Friss Velo

Kapható a VELO magazin 2016 szezonindító lapszáma, ajándék katalógusokkal

Diavetítéshez kattints a képre2016 február 24-től országosan kapható a VELO magazin idei első lapszáma, mely szűkített kivitelben, de csak 495 Ft-os áron kerül a polcokra. A lapszám mellé ingyenesen jár a BBB, Continental és Abus márkák 2016-os termékkatalógusa is.

 

Kiemelten foglalkozunk egy hosszabb cikkben a feltörekvő női országúti kerékpársporttal és interjút készítettünk Kormos Veronikával is, aki az idei évet egy belga UCI csapatban töltheti. Ami szokásos külföldi sztárinterjúnkat illeti, az aktuális közönségkedvenc, Peter Sagan szerepel lapunkban.


A VELO Life rovatban a hegymenetben alkalmazott technikákat elemezzük, azaz ülve vagy kiállva előnyösebb emelkedőre menni. Gondolhatjuk, hogy csak a jól végzett munka élvezeteként kortyolgatják a coca-colát a bringások, vagy mégis lehet valamiféle táplálkozási vagy teljesítményjavító értéke a világ legnépszerűbb italának? Ennek jártunk utána...


Hazai vonatkozású nagyinterjúnk ezúttal Búr Zsoltról szól, aki a cyclo-cross szakág elit férfi bajnoki címét is megszerezte. 


Technikai újdonságok mellett a 2016-os WorldTour csapatok bringáit is részletesen bemutatjuk. 


Ízelítő a lapszámból az alábbiakban:

 

 

Nők úton a csúcs felé:

 

Lead:Az 1998-ban létrehozott női világkupa-sorozatot 2016-ban a hölgyek WorldTour-sorozata váltja fel. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntése hatalmas lépés a női kerékpársport felzárkóztatása érdekében, ami fontos részét képezi a regnáló elnök, Brian Cookson reformtörekvéseinek. Cikkünkben bemutatjuk a sorozat állomásait, megismerhetjük az aktuális országúti világbajnokot, és egy magyar lányt is, aki részese lehet az idei WorldTour-versenyeknek. Interjú Kormos Veronikával és esszé Lizzie Armistead karrierjéről. 

 

 

 

 

 Diavetítéshez kattints a képre

 

Peter Sagan, a zsolnai Tourminátor

 

Egy felvágós kis jampec, aki a kerékpárja nyergében annál nagyobb tehetségnek számít, bár a tavaszi klasszikusok során még nem jött össze a „rongyrázás”, a Tour de France zöld trikói, valamint a világbajnoki címe máris a kerékpársport almanachjáig emelték őt. A huszonhatodik életévét taposó szlovák kerékpáros a Tinkoff edzőtáborában nyugodt, kiegyensúlyozott személyiség képét mutatja, aki szívesen ad interjút és boldogan áll a fényképeszek rendelkezésére. Néhány éve a Tinkoff csapata igencsak nagy gondban volt, hisz akkori vezetőjük, Bjarne Riis pályafutásának rejtett doppingügyei szürke fényt vetettek rájuk. Az új tulaj, az extravagáns orosz milliárdos, Oleg Tinkov kézbe vette a dolgok irányítását, és a sportág egyik legkomolyabb sorát varázsolta elénk. Sajnos nemrég bejelentette, hogy 2016 végén – tervei szerint – kiszáll a csapat mögül, amely így könnyen a megszűnés szélére sodródhat. Na, de térjünk vissza Peter Saganhoz, akitől Tinkov azt várja, hogy csapatának globális arcává váljon. Ezt már 2015-ben is megtette. Nagyinterjú napjaink legkedveltebb országúti kerékpárosával. 
 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A 2016-os WorldTour-kerékpárok:

 

A januári Tour Down Under során láthattuk először a WorldTour-csapatok idei kerékpárjait. Lássuk, mik az újdonságok, érdekességek az idei szezonra! Bemutatjuk részletesebben a nagymenők kerékpárjait. 
 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Coca-Cola mint a kerékpársport energiaitala?

 

A mindent meghódító Coca-Cola kategorizálható sportitalként is? Nyomozás a profi kerékpárosok körében is népszerű ital kapcsán. Mivel nem a televízióban vagyunk, így a termékmegjelenítés kapcsán eme cikkben nyugodtan kimondhatjuk: Coca-Cola. Lehetne szó a Pepsiről is, de maradjunk a Cocánál, hiszen ez az, amit a szakaszok közben és a befutók után a legtöbb bringás kezében látunk.

 

Gondolhatjuk, hogy csak a jól végzett munka élvezeteként kortyolgatják, vagy mégis lehet valamiféle táplálkozási vagy teljesítményjavító értéke a világ legnépszerűbb italának? Ennek jártunk utána...
 

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nagyinterjú: Búr Zsolt

 

 Buzsó régóta tagja a magyar bringás közösségnek, szinte minden szakágban megmutatta már magát. Sokáig a VELO.hu-n is vezetett naplót. Igazi mindenevője a kerékpárnak, elvakultan szereti a sportág minden változatát. A mezőnyben feltűnően elegáns, mindig naprakész, köszönhetően ultramodern felszereléseinek. Párként is igazi bringás „feleséget” választott magának. Szabadidejében technikai tréningeket tart kezdő és középhaladó bringásoknak. Kellemes stílusa miatt a sportág elismert személyisége, olyasvalaki, akinek még az elnök is privát Facebook-üzenetben gratulál egy ob-győzelemhez.

 

Az idei cross-szezon szinte végig róla szólt. Az elmúlt években is majdnem mindig a dobogó közelében volt a hazai crossfutamokon, a 2015–16-os idényre azonban megtáltosodott, és uralta a szakágat. Sőt, külföldön is ért el dobogós helyezéseket. 2016. január 10-én a kőbányai bringapark adott otthont a cyclo-cross országos bajnokságnak, ahol a férfiak elitversenyében Búr Zsolt, mondhatni, rajt-cél győzelmet aratott. Megismerkedhettek vele a cikkben közelebbről is. 
 

 

Diavetítéshez kattints a képreFrancia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések