Friss Velo

2014. október-novemberi szám előzetes: 152 oldalon Eurobike melléklettel

Diavetítéshez kattints a képreKedves Olvasóink!

 

Október 29-től kapható országosan a VELO.hu bringamagazin idei 5., téli lapszáma. Aktuális magazinunk idei legmagassabb oldalszámunkkal 152 oldalon jelentkezik és mellé Eurobike mellékletet csatoltunk, melyben nem kevesebb mint 50 hazánkban is forgalmazott márka 2015-ös újdonságait mutatjuk be.

 

Idei utolsó magazinunkban visszatekintünk a Vueltára, ahol a sérülésből visszatérő két világsztár Alberto Contador és Chris Froome emlékezetes csatát vívott. A mountain-bike világbajnokságon pedig a női szakág egyik legnagyobb tehetsége a gyönyörű svéd Jenny Rissveds adott interjút lapunknak.

 

Az ősz nagy dobása volt Jens Voigt egyórás csúcskísérlete, mely új lendületet adott a kerékpározás ezen közel 150 éves múltra visszatekintő ágának. Összeállításunkban felidéztük a csúcskísérletek néhol igencsak kalandos történetét és bemutatjuk a nem hivatalos kísérletek koncepció kerékpárjait. Sztárinterjúnkban Stephen Roche a hagyományokról, a jelenlegi ászok „popsztár” attitűdjeiről is beszélt, miközben elmondta: miért van itt az ideje túllépni a doppingvitán.

 

Téli ruha körképünkkel azoknak adunk öltözködési tippeket, akik a hideg idő beálltával sem kívánnak szakítani a hobbijukkal. Összeállításunkban a hazai bringás ruhapiac legjavát gyűjtöttük össze. Itthon is egyre népszerűbb a cyclo-cross szakág. Körképünkben összeszedtünk nektek jó pár bringát a hazai kínálatból a belépő szintű multifunkciós terepgépektől a csúcs karbonvázasakig, amelyekkel a világkupán mennek.  

 

 

Melléklet: 2015-ös újdonságok az Eurobike különszámban

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az idei Eurobike kiállításon 1280 kiállító vett részt, 54 országból, akiknek a portékáit nagyjából 45.000 főleg szakmai látogató tekintette meg. A 13 óriási csarnokban berendezett standok között barangolva 52 hazánkban is forgalmazott márka 300 termékét vettük szemügyre és foglaltuk össze nektek a legfontosabb újdonságokat.

 

Jenny from the Rock - Jenny Rissveds interjú

 

A gyönyörű svéd tehetség, Jenny Rissveds tavaly robbant be a mountain bike sport elitjébe. 19 évesen az eliminátor versenyszám Európa-bajnoka lett, míg XCO-ban az ezüstérmet szerezte meg ugyanitt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Contador, a GrandTour-király

 

Amikor a címvédő Chris Froome után néhány nappal Alberto Contador is feladta bukás miatt a Tour de France-t, a világ legnagyobb bringaversenye szinte unalomba fulladt. Kerékpárrajongók ezreiben váltott ki ez hiányérzetet és csalódottságot, amiért szokásos év közepi szabadságuk alatt nem körmöt rágva izgulták végig a Tourt, hanem egy sima Nibali-győzelemhez „asszisztálhattak”. Aki elesik, felkel, aki győzni akar, az győzni fog, így a két világsztár, sérülés ide vagy oda, villámgyorsan összeszedte magát, hogy az idei szezonban még egyszer nekiveselkedjen egy igazán nagy show-nak a Vueltán. Már a mezőny összetétele is izgalmas versenyt ígért, a három hét a rekkenő spanyol hőségben pedig tényleg az idei legjobb GrandTourt hozta.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Sztárinterjú: Stephen Roche, a csendes hős

 

Az ír kerékpáros-legenda fiát manapság is láthatjuk versenyezni a WorldTour-sorozatban. Egyelőre a papa vitte többre, hiszen 1987-ben nyert Girót, Tourt és világbajnokságot is egy szezonban. Hagyományokról, a jelenlegi ász „popsztár” attitűdjeiről és arról beszélgettünk, miért van itt az ideje túllépni a doppingvitán.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Az egyórás világcsúcsok története

 

Bár az egyórás világcsúcs intézménye az elmúlt másfél évtizedben háttérbe szorult, Jens Voigt csúcsdöntése új lendületet adhat a kerékpározás ezen közel 150 éves múltra visszatekintő ágának. Jöjjön egy kis múltidézés a csúcskísérletek néhol igencsak kalandos történetéből.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Nagy téli ruha körkép

 

Ismét eljött az október és ezzel együtt a téli ruhakörkép ideje! A technikai fejlődés elengedhetetlen, ami esetünkben előnyös, hiszen évről évre jobb, könnyebb, melegebb, komfortosabb ruhákban tekerhetünk. Ezért most újra végigpásztáztuk a piacot, mi is kapható.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Terepbringázás spéci országútival, avagy nagy cyclocross körkép


A cyclocross-szakág versenyeinek résztvevői létszáma tavaly dinamikusan fejlődött, így mi is egyre bővebben foglalkozunk a témával. Összeszedtünk nektek jó pár bringát a hazai kínálatból, a belépő szintű multifunkciós terepgéektől a csúcs karbonvázasakig, amelyekkel a világkupán mennek!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Teszt: A félkarú szívrabló Cannondale F-Si Team

 

Valamelyest köztudott, hogy majd 20 éve Cannondale-fan vagyok, és Thommey- nak sem kellett sokat könyörögnöm, hogy a Eurobike Demo Dayt a Cannondale 2015-ös istállójával, de elsősorban a vadiúj F-Si 29 Team tesztjével indítsuk. A piac nagy fullyőrületében szem elől is téveszthetnénk a merev farú gépek sorsát, de nem a versenykategóriában, ahol stabilan tartja magát ez a vonal, köszönhetően a World Cup-csapatoknak és a kisebb nagyobb helyi fél-profi tömörüléseknek. Nekik kínálja a Cannondale az új F-Sit, amely az idén prototípusként már bizonyított az olimpiai bronzérmes Marco Fontana és a 2013-ban világbajnoki ezüstöt nyerő Manuel Fumic alatt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Több, mint amire számítasz! - Merida One Twenty-teszt

 

Két körben teszteltem a legújabb, 130 mm-t mozgó Merida össztelóst . Először a Eurobike Demo Dayen mehettem vele egy órát , majd itthon a Merida -Teszt Nap keretein belül ismerkedhettem vele hosszabb úton. Voltak meglepetések, ezt előre elárulom! A Merida, úgy látszik, egyre inkább ráfekszik a fullypiacra, sőt annyira biztosra mennek, hogy a mérnökcsapatot is bővítették, illetve a 2015-ös modell - évtől örökélet - garancia jár MINDEN 140 mm -nél ke vese bbet mozgó bringa vázára!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Kerékpáros KRESZ csak a legfontosabbak!

 

A téli időszakban kevesebb lehetőség jut a bringázásra, így nem árt egy kicsit elmélettel is foglalkozni, például felfrissíteni a KRESZ-szabályokat bringásmegközelítésből. Mostani cikkünk speciális esetekre ad válaszokat.

 

Diavetítéshez kattints a képreFrancia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések