Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Országútis hírek külföldről: Scarponira emlékezik a kerékpáros világ (+ videó), a 103. Liege-Bastogne-Liege nyomában, Jaime Roson nyerte a Horvát Kör királyszakaszát2017.04.23. - Michele Scarponira emlékezik a kerékpáros világ Tragikus hír rázta meg a kerékpáros világot április 22-én, reggel, ugyanis edzés közben otthona közelében egy kisteherautó halálra gázolta az Astana csapatának kerékpárosát Michele Scarponit. A harminchét esztendős bringás, aki néhány nappal ezelőtt szakaszt nyert az Alpok Körversenyén és csapatának kapitányaként készült a közelgő jubileumi Olasz Körversenyre a helyszínen életét vesztette. Az Astana tagjai fekete karmelegítőt viselve álltak rajthoz a Horvát Körverseny ötödik szakaszán, sőt egy rövid ideig az a hír is felröppent, hogy nem állnak rajthoz az Ardennek záró klasszikusán a Liege-Bastogne-Liege viadalán. Később azonban az a döntés született, hogy ott lesznek a rajtnál, hisz Michele is ezt szeretné. Michele Scarponi 2002-ben az Acqua & Sapone csapatában lett profi, abban a csapatban ahol akkortájt Mario Cipolliniről szólt minden, azonban a vékonydongájú fiatal hegyimenő már ekkor felhívta magára a figyelmet. A legszimpatikusabb mind közül! Sok helyen ezzel a szalagcímmel búcsúztak a csupa szív, mindig mosolygós kerékpárostól. 2005-ben Roberto Heras segítőjének igazolta le a Liberty Seguros sora, majd egy rövid idő erejéig visszatért az Acqua & Sapone csapatához. Később az Androni, a Lampre majd az Astana színeiben teljesedett ki karrierje. Pályafutása során nyert Tirreno-Adriaticot, Katalán Körversenyt, Giro del Trentinot és Giro d’Italiát is. Legjobb éve vitathatatlanul a 2011-es volt, hisz szinte valamennyi nagy sikerét ekkor könyvelte el. Az Astana családja egy videóval emlékezik Michele emléke előtt… [[https://www.youtube.com/v/Rt0aTHUKHb8?fs=1&hl=hu_HU 560 315]]

Edzésbalesetben hunyt el a 2011-es Giro győztese Michele Scarponi2017.04.22. - Kora reggel otthona közelében gázolta halálra egy kisteherautó az Astana csapatának éppen a Giro d’Italiára készülő kerékpárosát.

Országútis hírek külföldről: Geraint Thomas nyerte az Alpok Körversenyét, Quinatana Nibalitól tart leginkább a Girón, célkeresztben Formolo és Caruso, Ruffoni duplázott Horvátországban2017.04.22. - Geraint Thomas nyerte az Alpok Körversenyét Smarano és Trento között egy 199,6 kilométeres szakasszal zárult a kiemelt kategóriás Alpok Körversenye. A penzum az elmúlt napokhoz hasonlóan ezúttal is kategorizált és jelöletlen emelkedők tömkelegét tartogatta. Viszonylag hamar elment egy nagy létszámú szökevénysor, akiknek a legnagyobb előnye négy percnél tetőzött. Az utolsó kategorizált emelkedőn a Monte Bondone kaptatóján azonban a főmezőny utolérte őket, innentől az esélyeseké volt a terep. Lejtmenetben az Androni kolumbiai bringásai próbálkoztak Egan Bernal és Rodolfo Torres is igyekezett előnyre szert tenni, de nem jártak sikerrel. Az utolsó húzatónál többen is próbálkoztak végül azonban egy tizenegy fős sor érkezett a sprintre, akik közül Thibaut Pinot (FDJ) bizonyult a legerősebbnek megelőzve Brent Bookwalter (BMC) és Geraint Thomas (Sky) kettősét. Összetettben már semmi sem változott Thomas diadalmaskodott Pinot és Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) előtt. A hegyi összevetést Alexander Foliforov (Gazprom-RusVelo), a fiatalok versenyét Egan Bernal (Androni Giocattoli), míg a csapatversenyt az amerikai BMC sora nyerte. „Egy nagyszerű versenyt teljesítettünk, pedig csak hat fővel álltunk rajthoz – mondta Thomas a díjátadót követően. – Mindannyian kivettük a részünk a munkából. Nehéz volt az utolsó etap Thibaut Pinot nagyon erős volt, így minden egyes megmozdulásnál mennem kellett vele. Morálisan nagyon sokat jelent ez a győzelem, a Giro d’Italiára készülve erőt ad számomra. Az Olasz Körverseny egy teljesen más viadalnak ígérkezik, de nem feltartott kezekkel érkezünk. Nagyon várom már a Giro rajtját, felőlem már akár holnap kezdődhetne.”

Országútis hírek külföldről: Montaguti sikere az Alpok Körversenyén, az Orica változtatott elképzelésein, az UCI eltiltotta Grivkot, Savio szabadulna legnagyobb tehetségétől2017.04.21. - Matteo Montaguti sikere az Alpok Körversenyének negyedik etapján Bolzano és Cles között egy 165,3 kilométeres szakasszal folytatódott a kiemelt kategóriás Alpok Körversenye. A penzum két kategorizált és számos kisebb emelkedőt tartogatott, így természetesen ezúttal is a dimbes-dombos terepet kedvelőknek kedvezett. A nap elején kialakuló szökevénycsoport három tagja, nevezetesen Hubert Dupont (AG2R La Mondiale), Stefano Pirazzi (Bardiani CSF) és Kilian Frankiny (BMC Racing) próbáltak hazaérni a táv utolsó harmadában. Pirazzi és Frankiny kettőse menekült előre, Dupont pedig próbálta utolérni őket. Az utolsó kategorizálatlan emelkedőn a kettős még mindig bő egy perces előnnyel vezetett a főmezőny maradékával szemben, azonban öt és fél kilométerre a céltól Dupont végre felért rájuk. Ezt követően azonban hirtelenjében teljesen elfogytak, így az utolsó kilométeres kapuhoz érve bekebelezte őket a horda. A kissé hektikus befutót végül az olasz Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale) nyerte Thibaut Pinot (FDJ) és Rohan Dennis (BMC) előtt. Az összetett nem változott az utolsó szakaszt megelőzően továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet, előnye tizenhárom másodperc Pinot előtt.

Országútis hírek külföldről: még jó, hogy Valverde nem labdarúgónak született, Van der Breggen triplázott a női Fleche Wallonne során, kettős Sky siker az Alpok Körversenyén2017.04.20. - Alejandro Valverde: nem labdarúgónak, hanem kerékpárosnak születtem A Movistar kiválósága néhány nappal a Baszk Körverseny megnyerését követően Belgium felé vette az irányt, hogy zsinórban negyedszer is diadalmaskodjon a Fleche Wallonne klasszikusán, melyet pályafutása során már ötödik alkalommal nyert meg. „Szerencsére nem labdarúgónak, hanem kerékpárosnak születtem – mondta Valverde a célba érkezést követően. – A titok csupán annyi, hogy remek családom van, és egy egészen kimagasló szervezettségű csapatban versenyzek. Mindezek kapcsán sokkal nyugodtabb vagyok, mint az ezt megelőző években, koncentráltabban állhatok rajthoz a versenyeken. Ameddig tudtunk kivártunk. Az Orica-Scott sora próbálta felvezetni a hajrát, megbújtunk mögöttük a csapattársaimmal, akik egész nap nagyszerűen óvtak. A rajt pillanatától kezdve kézben tartottuk a történteket, nagyszerű pozícióból kezdhettem meg a Mur utolsó mászását, tudtam, hogy nyerhetek. Volt egy kis szembeszél, így a szokásosnál is tovább vártam. Az ideális pillanatot kerestem, csak kétszáz méterrel a vége előtt indultam meg. Ez a siker is ugyanolyan nehéz volt, mint a másik négy, bármelyik pillanatban megléphetett volna valaki, aki erősebb nálam.”

Alejandro Valverde pályafutása során ötödször nyerte a Fleche Wallonne klasszikusát 2017.04.19. - A Movistar spanyol kerékpárosa Alejandro Valverde zsinórban negyedik alkalommal nyerte a Fleche Wallonne viadalát, pályafutása során ezzel ötödször megnyerve a belga klasszikust.

Országútis hírek külföldről: kilövésre készen áll a 2017-es Vallon Nyíl, visszatér a Giro ciklámen trikója, Dennis nyerte az Alpok Körversenyének második szakaszát, Modolo sikere Horvátországban 2017.04.19. - Kilövésre készen áll a 2017-es Vallon Nyíl A Fleche Wallone viadalát a belga Les Sport nevezetű lap indította útjára az 1930-as évek derekán. A verseny első kiírására hosszú tervezgetést követően 1936-ban került sor. A mai nap már, mint az Ardennek második klasszikusa tekintünk rá, amely érdekességképpen mindig szerdán kerül megrendezésre. Hasonlóan kollégáihoz a Vallon Nyíl útvonala is rengeteget változott az évek folyamán. A kezdeti esztendőkben Tounai és Liege között 236 és 300 kilométer közötti távok vártak a kerekesekre, majd 1938-tól Mons, a II. Világháborút követően pedig Charleroi városai lettek a kiinduló állomások. 1974 és 1978 között Verviers szolgált rajtként illetőleg célként is. 1983-tól a befutó Huy települése. Az 1990-es évektől a viadal távja sohasem lépte át a 210 kilométeres álomhatárt. 2017-ben Binche és Huy között 200 és fél kilométer boldogítja a karavánt, amelynek végén a Muur du Huy gyilkos kaptatója tornyosul a maga 15 %-os, helyenként 26 %-os meredekségével. A legelső kiírást 1936-ban a belga Philemon Demeersman nyerte. Az évek során mindössze négy versenyző volt arra képes, hogy triplázzon; Marcel Kint (1943, 1944, 1945), Eddy Merckx (1967, 1970, 1972), Moreno Argentin (1990, 1991, 1994) és Davide Rebellin (2004, 2007, 2009). Alejandro Valverde (2006, 2014, 2015, 2016) ellenben tavalyi sikerével az egyetlen négyszeres bajnoknak mondhatja magát. Természetesen ezúttal is Valverde (Movistar) a toronymagas esélyes, de a Movistar kinyilatkozta, hogy nem kívánnak nyomást helyezni kerekesük vállaira, így nem elvárás az ötödik, zsinórban pedig a negyedik győzelem megszerzése, bár értelemszerűen szeretnék eredményesen zárni a versenyt. Valverde legfőbb kihívói Daniel Martin (Quick-Step Floors), Michal Kwiatkowski (Sky) és Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) lehetnek.

Minden eddiginél zöldebb lesz a 2017-es Giro2017.04.18. - A kiváló 2016-os kampányt követően – amikor is az önkéntesek nem kevesebb, mint 56.734 kilogrammnyi szemetet gyűjtöttek az Olasz Körverseny során - a Giro szervezői igyekeznek még zöldebbé varázsolni a 2017-es jubileumi versenyt.

Országútis hírek külföldről: Gilbert kihagyja az Ardennek további versenyeit, Scarponi szerezte az Astana idei első győzelmét, Van Avermaet megőrizte vezető helyét a World Tour ranglistán 2017.04.18. - Sérülés miatt kihagyja a hátralevő ardenneki versenyeket Philippe Gilbert Az Amstel Gold Race idei győztese Philippe Gilbert mintegy 130 kilométerrel a verseny vége előtt került földre az elmúlt hétvégén, ám azonnal felpattanva folytatta a viadalt, pályafutása negyedik sikerét aratva. A célba érkezést követően azonban derékfájdalomra panaszkodott minek kapcsán a Quick-Step Floors csapatorvosa egy teljes kivizsgálást irányzott elő számára, amely kimutatott egy aprócska sérülést a veséjén. „Amikor buktam azonnal éreztem a fájdalmat, de az adrenalin vitt tovább, így az pillanatok alatt megszűnt – nyilatkozta Gilbert a sérülés bejelentését követően. – Sajnos a célba érkezés után fájni kezdett a derekam. Az orvosi kivizsgálás egy aprócska sérülést mutatott a vesémen, ami nem komoly, de minimum egy hetes pihenőt követel. Ennek kapcsán pedig kénytelen vagyok visszalépni a további ardenneki versenyektől. Szomorú vagyok, mivel jó formában érzem magam, de erős a csapatunk, így biztos vagyok abban, hogy a Quick-Step nélkülem is jó eredményeket ér majd el a Fleche Wallone és a Liege-Bastogne-Liege viadalain.”

Pálya-vb Hong Kong: egy sikeres világbajnokság záró akkordjai2017.04.17. - A Hong Kong-i pályakerékpáros világbajnokság utolsó napján négy számban osztottak érmeket, a szokásoknak megfelelően a férfi Madison zárta a küzdelmeket.

Országútis hírek külföldről: Gilbert negyedszer nyerte meg az Amstelt, Kwiatkowski az Ardennek további versenyein javítana, hazai siker a női Amstelen, rajtol az Alpok Körversenye 2017.04.17. - Philippe Gilbert pályafutása negyedik Amstel győzelmét szerezte Kiváló versenyt hozott az ötvenkettedik Amstel Gold Race, melynek útvonal-módosítása miatt sokan unalmasabb viadalt vártak. A kerekesek és a Cauberget követő két emelkedő azonban rácáfolt az előzetes jóslatokra. Philippe Gilbert pályafutása során immár negyedik alkalommal nyerte meg a versenyt, mellyel az örökranglista második helyére kapaszkodott fel az ötszörös győztes holland Jan Raas mögé. „Kwiatkowski egy kicsit meglepett a sprintben – így a verseny győztese Philippe Gilbert. – Szembeszél volt, Kwiat hatalmas lendülettel indított, de próbáltam nyugodt maradni és centiről-centire közelíteni hozzá. A Kruisbergen szakadtunk el néhányan a főmezőnytől, szerencsére remekül dolgoztunk össze, így nem tudtak már utolérni minket. A Bemelerbergen láttam, hogy mindenki a határán mozog, támadtam, Kwiat jött velem, akivel megegyeztünk, hogy a végéig összedolgozunk, így szépen eltávolodtunk. Nem volt egy könnyű verseny, meg kellett küzdeni a sikerért. A célom, hogy minden évben nyerjek legalább egy klasszikust. Idén ez már duplán is kifizetődött, hisz két sikernél járok.”

Amstel Gold Race: Philippe Gilbert pályafutása során negyedszer nyerte a holland klasszikust2017.04.16. - A Flandriai Kör és a Milánó-SanRemó győztesei között dőlt el az idei Amstel Gold Race, végül Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) diadalmaskodott Michal Kwiatkowski (Sky) előtt.

Pálya-vb Hong Kong: az oroszokról szólt a negyedik nap2017.04.16. - A Hong Kong-i pályakerékpáros világbajnokság negyedik napján Oroszország két aranyérmet is zsebre tett, miközben három további világbajnoki cím is gazdára talált.

Országútis hírek külföldről: Valverde nem tartja magát favoritnak, a hölgyek Amstelje is visszatér, Tinkov újra Contadort támadta, megtalálták a CCC ellopott kerékpárjait2017.04.16. - Alejandro Valverde: nem hiszem, hogy én lennék az Amstel favoritja Az ardenneki egynaposok egyik specialistája Alejandro Valverde nem túlzotton örül annak, hogy a szervezők egy apró változtatást eszközöltek az Amstel Gold Race útvonalában. A Cauberg emelkedőjét követően ugyanis még egy viszonylag sík rész következik, ami nem igazán Valverdének kedvez. A viadal befutója visszatér a 2002-ben használt záró akkordhoz. „Ez a lehető legrosszabb útvonal számomra – így Valverde egy a minap adott nyilatkozatában. – Nem lesz akkora az utolsó emelkedőn a szelekció, mint az elmúlt években. A Cauberg ezúttal nem a győztes személyét hivatott eldönteni, csupán egy emelkedő lesz a sok közül. Természetesen nehéz lesz a verseny, de nem lesz annyira döntő jelentősége az utolsó kaptatónak. Nyertem már Liege-Bastogne-Liege és Fleche Wallone klasszikusokat, de sohasem győztem még az Amstel viadalán. Szeretném végre valahára megnyerni ezt a versenyt is, de nem hiszem, hogy én lennék az Amstel favoritja.” Az ominózus 2002-es versenyt az olasz Michele Bartoli nyerte. Az idei kiírás favoritjai Michal Kwiatkowski (Sky), Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Michael Matthews (Team Sunweb) és Greg Van Avermaet (BMC) lehetnek.

Pálya-vb Hong Kong: ausztrál dominancia a harmadik napon2017.04.15. - Lovassy Krisztián az előkelő kilencedik helyen végzett pontversenyben, míg Szalontay Sándor nem jutott a legjobb tizenhat közé sprintben a pályakerékpáros világbajnokság harmadik napján.

Országútis hírek külföldről: jönnek az ardenneki klasszikusok, ellopták a CCC Sprandi Polkowice kerékpárjait, Jason Kenny a visszavonulást fontolgatja, ígéretes mezőny az Alpok Körversenyén2017.04.15. - Jönnek az ardenneki klasszikusok Az ardenneki klasszikusok (Amstel Gold Race, Le Fléche Wallone, Liege-Bastogne-Liege) múltja igencsak gazdag, habár első ízben mindössze 1966-ban rendezték meg egymás után a két belga valamint az egy holland versenyt. A történelem során mindössze két versenyző volt, akinek egyazon évben sikerült a triplázás. Az egyik Davide Rebellin (2004), míg a másik Philippe Gilbert (2011). Amstel Gold Race (Április 16.) A hollandok klasszikusa kissé eltér a többi egynapostól. Rengeteg kanyar, keskeny utak és rövid, de annál meredekebb kaptatók jellemzik. Ráadásul tele vannak az utak őrültebbnél őrültebb narancsszínben pompázó rajongóval. Az első ardenneki klasszikus egy viszonylag új viadal, hisz a 2017-es kiadás mindössze az 52. verseny lesz. Meghatározó emelkedője a Cauberg, amelyet három alkalommal is megmásznak, ráadásul ez hivatott eldönteni a verseny végkimenetelét is. A LottoNL-Jumbo csapatának illene már házigazdaként mutatnia valamit, hisz Erik Dekker 2001-es győzelme óta nem volt holland nyertese a megmérettetésnek. 2016-ban az olasz Enrico Gasparotto remek ütemben támadott a végén, így magabiztosan nyerte a versenyt Michael Valgren és Sonny Colbrelli előtt. Fleche Wallone (Április 19.) Viszonylag rövid mindössze 200 kilométeres távjával a mindig hét közben rendezendő Vallon Nyíl az egyik olyan egynapos, amely elmozdíthatatlanul hű a hagyományaihoz. Az útvonal-variálások helyett ragaszkodnak a Mur de Huy káprázatos befutójához. Az 1300 méteres mászás, átlag 9 %-os meredekségével, helyenként 25 %-al megspékelve, szinte mindig robbanásszerű befejezést ígér. A Mur-t kétszer másszák meg, először, amikor az utolsó kiskörbe érnek, majd a Côte de Peu d'Eau, a Côte de Haut-Bois, a Côte de Thon, a Côte de Bonneville, a Côte de Bohissau és Côte de Ahin előzi meg az utolsó meredeket, ahol egyeseknek a győzelem, másoknak ellenben csak a levegőkapkodás jut. Tavaly Alejandro Valverdre fantasztikusan indult, így zsinórban harmadszor nyerte meg a viadalt Julian Alaphilippe és Daniel Martin előtt. Liege-Bastogne-Liege (Április 23.) A Liege-Bastogne-Liege az északi klasszikusok utolsó darabja, amelynek végkifejletéről a 2,1 kilométeres La Redout dönt mintegy harmincöt kilométerre a befutótól. Persze a Sprimont (-29km), a Roche aux Faucons (-19.5km) és a Saint-Nicolas (-5.5km) is azért van ott, hogy az elől maradtak lószolgathassák vetélytársaikat. Az utolsó két kilométer is folyamatosan emelkedik, ám általában ekkor ez már nem oszt és nem szoroz. 2016-ban Wout Poels győzött Michael Albasini és Rui Costa előtt.

Pálya-vb Hong Kong: maláj arany Keirinben2017.04.14. - Négy versenyszámban osztottak érmeket a Hong Kong-i pályakerékpáros világbajnokság második napján.

Országútis hírek külföldről: Chaves továbbra is a Tourra fókuszál, két éven belül, akár mindenki tárcsafékre válthat, visszatérhet az olasz bajnok, Demare nyerte a Denain-i egynapost2017.04.14. - Esteban Chaves minden erejével a Tour de France-ra készül Az Orica-Scott kapitánya Esteban Chaves térdsérülése miatt kénytelen volt néhány hetet kihagyni, így nem lehetett ott hazája nemzeti bajnokságán és a kiemelt európai tavaszi szakaszversenyeken sem. Chaves minden erejével a Tour de France-ra készül, így a Svájci Körverseny és a Criterium du Dauphine lesznek a legfontosabb felkészülési állomásai. „Szerencsére most már minden rendben van a térdemmel – mondta Chaves az egyik nagy kerékpáros oldal megkeresésére. – Nem volt súlyos a sérülés, de sokat kellett úsznom, és az edzőteremben lennem, ami időt vett el a kerékpározástól. Három hétig egyáltalán nem voltam kint országúton, csak otthon görgőztem. Időre van szükségem, hogy a testem újra felvegye a hétköznapok kerékpáros terhelését. A Francia Körverseny a legfőbb célom, ezen pedig nem akartunk változtatni, így minden energiámmal azon leszek, hogy a lehető legjobb formában vághassak neki az év legfontosabb körversenyének.”

Országútis hírek külföldről: Colbrelli nyerte a Brabantse Pijl egynaposát, Cavendish mononukleózisban szenved, Nibali támogatásáról biztosította Arut, a pálya vb első napjának eredményei2017.04.13. - Sonny Colbrelli nyerte a Brabantse Pijl klasszikusát Leuven és Overijse között 197 kilométer várta az ötvenhetedik Brabantse Pijl résztvevőit. A kiemelt kategóriás viadal kiváló felkészülési terepet biztosított a közelgő Amstel Gold Race előtt. A rajtot követően egy hat fős sor lépett, melybe név szerint Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), Adam Blythe (Aqua Blue Sport), Lorenzo Rota (Bardiani CSF), Zak Dempster (Israel Cycling Academy), Christophe Prémont (Vérandas Willems-Crelan) és Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect) keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye szűk hét percnél tetőzött, de tudható volt, hogy nem közülük kerül ki majd a győztes személye. Mintegy hatvanöt kilométerrel a vége előtt megbomlott az elől tekerők közötti egység, miközben hátrébb egy elég jó nevekből álló üldözőcsoport alakult. Nem sokkal később utol is érték őket, majd egy kilenc fős boly lépett el, akik együtt kezdték meg az utolsó falat. A sor alig néhány másodperc előnnyel közelített a célhoz, végül Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) bizonyult a legerősebbnek megelőzve a címvédő Petr Vakoc (Quick-Step Floors) és Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) kettősét. „Majdnem elszúrtam a végét, mivel az utolsó kanyarban túlságosan is közel fordultam a kordonhoz – mondta az idén már a második győzelmét ünneplő olasz kerekes. – Csak egy hajszálon múlott, végig attól tartottam, hogy felér ránk a főmezőny. Örülök, hogy sikerült nyernem, ez egy nagyon jó előjel a közelgő Amstelt megelőzően.”

Országútis hírek külföldről: Scarponi lesz az Astana kapitánya a Girón, Alaphilippe és Poels sem lesz ott az Ardennekben, Quinziato visszavonul, Bouhanni nyerte a sajtok versenyét2017.04.12. - Michele Scarponi lesz az Astana kapitánya a Girón Egy nappal azt követően, hogy megerősítést nyert Fabio Aru térdsérülése, az Astana csapata hivatalosan is kimondta, hogy az olasz kerekes nem lesz ott a jubileumi századik Giro d’Italián. Aru kapitányi szerepkörét Michele Scarponi igyekszik átvenni. Aru sérülése a csapat Tour elképzeléseit nem befolyásola, a Francia Körversenyen Jakob Fuglsang lesz a kazah sor első számú embere. „Meghoztuk a döntést, melynek értelmében Michele Scarponi lesz a csapat kapitánya a jubileumi Giro d’Italián – mondta Alexandre Vinokourov. – Mint azt már a minap is lenyilatkoztuk, Fabio teljes felépülése körülbelül tíz hetet vesz igénybe, így nem lehet ott hazája körversenyén. A teljes felépülési idő nagyban függ a sérülés makacsságától, a versenyprogramjában lévő változásokról pedig a visszatérését követő formája dönt majd. A Giróra már összeállt az Astana sora, mintahogyan a Francia Körversenyre is kész tervvel rendelkezünk, ott Jakob Fuglsang lesz az első számú emberünk.”

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések