Friss Velo

2012. október-novemberi szám most 152 oldalon!

Diavetítéshez kattints a képreKedves Olvasóink!

 

Október 17-től országosan kapható a VELO.hu magazin október-novemberi száma. Aktuális magazinunk 116 oldal helyett 152 oldalasra hízott és a 2013-as újdonságokat bemutató különszámot találhattok benne. Emellett nagy terjedelemben foglalkozunk az Armstrong-üggyel. Megpróbáltuk megfejteni, hogy ennyi év távlatából mi értelme lehet az egész hercehurcának. Áttekintettük a fontosabb igazolásokat, összefoglalónkból kiderül, hogy az országúti kerékpársport élvonalában a meghatározó versenyzők hol tekernek a jövőben. Visszatekintésre is maradt lehetőségünk. Az év utolsó háromhetesének a Vueltának az eseményeit foglaltuk össze. Rávilágítva a sztárok taktikai húzásaira és a szervezők útvonallal kapcsolatos döntéseire.


Három interjúval is készültünk. Megismerkedhettek Kelemen Árpáddal, aki meglepetésre Blazsó Márton és Buruczki Szilárd után érté célba a Mátra Maratonon. Benkó Barbival és Katona Kálmánnal pedig az olimpiai és a világbajnoki részvétellel kapcsolatos anomáliákról beszélgettünk. Utoljára két éve volt lámpatesztünk és azóta nagyot változott a világ. Az 53 modellt magában foglaló körképünkben összefoglaltunk ezen rohamléptekben fejlődő terület legfontosabb újításait. Túrabemutatónkban ezúttal a Pilisbe invitáljuk olvasóinkat, ahol két félnapos túrát ismerhettek meg. Egyet-egyet a terep és az országút kedvelői.

 

A tartalomból:

 

Újdonságok 2013 különszám:

 

Diavetítéshez kattints a képre

Megszokhattuk már, hogy a kerékpáros világban az ősz, mindig a jövő évi modellek és új termékek bemutatásáról szól. Hagyományainkhoz híven a VELO magazin idei őszi számában megint kiemelten foglalkozunk ezzel a témával és reméljük a különszám hasznos segítséget nyújt nektek a jövő évi új bringa, alkatrész vagy kiegészítő kiválasztásához. A 72 oldalas, A4-es méretű mellékletben ezúttal is rengeteg világmárka szerepel, főként azok, akik a hazai piacon is megtalálhatóak.

 

Az Armstrong-sztori

 

Sikersztori után trónfosztás a bizonyítatlan vádak miatt. Egy túlélő tündöklése és bukása. De miért is hiszek, még mindig Lance-ben?!


Az újabb történet látszólag 2012. június 13-án kezdődött. Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) Lance Armstrongot és öt másik személyt megvádolt tiltott szerek használatával, illetve azokkal történő visszaéléssel. A hétszeres Tour-győztes mellett Johan Bruyneel, dr. Pedro Celaye, dr. Luis Garcia del Moral, dr. Michele Ferrari és Pepe Marti ellen indult eljárás. Az ügy június 16-án folytatódott. 24 óra leforgása alatt az amerikai George Hincapie, Levi Leipheimer, Christian Vande Velde és David Zabriskie is önként lemondta a nemzeti válogatottban történő szereplést az olimpián. Lance mindeközben Franciaországban tartózkodott, és a nizzai triatlonra készült, melyen már nem indulhatott el az USADA döntése miatt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Átigazolási körkép

 

Bár még tart a 2012-es szezon, és az olyan fontos versenyek, mint a Lombardiai kör vagy az UCI World Tour zárását jelentő Pekingi körverseny is hátravan, már egy ideje megindultak a tárgyalások a következő szezonra új csapatot kereső versenyzők részéről.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Vuelta a Espagna - A legkisebb a legjobb?

 

Az eltiltásból visszatérő Alberto Contador sikerét hozta a 2012-es Vuelta a España. A spanyol versenyzők taroltak az év utolsó háromhetesén, a dobogó második fokára Alejandro Valverde, a harmadikra Joaquim Rodriguez állhatott fel. A Vuelta egymás után a második évben kaphatná a szezon legfordulatosabb versenye címet, ahol szinte minden szakaszra jutott valami finomság. A spanyolok megmutatták, hogy fog kinézni 10 év múlva egy átlagos GrandTour?

 

Diavetítéshez kattints a képre

 
Zűr a zavarban? Avagy miért maradtak le majdnem montis versenyzőink a világbajnokságról? - Benkó Barbara és Katona Kálmán válaszol

 

Elég nagy port kavart Barbi blogbejegyzése, amelyet a http://benko.blogger.hu/2012/09/18/vb-es-ami-mogotte-van oldalon ti is elolvashattok. Véleményünk szerint teljesen tényszerű és tárgyilagos volt, amit leírt. Hiányzó akkreditáció az olimpián, elfelejtett benevezés a világbajnokságon, saját költségből történő utazások, stb. Ennek ellenére nemhogy elnézést nem kértek tőle (és a magyar válogatottól), hanem érdekes hangvételű telefonbeszélgetésben kérték rajta számon, hogy miért írta le ezeket. Ezért most megkérdeztük az érintetteket, mi a véleményük a történtekről.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Fényt hozunk a sötétség birodalmába-Nagy lámpateszt

 

Végre elérkezett ennek az ideje is. Utoljára két éve volt lámpatesztünk, és azóta bizony nagyot változott a világ. Akkor szívünk szerint a lámpák felét nem ajánlottuk volna közvilágítás nélküli területre. Most alig néhány modellről mondható ez el az 53-ból.

Diavetítéshez kattints a képre

 

Félnapos aszfaltos túra a Pilisben - Félnapos terepezés Visegrád fölött

 

A Pilis és Visegrádi-hegység nagyon könnyen megközelíthető, mivel az autópálya egészen Budakalászig tart, így az ország majdnem minden részéről gyorsan elérhető. A Dunakanyar pedig páratlan szépségű csodája ennek a környéknek, amiért még a tengerentúlról is érkeznek turisták.A kerékpározásra kijelölt aszfaltozott utak minősége néhol hagy kívánnivalót, de ettől függetlenül bármilyen bringával gond nélkül bejárható. Az országútis aszfaltos túrával bejártuk a Pilis déli részét, hegyikerékpárral pedig nekivágunk az északkeletinek. Ez az oldal egy fokkal több látnivalót kínál, mivel több helyen tárul elénk a Dunakanyar vagy a vár.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Fekvőkerékpárral az indiai szubkontinensen

 

Kerékpáros nászutunkon 10 hónapot töltöttünk Dél-Ázsiában, összesen 4250 km-t tekertünk Pakisztánban, Indiában, Nepálban és Bangladesben – ezekről az élményeinkről mesélek most egy kicsit.
 

Diavetítéshez kattints a képre 

 Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések