Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.11.06. - Alejandro Valverde: sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet Az újdonsült világbajnokot Alejando Valverdét a Saitama kritérium során faggatták az újságírók. A kérdéshalomban persze felütötte a fejét az Operation Puerto ügy is, amit aztán Spanyolországba hazatérve az AS is elővett. „Sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet, így nincs mit megbánnom, nincs mit sajnálnom – mondta a Movistar kiválósága a lap hasábjain. – Valakit szankcionálni kellett, és én voltam az egyik bűnbak. Letöltöttem a büntetésem, az egyetlen dolog, ami akkor foglalkoztatott, hogy vajon túl tudom-e tenni magam a történteken, és újra teljes erővel bele tudom-e vetni magam a kerékpározásba. Az meg, hogy mit gondolnak rólam mások, valahogy sohasem érdekelt. Örülök, hogy a karrierem a büntetés leteltét követően bontakozott ki, így megmutathattam, hogy igenis erős versenyző vagyok.” A harmincnyolc esztendő Alejandro Valverde az innsbrucki világbajnokság megnyerésével megkoronázta pályafutását, amely a 2017-es Touron történ bukását, és lábtörését követően, rövid időre még veszélybe is került. Valverde imád versenyezni, és ameddig ilyen szinten képes is rá, addig esze ágában sem lesz visszavonulni.

2018.11.05. - Mathieu van der Poel megvédte cyclo-cross Európa-bajnoki címét, Vas Balázs a 41., Szekeres Viktória a 3. helyen végzett November 2. és 4. között került sor a 2018-as cyclo-cross Európa-bajnokságra a hollandiai s-Hertogenboschban. Az elit férfiak küzdelmei nem hoztak meglepetést, az első két körben elszakadt a holland Mathieu van der Poel és a belga Wout van Aert duója, a címvédő Van der Poel ellenben nem várt túlságosan sokat, és a száraz pályán hamar faképnél hagyta legnagyobb riválisát is. A hazaiak legnagyobb örömére Van der Poel megvédte címét Van Aert előtt, a bronzérmet a belga Laurens Sweeck kaparintotta meg. „Nagyon jó verseny volt – mondta a díjátadóra várva Van der Poel. – A DVV Trofee aktuális fordulóját követően próbáltam nyugodt maradni és nem ráfeszülni az Európa-bajnokságra. A pálya kedvezett nekem, szerencsére sikerült is élnem az előnnyel. A távlati célom a kvalifikáció megszerzése hegyikerékpározásban a 2020-as tokiói olimpiára, ennek okán számos XCO versenyen fogok indulni, de természetesen országúton is láthatnak majd.” Az elit hölgyek versenyén a hazaiak uralták a pályát Annamarie Worst diadalmaskodott Marianne Vos és Denise Betsema kettősét megelőzve. Az U23-as fiúknál a belga Eli Iserbyt és Thomas Pidcock csatáját izgulhatta végig a nagyérdemű, végül a brit Pidcock diadalmaskodott, Vas Balázs a 41. helyen zárt. A huszonhárom év alatti hölgyeknél újra a hollandok domináltak, Ceylin Del Carmen Alvarado szerezte meg az Európa-bajnoki trikót. Az U19-es fiúknál kisebb meglepetésre a holland Pim Romhaar lopta el a show-t Witse Meeusen és Thibau Nys orra elől. A női Masters 35-39 évesek korosztályában Szekeres Viktoria az előkelő harmadik helyen zárt.

2018.11.04. - David Lappartient visszautasította Bradley Wiggins Lance Armstrongról tett kijelentéseit A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke David Lappartient a londoni Rouleur Classic vendége volt a minap, ahol számos témáról nyilatkozott. A női kerékpársport felzárkóztatása mellett kitért Bradley Wiggins vadonatúj könyvére is. Az elnök jelenleg egy női Tour de France illetve egy Párizs-Roubaix megrendezéséről egyeztet az ASO illetékeseivel, amely viadalok talán 2020-tól kerülhetnek be a versenynaptárba. Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a 2012-es Tour de France győztese Bradley Wiggins a egy brit rádióban nyilatkozott elismerően Lance Armstrongról. Wiggins kimondta azt, amivel nagyon sokan egyetértenek, ha tetszik, ha nem, Armstrong egy meghatározó, ikonikus alakja a kerékpársportnak. Wiggins új könyvében, amely az „Ikonok” címet kapta, egy egész fejezetet szentel az egykori hétszeres Tour győztesnek. A hamarosan megjelenő műből a The Times közölt részleteket. Wiggins nemes egyszerűséggel „tökéletes győztesnek” titulálja Armstrongot. Ezt pedig nem hagyhatta szó nélkül a szövetség első számú embere, aki visszautasította Wiggins kijelentéseit. „Számomra Bradley Wiggins kijelentései elfogadhatatlanok, pláne úgy, hogy egy egykori Tour de France győztesről beszélünk – mondta Lappartient. – Egy csaláson alapuló karriert méltatni, felháborító. Miként lehet így példát állítani azok elé a fiatalok elé, akik még csak most ismerkednek a kerékpársporttal.”

2018.11.03. - Bemutatta női és férfi csapatainak jövő évi mezeit a Trek-Segafredo Lizzie Deignan, John Degenkolb és Koen De Kort főszereplésével mutatta be jövő évi mezeit a Trek-Segafredo csapata. A férfi sor fekete-piros-fehér színkombinációban pompázhat, míg az újonnan alakuló, bombaerős nevekből álló női csapatot egy kék-fehér szereléssel lepte meg az olasz Santini. „Cégünk számára mindig is kiemelt jelentőséggel bírt a profi csapatok ruházattal való ellátása – mondta Monica Santini a vállalat vezérigazgatója. – A versenyzők igényei és az ehhez kapcsolódó technikai megoldások kihívások elé állítják a tervezőinket, amely minden eddiginél magasabb szintre emeli a Santini nevet.” A Trek idén júliusban jelentette be, hogy a férfi csapat mellett 2019-től egy női sort is útjára indít, melyben olyan kerékpárosok kapnak helyet, mint az anyai örömök után visszatérő Lizzie Deignan, Lotta Lepistö, Elisa Longo Borghini, Ellen van Dijk vagy éppen Trixi Worrack. „Nagyon tetszenek a mezek, alig várom már, hogy végre elkezdhessek bennük edzeni – nyilatkozta Deignan utalva arra, hogy egy foszforeszkáló edzőmezt is kapnak a versenyzők, a biztonságos edzések végett. – A Santini szakemberei nagyszerű munkát végeztek, stílusos szereléseket kaptunk.”

2018.11.02. - Romain Bardet: támogatom azokat az ötleteket, amelyek felráznák a Tour de France-t Az AG2R La Mondiale kapitánya Romain Bardet nem volt ott a jövő évi Francia Körverseny útvonal prezentációján, így nem meglepő, hogy több kerékpáros szakportál is megkereste a jelenkor egyik legjobb gall kerékpárosát. Bardet-nak tetszik az útvonal, melynek kilencedik szakasza szülővárosába Brioude-ba érkezik éppen Bastille-napján. Bardet nagy tervekkel készül a jövő évi viadalra, sőt támogatja azokat az elképzeléseket is, melyek megváltoztathatnák a verseny dinamikáját. „Sokszor nagyon unalmas, hogy ugyanazok a csapatok kontrollálják a mezőnyt, és ez valószínűleg nem az a kerékpársport, amelyet hosszú távon szeretnének az emberek nézni – nyilatkozta Bardet. – Támogatom azokat az ötleteket, amelyek felráznák a Tour de France-t, és lehetőséget biztosítanának a bátor versenyzők előtt. Kiváló Tour vár ránk 2019-ben, tetszik az útvonal, amely könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető. A sok második kategóriás emelkedő is megnehezíti majd a dolgunkat, számos közülük bonyolultnak tűnik és akkor még nem szóltam az Izoard, a Tourmalet, a Galibier és az Iseran négyeséről. A 2018-as verseny nem sikerült éppen a legjobban számomra, de nem akarok magyarázkodni, a számok azok számok, a helyezések pedig helyezések. Nem csak az eredmények határozzák azt meg, hogy mennyire is volt sikeres a mögöttünk hagyott év. Kezdve azzal, hogy milyenek voltak az edzéseid, hogyan készültél fel a különböző kihívásokra, és, hogy miként segítetted a csapatod. A múlt az a múlt, azon változtatni már nem tudok. Nehéz tökéletesen felkészülni a Francia Körre, hiába vagy időnként bombaformában, Párizsba csak egyetlen ember tekerhet be sárga trikóban.”

2018.11.01. - Elia Viviani és Chris Froome voltak a jövő évi Giro prezentációjának díszvendégei Egyelőre elég kevés kerékpáros jelezte konkrétan, hogy rajthoz kíván állni a 2019-es Olasz Körversenyen. Talán csak Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) részvétele tűnik biztosnak, bár Alejandro Valverde (Movistar), Geraint Thomas (Sky) és Miguel Angel Lopez (Astana) indulásáról is hallani. A címvédő Chris Froome (Sky) vélhetően a Tour de France-ra fókuszál, mintahogyan Elia Viviani (Quick-Step Floors) is inkább Franciaország felé veheti az irányt. Utóbbi két kiválóság volt a Giro prezentációjának díszvendége. „A Giro győzelmem mindig is kiemelt helyet foglal majd el a szívemben, hisz egy ikonikus verseny végén diadalmaskodtam – mondta Froome. – Nagyon tetszik a 2019-es útvonal, azt hiszem ezt a versenyt csak egy komplett, tökéletes formát mutató kerékpáros nyerheti meg. Kiegyensúlyozott az útvonal, a hegyek és az egyenkénti időfutamok többek számára is esélyt nyújthatnak. Egy nagyon jól felépített csapatra lesz szükség ahhoz, hogy a rózsaszín trikóig vezesse a kapitányát. A szakasz, amikor a Gaviát és a Mortirilot egymást követően kell megmászni, brutálisnak ígérkezik. Egy pihenőnapot követően jön ez az etap, akár ott is eldőlhet a verseny végkimenetele.” „Hat olyan szakasza lesz a jövő évi Olasz Körversenynek, amely egyértelműen a sprintereknek kedvezhet – tette hozzá Viviani. – Regnáló olasz bajnokként természetesen szeretnék rajthoz állni a Girón, bár még nem hoztuk meg a végső döntést a jövő évi versenyprogramommal kapcsolatosan. Idén négy szakaszt nyertem és kétszer lettem második, ami egy fantasztikus teljesítmény. Az utolsó hét hihetetlenül kemény lesz a sprinterek számára, de Veronába elérni kiváltságos dolog.”

2018.11.01. - Milánóban hivatalosan is bemutatták a 2019-es Olasz Körverseny útvonalát. A 102. Giro d’Italiára május 11. és június 2. között kerül sor. A 3518 és fél kilométeres táv, három egyenkénti időfutamot és öt hegyi befutót tartogat.

2018.10.31. - Alexander Kristoff meglepődött Gaviria szerződtetésén, ha kell, segíteni fogja csapattársát A hír miszerint Fernando Gaviria felbontva érvényben lévő szerződését a Quick-Step Floors sorával, és az UAE Team Emirates csapatába szerződik, meglepetésként érte a sor első számú sprinterét Alexander Kristoffot. A történtek után az sem kizárható, hogy a norvég kiválóság lesz Gaviria utolsó felvezetője a jövő évi Francia Körversenyen. Az egyik norvég kerékpáros szakportál készített interjút a harmincegy esztendős kiválósággal. „Jelen pillanatban nem tudom, hogy ki lehetne nálam alkalmasabb arra, hogy Fernandót győzelmekhez segítse – nyilatkozta Kristoff. – Természetesen a saját céljaim is előtérben tartom, igyekszem majd egyfajta összhangot elérni. Megnyertem az idei szezon legfontosabb sprintjét a Champs Élysées-n, így nem nagyon kell magyarázkodnom. Egyértelműen látható, hogy számos fiatal kopogtat az ajtón. Amennyiben a csapatom elküld a Tourra Fernando mögé, nem fogok megsértődni. Természetesen nem az a célom, hogy második számú ember legyek, de ha a csapat érdekei ezt kívánják meg, akkor igenis harcolni fogok Gaviria sikereiért.”

2018.10.30. - Június 17-én kerül sor a Mont Ventoux Dénivelé Challenge egynaposára A Santini GF Mont Ventoux kerékpáros rendezvény alapjaira építve 2019. június 17-én egy 1.1-es profi versenyt is rendeznek a legendás emelkedőn. A táv 185 kilométer lesz. Az új versenyről már nyáron is hallani lehetett, majd október elején hivatalosan is bekerült a versenynaptárba. A Criterium du Dauphiné közelsége miatt arra lehet számítani, hogy számos, a Tour de France-ra készülő nagy sztár is rajthoz állhat. A verseny Vaison la Romaine városkájából indul, majd érinti a Col des Aires, a Col de L’Homme Morte és a Mont Ventoux keleti oldalát is mielőtt Bedoinból nekivágna a legendás emelkedő megmászásának. A 4400 méternyi szintet tartogató viadal természetesen a hegyimenőknek kedvez. A Mont Ventoux eddig tizenhat alaklommal szerepelt a Francia körverseny programjában, tízszer hegyi befutóként. Nyert itt Charly Gaul, Eddy Merckx, Marco Pantani, Richard Virenque és Chris Froome is, sajnos 1967-ben ezen a meredeken vesztette életét Tom Simpson. A leggyorsabban 55 perc 51 másodperc alatt a baszk Iban Mayo ért célba még a 2004-es Dauphiné Libere alkalmával.

2018.10.29. - Véget ért a miltoni pályakerékpáros világkupa, Lovassy még a második napon bukott hatalmasat Mint arról korábban beszámoltunk a férfiak Omnium számában Lovassy Krisztiánnak szoríthattunk, aki a scratchben a tizenhetedik, a tempóversenyben tizenötödik, az eliminációs számban pedig huszadik lett. Az utolsó pontverseny során szerzett pont nélkül zárt, így végül az Omniumban a tizenkilencedik pozícióban végzett. Krisztián a selejtező versenyben hatalmas bukásba keveredett. Komoly sérülései lettek, felszakadt a szemhéja és eltört az ujja, de visszaült, és befejezte a negyedik számot is, hogy a helyezését és az érte járó UCI pontokat ne veszítse el. A férfiak Sprintjének döntőjébe az ausztrál Matthew Glaetzer és a holland Harrie Lavreysen került be. A finálét hatalmas csatában, csak a mindent eldöntő harmadik futamot követően nyerte meg Glaetzer. A bronzcsatából a szintén holland Jeffrey Hoogland került ki győztesen. A 120 körös, harminc kilométeres Madisonban dán győzelem született Casper van Folsach és Julius Johansen párosa révén, a második a brit, míg a harmadik az amerikai duó lett. A hölgyek Keirin versenyét az amerikai Madalyn Godby nyerte az ausztrál Stephane Morton és a kolumbiai Martha Bayona Pineda előtt. A brit Laura Kenny nem hagyott kérdést a női Omniumban, magabiztosan diadalmaskodott a mexikói Lizeth Salazar Vasquez és az amerikai Jennifer Valente kettősét megelőzve. A 2018/2019-es világkupa-sorozat november 30-án Berlinben folytatódik.

2018.10.28. - A miltoni pályakerékpáros világkupa második napjának eredményei A férfiak Omnium számában Lovassy Krisztiánnak szoríthattunk, aki a scratchben a tizenhetedik, a tempóversenyben tizenötödik, az eliminációs számban pedig huszadik lett. Az utolsó pontverseny során szerzett pont nélkül zárt, így végül az Omniumban a tizenkilencedik pozícióban végzett. A győzelmet a francia Benjamin Thomas szerezte meg a brit Mark Stewart és az új-zélandi Campbell Stewart előtt. A férfi Keirint a brit Jason Kenny nyerte, míg a dobogó másik két fokára a kanadai Hugo Barrette és a holland Matthijs Buchli állhatott fel. A női Sprint döntőjébe a hongkongi Wai Sze Lee és a német Emma Hinze verekedte be magát, végül az ázsiai lány diadalmaskodott, a bronzcsatát az ausztrál Stephane Morton nyerte. A hölgyek Madison számában a britek, nevezetesen Katie Archbold és Elinor Barker visszavágott a dán kettősnek, ezúttal az előbbi páros győzött, a harmadik helyet a házigazda kanadaiak kaparintották meg.

2018.10.27. - Lovassy Krisztián egy 12. hellyel nyitott a miltoni pályakerékpáros világkupán A kanadai Miltonban folytatódik a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa sorozat. Az első napon Lovassy Krisaztián révén scratchben voltunk érdekeltek. A hatvan körös, tizenöt kilométeres versenyt körelőnnyel az ukrán Vitally Hryniv nyerte, a második a brit Oliver Wood, míg a harmadik a görög Christos Volikakis lett. Lovassy Krisztián a tizenkettedik helyen zárt. A férfiak csapatsprintjét a hollandok nyerték nevezetesen a Nils van Thoenderdaal, Harrie Lavreysen és Jeffrey Hoogland alkotta trió. A második a szintén holland Beat Cycling Club, míg a harmadik a britek csapata lett. A 4000 méteres csapatüldözésben ezúttal is a dán kvartett volt a legerősebb, a Casper van Folsach, Lasse Norman Hansen, Julius Johansen és Rasmus Pedersen alkotta egység magabiztosan múlta felül a brit Huub Wattbike sorát. A bronzcsatából a brit válogatott került ki győztesen. A hölgyek scratch versenyét az orosz Alexandra Goncharova nyerte, a dobogó másik két fokára a litván Olivija Baleisyte és az amerikai Jennifer Valente állhatott fel. A női csapatsprintben ezúttal az ausztrálok diadalmaskodtak, Kaarle McCulloch és Stephane Morton duója a német kettőst győzte le a döntőben, a harmadik helyet az orosz Gazprom-RusVelo kettőse szerezte meg. A csapatüldözéses számot a papírformának megfelelően a brit négyes – Laura Kenny, Katie Archbold, Elinor Barker, Eleanor Dickinson – nyerte, az olaszok lettek a másodikak, míg Új-Zéland a harmadik.

2018.10.26. - Tour de France reakciók, a magaslat dönthet a 2019-es versenyen Természetesen rengeteg sztár követte a helyszínen a 2019-es Francia Körverseny útvonal bemutatóját, melyet követően nyilatkoztak is meglátásaikról, korai esélyeikről. A jövő évi verseny hét hegyi szakaszt tartogat, öt hegyi befutóval, számos kétezer méter feletti emelkedővel. „A csapat szempontjából azt hiszem, hogy hasonló Tour várhat ránk, mint az idei évben – mondta a címvédő Geraint Thomas. – Nem hiszem, hogy Chrisszel egymás ellen harcolnánk, megférünk egymás oldalán, meglátjuk, hogy melyikünk kerül jobb formába. Nehéz ilyen gyorsan állást foglalni a 2019-es útvonalról. Számos hegy kétezer méter felé visz, a három alpesi szakasz nehéznek ígérkezik, de egyszerűbbnek tűnő napok is megtréfálhatják a mezőnyt.” „Ez egy nehéz útvonal – tette hozzá Thomas csapattársa a többszörös győztes Chris Froome. – Az különbözteti meg az elmúlt évek penzumától, hogy elég sok a kétezer méter feletti emelkedő, így akár a magaslat is eldöntheti a jövő évi versenyt.” „Természetesen örültem volna annak, ha ennél jóval több időfutam kerül be a programba – vélekedett a Sunweb kerékpárosa Tom Dumoulin. – Elsőre nem mondanám azt, hogy ez egy tökéletes útvonal számomra, nehéznek ígérkezik, az utolsó hét döntő jelentőséggel bír majd.” „Nagyon sok nehéz szakasz lesz a jövő évi versenyen – így Pierre Roger Latour az idei viadal legjobb fiatal versenyzője. – Még az átmeneti etapok sem hagynak lehetőséget a pihenésre, folyamatos koncentrációt igényel a három hét, különben könnyen pórul járhat az ember. Izgalmas, szelektív versenyre van kilátás, lehet, hogy csak az utolsó előtti szakasz dönti el az összetett sorsát.” [[https://www.youtube.com/v/hAOmdacylVY?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Amennyiben jól számolom hét olyan etap lesz, ami a sprintereknek kedvezhet – nyilatkozta a LottoNL-Jumbo gyorslábúja Dylan Groenewegen. – Nagyon fontos lesz számunkra az első nap, hisz a győzelem mellé a sárga trikó is dukál.”

2018.10.25. - A szokásoknak megfelelően ezúttal is Párizsban került sor a Tour de France útvonalának prezentációjára. A 2019-es Francia Körverseny a sárga trikó bevezetésének századik valamint Eddy Merckx első összetett sikerének ötvenedik évfordulóját ünnepli.

2018.10.25. - Hivatalos: az UAE Team Emirates kivásárolja Fernando Gaviriát a Quick-Step csapatából A Quick-Step Floors csapatvezetője Patrick Levefere maga erősítette meg a hetek óta tartó pletykát, miszerint sprinterüket Fernando Gaviriát kivásárolják a 2019 végégig tartó szerződéséből. Lefevere konkrét csapatot nem nevezett meg, de mindenki tisztában van azzal, hogy az UAE Team Emirates lesz az idei Tour de France-on két szakaszt is nyerő kerekes új otthona. Mint ismeretes a belga sor mindazok ellenére szponzorgondokkal küzdött, hogy hetvenhárom győzelmükkel a mezőny legeredményesebb társaságáról beszélünk, aminek eredményeképpen több nagy név is távozott, úgy mint Laurens De Plus, Maximilian Schachmann vagy éppen Niki Terpstra, ráadásként több maradó versenyzőjük kontraktusában faragtak a fizetésekből. Úgy tűnik, hogy az új támogató a Deceuninck sem menti meg Gaviriát, pletykák szerint a kolumbiai kiválóság ügynöke tizenhét százalékos jutalék fejében erőltette a távozást, míg képviseltje fizetési csekkére 500.000 Euróval íratott többet, mint amennyit a belga sornál keresett. „Nem mondhatom azt, hogy a távozók ne akartak volna nálunk maradni, de amikor nem tudsz hosszú távon garanciát adni számukra, akkor érthető, hogy meghallgatják más csapatok ajánlatait is” – mondta Lefevere.

2018.10.24. - Murvás befutó a jövő évi Tour egyik hegyi szakaszán? A jövő évi Tour de France útvonalának hivatalos bemutatja előtt egyre több részlet lát napvilágot, így számos kép került fel a netre a La Planches des Billes Filles újratervezett hegyi befutójáról, melynek vége murvás és huszonnégy százalékos meredekséggel bír. A Vosges-i mászásra vélhetően a hatodik szakasz során kerülhet sor. A Tour korábban már három alkalommal látogatta meg ezt az emelkedőt, amely 2019-re újabb murvás kilométereket kapott, megnehezítve így a kerekesek dolgát. Nem meglepő a poros részek megjelenése, hisz bekerült a Tour útvonal-kijelölő csapatába Thierry Gouvenou, akit a Párizs-Roubaix-ról már jól ismerhetünk. A pletykák szerint a tizedik etap is vezet majd murvás részeken. A Le Planches des Billes Filles tetején háromszor járt eddig a Francia Körverseny mezőnye, 2012-ben Chris Froome, 2014-ben Vincenzo Nibali, míg 2017-ben Fabio Aru nyert itt. A szakaszt úgy nehezítik, hogy az eddigi célvonalat kitolják ezzel hozzáadva az emelkedőhöz a huszonnégy százalékos meredekségű részt is.

2018.10.23. - Öt hegyi befutó várható a jövő évi Touron A Giro d’Italia mellett már a jövő évi Tour de France útvonalát illetően is megindultak a találgatások, ami nem is csoda, hisz rövidesen hivatalosan is lehull a lepel a 2019-es Francia Körversenyről. Azt már korábban bejelentették, hogy Brüsszel ad otthont a nagy rajtnak, sőt az első néhány szakasz útvonala is ismert. Thomas Vergouwen a VeloWire újságírója vette a fáradságot és átnézte a lehetséges útvonal összes szállodafoglalását, így képet adva a jövő évi versenyről. A 106. Tour de France Belgiumból indul Eddy Merckx első győzelme előtt tisztelegve, amely pont ötven évvel ezelőtt történt. Úgy tűnik, hogy Belgiumot elhagyva a Vosges-hegység felé vehetik az irányt, nagy valószínűséggel a La Planche des Belles Filles megmászásával, ahol korábban nyert már szakaszt Chris Froome, Vincenzo Nibali és Fabio Aru is. A Tour még az első héten ellátogathat Romain Bardet szülővárosába Brioude-ba, ahol a Col du Béal emelkedője nehezítheti meg a kerekesek dolgát. A Pireneusok két kiemelt hegye a Col du Tourmalet és a Prati d’Albis lehetnek. Vergouwen információi szerint a második hét közepén kerülhet sor az egyenkénti időfutamra is, ellenben a Mid-Libre lapja a harmadik hét elejére is jósol egy egyenkéntit, így az sem kizárható, hogy összesen három időfutam kaphat helyet a penzumban. Az Alpok kiemelt hegyei a Col du Galibier és a Col du Télégraphe valamint a Val Thorens lehetnek, ez utóbbi mintegy 2300 méter magasságig vezet. Hivatalos útvonal bemutató október 25-én!

2018.10.22. - Szalontay Sándor 19. lett a párizsi pályakerékpáros világkupa sprint számában A párizsi pályakerékpáros világkupa zárónapján Szalontay Sándor volt érdekelt sprintben. A magyar kiválóság 9.878-as idővel a 19. helyen jutott a legjobb huszonnyolc közzé. Ott a litván Vailijus Lendellel mérkőzött, és centiméterekkel maradt alul, így végül a 19. helyen zárt. A számot az ausztrál Matthew Glaetzer nyerte a holland Harrie Lavreysent legyőzve a döntőben, míg a bronzcsatában a szintén holland Jeffrey Hoogland bizonyult erősebbnek riválisánál. A férfi Madisont a hölgyekhez hasonlóan a dánok nyerték, nevezetesen Lasse Norman Hansen és Michael Morkov. A lengyel duó lett a második, míg az ausztrál páros a harmadik. A női Keirinben a holland Laurine van Riessen ünnepelhetett, centiméterekkel megelőzve az orosz Daria Shmeleva és a hongkongi Wai Sze Lee kettősét. A hölgyek tíz kilométeres, negyven körös Scratch számában az ausztrál Ashlee Ankudinoff diadalmaskodott, a dobogó másik két fokára a brit Megan Barker és a lengyel Daria Pikulik került. A női Omniumban érvényesült a papírforma a holland Kirsten Wild megállíthatatlan volt, mögötte az olasz Letizia Paternoster végzett a dobogó második, míg a brit Neah Evans a harmadik fokán. A pályakerékpáros világkupa-sorozat október 26-án a kanadai Miltonban folytatódik.

2018.10.21. - Filutás Viktor, Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor is érdekelt volt a párizsi pályakerékpáros világkupa második napján Szalontay Sándornak a férfi keirinben szoríthattunk, sprinterünk az előfutamban negyedikként zárt, így a vigaszágon folytathatta, ahol futamában másodikként végezve végül a tizenharmadik helyet szerezte meg. A számot a japán Yuta Wakimoto nyerte az új-zélandi Edward Dawkins és a lengyel Krzyssztof Maksel előtt. A scratch versenyben Filutás Viktor állt rajthoz, az előfutamban remek teljesítményt nyújtva harmadikként zárva kvalifikált a döntőbe, ahol hatan szereztek körelőnyt, akik közül az osztrák Stefan Matzner győzött, megelőzve az ausztrál Leigh Howard és a francia Adrien Garel kettősét. A magyar versenyző tizennyolcadik lett. Lovassy Krisztián a GP Vienna pályaversenyén elszenvedett bukásából lábadozva csak az Omniumban állt rajthoz. Mint arról beszámoltunk Krisztián eltörte az egyik ujját, a testéből pedig a bécsi fapálya méretes szálkáit kellett kioperálni. A sérülései miatt a magyar kerekes nem tudott rendesen kiállni a nyeregből és rászorítani a kormányra, sőt az is kiderült, hogy egy öt-hat centis szálka még továbbra is a hátában van. Krisztián végül scratchben 14., a tempó versenyben 21., a kieséses számban 23., míg a záró pontversenyben 21. lett. Az Omniumot a spanyol Albert Torres nyerte, a dobogó másik két fokára a brit Oliver Wood és a francia Benjamin Thomas állhattak fel, a magyar versenyző a 21. helyen zárt. A női sprint döntőjében a hongkongi Wai Sze Lee és az ausztrál Stephanie Morton feszült egymásnak előbbi győzelmével, míg a bronzcsatában az orosz Daria Shmeleva bizonyult erősebbnek. A hölgyek Madisonját a dán duó – Amelie Dideriksen és Julie Leth – nyerte a brit és az ausztrál kettős előtt. A pályakerékpáros világkupa záró napján Szalontay Sándor Sprintben szerepel.

2018.10.20. - Filutás Viktor kiváló teljesítményt nyújtva 17. lett pályafutása első világkupa döntőjén Október 19. és 21. között a franciaországi Saint Quentin en Yvelines velodromja ad otthont a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat első versenyének. A magyar színeket Lovassy Krisztián (Omnium), Szalontay Sándor (Keirin, Sprint) és Filutás Viktor (pontverseny, scratch) képviselik. Az első nap során Filutás Viktornak szoríthattunk a pontversenyben. Viktor az előfutamban nyolc pontot gyűjtve az előkelő kilencedik helyen kvalifikált a döntőbe, ahol végül egy pontot szerezve, a véghajrában ötödikként zárva a tizenhetedik helyet csípte el. A számot két kör előnnyel a német Moritz Malcharek nyerte a brit Mark Stewart és a görög Christos Volikakis előtt. A férfi csapatsprint döntőjében a hollandok és a házigazda franciák csaptak össze, végül a hollandok – Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland és Sam Ligtlee – diadalmaskodtak, míg a bronzérmet az oroszok szerezték meg. A 4000 méteres férfi csapatüldözéses számban a dánok – Julius Johansen, Lasse Norman Hansen, Rasmus Pedersen és Casper van Folsach – kvartettje fantasztikus erőben versenyezve hátba csapta a brit sort, ezzel megnyerve a világkupa első állomását. A bronzcsatából Olaszország került ki győztesen. A női pontversenyben heten tudtak körelőnyt csinálni, közülük az olasz Maria Confalonieri diadalmaskodott mindössze egyetlen ponttal az ukrán Ganna Solovei előtt, míg a harmadik a német Charlotte Becker lett. A női csapatsprintben érvényesült a papírforma, az orosz duó Daria Shmeleva és Anastasiia Voinova magabiztosan múlta felül az ausztrál párost, miközben a harmadik helyet az ukránok kaparintották meg. A hölgyek csapatüldözéses versenyszámában az ausztrálok – Kristina Clonan, Ashlee Ankudinoff, Georgia Baker és Macey Stewart – voltak a leggyorsabbak a döntőben az új-zélandi négyest legyőzve. A dobogó harmadik fokára az olasz csapat állhatott fel.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések