BLOG 2017, bringa? expo???

Időpont: 2017. március 03. péntek 19:53
Szakág: Országúti

 Sokan várjuk a kerékpárkiállítást. A tendencia évek óta az volt, hogy egyre többen megyünk ki, egyre több a kiállító, az érdeklődő. Nos, minden sorozat megszakad egyszer. Sajnos. 

 

Idén hazánk nagykereskedő cégei szempillantás alatt lerombolták mindazt, amit hosszú évek fáradtságos munkájával sikerült felépíteni. 9 perc alatt tudtam megtekinteni a kínálatot. Ismétlem: 9 perc elég volt egy "expo" nevű átverés végigjárásához. Gyakorlatilag a KTM van kint, pár Cervélo, Focus, fekvőbringák, néhány e-bike, de legfőképp gagyi, műanyagszarok, roller, ilyesmi.

 

Miért kellett ez?

 

Értem én, hogy nem akartak a nagykerek kiszúrni a kiskerekkel, mert nem akarták elvenni tőlük a kereskedés lehetőségét - de kinek jó ez? Nekik? Miért? Nekünk, akik odautazunk, jegyet veszünk, és csalódunk egy irgalmatlan nagyot? Persze hallom én, hogy "majd esz egy másik kiállítás, máshol, máskor..." de az segít a helyzeten? Azok, akik kimennek megnézni, vegyenek megint jegyet, utazzanak megint el valahova, annak a reményében, hogy majd ott lesznek kerékpárok is? 

 

Segíti ez a helyzet vajon a hazai forgalmazást?

 

Ami érdekelne, hogy vajon mi az, amit nem tudtak megoldani a Hungexpo-val a "nagyok." Persze, ők nem akarnak árulni, de véleményem szerint ki lehetett volna találni olyan megoldást, ami megfelelt volna mindenkinek. Pl. aki kimegy, kap kupont, vagy hétfőn megveszi a boltban - mint eddig. (Arról szól a legenda, hogy arra akarták kényszeríteni a kiállítókat, hogy árusítsanak, ne csak kiállítsanak. Ők azt mondták, hogy nem, az eredmény pedig katasztrofális.) Én eddig is minden kiállításon találkoztam árusokkal, vettem (és vehettem volna) kerékpáros felszerelést - nem értem, miért ez a megoldás jött össze? Nem egyik napról a másikra derült ki a szervezők szándéka - máshol nem lehetett volna megrendezni? Volt régebben a vasúttörténeti parkban is, vagyis lehet helyszínt találni - ha van akarat.

Persze nem hinném, hogy tájékoztatva leszünk, hiszen kis pontok vagyunk mi, "végfelhasználók" ahhoz, hogy törődjenek velünk azok, akik belőlünk élnek. 

 

Ha lesz is egy későbbi időpontban kiállítás, vajon jó időben, amikor már szervezett versenyek, túrák lesznek, mennyien fognak elmenni rá? Mennyien mennek el azok közül, akik jogosan érzik átverve magukat a "bringaexpo" miatt? 

 

De mégis, mire gondoltak a fejesek a nagykereknél, ki fog jól járni azzal, hogy gyakorlatilag nincs kiállítás? Persze van "eddigi legnagyobb bmx-ugráló-montipróbáló-pálya" - de milyen kerékpárt lehet kipróbálni? 

 

Szóval talán leereszkedik valami főfejes annyira hozzánk, hogy érdemi és értelmes válaszra méltóztat. Addig próbálom kitalálni, hogy kinek is volt jó ez a megoldás. Attól tartok, nincs jó válasz.
Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.07.17. 13:22
Lajos, magyarokkal vitatkozni észérvek alapján? Reménytelen....

2017.03.28. 12:59
Miért csodálkozunk? Már Brno-ban sincs kiállítás, pedig a cseheknél talán többen tekernek. Az internetes vásárlás megölte ezt a lehetőséget, ami talán nem a vásárlok, és Lajos hibája. Nem mellesleg hallottam én olyan véleményt hazai forgalmazótól, nem is akárkitől, hogy ilyen helyárak mellett bolond lenne kiállítani.
Ott az internet. Szóval, újra felteszem a kérdést miért csodálkozunk? A vásárlási szokások már régen átalakulóban vannak, vagy inkább megváltoztak?

2017.03.12. 16:56
Nem velem lett kiszúrva, csak én említettem meg nyilvánosan.
Olvassam el kiállítók listáját? És ha nem nézem a netet folyamatosan emiatt? Különben meg volt olyan kiállító, aki nem volt feltüntetve a listán, és olyan, aki rajta volt, de mégsem volt kint.

Különben mindenben igazad van, kár, hogy lényegi dolgokban tévedsz, mint pl. az én netes vásárlásaim.


2017.03.11. 15:22
Hülyének lett nézve? Te személyes sértésnek veszed ha valami nem úgy történik ahogy neked tetszene vagy neked jó lenne. Nem vagy te rossz, egyszerűen nem látsz túl a korlátaidon és önző is vagy.
A kiállítók listáját elolvashattad a rendezvény oldalán és ez alapján eldönthetted, hogy kimész vagy sem.

Az elmúlt évek alatt szerintem még a Te blogbejegyzéseidben is benne volt, hogy nem jó a Bringaexpo, változtatni kell mert rohadtak a nagykerek és a kereskedők is mert nem sliccgombért adnak mindent és inkább veszem meg a neten a cuccot. Ez vezetett ide.

2017.03.09. 20:26
fityisz, ez olyan kellemetlen nekem. Azért, mert megemlítem, hogy hülyének lett nézve - sokadszorra - a hazai kerékpározó és kerékpárvásárvásárló közönség, én vagyok a rossz. Biztosan bennem van a hiba.

2017.03.09. 14:38
Lajos,

- Ez egy hasonlat volt, ezt nem kell megmagyarázni...

- Érted.

- Most akkor mégsem érted?

- Ja, de érted csak szarsz te is rá.

Értem.

2017.03.08. 14:57
Lajosnak csináljon valaki egy expót!!! :-D

2017.03.07. 17:22
Talán nem is ez az időpont a legmegfelelőbb az expo megtartására, mert ha Márciusban megtetszik az expo-n egy komplett kerékpárt nagy valószínűséggel a kereskedők már nem tudják beszerezni az áhított gépet, mert vagy színben, vagy méretben, kategóriában nem lesz már. Esetleg a külföldi expo-k után ősszel lenne Magyarországon, akkor csorgathatnánk a nyálunkat holt szezonban a friss újításokon. Kérhetnénk a Jézuskától hozzon nekünk olyat mert jól viselkedtünk, és Márciusban már rég az új bicajjal tekerhetünk.

2017.03.06. 20:42
Nos, nem szeretem az AC/DC-t. A kerékpárt ellenben igen, és nekem csalódás volt, hogy elmaradt a kiállítás.

Oké, a nagyker nem kiállításszervező. Azt is elfogadom, hogy a csökkent a látogatószám - én általában két napot voltam kint minden kiállításon - nem ezt érzékeltem, de oké, csökkent.

Az is érthető, hogy nem akarnak a cégek milliókat fizetni a semmire. Azonban, ha évekkel ezelőtt kezdődtek a gondok, akkor vajon miért maradt minden a régiben? A cégek nem eladni akarnak, nem az ő érdekük lenne, hogy bemutassák azokat a termékeket, amiket forgalmaznak? Ha a Hungexpo nem megfelelő helyszín évek óta, akkor miért nem merült fel a változtatás eddig? Miért így kellett "megoldani" a dolgot?

Értem a forgalmazók problémáit, de a saját szempontomat jogosabbnak érzem, mint az övékét. Állandóan megy a fanyalgás, hogy milyen nehéz eladni itthon bármit - erre a legnagyobb termékbemutatót bojkottálják az eladók?
Szerintem mi vagyunk leszarva. Ennek fényében nem kell csodálkozni, ha a vásárlók is másik platformot keresnek a vásárlásra, és ez nem a hazai lesz. Sajnos.

2017.03.06. 10:09
Lajos,

Ez a történet szerintem nem ennyire egyszerű ahogy Te látod, leírod.
Rögtön egy téves feltételezéssel indítasz és erre alapozod gondolatmeneted mégpedig, hogy egyre népszerűbb lett a rendezvény. Ez nem igaz. Az elmúlt években egyre jobban esett vissza a látogatószám amit persze a Hungexpo máshogyan kommunikált (szerintük nem) Több kiállító jelezte, már 1-2 évvel ezelőtt is, hogyha valami nem fog változni akkor feltehetően távol fognak maradni. A szervező Hungexpo annyiban látta a megoldást, hogy lesz árusítás akkor az megold mindent. Ezt több gyártó és forgalmazó (szándékosan nem írok mkksz-t mert rajtuk kívül azért maradtak még távol jó páran) nem látta így, nem érezte, hogy ezzel előre mozdulna a kiállítás sőt még a kereskedői érdekeit is sértené. Ezután mérlegelt, kifizeti a milliós összeget egy olyan kiállításért amit nem érez megfelelőnek vagy távol marad és keres más platformot a termékei bemutatására.
(a levásárolható kuponok osztogatása már azután lett kitalálva, hogy többen jelezték távolmaradásukat a szervezők felé ezzel próbálva menteni a menthetőt )
Felmerül mindig kérdés, hogy miért nem lett máshol megrendezve. Volt valaki aki akart rendezni máshol kerékpár kiállítást? Kinek a feladata lenne kerékpár kiállítást rendezni? A kerékpár gyártók és forgalmazók nem kiállítás szervezők, ők ha kapnak egy ajánlatot amit megfelelőnek éreznek akkor mennek és kiállítanak.
A látogatók csalódottsága meg érthető de a Bringaexpo oldalán olvasható volt, hogy kik lesznek a kiállítók így tudott mindenki mérlegelni hogy megy vagy marad. - igen, ez is későn került ki de ez megint csak nem a (nem)kiállítók hibája.
Kicsit olyan ez az írásod mintha leszaroznád az AC DC-t mert nem jön el a Szigetre már hosszú évek óta.

Blog

« 2019. február »
H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8
Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések