Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.10.23. - Öt hegyi befutó várható a jövő évi Touron A Giro d’Italia mellett már a jövő évi Tour de France útvonalát illetően is megindultak a találgatások, ami nem is csoda, hisz rövidesen hivatalosan is lehull a lepel a 2019-es Francia Körversenyről. Azt már korábban bejelentették, hogy Brüsszel ad otthont a nagy rajtnak, sőt az első néhány szakasz útvonala is ismert. Thomas Vergouwen a VeloWire újságírója vette a fáradságot és átnézte a lehetséges útvonal összes szállodafoglalását, így képet adva a jövő évi versenyről. A 106. Tour de France Belgiumból indul Eddy Merckx első győzelme előtt tisztelegve, amely pont ötven évvel ezelőtt történt. Úgy tűnik, hogy Belgiumot elhagyva a Vosges-hegység felé vehetik az irányt, nagy valószínűséggel a La Planche des Belles Filles megmászásával, ahol korábban nyert már szakaszt Chris Froome, Vincenzo Nibali és Fabio Aru is. A Tour még az első héten ellátogathat Romain Bardet szülővárosába Brioude-ba, ahol a Col du Béal emelkedője nehezítheti meg a kerekesek dolgát. A Pireneusok két kiemelt hegye a Col du Tourmalet és a Prati d’Albis lehetnek. Vergouwen információi szerint a második hét közepén kerülhet sor az egyenkénti időfutamra is, ellenben a Mid-Libre lapja a harmadik hét elejére is jósol egy egyenkéntit, így az sem kizárható, hogy összesen három időfutam kaphat helyet a penzumban. Az Alpok kiemelt hegyei a Col du Galibier és a Col du Télégraphe valamint a Val Thorens lehetnek, ez utóbbi mintegy 2300 méter magasságig vezet. Hivatalos útvonal bemutató október 25-én!

2018.10.22. - Szalontay Sándor 19. lett a párizsi pályakerékpáros világkupa sprint számában A párizsi pályakerékpáros világkupa zárónapján Szalontay Sándor volt érdekelt sprintben. A magyar kiválóság 9.878-as idővel a 19. helyen jutott a legjobb huszonnyolc közzé. Ott a litván Vailijus Lendellel mérkőzött, és centiméterekkel maradt alul, így végül a 19. helyen zárt. A számot az ausztrál Matthew Glaetzer nyerte a holland Harrie Lavreysent legyőzve a döntőben, míg a bronzcsatában a szintén holland Jeffrey Hoogland bizonyult erősebbnek riválisánál. A férfi Madisont a hölgyekhez hasonlóan a dánok nyerték, nevezetesen Lasse Norman Hansen és Michael Morkov. A lengyel duó lett a második, míg az ausztrál páros a harmadik. A női Keirinben a holland Laurine van Riessen ünnepelhetett, centiméterekkel megelőzve az orosz Daria Shmeleva és a hongkongi Wai Sze Lee kettősét. A hölgyek tíz kilométeres, negyven körös Scratch számában az ausztrál Ashlee Ankudinoff diadalmaskodott, a dobogó másik két fokára a brit Megan Barker és a lengyel Daria Pikulik került. A női Omniumban érvényesült a papírforma a holland Kirsten Wild megállíthatatlan volt, mögötte az olasz Letizia Paternoster végzett a dobogó második, míg a brit Neah Evans a harmadik fokán. A pályakerékpáros világkupa-sorozat október 26-án a kanadai Miltonban folytatódik.

2018.10.21. - Filutás Viktor, Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor is érdekelt volt a párizsi pályakerékpáros világkupa második napján Szalontay Sándornak a férfi keirinben szoríthattunk, sprinterünk az előfutamban negyedikként zárt, így a vigaszágon folytathatta, ahol futamában másodikként végezve végül a tizenharmadik helyet szerezte meg. A számot a japán Yuta Wakimoto nyerte az új-zélandi Edward Dawkins és a lengyel Krzyssztof Maksel előtt. A scratch versenyben Filutás Viktor állt rajthoz, az előfutamban remek teljesítményt nyújtva harmadikként zárva kvalifikált a döntőbe, ahol hatan szereztek körelőnyt, akik közül az osztrák Stefan Matzner győzött, megelőzve az ausztrál Leigh Howard és a francia Adrien Garel kettősét. A magyar versenyző tizennyolcadik lett. Lovassy Krisztián a GP Vienna pályaversenyén elszenvedett bukásából lábadozva csak az Omniumban állt rajthoz. Mint arról beszámoltunk Krisztián eltörte az egyik ujját, a testéből pedig a bécsi fapálya méretes szálkáit kellett kioperálni. A sérülései miatt a magyar kerekes nem tudott rendesen kiállni a nyeregből és rászorítani a kormányra, sőt az is kiderült, hogy egy öt-hat centis szálka még továbbra is a hátában van. Krisztián végül scratchben 14., a tempó versenyben 21., a kieséses számban 23., míg a záró pontversenyben 21. lett. Az Omniumot a spanyol Albert Torres nyerte, a dobogó másik két fokára a brit Oliver Wood és a francia Benjamin Thomas állhattak fel, a magyar versenyző a 21. helyen zárt. A női sprint döntőjében a hongkongi Wai Sze Lee és az ausztrál Stephanie Morton feszült egymásnak előbbi győzelmével, míg a bronzcsatában az orosz Daria Shmeleva bizonyult erősebbnek. A hölgyek Madisonját a dán duó – Amelie Dideriksen és Julie Leth – nyerte a brit és az ausztrál kettős előtt. A pályakerékpáros világkupa záró napján Szalontay Sándor Sprintben szerepel.

2018.10.20. - Filutás Viktor kiváló teljesítményt nyújtva 17. lett pályafutása első világkupa döntőjén Október 19. és 21. között a franciaországi Saint Quentin en Yvelines velodromja ad otthont a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat első versenyének. A magyar színeket Lovassy Krisztián (Omnium), Szalontay Sándor (Keirin, Sprint) és Filutás Viktor (pontverseny, scratch) képviselik. Az első nap során Filutás Viktornak szoríthattunk a pontversenyben. Viktor az előfutamban nyolc pontot gyűjtve az előkelő kilencedik helyen kvalifikált a döntőbe, ahol végül egy pontot szerezve, a véghajrában ötödikként zárva a tizenhetedik helyet csípte el. A számot két kör előnnyel a német Moritz Malcharek nyerte a brit Mark Stewart és a görög Christos Volikakis előtt. A férfi csapatsprint döntőjében a hollandok és a házigazda franciák csaptak össze, végül a hollandok – Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland és Sam Ligtlee – diadalmaskodtak, míg a bronzérmet az oroszok szerezték meg. A 4000 méteres férfi csapatüldözéses számban a dánok – Julius Johansen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Pedersen és Casper van Folsach – kvartettje fantasztikus erőben versenyezve hátba csapta a brit sort, ezzel megnyerve a világkupa első állomását. A bronzcsatából Olaszország került ki győztesen. A női pontversenyben heten tudtak körelőnyt csinálni, közülük az olasz Maria Confalonieri diadalmaskodott mindössze egyetlen ponttal az ukrán Ganna Solovei előtt, míg a harmadik a német Charlotte Becker lett. A női csapatsprintben érvényesült a papírforma, az orosz duó Daria Shmeleva és Anastasiia Voinova magabiztosan múlta felül az ausztrál párost, miközben a harmadik helyet az ukránok kaparintották meg. A hölgyek csapatüldözéses versenyszámában az ausztrálok – Kristina Clonan, Ashlee Ankudinoff, Georgia Baker és Macey Stewart – voltak a leggyorsabbak a döntőben az új-zélandi négyest legyőzve. A dobogó harmadik fokára az olasz csapat állhatott fel.

2018.10.19. - Andrea Tafi ötvenkét évesen indulna a Párizs-Roubaix-n Az ötvenkét esztendős Andrea Tafi visszajáró vendég hazánkban, idén először a Tour de Zalakaroson, majd a V4 Special Series Debrecen-Ibrány 1.2-es versenyén láthattuk. A legendás klasszikus specialista fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. „Tudom, hogy ez egy őrült ötlet, de komolyan gondolom, és célként tűztem ki magam elé – mondta a La Gazetta dello Sport hasábjain a Mapei egykori menője. – Nem hiszem, hogy megvalósíthatatlan lenne ez a történet, így dolgozom azon, hogy sikerülhessen. Ugyanolyan motivált vagyok, mint húsz évvel ezelőtt. Tartom a versenysúlyom, közel húszezer kilométert tekerek egy évben. Az 1998-as olasz bajnoki mezem gond nélkül rám jön. Tizenháromszor indultam a Roubaix-n, egyszer nyertem, de voltam második és harmadik is. Tudom, hogy sokat változott a kerékpársport, de már felvettem a kapcsolatot a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséggel, beregisztráltam az antidopping rendszerbe, és kapcsolatba léptem néhány csapattal, akik ott lehetnek majd a versenyen.”

2018.10.18. - Kiszivárgott információk a 2019-es Giro d’Italia útvonaláról Október 31-én Milánóban mutatják be a 2019-es Olasz Körverseny útvonalát, ám az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is rengeteg információ kiszivárgott, a La Stampa napilapja példának okán egy komplett útvonalat hozott le. A 2019-es Giro d’Italia előreláthatóan három időfutammal nehezíti a kerekesek dolgát, de bekerülhet az útvonalba a Gavia, a Mortirolo, a Croce d'Aune és a Col del Nivolet emelkedője is. Azt már korábban bejelentették, hogy a jövő évi verseny egy 8,2 kilométeres egyenkénti időfutammal indul Bolognában, amely érinti a Giro dell’ Emilia versenyéről jól ismert San Luca emelkedőjét. Azt is megerősítették, hogy a kilencedik etap szintén egy egyenkénti lesz Riccione és San Marinó között, míg egy nappal később Ravennából indulva Modenába teker a mezőny vélhetően mezőnyhajrával zárva a napot. A La Stampa információi szerint a verseny Veronában ér véget egy tizenöt kilométeres egyenkéntivel. A bolognai rajtot követően az Appenninek érintésével délre fordul a karaván a reneszánsz művész Leonardo Da Vinci születésének ötszázadik évfordulóját ünnepelve. Vélhetően Puglio lesz a legdélebbi pontja a 2019-es útvonalnak a hetedik szakasz során, majd onnan újra északnak fordulnak L’Aquila érintésével, melyet éppen tíz éve sújtott egy szörnyű földrengés. A 13. szakaszon jöhet a Gran Paradiso a maga 2200 méteres magasságával, a tizenöt százalékos meredek, harminc hajtűkanyarával igencsak látványosnak ígérkezik. Az ezt követő napok a ritkán használt Col de Nivolet és a Colle San Carlo hegyeivel rémisztgetnek, majd Como felé fordulnak nagy valószínűséggel érintve jó pár kaptatót a Lombard Körverseny útvonalából. Az utolsó héten a Mortirolo és a Passo Gavia lehetnek a csúcspontok, de a Passo Croce d'Aune, a Passo Manghen és a Passo Rolle is a rózsaszín trikó kimeneteléről dönthetnek.

2018.10.17. - Dylan Groenewegen nyerte a Tour of Guangxi első szakaszát Beihai környékén egy nagyrészt teljesen sík 107,4 kilométeres szakasszal rajtolt el az év utolsó WorldTour versenye a kínai Tour of Guangxi. A célhoz közeledve azért egy kisebb emelkedő nehezítette az előrehaladást. A nap szökését Silvain Dillier (AG2R La Mondiale), Andrey Grivko (Astana), Jay Thomson (Dimension Data), Marco Haller (Katusha-Alpecin), Pavel Sivakov (Sky) és Yusif Mirza (UAE Team Emirates) alkották, ám túlontúl nagy előnyre nem sikerült szert tenniük, a Groupama-FDJ és a LottoNL-Jumbo csapatai ugyanis végig rövid pórázon tartották őket. Az emelkedő előtt utol is érték az elmenést, a meredeken Gianni Moscon (Sky) és Peter Kennaugh (Bora-hansgrohe) kettőse próbálkozott, ám a sprinterek csapatai mezőnyhajrát akartak, így hamar megfogták őket. A sprintet végül Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte Maximilian Walscheid (Team Sunweb) és Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend.

2018.10.16. - Steven De Jongh bringázni indult, majd eltűnt, eszméletlenül találtak rá egy szakadékban A Trek-Segafredo sportigazgatója Steven De Jongh girónai otthonából indult el szokásos délelőtti edzésére, aztán egyszer csak nyoma veszett. Nem érkezett időben haza, sőt amikor órák múlva sem érték el, felesége kerestetni kezdte. Renée előbb a közösségi médiához fordult, majd a rendőrségre is elment. Mintegy öt óra elteltével egy helikopter bukkant rá De Jongh-ra eszméletlen állapotban, egy szakadékban. A keresésben a Strava adatok is nagy szerepet játszottak. A legfrissebb pletykák szerint a katalán rendőrség nyomozást indított, mivel féknyomokat találtak az úton, így nem kizárható a cserbenhagyás sem. „Egy helikopter talált rá Stevenre egy szakadékban – írta a Trek-Segafredo sajtóközleménye. – Eszméletlenül feküdt, horzsolásokkal és zúzódásokkal, de szerencsére nem tört el semmije. A baleset körülményei nem tisztázottak. Nagyon súlyos agyrázkódást szenvedett, de a körülményekhez képest jól van. Köszönjük azt az összefogást, ami a közösségi médiákban alakult Steven megtalálására.”

2018.10.15. - Thomas De Gendt és Tim Wellens nekivágott 1200 kilométeres útjának Mint arról korábban már beszámoltunk a Lotto-Soudal belga kiválósága Thomas De Gendt a 2018-as idényben kevesellte a tizenkétezer versenykilométerét, ezért a fejébe vette, hogy a Lombard Körversenyt követően hazateker a belga Semmerzake-ba. Ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy a hat napos túrára már hetekkel ezelőtt lefoglalta a szállásokat és pontosan megtervezte az útvonalat, sőt valamilyen módon csapattársát Tim Wellens-t is rávette a dologra, így nem egyedül vágott neki az 1200 kilométeres távnak. Az idei szezonban több kerékpáros is volt, aki hasonló kikapcsolódást keresett. A Bora-hansgrohe kerekese Daniel Oss két túrát is abszolvált Olaszországban, míg Connor Dunne és Larry Warbasse #NoGoTour néven teljesített egy hosszabb útvonalat, miután megszűnt csapatuk az Aqua Blue Sport. De Gendt és Wellens hat napja a #TheFinalBreakaway elnevezést kapta. Az első nap során Como és a svájci Fluelen között 183 kilométert tettek meg, mintegy 4000 méternyi szinttel. „Valami olyasmit szerettünk volna csinálni, ami nem edzés, de nem is verseny, mégis a kerékpározáshoz köt – mondta De Gendt. – Nincs rajtunk nyomás, ha úgy gondoljuk, megállunk, megiszunk egy kávét, és még sötétedés előtt eljutunk a következő hotelbe. Ez nem egy kihívás, csupán haza akarunk jutni. Azért már az első nap folyamán is voltak nehézségeink fel kellett kapaszkodnunk a Gotthard Pass tetejére, amely az útvonal egyetlen komolyabb hegye volt.”

2018.10.14. - Thibaut Pinot: a célom az volt, hogy egyedül maradjak a Civiglio tetején A Groupama-FDJ kerékpárosa Thibaut Pinot nyerte az év utolsó nagy klasszikusát, a Lombard Körversenyt. Pinot az utolsó előtti emelkedőn rázta le magáról a verseny címvédőjét Vincenzo Nibalit, így Laurent Jalabert 1997-es diadala óta első franciaként győzött a nívós egynaposon. Pinot mögött Nibali lett a második, míg a belga Dylan Teuns (BMC) ért célba harmadikként. „Nem igazán tudtam, hogy milyen messze is vagyunk a céltól, akkor amikor Nibali megindult – mondta Pinot a versenyt követően. – Roglic és később Bernal is csatlakozott hozzánk, így egy erős csoportot alkottunk. Amikor elérte a különbség a negyven másodpercet, akkor döbbentem rá igazából, hogy itt végig nyélen kell menni, ha haza akarunk érni. A célom az volt, hogy egyedül maradjak a Civiglio tetején. Nem akartam együtt megkezdeni a lejtmenetet Nibalival, hisz akkor egyértelműen ő nyert volna. Karrierem egyik legszebb győzelmét arattam.” „Nem éheztem el, próbáltam leküzdeni saját magam, a verseny végére azonban már nem voltam olyan jó erőben – így Nibali. – Ez a Lombard Körverseny, ezt a viadalt nem lehet félvállról venni, örülök ennek a második helynek. Thibaut Pinot remek formában volt, már a Milánó-Torinót is megnyerte, de az egész idény során remekelt, megérdemelten győzött. Amikor utolért az üldözősor felszívtam magam. Szerettem volna megmutatni, hogy maradt bennem még valami, így sikerült megszereznem a második helyet.” „Ez egy nagyszerű eredmény számomra, a Fleche Wallone után ismételten csak dobogóra állhattam egy nagy klasszikuson – nyilatkozta Dylan Teuns a díjátadó után. – Az első két helyezett jóval erősebb volt nálam, így elégedett vagyok az elért eredményemmel. Nehéz nap volt, a Movistar, a Bahrain-Merida és Groupama-FDJ csapatai egész nap kontrollálták a történéseket. Amikor Nibali és Pinot elléptek, lehetetlenség volt velük menni, annyira erősek voltak.”

2018.10.13. - Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) győzelmével zárult az év utolsó monumentuma, a francia kiválóság a címvédő Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) előtt diadalmaskodott.

2018.10.13. - Lombard Körverseny: az olaszok a világ ellen Előzetesen egy egészen kiváló versenyre van kilátásunk a 112. Lombard Körverseny során. Bergamo és Como között 241 kilométer várja a mezőnyt a Colle Gallo, a Colle Brianza, a Madonna Del Ghisallo, a Colma Di Sormano, a Civiglio és a Monte Olimpino meredekeivel. A terep kiváló lehetőséget biztosít azok számára, akik csalódásként élték meg az innsbrucki világbajnokságon elért eredményüket, de természetesen az ott brillírozók is esélyesként indulnak. A verseny címvédője Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), aki 2015-ben is megnyerte ezt a klasszikust, a Touron történt bukása óta régi önmagát keresi. Gianni Moscon (Sky) hetek óta kiváló formát mutat, mintahogyan az újdonsült világbajnok Alejandro Valverde (Movistar) és az egyre jobb erőben lévő Adam Yates (Mitchelton-Scott) sem leírható. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) is nagyon készül az év utolsó monumentumára. „Fogalmam sincs, hogy milyen formában lehetek – nyilatkozta Vincenzo Nibali. – Csak azt tudom tenni, amit a lábaim engednek. Elszántnak, elszánt vagyok, de nem ez a verseny volt a fő célom, hanem a világbajnokság. A Giro dell’ Emilia során jó erőben voltam, bízom benne, hogy kitarthat ez a lendület. Kétszer nyertem már meg ezt a versenyt, úgy állok rajthoz, hogy hátha harmadjára is sikerül, az emelkedők és a technikás lejtmenetek kedveznek nekem.”

2018.10.12. - Peák Barnabás: azt mondták, legyek tökös! Az augusztus eleje óta a Quick-Step Floors csapatában gyakornoki státuszban versenyző Peák Barnabás fantasztikus eredménnyel zárta a 191 kilométeres, kiemelt kategóriás Gran Piemonte egynaposát Olaszországban. A végig szakadó esőben a mezőny az utolsó tizenöt kilométerre érve fogta meg a szökevényeket, innen a Bardiani-CSF csapata vette a kezébe az irányítást. A csúszós utakon sok bukás történt, rendesen fogyatkozott a mezőny a fináléhoz közeledve. Barna csapattársát, a francia Florian Senechalt próbálta előrehozni a sprintre készülve. Már három kilométeren belül jártak, amikor egy körforgalomnál Barna balra ment el, míg a mezőny jobbról "támadt", de a sor elején elesett egy olasz kerekes, így a körforgalomból kiérve Peák került a csoport élére. Innen tovább is vitte a tempót, és várta, hogy Senechal felzárkózzon mögé. Jens Keukeleire (Lotto-Soudal) támadása következett, a magyar versenyző tempózott utána. Az utolsó kilométerre érve szétszakadt a mezőny, utolérték a belgát, de mindössze tizen maradtak az élcsoportban. A sprintben az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) volt a leggyorsabb, Senechal második lett, Peák Barnabás pedig kilencedikként gurult át a célvonalon. [[https://www.youtube.com/v/x2qkYFU2MRE?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A Quic-Step Floors csapata külön tweetben gratulált a magyar versenyzőnek, amire Barna a következőképpen reagált: „Azt mondták, legyek tökös – írta barna a Twitteren, majd egy másik közösségi oldalon folytatta. – Minden egyes másodpercét imádtam ennek a napnak. Négy és fél órát tekertünk a szakadó esőben, végül pedig az első top 10-es helyem szereztem meg egy olyan versenyen, mint a Gran Piemonte. Mindent Florián sikerére tettünk fel, szerettem volna győzelemhez segíteni a csapatot, de ez sajnos meghiúsult. Véget ért számomra a szezon, izgatottan várom, hogy mit hoz a 2019-es év. Hogy mi szükséges egy profi szerződéshez? Egyszerűen erősnek kell lenni!”

2018.10.11. - Ellopták Geraint Thomas Tour de France trófeáját Egy birminghami kerékpáros kiállításra kérte el a Pinarello az idei Francia Körverseny győztesének trófeáját, ám Geraint Thomas huszonnégy karátos serlegének lába kelt. Az olasz kerékpárgyár közleményben kért elnézését a Sky versenyzőjétől. „Sajnálatos módon a rendezvény végéhez közeledve Geraint Thomas Tour de France serlege egy pillanatra felügyelet nélkül maradt – szól a Pinarello sajtóközleménye. – Ellopták, természetesen megtettük a feljelentést a rendőrségen. Nyilvánvalóan ez a mi hibánk, így vállaljuk a felelősséget, és személyesen kérünk elnézést Thomas-tól, bízva abban, hogy hamarosan megkerül a trófea.” „Hihetetlen, hogy ez megtörtént – vélekedett Geraint Thomas. – A trófea meglehetősen korlátozott értéket képvisel, így remélem, hogy az, aki elvitte, visszaadja. Sokat jelent nekem ez a díj. Fontos tárgy, de a 2018-as nyár emlékei bennem vannak, és azt senki sem veheti el tőlem.”

2018.10.10. - Maximiliano Richeze nyerte a Török Körverseny nyitányát, Tom Skujins sikere a Tre Valli Varesine egynaposán Konya környékén egy 150 kilométeres szakasszal vette kezdetét a Török Körverseny. A WorldTour-sorozat következő állomásának első etapja a sprintereknek kedvezett. A napot egy öt fős elmenés jellemezte, akiket két percnél messzebb nem nagyon engedett el a főmezőny. Természetesen a célhoz közeledve meg is fogták őket, majd jöhetett a mezőnyhajrá, melyhez közeledve Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) bukott hatalmasat, kulcscsontját törve, ezzel számára véget ért a 2018-as idény. A sprintet végül csapattársa Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) nyerte ezzel megszerezve a belga sor idei hetvenedik győzelmét. A második Sam Bennett (Bora-hansgrohe), míg a harmadik Jean-Pierre Drucker (BMC) lett. Az első etap után összetettben is ugyanez a sorrend. Hiába WorldTour verseny a Török Kör, sokkal nagyobb érdeklődés övezte a kiemelt kategóriás olasz Tre Valli Varesine egynaposát, melyen először állt rajthoz a szivárványszínű trikóban Alejandro Valverde (Movistar). A körpályás 212 kilométer penzum második felében több alkalommal is meg kellett másznia a karavánnak a Montello és a Morosolo emelkedőit. A szökés megfogását követően az emelkedők rendesen szétrázták a mezőnyt, az utolsó kilométereken Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) próbálkozott, majd egy hat fős sor ugrott fel rá, ahonnan Tom Skujins (Trek-Segafredo) bizonyult a legjobbnak ezzel megnyerve a viadalt Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Peter Kennaugh (Bora-hansgrohe) előtt. A regnáló világbajnok Alejandro Valverde (Movistar) a 15. helyen zárt.

2018.10.09. - Deceuninck-Quick-Step néven folytatja Patrick Lefevere csapata Az ígéreteknek megfelelően Patrick Lefevere a Quick-Step Floors csapatvezetője október 8-án hétfőn megtartotta sajtótájékoztatóját, melynek keretében bejelentette egy új tőkeerős névadószponzor érkezését. A Deceuninck egy műanyag nyílászárókat, terasz, padló- és falburkolatokat gyártó vállalat. „Elkötelezettségünknek köszönhetően sikerült új támogatót találnunk, így tovább haladhatunk azon az úton, melyet az idei szezonban megkezdtünk – mondta Lefevere, akinek sora idén már hatvankilenc győzelemnél tart. – Az évek során bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a sportág egyik legfontosabb szereplője. Az eredményeink garantálják a szponzoraink számára az ismertséget és a folyamatos láthatóságot. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt képesek leszünk elérni a közös céljainkat.” „Nagy örömmel tölt el minket, hogy részesévé válhatunk a nemzetközi kerékpáros életnek – tette hozzá Francis Van Eeckhout a cég vezérigazgatója. – Az egyik legnépszerűbb sportágról beszélünk, mely számos lehetőséget kínál a vállalatunk számára. A folyamatos médiafigyelem megerősíti a márkánkat.”

2018.10.08. - Alejandro Valverde egy kerékpáros fesztiválon mutatta be szivárványszínű trikóját A Movistar telekommunikációs vállalat által szervezet kerékpáros fesztiválon mutatta be az újdonsült világbajnok Alejandro Valverde szivárványszínű trikóját. A mez felső része a hagyományoknak megfelelően fehér alapokra helyezi a szivárvány színeit, felette a Movistar, a Canyon, az Endura és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség logóival. A vállrészeken újabb két Movistar és két O2 jelzés került elhelyezésre. Valverde a csapata kék nadrágja helyett egy feketét választott, természetesen ezen is helyet kapnak a szivárvány színei. A mezt a skót Endura készítette, alig több mint hat óra leforgása alatt. Valverde október 9-én a Tre Valli Varesine egynaposán teker először versenykörülmények között világbajnokként.

2018.10.07. - Ausztrália rendezheti a 2022-es országúti kerékpáros világbajnokságot Az Ausztrál Kerékpáros Szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy Wollongong városa rendezheti a 2022-es országúti kerékpáros világbajnokságot. Mint ismeretes 2019-ben a brit Yorkshire, 2020-ban Svájc, míg egy évvel később Belgium ad otthont az eseménynek. „A kerékpársport rajongói 2022-ben nyolc napon át Wollongong városára figyelhetnek, előzetesen mintegy háromszázezer embert várunk a helyszínre, a több millió televíziónézőről nem is beszélve – mondta Stuart Ayres az ország sportminisztere. – 2010 után viszonylag hamar sikerült újra elnyernünk annak a lehetőségét, hogy az ausztrál nemzet fogadhassa a sportág legjobbjait.”

2018.10.06. - Wout Van Aert a belga Cibel-Cebon kontinentális csapat színeiben teljesíti a cyclo-cross idényt Mint arról korábban már beszámoltunk Wout Van Aert nem érezte már túl jól magát a Veranda’s Willems-Crelan csapatánál, elmondása szerint ez már nem az a közösség volt, melyhez anno csatlakozott, az utolsó csepp a pohárban pedig az volt, amikor bejelentették, hogy a stáb hozzá közelálló tagjai sem maradnak. Van Aert mindezek mellett azt is nehezményezte, hogy folyamatosan a sajtóból értesült a csapatot érintő történésekről. Mivel a belga pro-kontinentális sor fuzionált a szintén másodosztályú Roompot-Nederlandse Loterij csapatával, így a cyclo-cross sztár szerződése is érvényben maradt a 2019-es szezonra. Van Aert egyoldalúan felbontotta kontraktusát, melyet a csapat természetesen nem fogadott el. Wout Van Aert a 2018/2019-es első tengerentúli cyclo-cross világkupa futamokon független versenyzőként állt rajthoz, ám most aláírt a belga kontinentális Cibel-Cebon sorához, melynek színeiben csak a cyclo-cross versenyekre fókuszál.

2018.10.05. - Mikkel Bjerg új egyórás dán rekordja, Bradley Wiggins ideje mögött a valaha elért második legjobb eredmény Az immáron kétszeres U23-as időfutam világbajnok, a dán Mikkel Bjerg a minap Odense városában vágott neki az egyórás dán csúcs megdöntésének. A rekordkísérlet nem számított hivatalosnak az UCI részéről, hisz célja csupán a nemzeti rekord megszerzése volt. A Hagens Berman-Axeon fiatal kerékpárosa 53,73 kilométert abszolvált hatvan perc alatt, ami akárhogy is nézzük a valaha volt legjobb eredmény Bradley Wiggins 54,526 kilométeres világcsúcsa mögött, ezzel hirtelenjében az ausztrál Rohan Dennis mellett Bjerg is előlépett azon kerékpárosok sorába, akik idővel, eséllyel veselkedhet neki a rekord megdöntésének. A még mindig csak tizenkilenc esztendős kerekes Martin Toft Madsen csúcsát adta át a múltnak.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések