Technikai hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2016.10.16. - Egy a kaliforniai Stanford Egyetemen végzett kutatás bebizonyította, hogy a felfújódó légzsákokkal szerelt kerékpáros sisakok, bukás esetén hatszor nagyobb védelmet nyújtanak a fej számára, mint a hagyományos fejvédők.

2016.10.09. - A Cervelo legújabb triatlon-specifikus kerékpárjának története valamikor 2013 elején kezdődött, amikor a kanadai gyár mérnökei adatgyűjtésbe kezdtek, számos versenyző, szerelő, mérnök és kerékpárok eladásával foglalkozó kereskedő véleményét kikérve.

2016.10.07. - Egy régóta húzódó gyakorlati problémára talált megoldást a nemrégiben megválasztott kerékpárügyi kormánybiztos Révész Máriusz és csapata, ez pedig nem más, mint a harmadik rendszámtábla legálissá tétele. Abban az esetben, ha az autónk hátuljára rakunk kerékpártartót és az eltakarja a rendszámot, a hatályos jogszabályok szerint a rendszámot le kell szerelnünk és a tartóhoz, vagy a kerékpárokhoz rögzíteni, hogy az jól látható legyen. Ha a vonóhorgos szállítóeszköz a fentieken túl még a kerékpárok megbízható rögzítésére is alkalmas, akkor az a közúti forgalomban használható. Ekkor a hátsó rendszámtáblát a kerékpártartóra kell áthelyezni előírásszerű helyzetben és megvilágítva. A mai napon a Grund-ban tartott sajtótájékozatón Révész bejelentette, hogy az év végétől, vagy legkésőbb a jövő év elejétől legális lesz a harmadik rendszámtábla használata, mely megkülönböztett színű lesz a normál rendszámtáblákhoz képest. A pontos összegekről és a kiváltás módjáról még nem számoltak be, de a következő hónapokban erre is sor kerül.

2016.10.02. - A Volvo mindig is az élen járt a biztonságos közlekedés témakörében. Ez a cég egyik alapértéke és a vezércsillaga már 1927 óta. Azóta, amióta a Volvo alapítói kijelentették, hogy „a biztonság a tervezés alapelve, és ennek mindig így is kell maradnia”. Ma, közel kilencven évvel később, az alap célkitűzés még mindig a zéró baleset! Legújabb fejlesztésük révén arra próbálnak törekedni, hogy 2020-ig minimálisra csökkentsék a gyalogos és kerékpáros gázolások számát.

2016.09.25. - Egy ausztrál felmérés adatain alapuló kutatás szerint a kerékpárosok közúti balesetben szerzett súlyos és halálos sérüléseinek kockázatát bukósisak viselésével csökkenteni lehet.

2016.09.18. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség már jó ideje tervezi, hogy enyhít a 3:1 arányú aero csőprofil szabályozásán, mindamellett, hogy 2017-től újra tesztelni kívánják a tárcsafékeket. Mindezek eredményeképpen egy-két olyan őrült kerékpár is felütheti fejét a mezőnyben, mint például a Diamondback Andean.

2016.08.24. - A Meridások meggyőződése, hogy egy kerékpár teljesítménye fontosabb annál, mint hogy azt miként tudja produkálni ezért létrehoztak két külön kategóriát az e-bike kínálaton belül: teljesítmény és sport szint. A két kategória fő különbsége a motorban rejlik, melyből az erősebb kategória a Shimano legújabb E8000 STePS modelljét kapja, utóbbi pedig a kicsit visszafogottabb E6000-et. Széles választékkal megtámogatva bíznak abban, hogy mindenki megtalálja majd a számára ideális e-bike-ot.

2016.08.18. - „Gördülékenység, kezelhetőség, áramvonalasság, reakció képesség, kényelem.” Foglalta össze a FULCRUM. Bizony, ezt mind befolyásolja a kerék. A patinás olasz gyártó kínálatában mindenki megtalálhatja a neki való kerék szettet, minden felhasználási területre. Az elmúlt évek nagy versenyei során folyamatosan bebizonyította ez a cég, hogy fejlesztései mára már az egyik legjobb és legmegbízhatóbb kerékmárkává tették a piacon! Lássuk, milyen újdonságokat kínálnak a 2017-es évre.

2016.08.16. - Előző cikkünkben már bemutattuk a MERIDA 2017-es mountain-bike kerékpár újdonságait, most következzenek az aszfaltra és pályára szánt finomságok.

2016.08.10. - 2017-re még az ideinél is bővebb és izgalmasabb választékkal készül a MERIDA, mind országúti, mountain bike, városi és e-bike kategóriában. Nem egyszerű felülmúlni olyan megoldásokat, mint a szuper könnyű SCULTURA, a többszörös győztes NINETY-SIX, (hogy csak néhányat emeljünk ki a teljes palettából) de az egyes modelleken belül variálható kerékméret, választható hagyományos felni- vagy tárcsafék és a választék további bővülése olyan területeken is, ahol a MERIDA korábban nem volt még jelen, biztosan tud majd meglepetést okozni a legfanatikusabb kerékpár kedvelőknek is.

2016.07.15. - A tiszaújvárosi triatlon világkupa régóta a szakág legrangosabb hazai versenye. Megszokhattuk, hogy sok országúti versennyel ellentétben, a triatlonosoknál szinte mindenki alatt csúcsbringákat találunk. Fotósunk, Kaló Zsolt segítségével benéztünk a depóba a világkupa szombati napján. FOTÓGALÉRIA ITT

2016.07.06. - A július 8-10. között megrendezésre kerülő Balaton Bike Fest során tesztelési lehetőség nyílik a Petar Sagan, Marcel Kittel és Szalontay Sándor által is használt szuper-aero országúti bringa, a Specialized Venge Vias tesztelésére és lesz 1 db M-es méretű Turbo Levo elektromos kerékpár is. A Vias Pro modell három méretben (52.54,56) lesz elérhető Balatonfüreden, az eseményről szóló event itt található, amely tovább vezet a jelentkezési űrlaphoz is. Akinek esetleg nem jutna Venge, az számos más, magas kategóriás Speci modellt is tesztelhet, de érdemes mielőbb jelentkezni, mert már alig maradt néhány szabad hely a tesztelésre. A Vias tesztelésére csak a helyszínen lehet jelentkezni, keressétek a Speci sátrakat a füredi Tagore-sétányon, a Széchenyi szobornál! Akinek van kedve letekerni a maratont, ők a helyszínen is nevezhetnek, a táv 105 km az ország egyik legszeb és legjobb minőségű aszfaltos pályján. További infó ITT

2016.06.22. - A családi tulajdonban lévő német CASCO cég 1989-es alapítása óta kizárólag prémium minőségű sisakok gyártására fókuszál. A vállalat filozófiája, hogy olyan termékeket állítson elő, melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják, ám a CASCO sokkal több, mint egy kivételes design-koncepció: az egyedi formavilág és exkluzív megjelenés mellett jól átgondolt fejlesztések sora teszi a céget Európa egyik vezető sisakmárkájává. A termékpalettán az egyedi kerékpár-, lovagló- és sí sisakok mellett saját fejlesztésű mágneses csatlakozású síszemüvegek, valamint fotokromatikus napszemüvegek is megtalálhatók.


Casco Cuda Mountain - Maratonozz ebben!2016.05.27. - Szellőzés, maximális kényelem és feltűnő design egyben! A megerősített szerkezetű offroad-MTB sisak sikerének kulcsa a belső polikarbonát vázmerevítés (Frameworx), illetve a mélyen lenyúló, megnövelt tarkóvédelmi zóna. A megújult AIRfit szellőzés, a Disc fit Vario fejméret-beállítás, és a könnyen kezelhető Casco-Loc „gyorscsat” pedig a kényelemért és praktikus használatért felel. 2015-től újdonság a Cuda sisakban az AIRfit érintkezésmentes illeszkedést biztosító technológia. Egy minden egyes fejformához egyaránt kényelmesen illeszkedő belső hálónak köszönhetően a fejünk nem érintkezik közvetlenül a sisakkal, így a háló és a fejvédő közötti részt átjáró hűsítő menetszél biztosítja a maximális szellőzést és a levegő folyamatos áramlását. A Hajtás Pajtás futárok ajánlásával!

2016.05.24. - Casco - Az európai sisakmanufaktúra. A családi tulajdonban lévő német CASCO cég 1989-es alapítása óta kizárólag prémium minőségű sisakok gyártására fókuszál. A vállalat filozófiája, hogy olyan termékeket állítson elő, melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják, ám a CASCO sokkal több, mint egy kivételes design-koncepció: az egyedi formavilág és exkluzív megjelenés mellett jól átgondolt fejlesztések sora teszi a céget Európa egyik vezető sisakmárkájává. A termékpalettán az egyedi kerékpár-, lovagló- és sí sisakok mellett saját fejlesztésű mágneses csatlakozású síszemüvegek, valamint fotokromatikus napszemüvegek is megtalálhatók. A CASCO csapata sosem elégszik meg a pillanatnyi eredményekkel, sőt, jellemzően évről évre innovatív és izgalmas újdonságokkal tűnik ki versenytársai közül. Éppen ezért nem meglepő, hogy az elmúlt években a cég számos saját szabadalommal hívta fel magára a nemzetközi szakma figyelmét. A márka sikerei szoros összefüggésben állnak az állandó fejlesztésekkel, a szigorú termékteszteléssel és az élsportolók támogatásával, ezért a CASCO többek között számos olimpiai és világbajnokot is bevon az új termékek fejlesztésébe. A CASCO márka prémium kerékpáros fejvédői megfelelnek a legszigorúbb biztonsági elvárásoknak, mindemellett a cég a „The Style of Protection” mottó szellemében a sisakok divatos megjelenésére is kiemelt hangsúlyt fektet. A CASCO bukósisakok viselete nemcsak a fejsérülések elkerülése érdekében ajánlott, hanem modern és fiatalos divat kiegészítőként is, amely tükrözi viselőjének egyéni stílusát és személyiségét.

2016.05.16. - A Giro d Italia hosszú időfutama során előkerült néhány újdonság a mezőnyben, főleg az apróságok tekintetében, de a Sky csapatánál például Mikel Landa alatt a Bolide időfutam kerékpár új verzióját láthattuk. A csapatból csak ő használta a Bradley Wiggins miatt elhíresült cronó masinát, mely elődjénél 350 grammal könnyebb a gyártó szerint. Időfutam kerékpárnál ez a súlyspórolás komoly mennyiséget jelent. Ami biztos, Landa a várakozáson felül teljesített vel a futamon.

2016.05.07. - A 2016-os Giro egyenkénti időfutammal kezdődött Hollandiában, ahol a csapatok cronó bringáit láthattuk csillogni. Egyenlőre kevés újdonsággal találkozhattunk, a 2017-es modellek majd a Tour de France-ra kerülnek elő, de így is érdemes átnézni ezeket a csodagépeket és néhány érdekes részletet is a hátterek mögül.


2016.04.23. - Bizony, nem tévedés, a Selle SMP márka idén 68 éves! 1947-ben alapította a Schiavon család, és a gyártás azóta is Veneto tartományban történik, Észak-Olaszországban. Nem kisebb nevek vitték hírét a cégnek mint Fausto Coppi, vagy Gino Bartali.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések