TÚRA FELTÖLTÉSE ITT
TÚRA FELTÖLTÉSE ITT

Cycling holiday

Sch!wasser | 2016.01.19 13:02 | túra ajánlása

Dátum: 2015.07.09.
Jellemző tájegység: Nyugat Magyarország
Távolság: 153 Km
Magasságkülönbség:1483 m
Időtartam:6 óra
Nehézségi fok5
A túra rövid leírása:Idei nyaralásom céljául egy ausztriai Alpok kört terveztem magamnak.

Első nap: Életem első biciklis túrája indult ezen a napon, ezért próbáltam minnél kevesebb dolgot lefixálni, ugyanis nem tudtam pontosan mire számítsak. Vonattal utaztam ki Bécsbe és a Hauptbahnhof-ról indult a túrám. Innen Wiener Neustadtig nem volt nagy öröm az út a nagy forgalom és a meglepően türelmetlen sofőrök miatt.
Bécsújhelyet elhagyva Gloggnitz felé közeledve kezdett lenyugodni a forgalom körülöttem, élveztem az utat és a tájat is. Rövid defekt szerelés után összefutottam egy helyi úrral aki a 60. életévéhez közeledve is szép időben egy tisztes korban lévő acélvázas Colnago-val jár munkába a 30 km-re lévő munkahelyére. Hozzá csapódtam remélve, hogy a helyismeretével sikerül megtalálni a legjobb utat át az első hegyen. Nagyon kedves és segítőkész volt, annak ellenére is, hogy egyikünk sem beszélt olyan nyelven amit a másik értett volna.
Gloggnitz után kezdett szemmel láthatóan is emelkedni az út (546m szintkülönbség, 16 km hosszan, 3,4% átlagos és 10% max emelkedéssel). Két út is vezet a hegyen át, mi a kevésbé forgalmasat válaszottuk, ami azt kell, hogy mondjam jó döntés volt, mert minőségében és látnivalóban kiváló volt, forgalom pedig egyáltalán nem volt rajta. A hegycsúcsról 10 km-es lejtő következett ami lehetőséget nyújtott egy kis pihenőre, amire igencsak szükségem volt.
Murzzuschlagnál elköszöntünk, ő hazaért rám pedig még várt 50 km az eredetileg elképzelt Burck an der Mur-i célig. Ez nagyjából eseménytelenül telt, kevés forgalommal a Mur folyó mentén kanyargott az út, csinos kis legelők és kavicsos folyópartok között, relatíve kevés forgalommal. Bruck an der Murba érve szálláskeresésbe kezdtem a csatolt képen látható csokis süti társaságában. Az első szimpatikus szállás sajnos épp csütörtökön volt zárva, úgyhogy végül Perneggben találtam szállást 45€-ért egy éjszakára reggeli nélkül.(képet csatolok)
A túra pontról pontra:Wien Hauptbahnhof - Wiener Neustadt - Glognitz - Kindberg - Bruck and der Mur - Pernegg
Kapcsolódó térképek:https://www.strava.com/activities/342464482Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések