Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Országútis hírek külföldről: Impey nyerte a Katalán Kör hatodik szakaszát, a Sky csapata kompletten elszállt, jön a Gent-Wevelgem, azaz a sprinterek klasszikusa 2017.03.26. - Daryl Impey nyerte a Katalán Körverseny hatodik szakaszát Tortosa és Reus között egy 189,7 kilométeres penzummal folytatódott a Katalán Körverseny. A hatodik szakasz során három harmadik és nem sokkal a befutó előtt az első kategóriás Alt de la Musara hegye várta a karavánt. Érdekes módon az első emelkedőt követően szétszakadt a mezőny, mintegy ötven kerekes került az élre, közte az esélyesek nagy részével. A brit Sky ellenben hátul ragadt, így mind Christopher Froome, mind pedig Geraint Thomas elvesztette összetettbeli pozícióját. A Musara emelkedőjén aztán megindultak az akciók, végül Alessandro De Marchi (BMC) és Dario Cataldo (Astana) kettőse lépett el. A duó szépen dolgozott együtt, így az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy haza is érhetnek. Az Orica-Scott és a Movistar csapatai azonban hatalmas hajrát indítottak, így az utolsó métereken megfogták őket. A szakaszt végül a dél-afrikai Daryl Impey (Orica-Scott) nyerte Alejandro Valverde (Movistar) és Arthur Vichot (FDJ) előtt. Összetettben Valverde előnye a záró napot megelőzően ötvenhárom másodperc Alberto Contador (Trek-Segafredo) előtt. „Egy viszonylag érdekes napot teljesítettünk, hisz a mezőny több darabra szakadt – így Impey a díjátadóra várva. – Szerencsére maradtunk annyian az első csoportban, hogy a végén kontrollálni tudjuk a történéseket. Örülök, hogy maradt erőm a sprintre, mivel a szakasz elején rengeteget dolgoztam azért, hogy Adam Yates az első sorban maradhasson. Összességében egy remek napot zártunk.”

Franciaország kötelezővé tette bringázás közben a tizenkét év alatti gyermekeknek a sisak viselését2017.03.25. - Amennyiben Franciaországban tervezi nyári nyaralását, abban az esetben jobb, ha tisztában van azzal, hogy nyugat-európai országban életbe lépett az a jogszabály, mely szerint minden tizenkét év alatti gyermeknek kötelező a kerékpáros sisak használata biciklizés közben. Amennyiben ezt elmulasztják, az kilencven Eurós, azaz mintegy 30000 Forintos bírságot von maga után.

Országútis hírek külföldről: Van Avermaet nyerte az E3 Harelbeke klasszikusát, Valverde győzött a Katalán Kör királyszakaszán, Skujins szerezte a Cannondale idei első sikerét2017.03.25. - Greg Van Avermaet nyerte az E3 Harelbeke klasszikusát A közelgő Flandriai Körverseny egyik fontos felvezető eseménye volt az E3 Harelbeke, melynek során nem kevesebb, mint 206 kilométer várt a mezőnyre. Az útvonal tizenöt falat tartogatott, ami rendesen meg is nehezítette a kerekesek dolgát. A rajtot követően több bukás is borzolta a kedélyeket, melyek következtében Tony Gallopin (Lotto-Soudal) könyöksérülése miatt feladni kényszerült a viadalt. Közel két óra szükségeltetett ahhoz, hogy kialakuljon egy életképes szökés, melybe Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Laurens De Vreese (Astana), David Per (Bahrain-Merida), Gijs van Hoecke (LottoNl-Jumbo), Taco van der Hoorn (Roompot) és Christophe Masson (WB Veranclassic) keveredett bele. Az idő előrehaladtával a főmezőnyből többen is próbálkoztak, a Boindenberg és az Eikenberg emelkedőin Tom Boonen (Quick-Step Floors), Greg Van Avermaet (BMC), Philippe Gilbert (BMC), Luke Durbridge (Orica-Scott), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) és Lukas Pöstelberger (Bora-hansgrohe) is elszakadt. A szökevények közül De Vreese (Astana) bírta a legtovább, de harminc kilométerrel a vége előtt őt is megfogták. A Kwaremont emelkedőjén aztán Naesen akciózott, akivel csak Van Avermaet és Gilbert kettőse tudott menni. A hármas folyamatosan növelve előnyét tempózott el a célig, ahol a regnáló olimpiai bajnok Greg Van Avermaet (BMC) bizonyult a legjobbnak megelőzve Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) és Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) kettősét.

Országútis hírek külföldről: Bouhanni sikere a Katalán Kör hó miatt rövidített szakaszán, Calmejane az élen a Coppi e Bartali első napját követően, Kínában is kritériumot rendez az ASO2017.03.24. - Froome és Valverde is próbálkozott, de Bouhanni nyerte a Katalán Kör negyedik szakaszát La Seu d’Urgell és Igualada között egy mindössze 134 kilométeres penzummal folytatódott az idei Katalán Körverseny, ugyanis havazás miatt ötvennyolc kilométerrel rövidítették a távot. Az útvonal egy második kategóriás emelkedőt követően egy hosszú lejtmenettel zárult, így előzetesen nem lehetett megjósolni, hogy vajon a sprinterek kibírják-e a hegyet? A nap szökésére Diego Rubio (Caja Rural), José Gonçalves (Katusha-Alpecin), Matteo Bono (UAE Team Emirates), Martijn Keizer (LottoNl-Jumbo) és Juan Osorio (Manzana Postobon) ötöse vállalkozott. Legnagyobb előnyük ellenben mindössze három perc környékén tetőzött, a főmezőnyt az összetett első helyét védő BMC csapata vezette. Mintegy harminc kilométerre a céltól egy nagyobb bukás borzolta a kedélyeket, melybe Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) is belekeveredett, s bár az orosz kiválóság befejezte a napot, csípősérülése miatt vélhetően a verseny feladására kényszerül. A célhoz közeledve megbomlott az egység a szökevények között, a legtovább a kolumbiai Osorio bírta, de a második kategóriás hegyen őt is megfogták. Az emelkedő nem rostálta meg a várt módon a mezőnyt, ellenben lejtmenetben Marc Soler (Movistar) és David Gaudu (FDJ) kettőséhez Alejandro Valverde (Movistar) és Christopher Froome (Sky) duója csatlakozott, sokáig pedig úgy tűnt, hogy a négyes eséllyel haza is érhet. Öt kilométerrel a vége előtt azonban utolérték őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, amit a FDJ csapata vezetett fel, ellenben a győzelmet Nacer Bouhanni (Cofidis) szerezte meg Davide Cimolai (FDJ) és Daryl Impey (Orica-Scott) előtt. Összetettben semmi sem változott, továbbra is Tejay Van Garderen (BMC) vezet. „Az első napon hibáztam, így nem sikerült győznöm, ezúttal viszont nagyon koncentráltam és a csapatom is remekül dolgozott értem – mondta Bouhanni a célba érkezést követően. – Örülök a sikernek, készültünk erre a szakaszra, mindig jó érzés, ha sikerül megvalósítani az előzetesen kitalált tervet.”

Országútis hírek külföldről: utólag csak megbüntették a Movistar teljes csapatát, Valverde nyerte a Katalán Kör harmadik szakaszát, kettős Quick-Step siker a Dwars Door Vlaanderen egynaposán 2017.03.23. - A zsűri gondolt egyet és utólagosan a Movistar egész csapatát bűntette A Katalán Körverseny csapatidőfutamát követően a verseny zsűrije három percre megbüntette Jose Joaquin Rojast, mivel több alkalommal is szabálytalanul tolta meg csapattársait, csakhogy a szabálykönyv szerint ilyen esetben az egész csapat büntetendő, méghozzá oly módon, hogy minden versenyző összetettbeli idejéhez egy percet adnak hozzá. Mivel a zsűri először csak Rojast bűntette, így Alejandro Valverde (Movistar) vette át a vezetést az összetettben. A történet azonban itt még nem ért véget, mivel a szakaszt mindössze két másodperccel elbukó BMC csapata kifakadt, a zsűri pedig másnap megváltoztatta ítéletét, így a spanyol csapat minden versenyzője megkapta az egy perces büntetést, ezzel pedig Ben Hermans (BMC) került az élre. Természetesen a spanyol csapat háza táján nem értettek egyet a döntéssel. „Ez a büntetés olyan, mint egy jogsértés – szól a csapat sajtóközleménye. – Attól, hogy valaki megérinti a csapattársát még nem tolja meg, csupán figyelmezteti, hogy tartsa meg a pozícióját a sorban. Ez azonban nem befolyásolja a verseny kimenetelét. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a döntés a Katalán Körverseny egészét torzítja, így a jövőre nézve veszélyes precedenst teremt.”

Országútis hírek külföldről: a Movistar nyerte a Katalán Kör csapatidőfutamát, csak Rojas kapott büntetést, bemutatták a Giro megkülönböztető trikóit, Tinkov ezúttal Contadornak szólt be2017.03.22. - A Movistar nyerte a Katalán Kör csapatidőfutamát, bár mindannyiukat büntetni kellett volna Banyoles körül egy 41,3 kilométeres csapatidőfutammal folytatódott a Katalán Körverseny, mely etap igencsak meghatározónak tűnt a verseny összetettjét tekintve. A távot a leggyorsabban a Movistar csapata abszolválta, akiknek 48 perc és 55 másodperc szükségeltetett a célba éréshez. A második mindössze két másodperc hátránnyal a BMC sora lett, míg a harmadik helyet a Sky kaparintotta meg. A történet azonban nem ilyen egyszerű ugyanis a befutót követően a verseny zsűrije három percre megbüntette Jose Joaquin Rojast, mivel több alkalommal is szabálytalanul tolta meg csapattársait, csakhogy a szabálykönyv szerint ilyen esetben az egész csapat büntetendő, méghozzá oly módon, hogy minden versenyző összetettbeli idejéhez egy percet kell hozzáadni. A zsűri ellenben mivel csak Rojast bűntette, így Alejandro Valverde (Movistar) vette át a vezetést az összetettben. „Valverde a verseny új éllovasa – mondta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ellenőre Ernesto Maggioni. – A televízió képernyőjén keresztül is láthattuk, ahogy Rojas több alkalommal is megtolta társait, ami szigorúan tilos. Minden egyes alkalommal egy perces büntetést kapott, így három percet írtunk hozzá az összetettbeli idejéhez.”

Országútis hírek külföldről: Cimolai nyerte a Katalán Kör nyitányát, a csapatidőfutam sok mindenről dönthet, Kwiatkowski stílusosan ünnepelt, tragédiai az afrikai pályakerékpáros-bajnokságon2017.03.21. - Davide Cimolai nyerte a Katalán Körverseny nyitó szakaszát Calella környékén egy 179 kilométeres szakasszal vette kezdetét a kilencvenhetedik Katalán Körverseny. Már az első etap is bővelkedett emelkedőkben, ennek ellenére a végjáték a sprinterek csatáját vetítette elő. A kezdeti próbálkozások viszonylag korán elhaltak végül Jetse Bol (Manzana Postobon), Axel Domont (AG2R La Mondiale), Brendan Canty (Cannondale-Drapac) és Pierre Rolland (Cannondale-Drapac) négyese menekült előre. Az emelkedők ellenben viszonylag hamar szétzilálták ezt a próbálkozást is, a legtovább Bol és Domont kettőse maradt az élen. Az utolsó hegyen ellenben a mezőny könnyű szerrel megfogta őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, melyet végül kisebb meglepetésre az olasz Davide Cimolai (FDJ) nyert meg Nacer Bouhanni (Cofidis) és Kristian Sbaragli (Dimension Data) előtt. Természetesen az első napot követően összetettben is ugyanez az állás. „Igazából sokáig nem is hittem el azt, ami történt, csak akkor, amikor odajöttek, hogy mennem kell az eredményhirdetésre – nyilatkozta a díjátadót követően Cimolai. – Minden remekül alakult a mai nap során, tudtam, hogy jó formában vagyok, de azt nem gondoltam volna, hogy esélyem lehet szakaszt nyerni. Nehéz penzumon vagyunk túl, köszönöm a csapattársaim munkáját. Nyertem egy szakaszt, most már itt az ideje, hogy a többiekért dolgozzak.”

Országútis hírek külföldről: rajtol a Katalán Kör, Rivera nyerte az Alfredo Binda egynaposát (Király 68.), Sagan a World Tour ranglista élén, elhunyt az 1967-es Tour győztese, Niyonshuti nagy álma teljesülhet 2017.03.20. - Rajtol a sztároktól hemzsegő Katalán Körverseny Március 20-án veszi kezdetét a kilencvenhetedik Katalán Körverseny, mely az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is kőkemény útvonallal várja a kerekeseket. Lényegében egyetlen sík etap sem lesz, ellenben az ötödik szakasz során szinte a tengerszintről vágnak neki a Tortosa ezer méter fölött magasodó csúcsának. Meghatározó lehet a második szakasz csapatidőfutama is, amikor Banyoles körül nem kevesebb, mint 41,3 kilométer vár a kerékpárosokra. Az utolsó hetedik szakasz a szokásoknak megfelelően Barcelonában ér véget. Ami az esélyeket illeti, nem lesz ott a versenyen a címvédő Nairo Quintana (Movistar) ellenben csapattársa Alejandro Valverde (Movistar) készen áll arra, hogy az összetettért küzdjön. Nagy nevekben nem lesz hiány, hisz Christopher Froome (Sky), Rohan Dennis (BMC), Adam Yates (Orica-Scott), Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin), Daniel Martin (Quick-Step Floors), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Rafal Majka (Bora-hansgrohe) is ott lesznek a rajtvonalnál.

Országútis hírek külföldről: Kwiatkowski végig bízott magában, Sagan pályafutása 78. második helyét szerezte, Alaphilippe boldog az eredményével2017.03.19. - Michal Kwiatkowski: próbáltunk végig nyomást helyezni Saganra Fantasztikus versenyt hozott a 108. Milánó-SanRemó, melynek végén 291 kilométer megtételét követően is hatalmas volt a küzdelem a dicsőségért, azaz év első nagy monumentumának megnyeréséért. Végül Michal Kwiatkowski (Sky) diadalmaskodott centikkel lesprintelve a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) kettősét. „Minden klasszikus másképp zajlik, igyekeztem kijátszani a kártyáim – mondta a Sky lengyel versenyzője a díjátadót követően. – A Cipressa emelkedőjén még viszonylag sokan voltunk elől, így szinte teljesen biztos voltam abban, hogy mezőnyhajrá dönthet. A Poggio kaptatóján Sagan újra váratlant húzott, csapattársam Elia Viviani pedig mondta, hogyha van bennem annyi, akkor menjek utána. A mezőny nagy része azt hiszi, hogy Peter legyőzhetetlen, én viszont nagyon régről ismerem, hisz junior korunkban is viszonylag sokszor versenyeztünk egymás ellen, így nagyon is jól tudom, hogy ő is csak egy ember, aki igenis megverhető. Alaphilippe és jómagam próbáltunk végig nyomást helyezni rá. A hajrá előtt hagytam egy kis helyet, bíztam magamban. Talán életem sprintje volt, melynek végén szerencsére nyertem.”

Kwiatkowski lesprintelte Sagant a Milánó-Sanremon2017.03.18. - A 300 km hosszú Milánó-Sanremoval megkezdődött az idei tavaszi klassszikusok sora. A nap elején 10 fős szökés került az élre, maximum 6 perc előnyük volt a nap során. Kétszáz kilométert tettek meg szökésben, a főmezőny 30 km-re a céltól, a Cipressa emelkedő alján érte őket utol. Itt a Sunweb csapata állta az élre, Geschke és Dumoulin diktálták a tempót, amiben leszakadt a sprinterek közül Cavendish, a többieknem nem okozott gondot a tempóváltás. A Cipressa utáni hosszabb lejtmenetet a Bahrain-Merida vezette végig, majd a síkra leérve még 7 km volt a mai utolsó dombig, itt a sprintereket igyekeztek előrehozni a csapatok. A legendás Poggio 9.5 km-re a céltól kezdődött. Dumoulin megint nagy tempót vállalt a mezőny élén, így az emelkedő utolsó 800 méteréig nem is volt támadás.

Országútis hírek külföldről: a Milánó-SanRemó útvonala, Sagan a legnagyobb favorit, Halvorsen újra megvillant, statisztikák a World Tour mezőnyből2017.03.18. - Milánó-SanRemó avagy 300 kilométernyi szenvedés Akárhogy is alakul a táv,– ami a leghosszabb az UCI World Tour naptárában- a maga 291 kilométerével szedni fogja az áldozatait. A mezőny, ahogy kiér Milánóból különösebb emelkedő nélkül kanyaroghat 113 kilométeren keresztül, egészen Ovadáig. A legbátrabbak és az igazán elszántak természetesen már itt is szökésben lesznek, de egy ilyen hosszúságú és rangos versenyen a korai elmenés rendkívül kiszolgáltatja magát az időjárási tényezőknek, és a mezőny kollektív erejének. Ovadától aztán lágyan, alig észrevehetően emelkedni kezd az út és egészen a Turchino hágó tetejéig. A Milánó-SanRemó legmagasabb pontja, a Turchino hágó 532 métere után, még mindig 154 kilométer van hátra a versenyből. Olyannak is tűnhet ez a táv, mint két egymás utáni rövidebb szakasz egy nagy körversenyen. Az első capik (dombocskák) a verseny vége előtt körülbelül hatvan kilométerrel kezdődnek, ekkora a mezőny már szeretné látótávolságban tudni a szökevényeket. Az esélyesek küzdelme, a papírforma szerint az utolsó negyven kilométeren ölt majd formát. Rengeteget fog számítani, hogy kinek a csapata tudta megőrizni létszámát és erejét. Ahogy nő a tempó a rajtvonaltól 266 kilométerre fekvő Cipressa felé úgy fognak lemaradozni a segítők és azok, akik elmérték a formaidőzítést. Itt már egy-egy műszaki hiba, kisebb bukás is végzetes lehet a győzelem szempontjából, hiszen a felzárkózás sok erőt vesz ki a versenyzőből, ami hiányozni fog, legkorábban már a Poggión, legkésőbb pedig a célban. Hiába sík már a Poggio lejmenetétől a pálya, az állóképesség, az erő és a taktikai érzék szinte triplán számít a megtett táv után. Felismerni a versenyhelyzetet és abból profitálni a győzelem kulcsa. Megpróbálni elmenni a csoporttól, vagy várni a sprintre, esetleg olyan tempót diktálni, amivel már nem érnek utol? A jó választás itt az örökkévalóságba és a történelemkönyvek lapjaira vezet a kerékpársport nagyjai és a Milánó-SanRemó halhatatlanjai között.

Országútis hírek külföldről: Sagan tisztában van az esélyeivel, Matthews csak önmagára figyel, nyilvános a Criterium du Dauphine útvonala, Joshua Edmondson beismerése2017.03.17. - Peter Sagan: minden versenyen esélyes vagyok, és ezt ki is használom A regnáló világbajnok Peter Sagan a közelgő Milánó-SanRemó egyik nagy esélyese, s bár több vetélytársa is pályázik a La Primavera megnyerésére, mégis a Bora-hansgrohe csapatának szlovák kiválósága tekinthető a legnagyobb favoritnak. „Úgy vélem az a legnagyobb probléma, ha mindig csak a kerékpársport körül jár az eszünk – nyilatkozta Sagan még a Tirreno-Adriatico záró sajtótájékoztatóján. – Próbálom úgy alakítani a dolgaim, hogy már ne legyen rajtam nyomás. Hét éve vagyok tagja a mezőnynek, ezt a tapasztalatot pedig igyekszem is kiaknázni. Minden versenyen esélyes vagyok, és ezt ki is használom. Próbálok két lábbal a földön maradni, rengeteg időt töltök a feleségemmel és a barátaimmal, igyekszem kihasználni a kerékpársporton kívüli szabadidőm. A Milánó-SanRemón a legfontosabb, hogy jó erőben érezze magát az ember. Az utolsó két emelkedő nagyon nehéz, így ott bármi megtörténhet.”

Országútis hírek külföldről: a Milánó-SanRemó esélyesei, a BMC uralja a World Tour ranglistát, veszélyben Vanmarcke tavasza, Bouhanni nyerte a Koerse egynaposát2017.03.16. - Degenkolb, Gaviria és Sagan hármasa a közelgő Milánó-SanRemó legnagyobb esélyesei La Primavera. La Classicissima. A sprinterek klasszikusa. A tavasz klasszikusa. A tavaszi világbajnokság. Classica di Primavera. Ahogy elsősorban itthon ismerjük: Milánó-SanRemó. A leghosszabb egynapos verseny, több mint 100 éves történelemmel, szenvedéssel, diadallal, félelemmel. Március 18-án 108. alkalommal vágnak neki a legjobbak a 291 kilométeres távnak, hogy a Poggio és a Cipressa emelkedőit követően eldőljön, ki nyeri az év első nagy monumentumát. A szakértői vélemények megegyeznek abban, hogy a verseny 2015-ös győztese John Degenkolb (Trek-Segafredo), az ifjú titán Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) hármasa a legesélyesebb a győzelemre. „Ez a három versenyző szinte verhetetlennek tűnik – nyilatkozta a minap a versenyt 2006-ban nyerő Filippo Pozzato. – Mindannyian robbanékonyak és képesek lehetnek arra, hogy a drámai táv leküzdését követően még újítsanak.”

Országútis hírek külföldről: Quintana nyerte a Tirrenót, Sagan kis híján balesetet szenvedett, az ASO tovább terjeszkedhet, Dumoulin nem aggódik az időfutamai miatt (+Videó)2017.03.15. - Tirreno-Adriatico: Rohan Dennis nyerte az egyenkéntit, Nairo Quintana diadalmaskodott összetettben A lassan szokásossá váló San Benedetto del Tronto-i egyenkéntivel zárult az idei Tirreno-Adriatico versenye. A kerekesekre bő tíz kilométer várt, lényegében teljesen sík útvonalon. A legjobb időt végül az ausztrál Rohan Dennis (BMC) repesztette, aki mindössze 11 perc és 18 másodperc alatt abszolválta a távot. Az összetettben is előkelő helyen álló Dennis virtuálisan még Nairo Quintana (Movistar) első helyét is veszélyeztette. A szakasz végén a második helyet Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo), míg a harmadikat Michael Hepburn (Orica-Scott) kaparintotta meg. Quintana negyvenegy másodperc hátránnyal zárt, így megnyerte a viadal összetettjét ellenben Thibaut Pinot (FDJ) elbukta a második pozíciót, melyet Dennis szerzett meg, a francia kiválóság így végül a dobogó legalsó fokán zárt. A pontversenyben Peter Sagan (Bora-hansgrohe), a hegyi összetettben Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermac), a fiatalok versenyében Bob Jungels (Quick-Step Floors), míg a csapatok összevetésében a spanyol Movistar zárt az élen. „Egy négy éves tervet teljesítve, ez az eredmény nagyszerű lépés ahhoz, hogy egy napon egy nagy körverseny esélyeseként tekintsenek rám – mondta a szakaszgyőztes Dennis. – Igazából nem gondoltam, hogy lehet esélyem az összetett második helyére. A csapat remekül dolgozott nagyszerű hetet teljesítettünk, eredményesen zártuk a versenyt. A hegymenetemen még mindig van mit javítani, ha még komolyabban akarok készülni egy nagy háromhetesre.”

Országútis hírek külföldről: Fernando Gaviria legyőzte Peter Sagant, Vincenzo Nibali csalódott a teljesítménye kapcsán, túlságosan is nehéz volt az idei Párizs-Nizza2017.03.14. - Fernando Gaviria nyerte a Tirreno Civitanova Marche-i befutóját Asconi Piceno és Civitanova Marche között egy 168 kilométeres, előzetesen a sprintereknek kedvező etappal folytatódott a 2017-es Tirreno-Adriatico. A penzum ellenben nem volt ennyire egyszerű, a számos kisebb kategorizálatlan emelkedő révén a gyorslábúaknak meg kellett küzdeniük az élcsoportban maradásért. A nap szökését Alan Marangoni (Nippo-Vini Fantini), Davide Ballerini, Raffaello Bonusi (Androni Giocattoli), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Simone Andreetta (Androni Giocattoli), Ben Gastauer (AG2R La Mondiale) és Jonas Henttala (Novo Nordisk) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött, miközben a főmezőnyt a Mark Cavendish sikeréért dolgozó Dimension Data sora vezette. Mintegy harmincöt kilométerre a céltól megbomlott az egység az első csoportban, szép lassan darabjaira hullott a szökés. A legtovább Ballerini és Gastauer bírták elől, ám a főmezőnyből meginduló Niki Terpstra (Quick-Step Floors) és Fabio Felline (Trek-Segafredo) könnyűszerrel hagyta faképnél őket. A kisebb próbálkozások ellenére mezőnyhajrá döntött, amit Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyert meg Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) előtt. Összetettben a záró egyenkéntit megelőzően továbbra is Nairo Quintana (Movistar) vezet, előnye ötven másodperc Thibaut Pinot (FDJ) ellenében.

Országútis hírek külföldről: Alberto Contador mindent megpróbált, de Henao nyerte a Nizzát, Contador elégedett a teljesítményével, Peter Sagan diadalmaskodott a Tirreno őrült napján2017.03.13. - Contador mindent megpróbált, de két másodperccel Henao nyerte a Párizs-Nizzát Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is izgalmas finálé döntött a Párizs-Nizza végkimeneteléről. Nizza körül egy 115 és fél kilométeres penzummal zárult a World Tour viadal, három második és két első kategóriás emelkedő megmászásával. Természetesen ezúttal is a Col d’Eze döntött. A nap elején egy viszonylag nagy létszámú szökés alakult, melybe többek között a hegyi összetettért küzdő Lilian Calmejane (Direct Energie) és David De la Cruz (Quick-Step Floors) is bekerült. Alberto Contador (Trek-Segafredo) az utolsó előtti emelkedőn a Cote de Peille kaptatóján indult meg majd ért fel könnyedén az elől tekerőkre. A napot megelőzően közte és a sárga trikós Sergio Henao (Sky) között mindössze harmincegy másodperc volt a különbség, így a helyenként egy perc körüli előnnyel is rendelkező spanyol virtuálisan több alkalommal is átvette a vezetést. Az utolsó hegyen ketten tudták tartani Albertoval a lépést, a már említett David De La Cruz (Quick-Step Floors) valamint Marc Soler (Movistar). Henao közben egyedül vitte csoportját, látszólag nem nagyon akart neki senki sem segíteni. Contador további két másodperc jóváírást szerzett az utolsó részhajránál, azonban lejtmenetben rohamosan csökkeni kezdett az előnye. A verseny megnyeréséhez a szakaszgyőzelemért járó jóváírásokra is szüksége lett volna, végül azonban David De La Cruz (Quick-Step Floors) nyerte a szakaszt Contador és Soler előtt, Henao csoportja pedig huszonegy másodpercre érkezett, így a kolumbiai két másodperccel megnyerte a 2017-es Párizs-Nizza összetettjét. A végelszámolásnál Contador lett a második, míg az ír Daniel Martin (Quick-Step Floors) a harmadik. A pontversenyt és a fiatalok összevetését Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), a hegyi összetettet Calmejane, a csapatversenyt pedig a belga Quick-Step Floors sora nyerte.

Tirreno: Sagan embertelen, simán nyerte a kerékpársport aranyünnepét2017.03.12. - Ha nagy körverseny szervező lennék és szeretném a valaha volt legszebb szakaszt kijelölni, valószínűleg nagyon hasonló lenne a vonalvezetése, mint a Tirreno-Adriatico idei ötödik napján. Ha azon gondolkodnék, hogy egy ilyen szakaszon mi okozhatja a legnagyobb ünnepet vasárnap délután az embereknek, akkor valószínűleg a világbajnokot várnám a célba elsőnek. A szakasz csodálatos volt, a közönség úgyszintén, Sagan pedig hozta azt, amit már talán tőle sem vártunk volna...

Országútis hírek külföldről: Porte megmentette versenyét, Contador szeretne még előrébb lépni, Quintana nem bízza el magát, a világbajnok sikere a női World Tour-sorozat második versenyén2017.03.12. - Richie Porte megmentette a Párizs-Nizzáját Miután a verseny második szakaszán az oldalszélben közel tizenöt percet kapva vesztette el összetettbeli győzelmi esélyeit az ausztrál Richie Porte, a BMC csapatának kapitánya a verseny királyszakaszán minden erejét latba vetve győzedelmeskedett. „Ez egy hatalmas elégtétel számomra – mondta Porte a díjátadót követően. – A szavaim nem is tudják visszaadni azokat az érzéseket, melyek bennem kavarognak. A csapat végig támogatott, így a tizenöt perces hátrányom tudatában sem vesztettem el a hitem. Meg kell emelnem a kalapom a csapattársaim előtt, akik valami fenomenális munkát végeztek ezen a napon értem. Egy számomra kedvező szakasszal zárul a versen, így miért ne lehetne esélyem a nizzai körözés alkalmával is. Szégyenletes lett volna, ha a második szakaszt követően feladom a versenyt, így viszont megmentettem a Párizs-Nizzám.”

Quintana nyerte a Tirreno, Porte a Nizza hegyi befutóját2017.03.11. - A két, egyidőben zajló WorldTour körverseny, a Tirreno-Adriatico és a Párizs-Nizza szombati szakaszán is hegyi befutó várta a mezőnyöket. Míg Olaszországban a Terminillo 1675 m magas, addig Franciaországban a 1,678 méter magas Col de la Couillole hegyekre kellett az etapok végén feltekerni. Izgalmas végjátékokat láthattunk Quintana (Movistar) és Porte (BMC) győzelmeivel.

Országútis hírek külföldről: Simon Yates nyerte a Párizs-Nizza hatodik szakaszát, Sagan volt a leggyorsabb a Tirrenon, Brailsfordnak esze ágában sincs lemondani2017.03.11. - Simon Yates a Párizs-Nizza hatodik szakaszának győztese Aubagne és Fayence között egy 193 és fél kilométeres szakasszal folytatódott az idei Párizs-Nizza. A penzum hat kategorizált emelkedőt tartogatott, melyből egy első és egy második kategóriás kaptató közvetlenül a cél előtt tornyosult. Nehezen alakult ki a nap szökése, közel ötven kilométert tettek meg a kerekesek mire sikerült egy csoportnak elszakadnia, melyben Alessandro De Marchi (BMC), Axel Domont (AG2R La Mondiale), Winner Anacona, José Herrada (Movistar), Michael Valgren (Astana), Ben Swift (UAE Team Emirates), Sylvain Chavanel (Direct Energie), Eduardo Sepulveda (Fortuneo Vital Concept), Ben King (Dimension Data) és Cyril Lemoine (Cofidis) követelt helyet magának. Túlontúl nagy előnyük nem volt, a végjátékhoz közeledve a Col de Bourigaille első kategóriás emelkedője véget is vetett a próbálkozásnak, mindössze De Marchi és Sepulveda maradt elől. A főmezőnyt közben a Sky csapata mozgatta, de egy alkalommal Alberto Contador (Trek-Segafredo) is tempót váltott, megnézve ellenfeleit. Húsz kilométerrel a vége előtt a rendesen megfogyatkozó mezőny megfogta De Marchi és Sepulveda duóját is. Az utolsó hegyet megelőzően Simon Yates (Orica-Scott) indított, akit talán egy kicsit félvállról vettek, s bár később próbálkozott Richie Porte (BMC) és Sergio Henao (Sky) is, végül Yates magabiztosan nyerte meg a szakaszt Henao és Porte előtt. Összetettben Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) megőrizte vezető helyét. „A szakasz közben azon gondolkoztam, hogy valamivel próbálkozni kellene – így Yates a befutót követően. – Nem éreztem rossz erőben magam, úgy véltem miért is ne próbálhatnám meg? Igazából nem volt veszteni valóm, támadtam. Egy nagy presztízzsel bíró, nehéz versenyen nyertem szakaszt, melyből remélem építhetek az idény további részében is.”

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések