Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Országútis hírek külföldről: bombaerős sorral a Sky és a BMC csapatai a Touron, kiemelt nemzetek időfutam-bajnokai, fontos kérdésekben döntött az UCI Kerékpáros Tanácsa 2017.06.23. - Bombaerős sorral indul a Touron a Sky csapata, a BMC egyöntetűen Richie Porte köré épül Nyilvánosságra hozta a közelgő Tour de France-on induló sorát a brit Sky. A címvédő Christopher Froome csapata készen áll arra, hogy pályafutása negyedik Tour győzelméhez segítse a kenyai születésű kerekest. A harminckét esztendős Froome 2012 óta első ízben vág úgy neki a Francia Körversenynek, hogy az idényben egyetlen összetettbeli győzelmet sem szerzett. „A Tour de France a kerékpársport legkülönösebb versenye, hatalmas dolog lenne negyedik alkalommal is megnyerni – nyilatkozta Froome a minap. – Motivált vagyok, de minden egyes verseny egy másik forgatókönyvet tartogat. Erős csapattal érkezünk, alig várom már a Tour kezdetét. Az útvonal talán kevésbé fekszik nekem, mint korábban, viszonylag kevés lesz a hegyi befutó és az időfutam. Vélhetően sokkal kisebb különbségek alakulnak majd ki az esélyesek között, ami egy nyíltabb és látványosabb versenyt eredményezhet. Igyekszem a lehető legtöbbet kiadni magamból és harcban lenni az összetett elsőségért.” A Sky sora: Christopher Froome (brit), Sergio Henao (kolumbiai), Vasil Kiryienka (fehérorosz), Christian Knees (német), Michal Kwiatkowski (lengyel), Mikel Landa (spanyol), Mikel Nieve (spanyol), Luke Rowe (brit) és Geraint Thomas (brit). Közben a BMC is megnevezte azt a kilenc embert, aki július 1-jén nekivág az év legnagyobb presztízzsel bíró körversenyének. Az amerikai csapat egyértelműen Richie Porte köré szerveződik. „Nem kérdés, hogy szeretnénk megnyerni a 2017-es Tour de France-t – így Fabio Baldato sportigazgató a keret bejelentését követően. – Mindent egy lapra teszünk fel, Richie Porte lesz a kapitányunk. Már a múlt év decemberében elkezdtük tervezgetni a Tour sorunkat, kijelenthető, hogy mind a kilenc versenyzőnk kiváló formában vág neki a Francia Körnek. Richie mellett persze nem mondunk le arról sem, hogy esetlegesen szakaszgyőzelmeket szerezzünk.” A BMC sora: Damiano Caruso (olasz), Alessandro De Marchi (olasz), Stefan Küng (svájci), Amaël Moinard (francia), Richie Porte (ausztrál), Nicolas Roche (ír), Michael Schär (svájci), Greg Van Avermaet (belga) és Danilo Wyss (svájci).

Országútis hírek külföldről: alakul a Tour de France rajtlistája, Arnaud Demare nyerte a nemzeti bajnokságok előtti utolsó komoly egynapost, Tom Dumoulin megvédte időfutam-bajnoki címét2017.06.22. - A Bora-Hansgrohe, a Team Sunweb és a Katusha-Alpecin csapatai hirdettek elsőként keretet a Tourra Elsőként a Bora-Hansgrohe csapata nevezte meg azt a kilenc versenyzőt, aki július 1-jén rajthoz áll az év legnagyobb presztízzsel bíró versenyén a Tour de France-on. A német sor természetesen a regnáló világbajnok Peter Saganra és a többszörös hegyi király Rafal Majka kettősére épül. „Az elmúlt hetek kiváló eredményeiből kiindulva igencsak ütőképes sort raktunk össze – mondta a bejelentést követően Enrico Poitschke sportigazgató. – Bízunk benne, hogy sikerül megvalósítani a céljaink. Két kapitánnyal vágunk neki a versenynek Peter Sagan és Rafal Majka személyeiben. Mellettünk igyekeztünk úgy alakítani a sort, hogy mind a síkon, mind a hegyekben ütőképes versenyzőink legyenek.” A Bora-Hansgrohe sora: Rafal Majka (lengyel), Peter Sagan (szlovák), Emanuel Buchmann (német), Pawel Poljanski (lengyel), Juraj Sagan (szlovák), Maciej Bodnar (lengyel), Marcus Burghardt (német), Jay McCarthy (ausztrál) ás Rüdiger Selig (német). Közben a svájci Katusha-Alpecin kilenceséről is lehullt a lepel, ahol az előzetes híresztelésekkel szemben lehetőséget kap a norvég sztársprinter Alexander Kristoff, de ott lesz a keretben a korábban szintén szakaszgyőztes Tony Martin is. Ellenben kimaradt a Svájci Körversenyt megnyerő Simon Spilak. A Katusha-Alpecin kerete: Tony Martin (német), Alexander Kristoff (norvég), Marco Haller (osztrák), Reto Hollenstein (svájci), Robert Kiserlovski (horvát), Maurits Lammertink (holland), Tiago Machado (portugál), Nils Politt (német) és Rick Zabel (német). Warren Barguil és Michael Matthews kettősére épül a holland Sunweb sora, akik Tom Dumoulin Giro d’Italián aratott összetettbeli elsőségüket követően a szakaszgyőzelmek megszerzésére helyezik a legfőbb hangsúlyt. „Igyekeztünk úgy kiválasztani a kilenc versenyzőt, hogy tökéletesen illeszkedjenek a szakvezetés elképzeléseihez, azaz, hogy szakaszgyőzelmeket szerezzünk az idei Touron – mondta Aike Visbeek edző. – A csapat nagy része Michael Matthews köré épül, de nem mondunk le arról a lehetőségről sem, hogy a nehezebb hegyi etapokok Warren Barguil, Simon Geschke és Laurens ten Dam eséllyel keveredjen bele egy a szakaszgyőzelemre esélyes csoportba.” A Team Sunweb Tour sora: Nikias Arndt (német), Warren Barguil (francia), Roy Curvers (holland), Laurens ten Dam (holland), Simon Geshke (német), Michael Matthews (ausztrál), Mike Teunissen (holland), Ramon Sinkeldam (holland) és Albert Timmer (holland).

Országútis hírek külföldről: David Lappartient lesz Brian Cookson kihívója az UCI elnöki székéért, Peter Sagan apa szerepben, az első komolyabb átigazolási pletykák2017.06.21. - David Lappartient lesz Brian Cookson kihívója az UCI elnöki székéért Alig egy héttel azt követően, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke Brian Cookson lenyilatkozta, hogy nagy valószínűséggel kihívó nélkül marad a következő elnökválasztásnál, David Lappartient bejelentette, hogy harcba száll az elnöki címért. A negyvennégy esztendős francia sportvezető 2005 óta dolgozik a kerékpársport vonzásában, többek között volt a Profi Kerékpáros Tanács, a Francia Kerékpáros Szövetség és az Európai Kerékpáros Szövetség elnöke is. „Szeptember 21-én az országúti világbajnokság helyszínén a norvégiai Bergenben öt kontinens negyvenöt delegáltja hivatott dönteni a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnökének személyéről – szól Lappartient sajtóközleménye. – Tekintettel a sportág jövőjére, fontos döntés előtt állunk. Az Európai Kerékpáros Szövetségnél és a Francia Kerékpáros Szövetségben szerzett tapasztalataimra építve úgy döntöttem, hogy harcba szállok az elnöki székért. Olyan szilárd reformokkal készülök, amelyek leküzdik a sportág nehézségeit és válasszal szolgálnak az előttünk adódó kihívásokra.”

Országútis hírek külföldről: Quintana a Galibier emelkedőjén tréningezett, Moscon kiváló formában tért vissza, továbbra is Van Avermaet a World Tour-rangsor élén, Rafal Majka remek erőben várja a Tour rajtját2017.06.20. - Nairo Quintana a Tour de France hegyeit térképezte fel A Movistar kapitánya Nairo Quintana 2014 óta első ízben hagyta ki a Route du Sud viadalát annak érdekében, hogy minél jobban felkészülhessen a közelgő Francia Körversenyre. A Giro-Tour duplával próbálkozó kerekes egy rövid pihenőt követően az Alpokban szállásolta el magát, bejárva a közelgő Tour jó néhány emelkedőjét köztük a legendás Galibiert is. Quintana az elmúlt évben harmadikként zárta a legnagyobb presztízzsel bíró körversenyt Christopher Froome (Sky) és Romain Bardet (AG2R La Mondiale) mögött. A 2017-es Francia Kör hegyi szakaszai innovatív formában kívánnak akadályt állítani a résztvevők elé, rövid távokkal, de annál komolyabb hegyekkel. A Tour de France július 1-jén egy tizenhárom kilométeres egyenkénti időfutammal rajtol a németországi Düsseldorfban.

Országútis hírek külföldről: Simon Spilak nyerte a Svájci Körversenyt, Dillier és Goncalves sikerei, pont kerülhet az Operacion Puerto botrány végére, elvárások nélkül versenyezhet Esteban Chaves2017.06.19. - Tarolt a BMC a Svájci Körverseny záró időfutamán, Simon Spilak győzött összetettben Schaffhausen környékén egy 28,6 kilométeres egyenkénti időfutammal zárult a Tour de France-t megelőző egyik utolsó nagy presztízsű verseny a Svájci Kör. A kronón a BMC csapata tarolt, hisz a legjobb időt Rohan Dennis (BMC) repesztette, akinek mindössze 36 és fél percre volt szüksége a táv abszolválásához. A regnáló ausztrál időfutam-bajnok keretbe foglalta a viadalt, hisz a nyitó prológot követően a záró kronót is megnyerte. Második csapattársa Stefan Küng (BMC), míg a harmadik a sárga trikóért küzdő Damiano Caruso (BMC) lett. A szlovén Simon Spilak (Katusha-Alpecin) számára az ötödik hely bőven elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerje az összetettet, a dobogó másik két fokára Damiano Caruso (BMC) és Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) állhatott fel. A pontversenyt Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), a hegyi összetettet Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), míg a csapatok összevetését a francia AG2R La Mondiale nyerte. „Nagyon kemény volt az utolsó egyenkénti, nem vehettem félvállról a pályát – nyilatkozta Spilak a díjátadót követően. – Nehezebb volt, mint arra előzetesen számítottam. Reggel bejártuk ugyan az útvonalat, de délután mégis olyan volt, mintha egy egészen más penzumot teljesítenénk. Örülök a sikernek, pályafutásom során immáron második alkalommal nyertem meg a Svájci Kört. A csapattársaim remek munkát végeztek, köszönöm nekik a rengeteg segítséget.”

Országútis hírek külföldről: Sagan tizenötödik sikere a Svájci Körön, Rolland nyerte a Route du Sud királyszakaszát, továbbra is kérdéses Cavendish Tour szereplése, combcsontját törte Kantstantsin Siutsou2017.06.18. - Peter Sagan karrierje tizenötödik szakaszgyőzelmét szerezte a Svájci Körön Schaffhausen környékén egy mindössze száz kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny. A nyolcadik etap során a kerekeseknek nyolc kört kellett megtennie a város környékén, minden körben abszolválva egy emelkedőt is. A rajtot követően Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij), Jaco Venter (Dimension Data) és Jelle Wallays (Lotto-Soudal) négyese menekült előre. Hansen és Van der Lijke végig hatalmas csatát vívott a hegyi összetett elsőségéért, a nap végén a dán Hansen megtartotta a kék trikót ebben az összevetésben. Az elmenés előnye két percnél nagyobbra szinte egy pillanatig sem nőt, a Quick-Step Floors által vezetett főmezőny, amikor kellett könnyű szerrel fogta meg őket. Az utolsó kör teljesen hektikussá vált, végül Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) győzedelmeskedett, ezzel pályafutása során immáron a tizenötödik szakaszgyőzelmét ünnepelhette ezen a viadalon. A második Sacha Modolo (UAE Team Emirates), míg a harmadik Matteo Trentin (Quick-Step Floors) lett. Összetettben semmi sem változott, továbbra is Simon Spilak (Katusha-Alpecin) vezet, előnye ötvenkét másodperc Damiano Caruso (BMC) előtt. A verseny ugyancsak Schaffhausenben egy 28,6 kilométeres egyenkénti időfutammal zárul. „Egy remek napon vagyunk túl, örülök, hogy ismét sikerült nyernem – mondta a regnáló világbajnok a célba érkezést követően. – A csapatom egészen kiváló munkát végzett, végig kontroll alatt tartva a történéseket.”

Országútis hírek külföldről: Spilak újra brillírozott Svájcban, további versenyeredmények, hatalmas siker övezte a visszatérő Baby Girót, két év után ítélet született Giampaolo Caruso ügyében2017.06.17. - Simon Spilak ezúttal is villant egyet a Svájci Körversenyen A szlovén Simon Spilak általában kiválóan szerepel a svájci versenyeken, amely ezúttal sem történt másként, hisz a Katusha-Alpecin csapatának kerekese nyerte a Svájci Körverseny hetedik szakaszát. Zernez és Sölden között 166,3 kilométer várta a kerekeseket az etap végén a Tiefenbachferner emelkedőjével. A rajtot követően egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport lépett el, benne a regnáló világbajnok Peter Sagannal (Bora-Hansgrohe). Az elmenés legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött a főmezőnyt a Sky és kisebb meglepetésre a CCC Sprandi Polkowice csapatai kontrollálták. A tizennégy kilométeres emelkedő lábáig megfogták a szökést. A sárga trikós Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) viszonylag hamar megadta magát, az élcsoportban nyolc versenyző maradt, név szerint Rein Taaramae (Katusha-Alpecin), Simon Spilak (Katusha-Alpecin), Damiano Caruso (BMC), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Joe Dombrowski (Sky), Ion Izaguirre (Bahrain-Merida), Jan Hirt (CCC-Polkowice) és Marc Soler (Movistar). Az esélyesek sora is folyamatosan fogyatkozott, végül egyesével érkeztek célba a kerekesek, akik közül Simon Spilak (Katusha-Alpecin) bizonyult a legerősebbnek, megnyerve a szakaszt és ezzel megszerezve a sárga trikót is. A második Ion Izagirre (Bahrain-merida), míg a harmadik Joe Dombrowski (Cannondale-Drapac) lett. Összetettben Spilak előnye ötvenkét másodperc Damiano Caruso (BMC) előtt. „Az előző etap során egy kisebb krízisbe kerültem – nyilatkozta a szakaszt követően Spilak. – Reggel azonban úgy ébredtem, hogy tele voltam energiával, bíztam benne, hogy talán ez lehet az én napom. A csapat rengeteget dolgozott azért, hogy ez a győzelem összejöhessen, így nem győzök hálálkodni nekik.”

Országútis hírek külföldről: Domenico Pozzovivo nyerte a Svájci Kör hatodik szakaszát, Groenewegen és Bennett sikerei Hollandiában és Szlovéniában, Michael Matthews lesz a Sunweb kapitánya a Touron2017.06.16. - Domenico Pozzovivo nyerte a Svájci Kör hatodik szakaszát, összetettben is az élre állt A nagy hegyekkel az esős időjárás is megérkezett a Svájci Körversenyre, a hatodik szakasz során Locarno és La Punt között 166,7 kilométer várta a kerekeseket a 2012 méteres San Bernardino és hegyi befutóként a 1695 méteres La Punt hegyével. A rajtot követően egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport alakult. Ebből a sorból Michael Woods (Cannondale-Drapac), Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) és Simone Petilli (UAE Team Emirates) hármasa volt a legaktívabb, de már az első emelkedőn is nagy volt a mozgolódás az őket üldöző főmezőnyben is. A legkitartóbb Woods volt, aki végül az esélyesek csoportjával ért célba. Az utolsó hegy lábánál természetesen darabjaira hullott a mezőny, a szökevényeket is utolérték. Mintegy tizenkét kilométerrel a vége előtt Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) indult meg, akit a sárga trikós Damiano Caruso (BMC), Rui Costa (UAR Team Emirates), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Ion Izaguirre (Bahrain-Merida), Pello Bilbao (Astana), Mathias Frank (AG2R La Mondiale), Marc Soler (Movistar) és Simon Spilak (Katusha-Alpecin) követtek. Túlságosan nagy különbségek ugyan nem alakultak ki, de végül Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) hazaért, így megnyerte a szakaszt Rui Costa (UAE Team Emirates) és Ion Izaguirre (Bahrain-Merida) előtt. Összetettben Pozzovivo és Caruso azonos idővel állnak, de helyezési számainak köszönhetően előbbi vette át a vezetést. „Nagyon régóta várok már arra, hogy esélyem legyen támadni egy nehéz emelkedőn, ahol leszakíthatom az ellenfeleim, hazaérthetek és megszerezhetem a szakaszgyőzelmet – nyilatkozta Pozzovivo a célba érkezést követően. – Remekül alakul eddig ez az év, jól sikerült a felkészülésem és a Giro d’Italián elért eredményemmel is elégedett vagyok. örülök, hogy összetettben is megszereztem a vezetést, igyekszem növelni az előnyöm, de az utolsó szakasz egy időfutam lesz, ami nem nekem kedvez.”

Országútis hírek külföldről: Sagan 14. szakaszgyőzelme a Svájci Körön, a címvédő Miguel Lopez feladta a versenyt, elhunyt Hein Verbruggen, a Bardiani felfüggesztett kerekesei is ott lehetnek az olasz bajnokságon 2017.06.15. - Peter Sagan tovább növelte győzelmi rekordját a Svájci Körversenyen Bex és Cevio között egy 222 kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny. Az ötödik etap penzuma két emelkedőt is tartogatott ennek ellenére a sprintereknek kedvezett. A nap szökését Lars Petter Nordhaug (Aqua Blue Sport), Arman Kamyshev (Astana), Sam Bewley (Orica-Scott), Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Jesper Asselman (Roompot) és Ben King (Dimension Data) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye hat perc környékén tetőzött. A szökevénycsoport legtovább kitartó tagjait olyan hat kilométerre a céltól érték utol, jöhetett a mezőnyhajrá melyben Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) bizonyult a legjobbnak, aki pályafutása tizennegyedik szakaszgyőzelmét szerezte a Svájci Körön. A második Michael Albasini (Orica-Scott), míg a harmadik Matteo Trentin (Quick-Step Floors) lett. Összetettben nem történt változás továbbra is Damiano Caruso (BMC) áll az élen, előnye tizenhat másodperc Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) előtt. „Nagyon örülök a sikeremnek, mivel a Bora versenyzői mindent megtettek ma azért, hogy a végén esélyem lehessen – így a regnáló világbajnok a célba érkezést követően. – Korábban is próbálkoztunk, azonban míg az előző szakaszok végjátékai igencsak hektikusra sikeredtek ezúttal tökéletes munkát hajtottunk végre. Feküdt nekem a hajrá, élni tudtam a kínálkozó lehetőséggel.”

Országútis hírek külföldről: Warbasse karrierje legnagyobb győzelmét aratta, Caruso szerezte meg a sárga trikót Svájcban, harminc napra tiltották el a Bardiani csapatát, bombaerős sorral készül a Tourra a Movistar2017.06.14. - Larry Warbasse saját maga és csapata fennállásának legnagyobb sikerét aratta Bern és Villars sur Ollon között az első komolyabb hegyi szakaszával folytatódott a Svájci Körverseny. A 143,2 kilométeres penzum utolsó harmada két komoly emelkedőt tartogatott, természetesen a végén hegyibefutóval. A rajtot követően Lars Boom (LottoNL-Jumbo), Nick van der Lijke (Roompot – Nederlandse Loterij), Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) és Antoine Duchesne (Direct Energie) négyese keveredett szökésbe. Az elmenés legnagyobb előnye a tíz percet is meghaladta, az utolsó emelkedő lábáig azonban mind az elől tekerők csoportja, mind pedig a főmezőny apró darabjaira hullott. Az élen Warbasse tempózott, míg az esélyesek csoportjában többek között Damiano Caruso (BMC Racing Team), Steven Kruijswijk (Team LottoNl-Jumbo), Simon Spilak (Katusha-Alpecin) és Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) mutatta magát. Végül Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) negyven másodperc előnnyel hazaért ezzel pályafutása első profi győzelmét aratva, nem mellékesen az első évét teljesítő Aqua Blue Sport is fennállása legnagyobb sikerét könyvelhette el. A második Damiano Caruso (BMC), míg a harmadik Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) lett. Összetettben Caruso vette át a sárga trikót előnye tizenöt másodperc Kruijswijk előtt. „Ez pályafutásom első győzelme – mondta kissé elérzékenyülve Warbasse a célba érkezést követően. – Az elmúlt két évben az IAM Cycling csapatában versenyeztem, sok időt eltöltve Svájcban. Szeretem ezt az országot, ismernek a szurkolók, fantasztikus érzés amikor hallod ahogy a neved kiáltják. Mindent kiadtam magamból, és ez kifizetődött.”

Országútis hírek külföldről: Matthews nyerte a Svájci Kör harmadik etapját, Luis Leon Sanchez hosszabbított az Astana csapatával, tiltják a tárcsafékeket a spanyol bajnokságon, Porte kritikus ellenfeleivel szemben2017.06.13. - Michael Matthews nyerte a Svájci Kör harmadik szakaszát, összetettben is az élre állt Menziken és Bern között egy 159,3 kilométeres szakasszal folytatódott a Svájci Körverseny, mely etap előzetesen a sprinterek csatáját vetítette elő. A nap elején egy két fős szökés alakult, melybe Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij) és Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) keveredett bele. A duó legnagyobb előnye kilenc percnél tetőzött, mintegy tizenöt kilométerre a céltól, a várakozásoknak megfelelően utolérték őket. A Sunweb csapatának kiváló felvezetését követően Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a szakaszt Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és John Degenkolb (Trek-Segafredo) előtt. Összetettben mivel Stefan Küng (BMC) tizenkilenc másodperces hátránnyal ért célba szintén Matthews vette át a sárga trikót, előnye tíz másodperc Tom Dumoulin (Sunweb) előtt. „Nem éreztem magam túl jól a kisebb emelkedőkön, de annyira épp elegendő volt az erőm, hogy ne szakadjak le – így Matthews a célba érkezést követően. – A hajrá előtt extra motivációt adott az nekem, hogy Nikias és a többiek mindent megtettek a győzelmemért. Örülök, hogy sikerült nyernem, és természetesen annak is, hogy a következő szakasz során én viselhetem az összetett élen állójának járó megkülönböztető trikót.”

Országútis hírek külföldről: drámai végjáték a Dauphinén, Fuglsangé az összetett, Froome szerint Richie Porte a közelgő Tour favoritja, Philippe Gilbert győzelme Svájcban2017.06.12. - Minden a feje tetejére állt a Dauphiné utolsó szakaszán, Jakob Fuglsang nyerte az összetettet Albertville és a Plateau de Solaison csúcsa között egy mindössze 115 kilométeres szakasszal zárult a Criterium du Dauphiné. A hegyi befutó előtt még három további emelkedő is nehezítette a kerekesek dolgát. Már az első hegyen hatalmas adok-kapok kezdődött, ellépett egy viszonylag nagy létszámú szökevénysor, akik azonban nem jutottak túlságosan messzire, mivel a főmezőnyből Christopher Froome (Sky) és Alejandro Valverde (Movistar) is próbálkozott. A Sky végig mutatta magát, később Michal Kwiatkowski és David Lopez is előrefelé menekült rengeteget segítve Froome-nak. A következő két kaptatón is támadás-támadást követett, szinte minden esélyes próbálkozott, ami odáig vezetett, hogy teljesen szétszakadozott a mezőny. A sárga trikós Richie Porte (BMC) a La Columbiére tetején magára maradt, ráadásul úgy, hogy legnagyobb vetélytársai előtte haladtak. Az utolsó emelkedő lábánál már csak Jakob Fuglsang (Astana), Daniel Martin (Quick-Step Floors), Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Alberto Contador (Trek-Segafredo), Fabio Aru (Astana), Alejandro Valverde (Movistar), Louis Meintjes (UAE Team Emirates), Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) és Christopher Froome (Sky) tekert az élen, Porte közel egy perces hátrányban követte őket. A mindent eldöntő emelkedőn Daniel Martin (Quick-Step Floors) és Jakob Fuglsang (Astana) kettőse támadott, majd idővel Fuglsang tovább is ment megnyerve így a szakaszt Martin és Meintjes előtt. Richie Porte hatalmasat küzdve visszazárkózott, ám Fuglsang a jóváírásnak köszönhetően tíz másodperc előnnyel megnyerte az összetettet Porte és Martin előtt. A pontversenyben Arnaud Demare (FDJ), a hegyi összetettben Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), a fiatalok összevetésében Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), míg a csapatversenyben a francia AG2R La Mondiale diadalmaskodott. „Ez valami egészen hihetetlen, nem is nagyon tudom, hogy mit mondhatnék – így Fuglsang a célba érkezést követően. – Sárga trikót nyertem egy nagy presztízsű versenyen. Olyan sokszor kerültem már közel hozzá, most azonban végre megvan.”

Országútis hírek külföldről: Kennaugh győzött az Alpe d’Huez emelkedőjén, Contador visszautasítja a kritikákat, Rohan Dennis volt a leggyorsabb Svájcban, a Madison is az olimpiai programjában2017.06.11. - Peter Kennaugh diadalmaskodott az Alpe d’Huez emelkedőjén Aoste és az Alpe d’Huez között pontosan 167 és fél kilométer várta a mezőnyt a Criterium du Dauphiné hetedik szakaszán. A penzum hat kategorizált emelkedőt tartogatott, de a legendás Alpe d’Huez kaptatóját nem a legmeredekebb oldaláról mászták meg. A rajtot követő első emelkedőn egy viszonylag nagy létszámú szökevénysor alakult, akik rövid idő alatt nagy különbségre tudtak szert tenni. Az utolsó előtti kaptatón a Col de Sarenne kiemelt kategóriás hegyén darabjaira hullott a csoport, Peter Kennaugh (Sky), Ben Swift (UAE Team Emirates), Jesus Herrada (Movistar) és Jelle Vanendert (Lotto-Soudal) négyese maradt elől, míg a főmezőnyből az AG2R La Mondiale csapata próbálkozott, így Romain Bardet el tudott egy kissé lépni riválisaitól. Elől Kennaugh és Swift bírta a legjobban, előbbi három kilométerrel a vége előtt támadott, mely akció sikeresnek bizonyult, így Peter Kennaugh (Sky) nyerte a szakaszt honfitársa Ben Swift (UAE Team Emirates) és Jesus Herrada (Movistar) előtt. Az esélyesek csoportjában Fabio Aru (Astana) váltott tempót, meglepetésre ezt az akciót Christopher Froome (Sky) és Alejandro Valverde (Movistar) sem tudta átvenni, így mindketten hátránnyal érkeztek célba a verseny éllovasával Richie Porte-al szemben. Összetettben továbbra is Porte vezet, akinek előnye immáron egy perc két másodperc Froome előtt. „Ez valami hihetetlen, mindig nagyon nehéz megnyerni egy hegyi szakaszt, de nekem ez most sikerült – nyilatkozta a célba érkezést követően Kennaugh. – Elég sokáig tartott mire kialakult a nap szökése, de az utolsó két emelkedő előtt már tudtam, hogy hazaérhetünk. Érdekesen alakult a vége, gyerekkori barátommal Ben Swifttel maradtunk az élen. Kilenc éves korunk óta ismerjük egymást, tisztában voltam azzal, hogyha együtt érkezünk a célhoz, sprintben esélyem sincs ellene. Épp ezért támadtam. Szakaszt nyerni az Alpe d’Huez emelkedőjén talán csodálatosabb érzés, mint olimpia aranyérmet szerezni.”

Országútis hírek külföldről: Fuglsang nyerte a Dauphiné első hegyi szakaszát, Porte vette át az összetettbeli vezetést, Froome egyelőre messze a Tour formától, rajtol a Svájci Körverseny2017.06.10. - Jakob Fuglsang nyerte a Dauphiné első komoly hegyi szakaszát, Porte vezet összetettben Parc des Oiseaux és La Motte Servolex között mindössze 145 és fél kilométer várta a kerekeseket a Criterium du Dauphiné hatodik szakasza során. A penzum végkimeneteléről egy harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedőt követően a kiemelt kategóriás Mont du Chat kaptatója hivatott dönteni, ám a hegy tetejét elérve még tizenöt kilométernyi lejtmenet várt a bringásokra. A döntő jelentőségű, átlagban több mint tíz százalékos meredekséggel bíró emelkedő lábánál megfogták a szökevényeket, majd Fabio Aru (Astana) és Jakob Fuglsang (Astana) kettőse akciózott. Amíg a két Astana kerekes szépen összedolgozott az élen, addig az esélyesek csoportjától Romain Bardet (AG2R La Mondiale), Alejandro Valverde (Movistar) és Alberto Contador (Trek-Segafredo) is leszakadt. A hegytetőre Aru ért fel elsőként lejtmenetben viszont összezártak, sőt az üldözők is felértek, így Christopher Froome (Sky), Richie Porte (BMC), Jakob Fuglsang (Astana) és Fabio Aru (Astana) négyese készülhetett sprintre. A szakaszt végül Fuglsang nyerte, aki akármennyire is hihetetlen, de pályafutása első World Tour sikerét aratta. A második Richie Porte lett, aki ezzel összetettben vette át az első helyet, míg harmadikként Froome haladt át a célvonalon. „Rengeteg balszerencse ért minket ebben a szezonban – nyilatkozta Fuglsang a célba érkezést követően. – Végre kijött a lépés, versenyképesek voltunk, ami remek hír a Tour de France előtt. Nagyon boldog vagyok, hogy végre megszereztem az első győzelmem az Astana csapatának színeiben. Ez mind számomra, mind pedig a csapat számára fontos. A sikeremet természetesen Michele Scarponi emlékének ajánlom.” A verseny hetedik szakaszán Aoste és az Alpe d’Huez között 167 és fél kilométer vár a karavánra.

Országútis hírek külföldről: Bauhaus nyerte a Dauphiné ötödik szakaszát, Modolo sikere Svájcban, átigazolási pletykák Froome kapcsán, Guercilena jövőre is Contadorra építene2017.06.09. - Phil Bauhaus nyerte a Dauphiné utolsó sprintereknek kedvező szakaszát Két kőkemény hegyi etap előtt utoljára kaptak lehetőséget a gyorslábúak a Criterium du Dauphiné ötödik szakaszán, amikor is La Tour de Salvagny és Macon között 175 kilométer várt a kerekesekre. A penzum nem kevesebb, mint hat kategorizált emelkedőt tartogatott, mindezek ellenére előzetesen mezőnyhajrára volt kilátás. A rajtot követően a hegyi pontokért volt nagy csata, az összetett éllovasa Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) nyerte az első hajrát, de a nap szökésébe Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) is belekeveredett, aki ezzel hivatalosan is megszerezte a pöttyös trikót. Bouwman mellett Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac), Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) és Julien El Farès (Delko Marseille Provence KTM) alkották az elmenést, melyet végig kontroll alatt tartottak a sprinterek csapatai. A célhoz természetesen már együtt érkezett a karaván, a hajrát a Katusha-Alpecin sora vezette fel, de talán túlságosan is Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) volt rivaldafényben, így a fiatal Phil Bauhaus (Team Sunweb) köszönte szépen és megnyerte a napot Arnaud Demare (FDJ) és Bryan Coquard (Direct Energie) előtt. Összetettben továbbra is Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) vezet. „Már a Girón is közel kerültem ahhoz, hogy jó eredményt érhessek el, két alkalommal is csak egy hajszállal maradtam le a dobogóról – nyilatkozta a célba érkezést követően Bauhaus. – A csapat támogatásával eddigi pályafutásom legnagyszerűbb sikerét arattam, szakaszt nyertem egy World Tour versenyen. Egész nap kiváló erőben éreztem magam, a végén pedig sikerült lesprintelnem a nálam nagyobb neveket.”

Országútis hírek külföldről: Porte volt a leggyorsabb a Dauphine kronóján, Froome csalódott ellenben Contador elégedett, a Sky vezetésének ki kell költöznie manchesteri irodájából 2017.06.08. - Richie Porte nyerte a Criterum du Dauphiné egyenkénti időfutamát La Tour du Pin és Bourgion Jalieu között egy 23 és fél kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Criterium du Dauphiné. A kronó legnagyobb favoritja előzetesen Tony Martin (Katusha-Alpecin) volt, aki nem is ment rosszat, de végül az idén egészen kiváló formában versenyző Richie Porte (BMC) jobb időt teljesített nála. Porte végül mindössze 28 perc 7 másodperc alatt abszolválta a távot. A harmadik Alejandro Valverde (Movistar) lett. A nagy esélyes Chris Froome (Sky) „csak” a nyolcadik időt repesztette harminchét másodperc hátránnyal, míg a sárga trikós Thomas De Gendt a kilencedik időt tekerte, ezzel megőrizve összetettbeli vezetését. „Viszonylag régen álltam rajthoz időfutamon, így kifejezetten örülök az eredménynek – mondta Porte. – Nagyon sokat készültem időfutam kerékpáron, ami kifizetődött. Remek formában érkezem a Tourra egy egészen kiváló csapattal a hátam mögött, így érthető módon bizakodó vagyok. Őszintén szólva nem nagyon számítottam arra, hogy megnyerhetem a szakaszt, arra meg pláne nem, hogy ilyen sokat adhatok a vetélytársaimnak. ”

Országútis hírek külföldről: Bouwman pályafutása első sikerét aratta, időfutammal folytatódik a Dauphiné, Tom Dumoulin szerződését máris meghosszabbították, nem biztos, hogy Coquard ott lehet a Touron2017.06.07. - Hazaért a szökés Koen Bouwman nyerte a Dauphiné harmadik szakaszát Le Cahmbon sur Lignon és Tullins között egy 184 kilométeres szakasszal folytatódott a Criterium du Dauphiné. A penzum három negyedik és egy harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott. A rajtot követően Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Alexey Vermeulen (LottoNL-Jumbo), Bryan Nauleau (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Quentin Pacher (Delko Marseille Provence KTM) és Edvaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) hatosa lépett el, akik kiválóan dolgoztak össze a nap folyamán. A főmezőnyt a Katusha-Alpecin és a FDJ csapatai próbálták kontrollálni, de végül esélyük sem volt a szökevények utolérésére. A célhoz közeledve Vermeulen és Bouwman remekül dolgoztak össze, így Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) pályafutása első profi győzelmét aratta. A második Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM), míg a harmadik Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) lett. A főmezőny tizenegy másodperc hátránnyal ért célba. Összetettben nem történt változás, továbbra is az első szakaszon diadalmaskodó Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) vezet. „Tudtam, hogy a szüleim, a barátaim és a kedvesem is a célban várnak – nyilatkozta a befutót követően a még mindig csak huszonhárom esztendős Bouwman. – El sem hiszem, hogy életem első profi győzelmét egy olyan komoly versenyen arattam, mint a Criterium du Dauphiné. Azzal a céllal álltam rajthoz, hogy megpróbáljak aktív versenyzést bemutatni, igyekeztem belekeveredni az elmenésbe. Mind a hatan keményen dolgoztunk, remek társaság jött össze, haza akartunk érni. Az utolsó húsz kilométeren már tudtuk, hogy esélyünk lehet. A csapattársam Alexey Vermeulen rengeteget tett értem. Fiatal sorral érkeztünk, de megcsináltuk, szereztünk egy szakaszgyőzelmet.”

Országútis hírek külföldről: Arnaud Demare nyerte a Dauphine második szakaszát, a Szlovén Körön térhet vissza Cavendish, Latour és az ő lábai, Kristoff az Astana csapatába tart2017.06.06. - Arnaud Demare győzött a Criterium du Dauphiné második etapján Saint Chamond és Arlanc között egy 171 kilométeres szakasszal folytatódott a Tour egyik legfontosabb felvezető versenye a Criterium du Dauphiné. Az első nap nehézségeit követően ez az etap már egyértelműen a sprintereknek kedvezett, bár a penzum négy kategorizált emelkedőt tartogatott. Viszonylag hamar kialakult a nap szökése, melybe Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Mickaël Delage (FDJ), Nathan Brown (Cannondale-Drapac) és Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) négyese keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye három és fél perc környékén tetőzött, a főmezőny nem engedte túlságosan messzire őket. Néhány kilométert követően Delage visszamaradt, de hetven kilométerre a céltól Alexey Lutsenko (Astana) felzárkózott a csoportra, így újra négyen tekertek az élen. Később Lutsenko egyedül ment tovább, de a sprinterek csapatai három kilométerrel a vége előtt bedarálták őt. A hajrát a Katusha-Alpecin csapata vezette fel a legjobban, de Arnaud Demare (FDJ) megállíthatatlan volt, így magabiztosan nyerte meg a szakaszt Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) és Nacer Bouhanni (Cofidis) előtt. Összetettben továbbra is Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) vezet. „Sokat jelent számomra, hogy megnyerhettem egy olyan versenynapot, mint ez – nyilatkozta a célba érkezést követően Demare. – Nem volt egy könnyű szakasz a mai, több mint 2500 méternyi szintet teljesítettünk. Voltak is problémáim szép számmal, a táv közepén leszakadtam, mentálisan eléggé mélyen voltam, akkor nem is igazán hittem volna el azt, hogy nyerhetek. Nagyon keményen készültem az elmúlt időszakban, a formámat tekintve kiváló előjelekkel várom a közelgő Tourt.”

Országútis hírek külföldről: De Gendt nyerte a Dauphiné első szakaszát, Van Avermaet tarolt Luxemburgban, drámai finálé a Hammer Series nyitányán, Van der Poel országúton is megvillant 2017.06.05. - Thomas De Gendt nyerte a Criterum du Dauphine első szakaszát Saint Etienne környékén egy 170 kilométerez penzummal vette kezdetét a hatvankilencedik Criterium du Dauphiné, mely a közelgő Francia Körverseny egyik legfontosabb felvezető versenye. A dimbes-dombos terep összesen nyolc kategorizált emelkedőt tartogatott, így koránt sem egy megszokott mezőnyhajrára volt kilátás. A nap elején egy hét fős sor lépett el, melybe Antonio Nibali (Bahrain-Merida), Romain Sicard (Direct Energie), Silvio Herklotz (Bora-Hansgrohe), Delio Fernandez, Angel Madrazo (Delko Marseille), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) és Axel Domont (AG2R La Mondiale) keveredtek bele. A szökés legnagyobb előnye hét perc környékén tetőzött, miközben a főmezőny sokáig kivárt az üldözéssel. Végül ezt kihasználva ketten hazaértek, a szakaszt Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) nyerte Axel Domont (AG2R La Mondiale) és a mezőnytől minimálisan elszakadó Diego Ulissi (UAE Team Emirates) előtt. Az esélyesek szűk egy perces hátránnyal együtt érkeztek. „A versenyt megelőzően jó néhány szakaszt kinéztem magamnak, mivel szeretnék harcban lenni a hegyi trikóért – mondta De Gendt a célba érkezést követően. – Azért mentem el a szökéssel, hogy megszerezzem a pöttyös trikót, de egy egészen más színűt sikerült megkaparintanom. Bízom benne, hogy a negyedik szakaszig esélyem lehet megőrizni a trikót. A szerdai időfutam döntő jelentőséggel bírhat, nem valószínű, hogy ott esélyem lehet sárgában maradni. A Mont du Chat hegyibefutója sem nekem kedvez, addig azonban szeretnék annyi pontot gyűjteni, hogy esélyem legyen a hegyi különversenyben.”

Országútis hírek külföldről: a Trek-Segafredo nyerte a Hammer Series második napját, Contador motiváltan, míg Fabio Aru kérdésekkel tele várja a Dauphine rajtját2017.06.04. - A Trek-Segafredo nyerte a Hammer Series Sprint-versenyét, a Sky csapata az élen az üldözéses versenyszám előtt A Jasper Stuyven, Matthias Brändle, Boy Van Poppel, Greg Daniel és Giacomo Nizzolo összeállítású sor minden tagja szerzett pontot a hollandiai Limburgban zajló Hammer Series második napján, ahol a sprintereké volt a főszerep. A tizenkét és fél kilométeres körpályán zajló eseményt, így a Trek-Segafredo csapata nyerte a Lotto-Soudal és a Cannondale-Drapac előtt. „Egész nap teljes sebességgel haladtunk, minden kör olyan volt mintha az lenne az utolsó – mondta Boy Van Poppel a Trek-Segafredo csapatából. – Próbáltunk többször is elszökni és nem a sprintre várni, ez pedig kifizetődő taktikának bizonyult. Mindig volt valaki elől tőlünk, így egy pillanatra sem kellett üldöznünk.” Összesítésben az utolsó negyvenhárom és fél kilométeres üldözőverseny előtt a Sky sora vezet, akik a Sunweb és a Nippo-Vini Fantini csapatait előzik meg.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések