Friss Velo

MERIDA Tour de Zalakaros 2014: Elindult a nevezés

Diavetítéshez kattints a képre

 

2014. Június 21-22-én ismét a kerékpárosok veszik birtokba a gyönyörű zala megyei fürdővárost, Zalakarost. A III. Merida Tour de Zalakaros jövőre új útvonalakkal és még rugalmasabb nevezési csomaggal várja az érdeklődőket. A legkisebbek számára kiírt BikeFun gyerekverseny június 21-én, míg a többi három futam, június 22-én lesz.

 

Diavetítéshez kattints a képreA leghosszabb táv, azaz az országúti maraton útvonala ezúttal már 127 km-en át küzdeti a bringásokat. A maraton védjegyévé vált börzöncei emelkedő (1.5 km, átlagban 15%) mellett sikerült még egy, a tavaszi klasszikusok hangulatát idéző "falat" találni. Gelse, a maga 700 méteres hosszával és helyenként 20%-os meredekségével megdolgoztatja majd a lábakat és az új hegy mindössze 10 km-rel lesz Börzönce előtt.

 

Merida Tour de Zalakaros 2014 kiírása és nevezése ITT


A középső táv útvonala is változott, a résztvevők ezúttal Garaboncról, a 7Vezér Kalandparktól indulnak, a táv 60 km lesz, ami picivel kevesebb, mint tavaly, de Zalakarosra visszaérve, ennek a távnak is fel kell kapaszkodni a hangulatos zalakarosi szőlőhegyen keresztül a kilátóhoz. A célba érkezés, eredményhirdetés és tombola számukra is a zalakarosi főtéren lesz.

 

7Vezér Kalandpark teljesítménytúra  2014 kiírása és nevezése ITT


Diavetítéshez kattints a képreA családi túrázókat ismét várja a festői Kis-Balaton, a Kányavári-sziget és a különleges madárfajok. A 33 km-es Karos-Spa Kis-Balaton túra nagy része kerékpárúton vezet, így gyerekek számára is biztonságosan teljesíthető.

 

Karos Spa Kis-Balaton családi túra 2014 kiírása és nevezése ITT


Újdonság, hogy mindhárom táv frissítő állomásain a megszokott étel és ital kínálaton túl (banán, dinnye, alma, müzli, szőlőcukor, víz, izotóniás ital) a Hotel Aprhodite saját termelésű, házi bio készítményei (mangalica zsíros kenyér, almás pite, sajt, pogácsa, töpörtyű) is kóstolhatóak lesznek korlátozott mértékben. A gasztronómia kedvelőinek igazi csemege!


A Tour de Zalakaros mindhárom távjánál a nevezési díjban foglaltatik egy belépő a zalakarosi termál fürdőbe és a 7Vezér Kalandparkba is. A rajtcsomagokat és a hozzá tartozó szolgáltatások még rugalmasabbak lettek. Már a pénteki napon, azaz június 20-án 14 órától át lehet venni és ezen a napon is érvényesek lesznek a rajtszámok mindkét említett létesítménybe való bejutáshoz. Érdemes tehát korán érkezni és változatos programokkal eltölteni Karoson és környékén ezt a nyári bringás hétvégét.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ami a tombola nyereményeket illeti, jövőre is egy 300.000 Ft értékű Merida bringa a fődíj, a szerencsés nyertes három modell közül is választhat. Ezen túl 8 db 2 fős, 2 éjszakára szóló Karos-Spa és 2 db Hotel Aphrodite szállásutalvány is gazdára talál, valamint 50 további kerékpáros nyereménytárgy kerül sorsolásra. A tombolán minden résztvevő a rajtszámával vesz részt.

 

A környék szállásadói ismét kedvező szállás ajánlatokkal várják a kerékpárosokat, melyek az esemény honlapján keresztül foglalhatók. Kiemelt ajánlattal jelentkezik a 4 csillagos Karos Spa és Hotel Aphrodite is, mely csak erre a hétvégére lesz érvényes.

 

Szállásajánlatok a Merida Tour de Zalakaros résztvevőinek ITT

 

Aki kedvet kapott a zalai tekeréshez, annak érdemes mielőbb neveznie, hiszen a 2013. december 23-án éjfélig nevezők a nevezés mellé ajándékba kapnak egy belépőjegyet a jövő évi Bringaexpo kiállításra, 2.000 Ft értékben. Nevezni a www.tourdezalakaros.hu honlapon keresztül lehet, ahol minden további infó is megtalálható mindhárom távval és a teljes rendezvénnyel kapcsolatosan.Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések