Friss Velo

2013. október-novemberi szám

Diavetítéshez kattints a képreKedves Olvasóink!


Szerdától (október 30.) kapható országosan a VELO.hu bringamagazin idei 5., téli lapszáma. Aktuális magazinunk mellé A4-es Eurobike mellékletet csatoltunk, melyben megismerkedhettek a 2014-es újdonságokkal. A legmérvadóbb európai kiállításon idén 54 ország 1280 kiállítója vett részt. A gyártók érdekesebb újdonságai mellett a trendeket is összefoglaltuk.


Idei utolsó magazinunkban visszatekintünk az országúti versenyszezon utolsó két nagy eseményére a parádés végjátékot hozó Vueltára és firenzei világbajnokságra, ahol 40 éve nem látott létszámú magyar küldöttségért szoríthattunk. A múltidézés mellett már a jövő évre is gondoltunk, bemutatjuk a 2014-es Giro d'Italia útvonalát.


Téli ruha körképünkkel azoknak adunk öltözködési tippeket, akik a hideg idő beálltával sem kívánnak szakítani a hobbijukkal. Összeállításunkban a hazai bringás ruhapiac legjavát gyűjtöttük össze a belépő szinttől a legprofibb cuccokig. Ha teljes munkaidőben dolgozol, és főleg nem kötetlenben, ha gyermekeid vannak, ha úgy érzed, soha nincs időd edzeni, akkor neked szól az időmenedzsmentről szóló cikkünk.

 

Tartalomból

 

A4-es Eurobike melléklet a 2014-es újdonságokkal


A Eurobike kiállítás jelenleg a legmérvadóbb kiállítás Európában. Idén nem kevesebb mint 1280 kiállító vett részt rajta 54 országból. A kiállított kerékpárokra, kiegészítőkre, és alkatrészekre 40.000 érdeklődő volt kíváncsi, és a kiállítást megelőző napon a Demo Day is rekorddal zárt. Idén több trend is megjelenőben volt, amiről egy külön cikket készítettünk nektek, és a különszám végében megtalálod a legérdekesebb díjazott termékeket is.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Eurobike Award


A Eurobike Award egy a kiállítás keretein belül átadott díj, melyet innovatív, zöld, érdekes, designos termékek kaphatnak meg. Idén 496 terméket jelöltek a gyártók, és nem kevesebb mint 61 termék kapta meg a díjat. Most mi is ezekből szemezgettünk!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

VUELTA: A Csirke és a Cápa harca az év legjobb körversenyén - Egy 42 éves, kopasz amerikai, aki megváltoztatta a történelmet


Chris Horner régóta várt arra, hogy egy háromhetes körversenyen a legjobb legyen. Az amerikai álma az idei Vueltán fokozatosan elérhető közelségbe került, a mindent eldöntő 20. szakaszon pedig valósággá vált. Miközben a kerékpárrajongók tűkön ülve bámulták a legendás Angliru hegyen zajló küzdelmeket, Horner a 20%-os részeken való szenvedés minden pillanatát élvezte. A favoritok igazi nyílt sisakos, kard ki kard küzdelmet vívtak egymással ezen a napon, mindent egy lapra téve fel. Egy rossz döntés bármelyikük számára a Vuelta-dobogóba kerülhetett volna, de ezen a napon tényleg meghalni jöttek a pályára.
 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Világbajnokság Firenzében

 

2004-ben voltam először világbajnokságon. Verona és a Toricelli-hegy örök élmény marad. Sok mindent ott értettem meg a kerékpársportról. Az élete formájában szereplő Garamszegi Laci a táv feléig bírta lógó nyelvvel, miközben a nagy királyok még fent fogott kormánnyal a mezőny elején nevetgéltek. Az első szökevénybolyból Pagliarini maradt elöl legtovább, aki egykerekezve szórakoztatta a közönséget minden körben a hegytető előtt, és ezt az olasz motoros rendőrök is utánozták. A fiestahangulat és a milliónyi szurkoló, valamint az apácazárda kerítésének teteje, mind a nagy emlékek közé kerültek. Azóta majd minden vb-n ott voltam sajtósként, de az idén egy másik, új perspektívából követhettem végig a szezon utolsó nagy eseményét, ezúttal a mikrofon mögül, szakkommentátorként a Sport Tv csatornáin. Ebből az új szemszögből is bámulatos és megfogó volt minden, a szivárványszínű trikókért folytatott harc.
 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Tizenegy magyar kerékpáros szerepelt a firenzei világbajnokságon

 

Szeptember utolsó hetében rendezték Firenzében az országúti kerékpáros-világbajnokságot. Magyarországot 11 versenyző képviselte, az U23-as mezőnyverseny és a junior lányok kategóriájának kivételével minden futamban szoríthattunk versenyzőinkért. A seregszemle után a szövetségi kapitányt, Stubán Ferencet, a juniorokért felelős Somogyi Miklóst és a női elit mezőnyversenyben induló Szurominé Pulsfort Diánát kértük meg rá, értékeljék a szereplést.
 

Diavetítéshez kattints a képre 

 

Nagy téli ruha körkép


Ismét eljött az október, és ezzel együtt a téli ruha körkép ideje! A technikai fejlődés elengedhetetlen, ami esetünkben előnyös, hiszen évről-évre jobb, könnyebb, melegebb, komfortosabb ruhákban tekerhetünk. Ezért most újra végigpásztáztuk a piacot mi is az ami kapható.


A bringás ruhák kiválasztásának fontosságáról, a réteges öltözködésről, és a különböző anyagokról részletesen olvashatsz előző körképeinkből, melyet megtalálsz weboldalunkon, vagy írd be a keresődbe ezt a gyorslinket:
http://tiny.cc/korkep


Ellenben az alábbi tippek, trükkök nagyon jól felhasználhatóak, beváltak, és meg tudják növelni a ruházatunk, téli cipőnk komforttartományát, vagy legalábbis kitolni a határait!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Időmenedzsment elfoglalt bringásoknak

 

Ha teljes munkaidőben dolgozol, és főleg nem kötetlenben, ha gyermekeid vannak, ha több műszakban nyomod, ha úgy érzed, soha nincs időd edzeni, akkor a következő sorok kifejezetten neked szólnak! Már az elején érdemes tisztázni, hogy ez itt nem profi sportolóknak szól. Nekik más feladatuk igazából nincs is, mint azzal foglalkozni, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a versenyekre. Nem gond a napi 1-2 edzés, hiszen nem kell full time-ban dolgozni, és jellemzően több gyerek sem várja őket otthon.  Azok számára viszont nincs jó hírem, akik a főcímben magukra ismertek. Ugyanis nem lesz könnyű. Egyáltalán nem. Az első lépésként ki kell tűznöd a céljaidat, és ehhez képest időben visszafelé felépíteni a naptárat.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

ADRIA túra, avagy Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Montenegró parádés csúcsain

 

Már 2009-óta szerepelt a terveim között, hogy ellátogatok Horvátország legmagasabb aszfaltos pontjára, a Sveti Jure (1762 m) csúcsra. A logisztika nem volt egyszerű, mert sok utazás és rengeteg határátlépés tarkította a terveimet, ám cserébe a címben említett három ország nagyszerű hegységeiből válogathattunk úgy, hogy közben sokszor a tengerben is gyönyörködhettünk. A szállásunk Makarskában volt, így a hőn áhított csúcs – a Sveti Jure –felettünk tornyosult és a többi hegyhez kellett csak utazgatnunk.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések