Magyar hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.08.25. - Benkó Barbara (Ghost Factory Racing Team) fantasztikus versenyzéssel az előkelő második helyet szerezte meg a franciaországi hegyikerékpáros világkupa futam short track (XCC) számában.

2018.08.24. - Az Ausztriában és Szlovéniában már jól bevált, hatékony, idehaza azonban még újszerűnek számító módszerekkel, a közösségi médiát is bevonva csábítaná Magyarországra a külföldi kerékpáros turistákat a Magyar Turisztikai Ügynökség. "Érdemes a szomszédainktól tanulni, hiszen nyugati szomszédunknál például 2017 első félében soha nem látott turizmus-gazdasági rekordok dőltek meg a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák terén" - mondta az MTI-nek Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium turizmusért is felelős államtitkára. Hozzátette: nyugatabbra már bevett gyakorlat, hogy study tourokat szerveznek külföldi szakújságírók számára, akik aztán különféle magazinokban fényképekkel illusztrált élménycikkekkel, saját tapasztalaton alapuló útleírásokkal vonzzák oda a turistákat. A hazai turisztikai szakmában ugyan már alkalmazzák a tanulmányutakat az idegenforgalom fellendítésére, az újdonság az, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly nyitott egy egyre növekvő számú réteg, a biciklis turisták felé is, s azóta már összesen három study tourt szervezett külföldi kerékpáros szakújságíróknak. A médiában dolgozó szakemberek Magyarország kiemeltebb turisztikai desztinációival ismerkedhettek meg, mint például a balatoni régióval, a Duna-kanyarral vagy a Zalai-dombsággal. Az első tapasztalatok egyértelműen pozitívak, a "8 nap alatt a vizek és a borok földjén" elnevezésű tavalyi tanulmányutat követően megjelent cikkek 200 ezer külföldi bringás turistához jutottak el, s mindezt negyedannyiért, mintha ugyanezeket a tájakat fizetett hirdetésekben mutatták volna be. A study tourok sorozata idén Zalakaros környékének, illetve Muraföldének, majd a múlt héten a balatoni régiónak a bemutatásával folytatódott. Ez utóbbi egyik túráját maga Cseresnyés Péter államtitkár is végigkerékpározta. További újdonság, hogy ezúttal külföldről már nemcsak magazinok, hanem kerékpáros témájú online médiumok képviselői, illetve bloggerek is meghívást kaptak Magyarországra. Cseresnyés Péter hangsúlyozta: az önkormányzatoknak érdemes az ilyen példa értékű, szervezett programokra pénzt áldozniuk annak érdekében, hogy hosszabb távon növeljék turisztikai bevételeiket. Fotók: Kaiser Erika

2018.08.22. - Megtisztelő meghívásnak tett eleget a tizenkét fős magyar kerékpáros küldöttség, amely néhány hete részt vett a Tour de France párizsi befutóján és a világ legnagyobb kerékpáros eseményének ünnepélyes eredményhirdetésén. Mindezt a kulisszák mögé betekintve láthatjuk az alábbi videón, ahol betekintést nyerhetünk a Tour VIP falu életébe, a csapatok paddock boxaihoz és a párizsi velodrom belsejébe is! [[https://www.youtube.com/v/o7lUMURhySw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]]

2018.08.22. - Féltávjához érkezett a kis Tour de France, azaz a legnagyobb presztízzsel bíró utánpótlásverseny a Tour de l’Avenir. A tíz szakaszos viadal mezőnyében a WCC, azaz a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség csapatának színeiben Peák Barnabás is ott van. Az első 132 és fél kilométeres etap a sprintereknek kedvezett, a mezőnyhajrát a német Max Kanter nyerte, Barnabás a győztessel azonos idővel a 13. helyen érkezett. A második etap végén egy három fős sor ért haza bő két perces előnnyel, ahonnan a francia Alan Riou bizonyult a legerősebbnek, aki ezzel a sárga trikót is átvehetett. Peák ezúttal is a főmezőnyben zárt a 23. lett. A harmadik napon Chateaudu-ban már kissé emelkedett a vége, a hazai Damien Touze nyert, a mezőny egyetlen magyar versenyzője az előkelő 16. helyen zárt. Összetettben Riou magabiztosan őrizte vezetését. Az Orleans környékén rendezett 20,2 kilométeres csapatidőfutam során a dánok voltak a leggyorsabbak, a WCC sora negyvenkét másodperc hátránnyal a 11. lett, összetettben a norvég Hakon Aalrust vehette fel a sárga trikót, Peák Barna a 43. helyre csúszott vissza. Az ötödik szakasz újfent a sprintereknek kedvezett, a brit Matthew Gibson lett az etapgyőztes, Peák azonos idővel a 29. helyen haladt át a célvonalon, a sárga trikós Aalrust ellenben közel negyedórás hátrányt szedett össze, így Alan Riou másfél perces előnnyel vette vissza az összetettbeli vezetést. Peák Barnabás 2 perc 16 másodperces hátránnyal a 31. helyről várja a folytatást, további eredményeiről is beszámolunk!

2018.08.21. - A harminckét esztendős Manuel Belletti meggyőző teljesítménnyel nyerte meg az UCI 2.1-es kategóriájú Magyar Körversenyt. Az Androni Giocattoli Sidermec 1-es rajtszámot viselő versenyzője a Tour de Hongrie során csupán az utolsó etapon nem került be a legjobb három közé, ennek egy bukás volt az oka. Az összetett versenyben a Szingapúr becenevet viselő Vasco Bergamaschi 1930-as diadala után másodszor született olasz győzelem.

2018.08.20. - Manuel Belletti: ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy egy többnapos verseny összetettjét sikerült megnyernem Vasco Bergamaschi 1930-ban aratott sikerét követően Manuel Belletti a második olasz győztese a Magyar Körversenynek. Belletti az összetett mellett a pontversenyt is megnyerte, így a sárga trikón kívül a zöldet is hazavihette. Teljesítményével nem hagyott kérdéseket maga után, a prológ harmadik helyét követően, nyerte a keszthelyi befutót, majd ismét egy harmadik és két második hely következett. Az utolsó kazincbarcikai szakaszon már nem kockáztatott. „Nagyon boldog vagyok, hiszen ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy egy többnapos verseny összetettjét sikerült megnyernem - mondta Belletti a célba érkezést követően. - A mai szakasz egy picit nehezebb volt, mint azt előzetesen gondoltuk, a végén nem akartunk kockáztatni, hiszen nagyon fontos volt számunkra az összetett első helyének megőrzése. Nagyszerűen teljesített az egész csapat, kiváló hetet zártunk. Profi versenyző vagyok, így számomra nagyon sokat ér ez a győzelem, pláne úgy, hogy nem mondanám magam egy igazi sprinternek, így különleges érzés megnyerni ezt a Tour de Hongrie-t.”

2018.08.19. - Az utolsó kanyarban történt bukást kihasználva ismét Nikodemus Holler (Bike Aid) ünnepelhetett, a német kerékpáros kazincbarcikai sikerével, már a második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Magyar Körversenyen, melynek összetettjét az olasz Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) nyerte.

2018.08.19. - Nikodemus Holler: nagy siker a csapatom számára, hogy szakaszt nyertünk a Magyar Körversenyen A német Bike Aid csapata lényegében egy olyan egyesület, amely Németország legnagyobb és legaktívabb jótékonysági közösségét alkotja. A csapat vezetése különböző kampányok során adományokat gyűjt, melyekből jótékonykodik, például a Dimension Data sorához hasonlóan kerékpárokat oszt afrikai gyerekek számára. Az afrikai kerekesek kiemelése egyébként is fontos feladatuk, hisz keretükben eritreai, ugandai és kenyai bringások is helyet kaptak. Nikodemus Holler köztudottan a sor egyik legjobb versenyzőjének számít, 2017-ben nyerte a Kameruni Körversenyt, idén pedig második lett összetettben a legnagyobb presztízzsel bíró afrikai szakaszversenyen a gaboni La Tropicale Amissa Bongón. A Karcag és Miskolc közötti királyetap hajrájában az első helyről megindulva lepte meg riválisait, megnyerve ezzel a Tour de Hongrie királyszakaszát. „Nagyon tetszett ez a szakasz, bár őszintén szólva nem vagyok egy igazi hegyi menő – mondta Holler a célba érkezést követően. - A hajrára tizenöten maradtunk elöl, szerencsére gyorsan tudtam kanyarodni, egy kis előnyt tudtam szerezni, nagyon örülök, hogy végül meg tudtam nyerni ezt az etapot. Nagy siker a csapatom számára, hogy szakaszt nyertünk a Magyar Körversenyen!“

2018.08.18. - A német Nikodemus Holler (Bike Aid) nyerte a Tour de Hongrie királyszakaszát, Valter Attila (Pannon Cycling Team) az előkelő ötödik helyen zárt, Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) hatalmas küzdelem árán megőrizte sárga trikóját.

2018.08.18. - Andrii Bratashchuk: azt hiszem ez pályafutásom eddigi legnagyobb sikere Az ukrán Andrii Bratashchuk nyerte a Tour de Hongrie idei leghosszabb szakaszát. A csíkszeredai Team Novák csapatának versenyzője több mint száz kilométert szökésben töltve végül mindössze két másodperc előnnyel ért haza. A paralimpiai világ és olimpiai bajnok Novák Károly Eduárd sorának eddigi legnagyobb sikerét aratva, hisz 2.1-es besorolású viadalon még sohasem sikerült győzniük. További érdekesség, hogy a csapat idén már másodszor törte össze csapatautóját (mindkétszer Magyarországon), így egy olyan bérautóval kísérik versenyzőiket, melyen még tetőcsomagtartó sincs. A huszonhat esztendős Bratashchuk 2013-ban került az ukrán Kolls csapatához és egészen a sor megszűnéséig, azaz 2017 végéig ott is versenyzett. Kétszer volt második az ukrán nemzeti bajnokság mezőnyversenyén, nyert idén szakaszt a Székely Körön is. „A szakasz előtt nem gondolkodtunk szökésben, de a helyzet másként hozta – mondta a szakaszgyőztes Bratashchuk. – Az elmenésben nagyon jó versenyzőkkel tekertem, igazán jól dolgoztunk együtt. Már azt nagy sikernek tartottuk, hogy a leghosszabb napon sokáig a televízió képernyőin lehetünk, felhívva így a figyelmet a csapatunkra, valójában szerintem senki sem bízott igazán abban, hogy ez a szökés sikerrel járhat. Az utolsó tíz kilométeren, amikor még volt két perc előnyünk, győzködtem a többieket, hogy menjünk, mert mégis van egy kicsi esélyünk. Aztán az utolsó két kilométeren már hiába kértem őket, nem igazán tudtak segíteni, ezért mentem egyedül, ahogy csak tudtam. Azt hiszem ez pályafutásom eddigi legnagyobb sikere, de nagy eredmény ez a fiatal csapatunk számára is. Ebben az évben kerültem a Team Novákhoz, az előző csapatomban mindig második számú ember voltam, aki a többieknek dolgozik, nem mutathattam meg, hogy mi van igazából bennem. Itt erre lehetőséget kapok.“

2018.08.17. - Várhatóan 2019 tavaszára készül el Magyarország első fedett kerékpáros körpályája. A kőbányai velodrom projekt összesen három, különböző években elnyert állami és egy önkormányzati támogatásból valósítható meg. A 2014. évi támogatás összege az EMMI-nél van lekötve, a 2016. és 2017. évi támogatások pedig az idei kormányátalakítások során megszűnő NFM-től átkerültek az EMMI-hez, ahol még nem jelölték ki a projektért felelős szervezeti egységet. A kőbányai önkormányzati támogatás összege nettó 100 millió forint, a kormányzati támogatások sorrendben: Tekintettel arra, hogy a beruházást gazdasági társaságok fogják kivitelezni – az MKSZ ugyanakkor mint támogatási kedvezményezett nem gazdasági szereplő, így ÁFA visszatérítésre sem jogosult -, ezért szükségessé vált egy nonprofit projektcég alapítása. A Magyar Velodrom Kft. 100%-ban a szövetség tulajdonában van, célja a kőbányai velodrom fejlesztés koordinálása, lebonyolítása. Ennek keretében előkészíti és megköti az egyes támogatási szerződéseket a minisztériummal, a közbeszereztetés előkészítése érdekében sportfejlesztési területen gyakorlott mérnökirodával együttműködve elkészíti a fejlesztés szakmai tervdokumentációját, a beruházás közbeszereztetése során a BMSK mint lebonyolító szervezettel együttműködik, a nyertes pályázóval pedig megköti a szükséges szerződéseket. A társaság ügyvezetésével az MKSZ elnöksége Szilasi Lászlót bízta meg, aki az elnökség egyetértésével egy 8 fős szakmai döntéselőkészítő munkacsoportot hozott létre. A munkacsoport rendszeresen, az elnökségi ülések napján, azt megelőzően egyeztet. A tervezés kezdetekor különböző cégektől, vállalkozóktól bekért ajánlatok alapján a beruházás bruttó költsége előzetes számítások szerint eléri az 583 millió forintot. A fejlesztés közbeszereztetését a BMSK végzi, így az MKSZ által szerzett ajánlatokban szereplő összegek csak iránymutatásul szolgálnak, hogy tervezni lehessen, milyen elemek, amik elengedhetetlenek, és melyek azok, amelyek a szakág szempontjából kívánatosak, de a támogatási keret kimerülése esetén le kell mondani róla. A tervezett sportlétesítmény nem fix csarnokban épül, hanem mobil, duplafalú sátorborítással válik fedetté. Ennek előnye, hogy a szakág jövőbeni országos fejlesztései tervezésénél lehet azzal is kalkulálni, hogy a beruházás könnyen, költséghatékonyan mozgatható, helyezhető át más helyszínekre. A lényegesen olcsóbb bekerülési költségű megoldásnak hátránya viszont a gyenge szigetelési adottsága, így a fűtés egyértelműen a legjelentősebb fenntartási költségelemet fogja jelenteni az üzemeltetés során a téli hónapokban. A beruházás tervezésével megbízott mérnökiroda szeptember végére készíti el a műszaki dokumentációt, amely alapján a BMSK-nál októberben elindulhat a tervek szerint 1 hónap alatt lezajló közbeszerzés is. Bízunk benne, hogy szeptember elejéig az is kiderül, hogy az EMMI-nél mely szervezeti egységhez került a megszűnő NFM-től megörökölt támogatásaink ügye, addig ugyanis a támogatási szerződéseinket sem tudjuk megkötni, ami a közbeszereztetés előfeltétele. Minden érdemi jövőbeni fejleményről hírt adunk a szövetség honlapján.

2018.08.17. - Mindössze két másodperc előnnyel ért haza a nap szökésének egyik tagja az ukrán Andrii Bratashchuk (Team Novák) a Tour de Hongrie harmadik szakszán, ezzel megnyerve a hajdúszoboszlói befutót. Összetettben továbbra is Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) vezet.

2018.08.17. - Alberto Contador a kerékpársport egyik valaha élt legsikeresebb versenyzője, aki pályafutása során kétszer megnyerte a Tour de France, kétszer a Giro d’Italia és háromszor a Vuelta a Espana versenyét. Ezzel egyike annak a hat kerékpárosnak, aki képes volt a győzelemre mindhárom nagy háromhetesen. Contador a Tour de Hongrie harmadik szakaszának rajtjára érkezett Magyarországra, Cegléden ugyanis ő indítja útjára a mezőnyt.

2018.08.17. - Matteo Moschetti: technikás volt a vége, egy nehéz városi körpályán, de mégis remekül sikerült a sprint Az olasz Matteo Moschetti keszthelyi második helyét ezúttal Székesfehérváron győzelemre cserélte. A Polartec-Kometa versenyzője ezzel összetettben is előrelépett a második helyre, alanyi jogon átvéve a zöld trikót is. Moschetti győzelme éppen a csapat tulajdonosának, a legendás Alberto Contadornak hazánkba érkezésekor történt. „Az első része nagyon gyors volt a mai napnak, a mezőny nem nagyon akarta elengedni a szökevényeket – így a szakaszgyőztes a célba érkezést követően. – Technikás volt a vége, egy nehéz városi körpályán, de mégis remekül sikerült a sprint. A társaim nagyszerű munkát végeztek, örülök, hogy sikerült megnyernem ezt a napot, ami a csapatnak és a főszponzorunknak a Kométának is egy nagyon fontos győzelem. Próbálom élvezni a sikert, fontos volt számomra ez a diadal, amelyet egy versenyzőtársamnak ajánlok, aki súlyos balesetet szenvedett, és most kórházban van.” „Remekül dolgoztak a srácok, lenyűgöző teljesítményt nyújtottak - tette hozzá az egykori remek kerékpáros, ma a Polartec-Kometa sportigazgatójaként dolgozó Jesus Hernandez. – Végrehajtották a csapattaktikát, konstruktív módon építették fel a szakaszt és hozták remek helyzetbe Matteót. Fontos számunkra ez a verseny, Matteo pedig megmutatta, hogy miért is fog jövőre a Trek-Segafredo WorldTour sorában tekerni.”

2018.08.16. - Az olasz Matteo Moschetti (Polartec-Kometa) nyerte a Magyar Körverseny második szakaszát, Alberto Contador így csapata sikerére érkezhet hazánkba. Összetettben továbbra is Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) vezet.

2018.08.16. - Manuel Belletti: rendkívül jól dolgozott a csapatom A várakozásoknak megfelelően a mezőny két legerősebb sora, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec és a lengyel CCC Sprandi Polkowice irányították a Tour de Hongrie első mezőnyszakaszát. Az Androni szakította ketté a mezőnyt, majd a CCC igyekezett dominálni a befutót megelőzően, ám a 2010-ben Giro d’Italia etapot is nyerő Manuel Belletti volt a leggyorsabb, így ő nyerte a keszthelyi befutót, egyben a sárga trikót is megszerezve. A harminckét esztendős talján kerékpáros 2008-ban lett profi az Androni színeiben, de megfordult a Colnago-CSF (ma Bardiani-CSF), az AG2R La Mondiale és a Southeast (ma Wilier Triestina-Selle Italia) soraiban is. Eddigi pályafutása során nyolcszor szerepelt az Olasz Körversenyen, ahol 2010-ben megnyerte a tizenharmadik szakaszt, de nyert Coppa Bernocchi klasszikust is, a mezőnyhajrában olyan neveket maga mögé utasítva, mint Mark Cavendish vagy éppen Tyler Farrar. „Nehéz szakaszon vagyunk túl, melyen rendkívül jól dolgozott a csapatom, ezt mindenféleképpen ki kell emelnem – nyilatkozta a szakaszgyőztes a célba érkezést követően. – A befutó nagyon trükkös volt, addigra már egyedül maradtam elöl, úgyhogy a sprintben csak magamra számíthattam. Nagyon örülök, hogy végül sikerült nyernem!“

2018.08.15. - A pályafutása során többek között a Giro d’Itálián is szakaszt nyerő olasz Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) győzött a Tour de Hongrie első mezőnyetapján, sikerével összetettben is az élre állt. A legjobb magyar Dina Márton (Pannon Cycling Team) lett.

2018.08.15. - Patrick Schelling: tudom, hogy óriási mázlim volt A 2018-as Tour de Hongrie prológját nyerő svájci Patrick Schelling nem lehet teljesen ismeretlen a magyar rajongók számára, hisz nevével elsőként Kusztor Péter csapattársaként találkozhattunk az Atlas Personal kontinentális csapatánál. Később az IAM Cycling színeiben tekert, 2015-ben tagja volt a WorldTourban vitézkedő sornak. Eredményei közül kiemelkedik a 2016-os Loir-et-Chair szakaszversenyének megnyerése, de szerzett etapgyőzelmet az Okolo Jiznich viadalán is. A nemrégiben véget ért Osztrák Körverseny összetettjében, bombaerős mezőnyben, az igencsak előkelő negyedik helyen zárt. A Vorarlberg-Santic csapata kiválóan taktikázott, Schelling minimális előnnyel nyerte az eső áztatta prológot. „A körülmények nem voltak éppen a legjobbak, nagy szerencsém volt, hogy az elsők között indulhattam – mondta a prológot követően a győztes Patrick Schelling. – Nagyon elégedett vagyok, tudom, hogy óriási mázlim volt. Tisztában voltunk azzal, hogy közeledik az eső, épp ezért döntöttünk úgy, hogy az elején rajtolok. Az első mezőnyszakasz nem lesz túlságosan egyszerű, a vége fekszik azonban nekem. Fontos etap elé nézünk, meg kell dolgoznunk azért, hogy megvédhessük a sárga trikót.”

2018.08.14. - A svájci Patrick Schelling (Vorarlberg-Santic) nyerte a 2018-as Tour de Hongrie prológját. A legjobb magyar az eső által áztatott etapon, az elsők között induló Lóki Bence (Kőbánya Cycling Team) lett.

2018.08.14. - Kiválóan szerepeltek a Kontent-DKSI fiataljai az U19-es 47th Olympic Hopes – Belgrade Tophy Milan Panic UCI 2.1-es szakaszversenyen.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések