Friss Velo

Kapható a 2015/tavaszi VELO magazin

Március 3-tól kapható országosan a VELO.hu bringamagazin idei első, tavaszi lapszáma. Magazinunk téli álmából felkelve az elmúlt időszak legérdekesebb Diavetítéshez kattints a képreeseményeiből is merít, de főként az előttünk álló szezon finomságaira koncentrál – hisz bringázni most lesz csak igazán jó :)

 


Amíg nem jelent meg a tél során Velo.hu magazin, rendesen átrajzolódott a World Tour mezőnye, így egy áttekintővel készültünk azok számára, akik szeretnének képben lenni a 2015-ös profi csapatokkal. Ezek az oldalak azok számára is hasznosak lehetnek, akik csak a nagy háromhetes körversenyeket követik. Kihirdetésre kerültek a nagy körversenyek is, lesz miről olvasni e tekintetben is, főleg, hogy idén Alberto Contador, és sokan mások történelmet írhatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupla vagy semmi – áttekintő a 2015-ös év nagy háromhetes körversenyeiről

 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 


Az országúti kerékpársportot csak felületesebben követők számára általában az év legfontosabb versenyei a háromhetes körversenyek. Többek között nekik kedveztünk ezzel a nagyobb terjedelmű írással, amelynek egyik fókuszpontja maga a Giro, a Tour és a Vuelta – azok várhatóan legizgalmasabb szakaszai, hegyek magassága százalékok és minden, mi szem-szájnak ingere. A cikk utolsó harmadában viszont kicsit szakmázunk: górcső alá vesszük a duplázás, vagyis az egy évben két körverseny megnyerésének a lehetőségeit. Főszerepben Pantani, Contador, Urán és a többiek.

 

 

 

A Tour de France vezére - Christian Prudhomme interjú

 

Diavetítéshez kattints a képre


2015. tavaszi lapszámunk nagyinterjújában Christian Prudhomme-ot ismerhetjük meg olyan oldaláról, amelyet talán sokan nem is ismernek. A TV képernyőjén keresztül csak egy „szabvány” jól öltözött francia üzletembernek tűnő Prudhomme elmeséli gyerekkori kapcsolatát a Tour de France-ról, a Yorkshire-i rajtról, a rendezés kulisszatitkairól, de választ ad arra a kérdésre is, hogy vajon az útvonal megválasztása során szoktak-e egyik-másik versenyzőnek szándékosan kedvezni.

 

 


Országúti karbon körkép

 

 

Diavetítéshez kattints a képre


Aktuális körképünkben talán a kerékpáripar legnépszerűbb témakörét, magukat a karbon országúti gépeket tekintjük át. Manapság már nem feltétlenül számít „úri huncutságnak” a „szénbringa”. Az oldalakon a kategóriába belépni vágyóktól a keményvonalas országúti kilométerfalókig mindenki megtalája a neki való gépet. Cserkészbecsszó. A körképben mintegy 30 kerékpár szerepel!

 


 

Krossz-Mánia

 

Diavetítéshez kattints a képre


2014. október-novemberi számunkban már összegyűjtöttük nektek a hazai cyclo-cross bringaválaszték sava-borsát, most viszont egy kifejtősebb témával készültünk: mivel itthon is egyre többen választják ezt a műfajt, a haza versenyek rendszeres szereplőinek segítségével betekintést nyerhetünk a cyclo-cross-ba, mint kerékpáros műfajba és egyúttal körülírjuk a sportág hazai viszonyait is. Tippekkel is készültünk azok számára, akik még csak ismerkednek a műfajjal.

 

 

 

 

Kerékpáros sisak körkép

 


Diavetítéshez kattints a képre 


2015. tavaszi lapszámunk másik körképe a bukósisakokról szól. Új év, új sisak, szokták sokan mondani, amelyet a gyártók is felismertek, lévén ma már talán kevesebben vannak azok, akiknek magyarázni kell a bukó fontosságát, mint azok, akik még a boltba járásra is felveszik. Reméljük te is az utóbbi kategóriába tartozol. Ha esetleg még nincs meg a 2015-ös viseleted, a hazai forgalmazók legjobb termékei közül választhatod ki a számodra megfelelőt.

 

 

 

 

Montis kalandok Új-Zélandon


Diavetítéshez kattints a képre 


Sokan, gyakran álmodozunk arról, hogy egyszer majd, a távoli jövőben, festői tájak érintetlen erdeiben zúzunk egy felejthetetlen montis kaland keretében. Egy baráti társaság valóra váltotta az álmot: a SRAM támogatásának köszönhetően hét napot töltöttek Új-Zélandon. Most az ő beszámolójuk segítségével mi is ízelítőt kaphatunk a déli-szigetek csodás hangulatából – a cikk elkészítése során magunk is ihletet kaptunk, reméljük ti is hasonló élménnyel barangoltok majd a sorok között.

 


 

 

VELO tabló: Hamvas Bálint

 


Diavetítéshez kattints a képre 


Kevés magyarnak adatik meg a lehetőség, hogy főállásban nemzetközi sportfotós legyen. A 6 éve Londonban élő Hamvas Bálintnak ez sikerült, ma már a kerékpársport fotózása tölti ki az életét és munkaidejét. Utazásai során a világ legnagyobb kerékpárversenyeit látogatja meg, megrendelői között pedig nagy csapatok és legendás alkatrészgyártók is szerepelnek. Bálint képei, melyről a nemzetközi szaksajtó is elismerően nyilatkozik, első alkalommap a PORT.hu Bringaexpón lesznek láthatóak Magyarországon a nagyközönség részére, mi azonban már hamarabb megkaphattuk őket, így egy kisebb válogatás keretében a magazin oldalain is bemutatjuk a legjobban sikerült felvételeket.

 

 

 

 

VELO life: Étkezz okosan!

Diavetítéshez kattints a képre


Túlzottan cukros, zsíros ételek, E-számok… Tiltsd le őket az étlapodról! Ebben a cikkben segítőkezet nyújtunk, hogyan változtasd meg az étrendedet a 2015-ös évre. Ízelítőt adunk abból, mi az, ami káros és mi az amivel ezeket ki lehet váltani – kerékpáros életforma specifikusan, ahogy azt kell. A cikkből nem maradnak ki a sokak által – sajnos – esztelenül használt étrendkiegészítők sem: a legalapvetőbb tudnivalók kiderülnek a csodaszerekről. Annyit elöljáróban elárulhatunk, hogy sokkal kevesebb embernek van rá szüksége, mint azt a legtöbben gondolják. Az igazán vállalkozó szelleműek számára receptekkel is készültünk.Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések