Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 | 4 »
2017.07.03. - Marcel Kittel: célom volt, hogy egy olyan szakaszt nyerjek, ami a hazámból, Németországból indul A Quick-Step Floors csapatának sprintere Marcel Kittel nyerte a 2017-es Francia Körverseny első mezőnyszakaszát. Kittel pályafutása során immáron a tizedik győzelmét ünnepelhette a Touron, mellyel feljött az összetett verseny harmadik helyére, reális esélyt teremtve arra, hogy a következő szakaszon átvegye a sárga trikót. „Nagyon boldog vagyok, megvan végre a hőn áhított győzelem – mondta Marcel Kittel a célba érkezést követően. Fantasztikus volt a rajt Németországban, rengeteg ember volt az utak mentén. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak elvárásaim magammal szemben és nem volt rajtam nyomás. Mindenféleképpen meg akartam nyerni ezt a szakaszt. Nagy célom volt, hogy egy olyan szakaszt nyerjek, ami a hazámból, Németországból indul. A tervünk egyáltalán nem működött a végén, szerencsére elég későn tudtam előrejönni, így volt még bennem erő. Fabio Sabatini olyan ötszáz méterig el tudott vinni, onnan a saját utamat kellett járnom, igyekeztem a kis réseket kihasználni és egyre előrébb bújni. Óriási megkönnyebbülés számomra, hogy meg van a győzelem, és, hogy azt egy előre megcélzott szakaszon sikerült elérnem.”

2017.07.02. - Az előzetes várakozásoknak megfelelően Marcel Kittel (Quick-Step Floors) nyerte a 2017-es Tour de France második szakaszát. Összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.

2017.07.02. - Geraint Thomas: nem gondoltam volna, hogy megnyerhetem ezt a szakaszt A brit Geraint Thomas nyerte a 104. Tour de France nyitányát. A Sky kerekese teljesítette a leggyorsabban a düsseldorfi egyenkénti időfutam tizennégy kilométeres távját ezzel megszerezve a sárga trikót. „Nem gondoltam volna, hogy megnyerhetem ezt a szakaszt – nyilatkozta Geraint Thomas a díjátadó előtt. – Csodálatos érzés győzni. Nyugodt voltam a nap folyamán, nyomás nélkül vágtam neki a távnak. El sem nagyon hiszem, hogy tényleg nyertem, szinte biztos voltam benne, hogy Tony Martin vagy valaki más jobb időt fog nálam teljesíteni. A balszerencse sajnos nem került el az elmúlt időszakban, épp ezért hatalmas dolog ez a győzelem. Köszönöm azoknak, akik támogattak legfőképpen a feleségemnek és az édesanyámnak, akik a nehéz időszakban is mellettem álltak. Az időjárás borzasztó volt, de ha nem mész túl gyorsan, akkor nem annyira csúszik az út. Az első kanyart viszonylag gyorsan vettem be, a sportigazgatóm Nicolas Portal rám is szólt a rádión, hogy egy kicsit azért vegyek vissza. Volt egy két kanyar ahol viszont úgy éreztem, hogy mehettem volna akár gyorsabban is, amikor azonban kellett akkor kiadtam magamból mindent. Nem volt egyszerű a pálya, de jól osztottam be az erőmet.”

2017.07.01. - Geraint Thomas (Sky) nyerte a 104. Tour de France nyitányát, az összetett esélyesei közül Chris Froome (Sky) volt a leggyorsabb.

2017.07.01. - Düsselfdorfban egy tizennégy kilométeres egyenkénti időfutammal veszi kezdetét a 2017-es Francia Körverseny. Íme a versenyen rajthoz álló kerekesek névsora.

2017.07.01. - Nairo Quintana: a legnagyobb riválisom továbbra is Christopher Froome A Francia Körverseny háromszoros dobogósa Nairo Quintana csapatfőnöke Eusebio Unzue jelenlétében tartott sajtótájékoztatót, egy nappal a 2017-es verseny düsseldorfi időfutama előtt. „A Tour de France a legfontosabb verseny számunkra, így értelemszerűen komoly célokkal állunk rajthoz – mondta a Movistar csapatának kolumbiai kiválósága. – Mindig úgy érkezem ide, hogy a legjobbat szeretném nyújtani. Úgy vélem remekül sikerült regenerálódnom a Giro d’Italiát követően, bár ez az idény merőben eltér az előzőtől. Jók a lábaim, igyekszem megtartani a formám és az egészségi állapotom a nehéz hegyi szakaszokon is. Kevésbé aggódom az időfutamok miatt, mint az Olasz Körön. Biztos, hogy fogok időt veszíteni, de nem annyira nehezek és hosszúak a Tour kronói, mint amilyenek a Girón voltak. Rengeteg jó versenyző áll rajthoz, de a legnagyobb riválisom továbbra is Christopher Froome. Persze nem szabad leírni Fabio Aru, Romain Bardet, Alberto Contador és Richie Porte négyesét sem.”

2017.06.30. - A Rajna folyó partján tartották a 2017-es Tour de France nagyszabású csapatbemutatóját. A hatalmas tömeg garantálta a jó hangulatot.

2017.06.28. - Sajnos a Tour de France előtt sem maradtunk pozitív doppingeset nélkül, a kiváló portugál hegyimenő Andre Cardoso akadt fenn EPO-val egy június 18-ai versenyen kívüli ellenőrzés során. A Trek-Segafredo kerekese Alberto Contador egyik legfőbb segítője lett volna a közelgő Francia Körversenyen.

2017.06.25. - Alejandro Valverde: Quintanát fogom segíteni és ennyi! Nairo Quintana legfőbb segítője az idény eddigi része során fantasztikus formát mutató Alejandro Valverde lesz, ami rögtön számos kérdést vet fel a spanyol Movistar csapatát illetően. Valverde egy a minap adott interjújában igyekezett elhessegetni ezeket. „Egyértelmű feladattal állok rajthoz a Francia Körversenyen – mondta Valverde. – Száz százalékosan Nairót fogom segíteni és ennyi. Taktikailag természetesen nagyon fontos lesz az időhátrányom és az összetettben elfoglalt pozícióm, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy túl sok időt veszítsek. Szeretnénk, hogy a riválisainknak mindkettőnkre figyelni kelljen, így újabb lehetőséget teremtve Nairo számára. Összességében jó erőben éreztem magam a Dauphinén, de közel sem olyanban, hogy esélyem legyen az összetettért harcolni. A versenyt követően egy rövid időt Andorrában töltöttem, majd bejártam néhány Pireneusokbeli szakaszt. Nairo nagyon koncentrált, igyekszik minden külső körülményt kizárni és csak a Tourra fókuszálni. Előzetesen Richie Porte tűnik a legerősebbnek, de egy háromhetes verseny nagyon hosszú, a kerékpársportban ráadásul bármi megtörténhet. Froome, Contador és Bardet is a győzelemért érkeznek, nyílt versenyt várok, melynek a legnagyobb nyertesi a szurkolók lehetnek.”

2017.01.01. - 3516 km, 21 szakasz, négy országot (Németország, Belgium, Luxemburg, Franciaország) érintve. Szokás szerint Párizsban került sor a jövő évi Tour de France útvonalának bemutatására, melyről összességében elmondhatjuk, hogy sok hegymászás lesz benne, új emelkedőket is megismerhetünk, a verseny pedig az utolsó előtti napig izgalmas lehet, ahol a marseille-i egyenkénti időfutam döntheti el a sárga trikó sorsát. 2017-ben nem lesz Alp d’Huez, sem Mount Ventoux, de a Col d’Izoard hegyi befutó pótolhatja ezeket a legendákat. A verseny történetében 25 éve nem volt példa rá, hogy Franciaország minden hegyes régióját érintsék, jövőre ez megvalósul, a Vosges és Jura után jön a Pireneusok a Massif Central, majd a végén az Alpok. Csapatidőfutam nem lesz, ez is a hegyi menők esélyeit növeli az összetettben. Úgy tűnik a Tour merített némi inspirációt a Giro és Vuelta útvonalaiból, így ők is rövidítettek a szakaszokon, viszont több ismeretlen, de érdekes hegyet csempésztek az útvonalba.

« 1 | 2 | 3 | 4 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések