BLOG Vasi Vasember Triatlon OB Szombathely 2013

Időpont: 2013. július 17. szerda 16:18
Szakág: Triatlon

 

A Trek SE-t képviselve utaztunk le még péntek este Szombathelyre a Vasi Vasember rövidtávú OB-ra.
Szombaton reggel 07:00-től lehetett  nevezni ami igen gyorsan zajlott. 
10:00-tól lehetett bedepózni. Gyorsan zökkenőmentesen történt. A depóban bőven volt hely a bringának és az egyéb felszerelésnek is. Jó arcok sokasága fogadott és sok régi ismerős is.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az úszáshoz a bejelentkezés kicsit elhúzódott a sok induló miatt így egy kicsit késve indultunk neki a távnak a tervezettnél.
A Kenderesi Utcánál fekvő tóban úsztunk ami kellemes 23 fokos volt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A férfiaknál 314-en rajtoltunk el ami nem kicsi harcot jelentett a jó helyekért.

Próbáltam amennyire csak tudtam szélre úszni, hogy ne érezzem azt amit a Kemény csapat a Szerb válogatott ellen.

Így is kaptam egy két foltot a sok mellúszótól, de hát ez a sport már csak ilyen. A vízből kissé nehézkes volt a kijutás de két rendező ott állt és segített akinek csak szüksége volt rá. Több, mint egy perccel jobb időt tudtam úszni, mint eddig bármikor ami jó jel volt már az első depózásnál.

 

A bringám egy TREK Speed Concept 2.5-ös (amit ezúton is köszönök a Nella kerékpárboltnak www.nella.hu).

Néha erős szélben egy 40 km-es pályán kellett menni ami igen változatos dombokkal volt tarkítva.
Ezzel a csoda masinával könnyedén megy az ember 10-12km/h-s átlaggal jobbat (a szélcsatornában fejlesztett váznak és kerekeknek köszönhetően), mint egy hagyományos csővázas bringával.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A bolyozás nem volt engedélyezve, de sokan ezt nem igazán vették figyelembe. A versenybírók pedig nem igazán tudtak mindenhol ott lenni.

Én egy balesetet láttam (vagy is csak annak a nyomait), de szerencsére komolyabban senki sem sérült meg.
A pálya jól ki volt jelölve. A forgalmat meglehetősen jól lassították, néhol pedig teljesen megállították. 20km-nél volt egy vizes frissítés ami jól esett, bár nem volt nyári kánikula csak 27-28-fok.


A Casco SPEEDairo sisakját használtam ami kimondottan jól vizsgázott verseny körülmények között is. A belső felületen a fej egy hálós részen érintkezik ami minden fejformának maximális kényelmet nyújt.

A kényelem mellett nagyon jó hűtési-szellőzési lehetőséget is biztosít. Izzadság csepp semmi nem fojt le a fejemről, vagy csak nagyon minimális, mert a levegő leszárította. Edzések során volt, hogy 35 fokban használtam akkor a lencsére is ment néhány csepp verejték, de gyorsan lefojt és nem hagyott foltot, így a látásban nem zavart.

Ezt első ránézésre az ember nem gondolná a nagy integrált lencse miatt. 

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bővebben itt olvashatok róla. (http://www.velo.hu/idofutam-es-orszagut-ketto-az-egyben-casco-speedairo-es-speedtime.html).


A bringát bedepózva következett a futás ahol egy 2.5km-es pályán kellett 4 kört teljesíteni a tó körül. A szervezők nagyon ötletesen a Skanzenen keresztűl vezették a futópályát.

Nagyon szép környezetben és jó hangulatban teltek az utolsó kilométerek.
Nem bevett szokás itthon, de a versenyzőknek segítség lenne ha a különböző korcsoportban induló versenyzőknek más lenne a rajtszámokon az alapszín.
Így a verseny szerintem izgalmasabb lehetne, hiszen e-nélkül nem tudtam ki ellen kell küzdenem.

Az is nagy segítség lenne ha körönként kapna mindenki egy különböző színű szalagot a karjára így azzal is tisztában lehetnénk, hogy ép hanyadik körét teljesíti a velünk egy kategóriában versenyző sporttársunk.
Nagyon jó hangulatú verseny volt ahova jövőre is szívesen megyünk.

 

Általános probléma még, hogy (szinte minden triatlon versenyen) a verseny kiírása alig érhető el neten.

A triatlon.hu-n ( A szövetség hivatalos oldala) is a versenyek nagy százaléka nincs megfelelő info-val mellékelve.

Sok esemény még a verseny előtti napokban sem tartalmaz semmilyen info-t.

Ez általános probléma a hazai futamokkal. Nem is érthető logikát követnek a szervezők és a szövetség is, hiszen ők népszerűsíteni szeretnék a sportágat, de valahogy nem tesznek érte sokat a mai kommunikációs eszközökkel amiknek még csak költségvonzatuk sincs.

A közösségi hálót (Facebook) használva semmit nem lehet találni, de még a google kereső segítségével sem bukkanni rá az eseményre. A facebook-on, én csináltam egy "event"-et erre a versenyre és jeleztem pár barátomnak, hogy mikor hol, mi lesz pontosan.

A szövetség oldalán a versenynaptárban például a Nagyatádi versenyről sincs semmi info csak a dátum, hogy mikor rendezik és a helyszin, pedig ez a hosszútávú OB. 

A helyszínen a szervezőkkel is beszéltem erről a problémáról akik kedvesen informáltak, hogy a verseny egyik szponzorának a weboldalán lehetett előnevezni.

(A web-en sehol nem volt info, hogy ki is támogatja a versenyt!).

A nevezési lapon például kérték az email elérhetőségünket és rá is kérdeztünk, hogy "a következő versenyről kapunk időben info-t email-en keresztül, ? ", de közölték, hogy ez csak a szövetségnek kell.

A 90'-es évek végén még postán küldtek ki egy levelet, benne minden fontos infoval és egy sárga csekket amivel elő lehetett nevezni.
Sajnálatos, hogy a mai modern felgyorsult világunkban már nem használjuk a régi jól bevált módszereket (mert ósdinak tartják) és a modern ingyenes eszközöket sem veszik megfelelően igénybe.

 

 
Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Blog

« 2019. április »
H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8
Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések