Magyar hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2019.04.22. - 2019-ben jubilál a Gemenc Nagydíj. Hazánk legrégebb óta folyamatosan megrendezésre kerülő országúti kerékpárversenye 45. születésnapját ünnepli. Az idei viadal a hagyományoktól kissé eltérő lesz, július 26-án és július 27-én, két egymástól független UCI 1.2-es kategóriájú versenyre kerül sor, természetesen szekszárdi központtal. A pénteki és a szombati szakasz rajtja is a Béla térről indul, majd mindkét napon a legendás Kálvária kilátónál lesz a befutó, mely reményeink szerint kedvez majd a magyar versenyzőknek is.

2019.04.21. - Valter Attila (CCC Development Team) az előkelő harmadik helyen zárta a 2.1-es Belgrád-Banja Luka összetettjét, de Dina Márton (Magyarország) is az első húszban végzett.

2019.04.21. - A felnőtt férfi, a felnőtt női, az utánpótlás férfi és az utánpótlás női korcsoportok számára kiírt hegyi országúti országos bajnokságot 2019. április 20-án, szombaton rendezték Orfűn. A versenyzőknek két futamot kellett teljesíteniük, melyeken pontokat kaptak, a pontozás során a futam győztese 1 pontot, a második 2 pontot, a többi versenyző pedig a helyezés számának megfelelő pontot kapta. A verseny győztese az a kerekes lett, aki az egyéni időfutamon és a tömegrajtos verseny összességében a legjobb helyezési számmal, vagyis a legkevesebb ponttal rendelkezett.

2019.04.21. - Brcko és Teslic között egy 174 kilométeres szakasszal folytatódott a négynapos Belgrád-Banja Luka, ahol Valter Attila (CCC Development Team) mellett a magyar nemzeti válogatott is képviselteti magát.

2019.04.20. - Valter Attila (CCC Development Team) megőrizte összetettbeli második helyét a Belgrád-Banja Luka második szakaszát követően, így a legjobb fiatalnak járó fehér trikó is rajta maradt.

2019.04.18. - 2017-ben nagy öröm volt a hazai kerékpársport számára, hogy hosszú idő után újra UCI kategóriás versenyt nyert egy magyar kerékpáros, miután Peák Barnabás győzedelmeskedett a Belgrád-Banja Luka 1.2-es kategóriájú versenyén. A viadal 2018-ban szintet lépett – 2.1-es besorolású lett -, és kétszakaszos megmérettetésként került be a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárába, míg idén immáron négyszakaszosra bővült.

2019.04.18. - A kétszeres Giro d’Italia győztes Paolo Savoldelli lesz az idei V4 Kerékpárverseny sztárvendége 2019. május 11-én rendezik a Visegrádi Csoport közös kerékpárverseny-sorozatának magyarországi futamát Budapest és Pannonhalma között. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) által is jegyzett 1.2-es besorolású viadal díszvendége a Giro d’Italia kétszeres győztese az olasz Paolo Savoldelli lesz. Paolo Savoldelli 1973-ban született a bergamoi Clusoneban. A 2002-es és a 2005-ös Giro d’Italia győztese profi pályafutását a Rosslotto csapatánál kezdte 1996-ban. Később megfordult a Saeco, az Index-Alexia, a Telekom, a Discovery Channel, az Astana valamint az LPR Brakes-Ballan sorainál. Karrierje során az Giro győzelmek mellett nyert szakaszt a Tour de France-on, kétszer Trentinói Körversenyt és egy alkalommal a Romandiai Kör sárga trikóját is hazavihette. Az elmélet, miszerint lejtmenetben nem lehet nagy három hetes körversenyt nyerni éppen Savoldelli uralkodása idején dőlt meg. Paolo sohasem félt lefelé, sohasem habozott és nem is igazán voltak zökkenői. Mindkét Olasz Körverseny megnyerését nagyban köszönhette annak, hogy lefelé a riválisai egyszerűen nem tudták tartani vele a tempót. 2008-as visszavonulását követően egy ideig a Rai televíziós csatorna szakkommentátoraként dolgozott, majd az ingatlan bizniszben helyezkedett el, de országúti kerékpáros maratonokon az egyik neves olasz kerékpárgyár ikonjaként rendre találkozhatni vele, mint ahogyan idén Magyarországon is tiszteletét teszi, sőt elhozza magával Giro trófeáit is, melyek megtekinthetőek lesznek a V4 május 11-i és 12-i hazai futamainak befutója során Pannonhalmán. A Visegrád 4 Kerékpárverseny nemzetközi mezőnye ezúttal is Budapestről rajtol, majd közel 170 kilométer megtétele után Budakeszi, Telki, Zsámbék, Bicske, Zirc és Csesznek érintésével érkezik meg Pannonhalmára. A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (https://www.v4kerekparverseny.hu/ ) találhatók.

2019.04.17. - Vas Kata Blanka a belga Doltcini-Van Eyck csapatának színeiben az elmúlt néhány napot Belgiumban töltötte, ahol előbb egy felnőtt kermesse viadalon lett harmadik, majd a női junior Brabant Nyílon zárt másodikként.

2019.04.16. - Budapest lesz a tizennegyedik Olaszországon kívüli rajthelyszíne a Giro d’Italiának Óriási világeseménynek adhat otthont Magyarország, 2020 májusában nálunk rendezik a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszát. A régiónkból sosem indult még Grand Tour. A versenyigazgató Mauro Vegni és az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos, Révész Máriusz ünnepélyes keretek között tette meg a bejelentést és tartott sajtótájékoztatót Budapesten, ahol végérvényesen kiderült, tényleg tőlünk rajtol a 103. Olasz Körverseny! Az első Girót 1909-ben rendezték, s egészen 1965-ig kellett arra várni, hogy egy külföldi város is megkaphassa a Grande Partenzát, ami abban az évben San Marinóba, majd egy esztendővel később Monte Carlóba került. Az első Olaszországtól ténylegesen is távolabb eső város a belga Vervier volt 1973-ban, majd az 1974-es vatikáni rajtot követően jó húsz évig újfent csak Itálián belül zajlottak az események. 1996-ban aztán egy váratlan húzással a görögországi Athén adhatott helyet a második legnagyobb presztízzsel bíró többnapos kerékpárverseny rajtjának, amit 1998-ban a franciaországi Nizza, 2002-ben a holland Groningen, 2006-ban a belga Seraing, 2010-ben az ugyancsak holland Amszterdam, 2012-ben a dán Herning, 2014-ben az ír Belfast, 2016-ban immáron harmadjára Hollandia, azon belül Apeldoorn, míg tavaly az izraeli Jeruzsálem követett.

2019.04.15. - Óriási világeseménynek adhat otthont Magyarország, 2020 májusában nálunk rendezik a három hetes Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszát. A régiónkból sosem indult még Grand Tour! A versenyt szervező RCS cég vezetője, Mauro Vegni és az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos, Révész Máriusz a mai napon tartott ünnepélyes bejelentést és sajtótájékoztatót Budapesten, ahol végérvényesen kiderült, tényleg tőlünk rajtol a 103. Olasz Körverseny!

2019.04.15. - 2019 április 13-án, Kaposvár mellett került sor az első K3 Kupa országúti kerékpárversenyre, ahol a 70 km-es távon szakadó eső várta a körülbelül 100 résztvevőt. Teljes eredménylista a csatolt fájlok között.

2019.04.14. - Április 14-én rendezték a UCI C1-es besorolású Szlovák Kupa hegyikerékpáros versenyt a szomszédos Teplicében. A viadalon számos magyar kerékpáros is rajthoz állt, Valter Attila megnyerte az elit férfiak futamát.

2019.04.14. - 2019 április 14-én a nagykovácsi kastély kápolnájánál várta az érdeklődőket a 2019-es XCO mountain bike Magyar Kupa sorozat első fordulója, megújult pályákkal és az éjjeli eső ellenére viszonlyag száraz talajon. Újdonság volt, hogy az utánpótlás kupafutamok után, a licensz nélküli gyerekek tehetségkutató versenyeit követően, barátságos XCO versenyt is rendeztek az U19, felnőtt és master kategóriáknak. A helyszín az előző évhez képest még jobban került kialakításra, új és nagyméretű irányító és infó táblákkal, nagyon kultúrált és fixen telepített vizes blokkal. Külön ügyességi pontozás most nem volt, de minden klubnak hoznia kellett magával egy épített akadályt, amin a futamok előtt és után gyakorolhattak a gyerekek. A Superior csapata hozta a legkomolyabb pályát, szinte egy teljes Eleminátor pályát kiépítettek. A futamok teljes eredménylistái a letölthető fájlok között taláhatóak.

2019.04.10. - Két kerék, száguldás, adrenalin – ez a Kárpáti Futárok Versenye Idén is együtt szurkolhatunk a Kárpáti Futárok Versenye (Carpathian Couriers Race) ifjú bringásaival Veszprém Óváros terén, majd a Bakony és a Balaton virágba borult, zöldellő tájain egészen Pápa belvárosáig. Május első vasárnapján újfent több mint száz, szerte Európából érkező fiatal kerékpáros pezsdíti fel az életet Veszprém és Pápa utcáin, s a környező vidék kedvelt lankáin. Közel 150 kilométeren át tekernek az ifjú titánok elszántan a céljukért, s ki tudja, talán a jövő Eddy Merck-je is köztük lesz idén! A futam május 5-én 12:00 órakor indul Veszprémben az Óváros térről és várhatóan 15:30 körül ér véget Pápán a Várkert utcában. Remek vasárnapi program ebéd előtt Veszprémben vagy ebéd utáni kirándulásnak a környéken. Ugyanezen a napon Veszprémben a polgármesteri hivatal épülete előtt lesz még Bakony 200 bringás teljesítménytúra rajtja és célállomása, valamint kerékpáros ügyességi pálya is gyermekeknek, amely a Veszprémi Kerékpáros Egyesület szervezésében kerül megrendezésre. Részletes útvonal és időterv: Útvonal: Veszprém Óváros tér – József Attila út – 8-as út kereszteződése – 77-es út eleje – Pula – Halimba –Nyirád – Zalahaláp – Tapolca – Monostorapáti – Kapolcs – Pula – Halimba – Nyirád – Devecser –Noszlop – Bakonypölöske – Kup – Pápakovácsi – 83-as út (Pápa elkerülő) – Pápa Külső Győri út –Győri Út, Várkert út, Várkert út Sportcsarnok és Iskola közötti szakasza 200 méter hosszan (befutó,célterület) Időterv: - Lassú rajt Veszprém, Óváros tér: 12:00 - Éles rajt a 8-as út 77-es út kereszteződése után: 12:10 - Várható érkezés Pápakovácsi felől a 83-as úthoz: 15:00 - Várható befutó Pápán a Várkert utcában: 15:15-’30

2019.04.10. - Csaknem tíz százalékkal emelkedik a Tour de Hongrie összdíjazása az elmúlt évhez képest: körülbelül kilencmillió forintnyi pénzdíj talál gazdára a 2019. június 11-én kezdődő elsőkategóriás nemzetközi kerékpárversenyen. Az egyes szakaszokon összesen csaknem egy-egymillió forint üti a jól szereplő versenyzők markát, az összetett verseny helyezettjei között pedig több mint hárommillió forintnyi pénzdíjat osztanak szét, euróban számolva. A pénzdíjazás mértékét a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályozza. Természetesen ezen a szinten a szervezőknek nem csupán a pénzdíjakról kell gondoskodni: a körversenyen résztvevő csapatok szállását, ellátását és verseny közbeni utaztatásának költségeit is a Tour de Hongrie rendezői biztosítják, sőt, a prokontinentális klubok számára a felsoroltakon felül csapatonként több mint 600 ezer forintnak megfelelő, úgynevezett részvételi juttatást, vagyis rajtpénzt is kell biztosítani. Ebben az évben húsz csapat – köztük négy prokontinentális klub (az olasz Androni Giocattoli-Sidermec és a Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, a francia Cofidis, valamint az izraeli Israel Cycling Academy) – 140 kerékpárosa vesz részt a Magyar Körversenyen. A Tour de Hongrie 2019. június 11-én Siófokon rajtol, a versenyzők hat nap alatt 890 kilométert tesznek meg a június 16-i székesfehérvári befutóig.

2019.04.09. - Május 11-én a Visegrád 4 Kerékpárverseny-sorozat második állomásaként kerül sor a magyarországi futamra Budapest és Pannonhalma között. A verseny szervezői idén még tovább emelik a tétet, négy további UCI kategóriás viadalt is szerveznek, közte két női versenyt is. 2019-ben Lengyelországban rajtol a Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország,Magyarország és Szlovákia) közös, nemzetközi országúti kerékpárverseny-sorozata, melynek magyarországi futamára május 11-én kerül sor. A lengyel kezdeményezésre 2013-ban elindított Visegrád 4 Kerékpárverseny a sport népszerűsítésén túl szimbolizálja a négy ország közös érdekeinek fontosságát. A Visegrádi Négyek 1991-es megalakulása a közös múltra, értékekre, érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült. Hazánkban, ahogy 2015 óta minden évben, idén is Budapesten rajtol majd a nemzetközi mezőny, majd mintegy 170 kilométer megtétele után, többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravaszd érintését követően érkezik meg Pannonhalmára, ahol a versenyzőknek most is több alkalommal meg kell küzdeniük a néhol 15%-os emelkedővel. AV4 Kerékpárverseny magyarországi futamát a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) szervezi, akik 2018-ban indították útjára külön versenysorozatukat Visegrad 4 Special Series néven. 2019-ben a tervek szerint újabb két verseny kerül megrendezésre, és igazi kuriózumként, elsőként hazánkban két női UCI kategóriás viadalt is szerveznek. Rögtön a május 11-i V4 versenyt követően, május 12-én kerül megrendezésre Pannonhalmán a Visegrad 4 Ladies Series első viadala, amely hazánk első olyan női országúti kerékpárversenye, amely 1.2-es besorolással szerepel a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában. A másodikra sem kell túl sokat várni, hiszen július 6-án, Zalaegerszegen állnak rajthoz a hölgyek, ugyancsak egy 1.2-es besorolású egynaposon. A Visegrad 4 Special Series idei első küzdelmére július 20-án kerül sor Vásárosnamény és Nyíregyháza között, majd másnap, július 21-én ugyancsak Vásárosnaményból rajtól a sorozat idei második küzdelme, amelynek célja Ibrány lesz. A viadalok amellett, hogy világbajnoki kvalifikációs pontok szerzésére adnak lehetőséget, a hazai élmezőny számára is kiemelt versenyzési lehetőséget biztosítanak. A versenyekkel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján ( https://www.v4kerekparverseny.hu/ ) találhatók.

2019.04.07. - A magyar kerékpársport egyik nagy reménysége Mészáros Bence nyerte az 58. Internationales Kirschblütenrennen egynaposának U17-es versenyét Ausztriában.

2019.04.07. - Folytatja remek idénykezdetét Dina Márton, aki a februári GP Gazipasa 1.2-esén elért harmadik helyét, majd a Rodoszi Körversenyen megszerzett összetettbeli nyolcadik pozícióját követően ezúttal a szlovén GP Adria Mobil egynaposán szerzett újabb UCI Europe Tour pontokat.

2019.04.05. - Idén 38 versenyt rendeznek utánpótláskorú kerékpárosok számára a magyar szövetség (MKSZ) és a Kométa összefogásával. A megállapodás pénteki aláírásán Princzinger Péter, az MKSZ elnöke kifejtette, a magyar kerékpársport négy nagy kihívása a következő években a versenyrendszer fejlesztése, valamint a személyi feltételek, a kerékpáros infrastruktúra és a kommunikáció javítása lesz. A versenyrendszer stratégiai fontosságú fejlesztése kapcsán kiemelte, a cél a millenniumi generáció és szüleik megszólítása, hogy minél többen bringázzanak. "Nagyot tudunk előrelépni a megkötött együttműködésnek köszönhetően" - fogalmazott a sportvezető, aki hozzátette, három korcsoport számára 2019-ben több mint húsz településen összesen 38, egységes szabályrendszerű és színvonalú viadalt szerveznek. Princzinger az MTI érdeklődésére elárulta, a húsipari cég tízmillió forinttal támogatja a szövetséget, illetve rajta keresztül a megmérettetéseket rendező klubokat, ennek köszönhetően az utánpótlásversenyek nem a felnőtt viadalok mellékeseményei, hanem önálló rendezvények lesznek. Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója rámutatott: a kerékpárversenyeken keresztül járulnak hozzá a jövő generációjának egészséges neveléséhez. A cég névadó szponzora a már visszavonult világklasszis kerekes, Alberto Contador kontinentális csapatának. Ennek kapcsán Pedranzini az MTI kérdésére elmondta: a megállapodás egyelőre 2019-re szól, de bizakodó, hogy az együttműködés hosszabb távú lesz. "Olasz vagyok, így azt tudom, hogy az olasz kerékpársport világhírű. Itt is vannak lehetőségek arra, hogy híresebbé tegyük a sportágat" - fogalmazott az üzletember.

2019.04.04. - Újabb komoly érv amellett, hogy 2019. június 23-án teljesítsd a MAPEI Tour de Zalakaros leghosszabb távját. A rendezvény végén, az eredményhirdetést követően egy darab, 1.200.000,- Forint értékű CIPOLLINI RB1K kerékpárvázat sorsolnak ki a szervezők a 137 km-es Bikestyle Országúti Maraton résztvevői között az országúti maraton névadó szponzora, Bebtó Zoltán (a BikeStyle kerékpárüzlet tulajdonosa) és a rendezvény kiemelt támogatója, a Macchiato Caffe jóvoltából. A méret miatt sem kell aggódnod, a nyertesnek megfelelő méretűre természetesen kicseréli a támogató a vázat az eseményt követően. Ha még nem neveztél a maratoni távra, akkor ITT tudsz

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések