Általános hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.07.31. - Hegedűs László második Guinness-világrekordját állította fel vasárnap Londonban a kerékpározás ügyességi szakágában, triálban. A 28 éves ceglédi sportoló London legnagyobb kerékpáros eseménye, a Prudential Ride kísérőprogramjai keretében 15 darab, egymástól másfél méter távolságra elhelyezett, 65 centiméteres korlátot ugrott át bringájával, mindezt időre. A korábban világ- és Európa-bajnokságon is első tízben végző huszonkétszeres magyar bajnok a brit Joe Oakley 13:88 másodperces eredményét javította kerek 13 másodpercre! A Londoni Green Park-ban Hegedűs már tavaly is felállított egy Guinness-rekordot, amikor egy 179,5 centiméteres akadályra ugrott fel kerékpárjával. Ezt szintén a Prudential Ride napján, 2017. július 28-án érte el, ilyenkor százezres bringázó tömeg vonul a brit fővárosban és profi országúti kerékpárversenyeket is rendeznek. A vasárnapi rekordállítást nehezítette az időjárás is, a „Hegeshow” címmel látványos bemutatóiról is ismert kerékpáros így nyilatkozott sikeréről: Zuhogó eső, nagy szél, füves talaj és egy elszánt magyar bringás! Ma két világrekord kísérlet lett volna, amiből az egyik volt az enyém. A külső körülmények miatt a másik versenyző visszalépett, viszont én úgy éreztem, hogy meg kell próbálnom! “Most vagy soha!” A hivatalos három próbából harmadjára sikerült! Ahol akarat és szív is van, ott eredmény is van! Köszönöm Mindenkinek, aki velem volt lélekben ezen a nagyszerű napon! Köszönöm a támogatóimnak a közös munkát, a családomnak a bíztatást, Turjányi Tamásnak a felkészülési lehetőséget és a szervezőknek, akik újra meghívtak Londonba!

2016.07.12. - A 2016. jőlius 10-én lezajlott Specialized Balaton-felvidék maraton best of képei, ahogyan Vanik Zoli fotósunk látta.

2014.01.25. - Három hónapig használhatták a biciklisek Magyarország első ingyenes önkiszolgáló szervizpontját a budapesti Vérmezőn, mert a Főkert Zrt. arról írt, hogy vandálok tönkretették azt. "2013 október 31-én adta át a Főváros a parkhasználóknak a Vérmezőn található kerékpáros parkot, mely Magyarországon eddig egyedülálló felszereltséggel rendelkezett. A pihenő egyik különlegessége a mindenki számára elérhető ingyenes szervizállvány volt. A Vérmező északi részen található kerékpárállomáson két szervizpont került kialakításra, mely megfelelő eszközállománnyal bírt a gyorsjavításokhoz. A FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársai a mai napon vették észre, hogy az állványt megrongálták, eltulajdonították a kerékpárok szereléséhez szükséges eszközöket. Eltűnt 2 db marokcsavarhúzó, 1 db villás kulcs, szintén 1 db francia és 1 db imbuszkulcs. Az okozott kár becsült összege több, mint 400.000 Ft. Sajnos nem ez az első eset, hogy a kihelyezett parki elemeket vandálok tönkreteszik, mit sem törődve azzal, hogy emiatt más nem tudja használni azokat." - írja a ZRT saját facebook oldalán. A keletkezett kárérték a felsorolt szervíz cuccokra igen jelentős lenne, így véleményünk szerint a kárérték az állomásban keletkezett károkat is tartalmazza. "Van egy ország, ahol álmomban jártam...!"


2013.10.29. - Kedves Olvasóink! Szerdától (október 30.) kapható országosan a VELO.hu bringamagazin idei 5., téli lapszáma. Aktuális magazinunk mellé A4-es Eurobike mellékletet csatoltunk, melyben megismerkedhettek a 2014-es újdonságokkal. A legmérvadóbb európai kiállításon idén 54 ország 1280 kiállítója vett részt. A gyártók érdekesebb újdonságai mellett a trendeket is összefoglaltuk. Idei utolsó magazinunkban visszatekintünk az országúti versenyszezon utolsó két nagy eseményére a parádés végjátékot hozó Vueltára és firenzei világbajnokságra, ahol 40 éve nem látott létszámú magyar küldöttségért szoríthattunk. A múltidézés mellett már a jövő évre is gondoltunk, bemutatjuk a 2014-es Giro d'Italia útvonalát. Téli ruha körképünkkel azoknak adunk öltözködési tippeket, akik a hideg idő beálltával sem kívánnak szakítani a hobbijukkal. Összeállításunkban a hazai bringás ruhapiac legjavát gyűjtöttük össze a belépő szinttől a legprofibb cuccokig. Ha teljes munkaidőben dolgozol, és főleg nem kötetlenben, ha gyermekeid vannak, ha úgy érzed, soha nincs időd edzeni, akkor neked szól az időmenedzsmentről szóló cikkünk. Bővebb beharangozó IDE KATTINTVA érhető el.

2013.08.13. - A Balaton Bike Fest keretében megrendezésre kerülő 105km-es Bianchi Balaton-felvidék országúti maraton hivatalos frissítője a Born. A maraton minden résztvevője a rajtcsomagjában egy kulacsot kap ajándékba, amelyben Born izotóniás italt talál. A maraton első 100, a nevezési díjat is befizető indulója emellett Born zselét is kap a rajtcsomagban. A 105 km-es táv alatt a frissítőnél szintén Born Drink izotóniás ital áll az indulók rendelkezésére. Versenykiírás és nevezés ITT FONTOS: Ameddig a felhívás a kiírásban látszódik, addig biztos lehetsz benne, hogy tagja vagy az első 100 nevezőnek.


2013.06.28. - Kedves Olvasóink! Június 29-től (szombat) kapható országosan a VELO.hu bringamagazin idei 3., július-augusztusi száma. Legfrissebb magazinunk már a Tour de France jegyében készült. Mellékletként egy 32 oldalas Tour kisokossal készültünk, melyből minden fontos információt megtudhattok a legendás verseny 100. kiírásáról. Természetesen a Giro d'Italiáról sem feledkeztünk meg, melyről helyszíni beszámolót olvashattok. A hegyi időfutam alkalmával ráadásul a kulisszák mögé is bepillanthattunk, így első kézből mutathatjuk be a technikai finomságokat. A két nagy háromhetes mellett a szeptember végén megrendezésre kerülő országúti világbajnokságra is előretekintettünk és összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a firenzei seregszemléről. Hat kerekpártesztet olvashattok az új VELO.hu magazin hasábjain. A Bianchi Oltre a magazin történetének eddigi legdrágább tesztkerékpárja, melyet Kiss Gergő vitte el egy hosszabb körre és versenyzői szempontok alapján írt róla. Debütált első hölgy tesztelőnk, aki a karbonvázas női 29er-t a CUBE Access WLS-t próbálta ki. Két körképpel készültünk. A trekking körképben 36db városi, fitness, és cross trekking kerékpárt mutatunk be. Jön a nyár, a nyaralások, de mivel tudjuk biztonságosan, és kényelmesen szállítani a bringákat? Ezt vizsgáltuk meg közelebbről a bringaszállító körképünkben. Kicsit jobban megnéztük a váltórendszereket. 1x11, vagy 2x10, esetleg 3x10? Felboncoltuk a jelenlegi választékot, hogy melyik is a legjobb! Zárásul pedig a Yak Attack-ról a Himalájában rendezett tíznapos, 400 kilométeres hegyikerékpáros-versenyről olvashattok, melyet 33 indulóból idén márciusban elsőként egy magyarnak Keller Zoltánnak is sikerült teljesítenie. A részletes beharangozó megtekinthető itt >>>

2013.04.19. - A Magyar Kerékpárosklub Idén tavasszal is megrendezi a nagy népszerűségnek örvendő Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt. A kampány hivatalos megnyitója 2013. április 20-án lesz, 11 órakor a budapesti Újpesti rakparton lesz, a "Szevasz Tavasz" rendezvény keretein belül. Tessék hát készülni, aki még nem tette, a www.bam.hu oldalon regisztrálni és április 22-től vezetni a kerékpárral megtett kilométereket. A kampány az előzőekhez hasonlóan, ismét 5 héten át fog tartani, így május 26-án zárul. Május 9-én Budapesten és az ország több pontján is finom reggelivel várják a munkába bringázókat.


2013.03.21. - Honnan erednek a hegyikerékpározás gyökerei? Kik voltak a kerékpáros katonák? Milyen érzés lehetett 120 évvel ezelőtt a kietlen sivatagban több száz kilométert tekerni? Ezek a kérdések foglalkoztatták René Wildhabert, a kiváló svájci downhillversenyzőt, aki Coloradóban eredt a mountain bike történetének nyomába. VIDEÓ: brightcove.createExperiences(); A 19. század utolsó évtizedében jártunk, amikor a velocipédek helyét fokozatosan átvették a ma ismert lánchajtású, háromszögletű vázzal és azonos méretű kerekekkel szerelt kerékpárok. Az Egyesült Államokban és az európai hadszíntéren is felkeltette a katonai vezetők érdeklődését az új szerkezet, melyben a kis létszámú csapatok gyors mozgósíthatóságának lehetőségét látták. Az Egyesült Államok hadserege olyan strapabíró prototípusokat rendelt egy chicagói gyártótól, melyekkel földúton, mostoha körülmények között nagy távolságokat lehetett megtenni. A teljes cikk elolvasható a VELO.hu magazin aktuális számában!

2013.03.21. - Elérkeztünk idei nagyszabású cipőkörképünkhöz. A gyártók évről évre fejlesztenek, javítanak, változtatnak a modelljeiken, a legújabb trendekről nem is beszélve. Ezért összegyűjtöttük nektek az idei év újdonságait. Lesz itt minden a freeride cipőtől a karbontalpas montis csúcsmodellig. Ma már nem egyszerű feladat a megfelelő cipőt kiválasztani. Minden gyártó saját technológiáját tartja a legjobbnak, és a választék is óriási, még hazánkban is, bár néhány gyártó most sem érezte úgy, hogy be kellene mutatnia újdonságait olvasóinknak. Hogy megpróbáljuk megkönnyíteni a döntésedet, nézzük, milyen kategóriák vannak ma a bringáscipők világában. Túra: A legtöbb bringás ezt a kategóriát vásárolja, hiszen a mindennapi bringásfeladatokra ezek a legalkalmasabbak. Kinézetük közelebb áll az utcai cipőkéhez, hiszen sokan ebben járnak dolgozni, bevásárolni, és mosolyogva tekintenek azokra, akik versenycipőben topognak be a munkahelyükre. Azonban nem csak a kinézetük miatt alkalmasak hétköznapi használatra. A talpuk aránylag hajlékony, hogy könnyebb legyen gyalogolni bennük (de azért ne várjuk tőlük egy edzőcipő hajlékonyságát, illetve 3-5 km-nél többet ne ebben akarj sétálni), ezenkívül ezeket nem feltétlenül kell SPD pedállal használni, mert általában gyárilag van egy kiszedhető takarólap a stopli helyén. Pont a kinézetük miatt általában fűzősek, vagy maximum egy tépőzár található rajtuk. Talpuk az összetételéből adódóan rezgéselnyelő, mivel e cipők esetében a kényelem lényeges szempont. Fitnesz: Aránylag új kategória, melyet a spinning előretörésének köszönhetünk. Beltérben sokkal inkább szükséges a bringáscipő esetében a jó szellőzési tulajdonság, mint kültéren, ezért többnyire hálós kivitelű. Meleg nyári napokon utcán is kellemes viselet, és mivel normál utcai cipőnek is elmegy, ezért akár túrafelhasználásra is tökéletesen alkalmas, bár vízálló modellt értelemszerűen ne keress köztük Sport: Átmenet a túra- és a versenycipők között. Ezeknek a talpa már merevebb, és kinézetükben is agresszívebbek, mint turista társaik, hiszen fűző ezekben már nincs, csak tépőzárak, illetve racsnis csatok. A komolyabb modelleknek „csavart” is betekerhetsz az orrába, hogy sáros versenyeken se legyen gond a futással. Ezeket már nem ajánljuk városi, hétköznapi használatra, mert a merev talpuk miatt nem lesznek kényelmesek. Verseny: Itt már csak két dolog számít. A súly és a merevség. A kényelem és a kinézet csak ezek után következik. Persze a mai technológiák mellett már nem kell fapados cipőkre gondolni. Alap a karbontalp, a gyorsan száradó, szellős kialakítás, a talp agresszív mintázata, a becsavarozható „szögek” és a súlyos összegek, amibe kerülnek. All mountain: Ez is csak néhány éve létező kategória, elsősorban a komolyabb terepeken közlekedőknek és keményen bringázóknak. Robusztus a felépítésük, és a száruk félmagas, hogy a bokát is stabilan tartsák, illetve megvédjék a felverődő kövektől, sérülésektől. Minimum a tépőzár, de akár csatos is előfordulhat, sőt az sem ritka, hogy „szögeket” lehet belecsavarozni. Aki az Alpokban bringázik vagy Transalp-túrát tervez, annak kötelező, illetve nemcsak az all mountain szakág kedvelőinek, hanem freeridereknek és downhilleseknek is ajánlott. BMX/dirt/freeride: Jellemzően azokat a cipőket soroljuk ide, melyeknél nincs stoplifelszerelési lehetőség, és a hagyományos, „deszkás” cipőkre hasonlítanak. Persze itt is megtalálhatók az SPD-kompatibilis darabok, de inkább a puha gumiból készült, aránylag hajlékony talp az általános. Ezek bárhol viselhetők. A 9 gyártó 69 termékét bemutató körképünk teljes terjedelmében elolvasható a VELO.hu magazin aktuális számában!

2013.03.08. - Kedves olvasóink! Mától országosan is megvásárolható a VELO.hu bringamagazin legfrissebb száma. Aktuális magazinunkhoz a 2013-as Bikefun, Pacific és Abus katalógusok járnak mellékletként, illetve egy speciális Bringázz Ausztriában kiadvány is megtalálható benne, melyben Innsbruck, Stájerország, Karintia és a Fertő tó turisztikai térségek kerékpáros ajánlataikkal mutatkoznak be.

2013.03.07. - Letölthető Bringázz Ausztriában kiadvány: A kiadvány pdf formátumban IDE KATTINTVA érhető el. A tartalomból: BURGENLAND: Biciklizés Burgenlandba, Ausztria napsütötte oldalára! FERTŐ TÓ: Kerékpárral Ausztria napsütötte oldalán MOSTVIERTEL: Szelíd és vad DUNA MENTI KERÉKPÁRÚT: 30 éves a Duna menti kerékpárút STÁJERORSZÁG: Kerékpáros kirándulás Ausztria legszebb természeti látnivalóihoz INNSBRUCK: Hegyikerékpáros élmények Innsbruckban és üdülőfalvaiban

2013.03.07. - A VI. PORT Bringaexpo a legkisebbektől kezdve mindenkinek kínált kerékpárokat. A BringaTV riportokkal kiegészített összeállítása azt mutatja be, hogy egészen csecsemőkortól kezdve milyen lépésekben, milyen eszközökkel lehet a jövő generációit a kerékpározás felé terelni.

2013.03.05. - Vasárnap lezárult a VI. PORT Bringaexpo. Az új 10.000 négyzetméteres központibb helyszín a G pavilon tökéletesen vizsgázott. A négy nap alatt közel 23.000 látogatót regisztrálhattunk, mely rekordnak számít az expo életében. A Bringaexpo ezzel az Utazás kiállítás legnagyobb társrendezvényévé nőtte ki magát. A záró napon a kiállítók véleményét kérdeztük.

2013.03.01. - Péntektől vasárnapig színes kiegészítő programokkal várjuk a látogatókat a VI. PORT Bringaexpo nagyszínpadán.


2013.02.27. - A Bringaexpón egy táncos divatshow keretén belül mutatja be a Northwave a 2013-as tavaszi/nyári kollekcióját. A bemutatóra szombaton és vasárnap naponta három alkalommal kerül sor 11:30-tól, illetve 14 és 16 órától.

2013.02.26. - A VELO.hu Facebook oldalán „Tekerem, avagy olvasói kerékpárok versenye” néven fut játék a Bringaexpohoz kapcsolódva. Ezen egy fényképen a vállakozó szelleműek bemutathatják szélesebb közönségnek a kerékpárjukat és minden 100 like-ot elérő bringatulajdonost jeggyel jutalmazunk.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések