométereken megkezdődött a szelekció, melyet aztán néhány kisebb-nagyobb bukás is felgyorsított. Az első komolyabb emelkedőhöz közeledve a belga Remco Evenepoel is a földre került, de brutális tempót diktálva szűk két perces hátrányból is pillanatok alatt felzárkózott az élcsoporthoz.


Eközben az olasz Andrea Piccolo és a német Marius Mayrhofer duója lépett el szűk egy perces előnnyel, negyven kilométerrel a vége előtt azonban utolérték őket. Evenepoel kétszer indított három főre redukálva az első sor létszámát, a belga tehetség mellett a cseh Karel Vacek és a német Mayrhofer ragadt meg az élen, ám Vacek nem sokkal később begörcsölt, az utolsó kört így ketten kezdhették az élen.


Az emelkedőn Evenepoel lerázta magáról Mayrhofert, akit előbb az olasz Gabriele Benedetti és Antonio Tiberi duója üldözött, akiket a svájci Alexandre Balmer és az olasz Alessandro Fancellu váltott.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Remco Evenepoel végül közel másfél perces előnnyel győzött a német Marius Mayrhofer és az olasz Alessandro Fancellu előtt.


Eredmények:


1. Remco Evenepoel (Belgium) 3:03:49
2. Marius Mayrhofer (Németország) + 1:25
3. Alessandro Fancellu (Olaszország) + 1:38
4. Alexandre Balmer (Svájc) + 1:38
5. Frederik Wandahl (Dánia) + 3:20
6. Gabriele Benedetti (Olaszország) + 3:20
7. Alois Charrin (Franciaország) + 3:20
8. Kevin Vermaerke (Egyesült Államok) + 3:20
9. Antonio Tiberi (Olaszország) + 3:20
10. Sean Quinn (Egyesült Államok) + 3:25


A világbajnokság az U23-as férfi mezőnyversennyel folytatódik, ahol nem lesz könnyű dolga a magyar triónak. Dina Márton, Peák Barnabás és Valter Attila hármasára 179,9 kilométer és közel 3000 méternyi szint vár Kufstein és Innsbruck között. A szlovén Tadej Pogacar és a kolumbiai Ivan Ramiro Sosa kettőse kiemelkedik a mezőnyből, a Tour de l’Avenírhez hasonlóan ezúttal is az ő csatájuk várható, de nem leírható mellettük a svájciak duója Marc Hirschi és Gino Mäder vagy éppen az amerikai Neilson Powless és az orosz Alexander Vlasov sem.

 

A teljes eredménylisták megtalálhatók a letölthető fájlok közt!

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.09.27. 19:52
viszont fejben még lesznek gondok.Ugyanúgy mint a fociban.

2018.09.27. 19:29
Ennek az Evenepoel gyereknek valami komoly hormonzavara lehet, amilyen örömtáncot levágott az utolsó kilométereken. Annyival fejlettebb a kortársainál, hogy minden versenyen lazán összehoz egy Landist.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések