Friss Velo

Kapható a VELO magazin 2015/júliusi száma NŐI és TOUR melléklettel

Diavetítéshez kattints a képre2015. július 1.-től országszerte kapható a VELO magazin idei harmadik lapszáma, melyben NŐI mellékletet és Tour de France mini mellékletet is találtok.

 

A hölgyeknek szóló részben interjút olvashattok olimpikonunkkal, Benkó Barbarával, megismerkedhettek a manapság legnépszerűbb közösségi tekeréssel, a Coffee Ride Pink-el és egy igaz történetet is bemutatunk a kerékpározás hatásairól a fogyás és életmódváltás tekintetében. Magazinunkban először szerepel Női bringabutik rovat, ahol 33, kifejezetten a hölgyeknek szánt terméket mutatunk be közelebbről. 

 

Két komoly országútis interjúval is készültünk, a Tour de Hongrie egyik favoritja, Kusztor Péter mesél a körversenyre való felkészülésről, míg a sztárokat bemutató rovatunkban Jan Ullrich pályafutását idézzük fel.

 

A Tour de France melléklet, a 2015-ös kiírás legfontosabb szakaszainak szintrajzait, a legnagyobb hegyek tételes adatait és további számadatokat, érdekességeket, statisztikákat foglal magába a világ legnagyobb kerékpárversenyéről. Remek kiegészítő olvasmány lehet a TV közvetítések mellé.

 

Túráink ezúttal külföldi célpontokról szólnak, betekintést kapunk egy montis csapat perui kalandjaiban, akik az Inkák elfeledett földjeit tekerték körbe. A svájci Patrick Seabase pedig a Pireneusok útjain kalauzol minket, ő fixievel teljesítette a Tour de France egy korábbi, 310 km-es szakaszát.

 

Újra szerepel az újságban a VELOLIFE rovat is, melyben az erő+ súly arányáról tudhattok meg 4 +1 fontos dolgot.  Bővebben a tartalomból:

 

Interjú Kusztor Péterrel: Éjjel-nappal sárga trikó

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Kusztor Péter immáron nyolcadik éve versenyzik kontinentális besorolású országúti profi csapatban szerte Európában. A harmincéves országúti kerékpáros 2008-ban kezdte a P-Nívó-Betonexpressz 2000-nél, nem sokkal azután, hogy egész fiatalon megszerezte első élményeit a Magyar Körversenyen, ahol akkor még gyakran a célba érkezés is kihívás volt számára. Az idén, 2015-ben feltámad a Tour de Hongrie, ezúttal viszont már az összetett győzelemért járó sárga trikóért száll versenybe.


 Jan Ullrich -  A Császárból lett örök második

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Sokak kedvence volt, a német Jan Ullrich, aki „tipikus” 90-es, 2000-es évekbeli pályafutást futott be. Szerepelt a sportág csúcsán: 1997-ben Tour de France-t, 1999-ben Vueltát nyert, kétszer volt világbajnok időfutamban, Sidney olimpiai bajnoka, pályafutása vége előtt viszont eltiltották doppingvétség miatt. Most, 2015-ben Ullrich készen áll arra, hogy kilépjen a manapság csak „Armstrong-érának” nevezett sötét korszak árnyékából.

 

Jan Ullrich simán lehetne „egy srác a sok közül a szomszédból”. Az a fajta ember, akivel gond nélkül leülhetnél sörözni, hiszen semmi jelét nem mutatja annak, hogy olyanvalakivel beszélgetsz, aki korábban egy sportág csúcsát és a legmélyebb bugyrait is megjárta.

 

Tour de France 2015 mini melléklet

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A 2015-ös Tour hegyi szakaszainak szintrajzai, a legnagyobb hegyek tételes adatai és további adatok, érdekességek, statisztikák a világ legnagyobb kerékpárversenyéről. Remek kiegészítő a TV közvetítések mellé.

 

310 km fixievel, a Tour de France legendás hágóin

 

Az 1910-es volt a 8. Tour de France. Az esemény történelmében először szerepelt az útvonalban a Col du Tourmalet. A hír hallatára a 136 előnevezőből 26 azonnal kihúzta magát a rajtlistáról. 115 évvel később Patrick Seabase a 116 rajthoz álló előtt tisztelegve vágott neki az akkori verseny legkeményebb, több mint 300 kilométeres szakaszának – fixivel, kormányról irányítható fék nélkül.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Seabase „átlagos” bringás, aki nem az időeredményekre vagy a wattadatokra hajt, hanem a pillanatokra. Állóképessége mégis kiváló, svájci lakosként alkalmanként Fabian Cancellarával bringázik. A 31 éves Seabase-re most 309 kilométer, 7611 méter szintemelkedés (Col de Peyresourde, Col d’Aspin, Col du Tourmalet, Col d’Aubisque, Col d’Osquich) várt, így ő sem volt biztos a sikerben. „Életemben először fordul elő, hogy nem vagyok biztos abban, vajon sikerül-e végigtekerni vagy sem” – mondta a rajt előtt.

 

VELOLIFE: 4+1 dolog az erő/súly arányról

 

Diavetítéshez kattints a képre


Dióhéjban a lényege, hogy minél több wattot tudsz elhajtani minél kisebb saját testtömeg mellett, annál gyorsabban fogsz tudni felfelé menni a hegyen. Ha egy versenyző leadott watteljesítményét – vagyis pillanatnyi nyers erejét – elosztjuk a súlyával, egy olyan szám jön ki, amely iránymutató lehet erőnlétünk szempontjából.

 

Interjú: Benkó Barbara, úton Rió felé

 

Barbi azok közé tartozik, akik mindig fel tudnak állni a nehézségek után. A sport mindig is első volt az életében, de a tanulásban is megállta a helyét. Sosem felejtette el, hogy egyszer majd abba hagyja, és nem árt, ha máshoz is ért. Régóta a legsikeresebb hazai női mountain-bike kerékpárosunk, járt már Olimpián, világbajnokságokon és évek óta stabil résztvevője a világkupa sorozatnak is.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Egy nagyon rosszul sikerült 2014-es esztendő után, tavaly ősszel mondhatni új életet kezdett. Hiába, tehetséges versenyzőből is csak profi háttércsapat tudja kihozni a legtöbbet, Barbi pedig három férfi „kezébe adta” a saját sorsát. Eldobta a régi edzésmódszereket, megváltoztatta a táplálkozását, ledobta a felesleges kilókat, és ahogyan edzői fogalmaznak, egy robot precizitásával tartja be, amit leírnak neki. Sosem késik, sosem felejt, következetes, szorgalmas és alázatos. Az új struktúra pedig láthatóan kezdi meghozni gyümölcsét, hiszen az év első világkupa futamain eddigi legjobb eredményeit érte el a felnőtt női kategóriában.

 

Úgy tűnik, lassan odaér, ahová gyerekkora óta vágyott. A világelitbe kezd tartozni, nem csak egy a sok közül, hanem a sportág 20 legjobbjában van. A VELO magazin nyomtatott és internetes hasábjain is sokszor szerepelt már interjúban, de az biztos, sosem volt még ennyire boldog és kiegyensúlyozott, mint most. Lássuk miben és hogyan változott a sportolói élete útban a riói Olimpia felé.

 

 Coffee Ride Pink

 

 Diavetítéshez kattints a képre

 

A bringázás általában úgy kezdődik a lányoknál, hogy jó lenne egy kis mozgás meg gyorsabb helyváltoztatás, kikapcsolódás, ami nem mellékesen alakformáló hatású is. Gyerekkorban szinte természetes, hogy bringázunk, de ha az ember lánya nem élsportoló valamely bringához köthető szakágban, akkor nem kezd el „száguldozni” vagy hegyeket reggelizni csak úgy magától. Kriston Judit élménybeszámolója az első komolyabb bringázásoktól a CoffeeRide Pink életérzésig mutatja be, hogyan tud egy felnőtt nő manapság bekapcsolódni az országúti kerékpározás világába, ha a főváros környékén lakik.

 

Női bringabutik:

 

Magazinunkban először szerepel Női bringabutik rovat, ahol 33, kifejezetten a hölgyeknek szánt terméket mutatunk be közelebbről. Ruházat, kerékpárok és egyéb gyönyörű csajos kiegészítők. 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

 Pumpakörkép - 26 termék részletes bemutatójával:

 

A pumpa egy elég érdekes termék. Amíg nincs rá szükség, senki sem tulajdonít neki nagy jelentőséget. Ha baj van, akkor viszont nélkülözhetetlen. De akkor sem mindegy hogy mit tud. Miért? Tudnia kell bármit is azon kívül hogy felfújja a gumit? Igen! És meglepő módon a pumpa az egyik olyan bringás kiegészítő, amiből nem biztos hogy a legdrágább a legjobb! Körbejártuk hát a témát kicsit részletesebben....

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

 

 Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések