Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.02.01. - Bemutatták a Groupama-FDJ csapatának új mezét, Thibaut Pinot is ott lesz a Giro d’Italián A januárt és a februárt még FDJ néven a tavaly jól megszokott szerelésében versenyzi végig a francia World Tour sor, amely a minap bemutatta új mezét. Az immáron Groupama-FDJ névre keresztel csapat először március 1-jén a Párizs-Nizza során szerepel új megjelenésében, amely a színeit tekintve nagyrészt ugyanaz marad. A Groupama belépése tizenhat-húsz millió Euróra emeli Marc Madiot sorának költségvetését, ezzel pedig egy csapásra a legnagyobb büdzséjű francia csapattá válnak. Egyúttal azt is megerősítették, hogy a női csapat jövője is minimum a 2020-as idény végéig biztosított valamint Thibaut Pinot versenyprogramja is szóba került. „Megerősítem, hogy megpróbálkozom a Giro-Tour duplával – mondta a sajtótájékoztatón Pinot. – Az idény elején egy könnyített versenyprogrammal készülök, bízom benne, hogy ez majd a nyár során kifizetődik. Nagyon nehéz választani a két verseny között, így végül úgy döntöttünk, hogy mindkettőt megpróbáljuk. A célom, hogy jobb legyek, mint 2017-ben. Szeretnék legalább az egyik nagy háromhetesen dobogóra állni. Komoly szezon elé nézünk az évet a világbajnokság és a Lombard Körverseny zárhatja.”

2018.01.31. - Egy olasz lap szerint Froome hajlandó lenne vádalkut kötni, a versenyző máris tagad Az olasz Corriere della Sera információi szerint Chris Froome kedvese Michelle a Sky valamint a csapat ügyvédeinek megkerülésével próbált egyezséget kötni férje ügyében. Froome ezek szerint részlegesen beismerné a szalbutamol túlzott használatát gondatlanságra hivatkozva ennek fejében pedig azt szeretnék, ha visszamenőleges hatállyal tiltanák el szeptember 21-től február vagy március végéig, tehát épp egy olyan időszakra, amikor amúgy sem versenyzett. Froome szinte azonnal cáfolta a megjelenteket, pedig anno Diego Ulissi is hasonló dolgokra hivatkozva úszta meg kilenc hónappal az esetet. „Olvastam a Corriere della Serában megjelent információkat, amelyek nem állják meg a helyüket – reagált a leírtakra Froome.

2018.01.30. - Chris Froome keményebben készül, mint valaha: 272 kilométer egyetlen nap alatt, negyvenötös átlaggal! Továbbra is Chris Froome szalbutamol ügye az egyik legfelkapottabb téma a kerékpársportban, ám a Sky többszörös Tour de France győztes kerékpárosa ezúttal felkészülésével hívta fel magára a figyelmet. A jelenleg Dél-Afrikában edzőtáborozó kerekes eddig több mint négyezer kilométert tekert, ám legújabb Strava bejegyzése rendesen felbolygatta a méhkast. Legutóbbi tréningje ugyanis hosszabb volt, mint egy Milánó-SanRemo. Froome reggel fél hétkor indult Johannesburgból, majd pontosan 271 és fél kilométert abszolválva tért vissza ugyanide, miközben csak néhány kisebb megállót iktatott be. Mindezt 44,8 kilométer/órás átlaggal teljesítette miközben 3485 méternyi szintet tett hozzá. Froome jelenleg nincs eltiltva, így ameddig az ellene folytatott eljárásban nem születik döntés, addig szabadon indítható bármelyik versenyen, bár szemlátomást csapata a brit Sky kivár, és maga Froome sem mondta még meg, hogy hol is kezdi az idényt. Tervei szerint 2018-ban a Giro-Tour duplával próbálkozna.

2018.01.29. - A tengerentúli kerékpáros sajtó az elmúlt időszakban rengeteget cikkezett a detroiti Lexus Velodrome-ról, amely hivatalosan január 26-án nyílt meg a nagyközönség számára. A négymillió dolláros beruházásból épített létesítmény egyrészt egyszerűségével, másrészt luxusával hódít.

2018.01.29. - Giacomo Nizzolo nyerte a San Juani Kör utolsó szakaszát, Gonzalo Najar diadalmaskodott összetettben Az argentin San Juani Kör utolsó szakasza 141,3 kilométeren át vezetett San Juan belvárosában. A kerekesekre egy 15,7 kilométeres körpálya várt. A második körben egy hét fős szökevénysor lépett el, ám másfél percnél nem engedték el őket messzebbre. A nyolcadik körben utol is érték a csoportot, ezt követően egy három fős sor próbálkozott, miközben a Trek-Segafredo csapata állt a főmezőny élére. A trió sem húzta túlontúl sokáig az élen a Quick-Step Floors és a Trek sorai öldöklő csatát vívtak a mezőnyhajrá felvezetéséért. A szakaszt végül Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) nyerte Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) és Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) előtt. „Az időzítés volt a kulcsa a győzelemnek – így Nizzolo a célba érkezést követően. – Az egész csapat hitt bennem, és az első kilométertől az utolsóig azért dolgoztak, hogy esélyem lehessen a végén. Hatalmas köszönettel tartozom nekik ezért.” Az összetett végeredménye már nem változott, a királyszakaszt nyerő argentin Gonzalo Najar (SEP San Juan) diadalmaskodott, az elnyűhetetlen spanyol Oscar Sevilla (Medellin-Inder) és az olasz Filippo Ganna (UAE Team Emirates) kettősét maga mögé utasítva. A hegyi összetettet a szintén argentin Daniel Juarez (Asociacion Civil Mardan), a fiatalok összevetését Ganna, míg a csapatversenyt a kolumbiai kontinentális Medellin-Inder sora nyerte.

2018.01.28. - Jay McCarthy diadala a Cadel Evans Great Ocean Road Race viadalán A 2018-as World Tour-sorozat a Cadel Evans Great Ocean Road Race egynaposával folytatódott az ausztráliai Geelong környékén. A 164 kilométeres penzum elsősorban a sprintereknek kedvezett. A rajtot követően egy öt fős sor lépett el, nevezetesen Pavel Kotchetkov (Katusha-Alpecin), Alex Porter és Sam Welsford (KordaMentha Australia), Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) és Robbert De Greef (Roompot-Nederlandse Loterij). Az elmenés legnagyobb előnye hét percnél tetőzött miközben a főmezőnyt a Mitchelton-Scott és a Quick-Step Floors csapatai kontrollálták. A szökevénysor szép lassan két főre olvadt, három körrel a vége előtt azonban mindannyiukat megfogták. A Challambra Crescent emelkedőjének utolsó mászásakor egy kilenc fős igencsak nagy nevekből álló sor lépett el, akiket a Quick-Step Floors sora üldözött. A belgák végül felhozták az élre Elia Vivainit (Quick-Step Floors), ám a sprintet Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) nyerte a verseny történetének első ausztrál győzteseként. A második Viviani, míg a harmadik Daryl Impey (Mitchelton-Scott) lett.

2018.01.27. - Újabb meglepetés-győzelem a San Juani Körversenyen A királyszakaszával folytatódott az argentin San Juani Körverseny, melynek során San Martín és az Alto de Colorado csúcsa között 169 és fél kilométer várt a mezőnyre. A penzum a hegyi befutót megelőzően még további három kategorizált emelkedővel rémisztgetett. Az első részhajráig nem nagyon tudott életképes elmenés kibontakozni, majd egy nagyobb sor lépett el. A két legnagyobb név talán az amerikai Tanner Putt (UnitedHealthcare) és a belga Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) volt az élen. A szintén elől tekerő Daniel Juarez (Asociacion Civil Mardan) igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, ezzel a nap végén átvéve a hegyi összetett trikóját. Harmincöt kilométerre a céltól fogták meg a szökevényeket onnantól kezdődött az igazi szelekció. A World Tour és pro-kontinentális sorok jelenléte ellenére a mezőnyt többnyire a kolumbiai Medellin-Inder kontinentális csapat mozgatta, majd a regnáló argentin bajnok Gonzalo Najar (SEP de San Juan) lőtt ki, akit már nem is tudtak utolérni, így a fiatal bringás karrierje legnagyobb sikerét aratva megnyerte a szakaszt és összetettben is átvette az első helyet. A második Oscar Sevilla (Medellin-Inder) míg a harmadik Rodolfo Torres (Androni Giocattoli-Sidermac) lett. „Először is szeretnék köszönetet mondani annak a rengeteg embernek, akik az utak mellett buzdítottak – mondta Najar a szakaszt követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Nagyon készültünk erre a szakaszra, de a Lotto-Soudal és a Medellin-Inder csapatai egyetlen akciót sem engedtek el a hegy lábánál. Először a csapattársam Dotti próbálkozott, utána indítottam én. Kétszer is bejártuk az emelkedőt a verseny előtt, tökéletes pillanatban támadtam, ami győzelmet ért.” Összetettben két szakasszal a vége előtt Najar előnye bő egy perc Oscar Sevilla előtt.

2018.01.26. - Gianni Moscon akár hat hónap eltiltásra is számíthat Többször írtunk már arról az esetről, amely még a 2017-es Romandiai Körverseny harmadik szakaszán történt, amikor az olasz Gianni Moscon rasszista megjegyzésekkel illette a FDJ színes bőrű kerékpárosát Kevin Rezát. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség vizsgálatának egyik koronatanúja Reza csapattársa Sebastian Reichenbach volt, aki a Tre Valli Varesine egynaposán éppen Moscon mellett esett hatalmasat, véget vetve tavalyi szezonjának. Az ügy érdekes fordulatot vett, miszerint Moscon okozta Reichenbach bukását, méghozzá szándékosan. Az olasz tagad, mondván, hogy a rossz minőségű úton egyszerűen lecsúszott a svájci bringás keze a kormányról. Reichenbach ellenben biztos az igazában, így feljelentést tett az UCI-nál és a rendőrségen is. A vizsgálat megkezdődött, az első hírek szerint az UCI Fegyelmi Bizottsága akár hat hónapos eltiltást is kiszabhat az olasz versenyzőre. A belga Het Nieuwsblad információ szerint a bizottság már több a versenyen résztvevő kerékpárost meghallgatott tanúként. Az UCI 12.1.005-ös cikkelye kimondja, hogy az erőszakosan viselkedő vagy a kerékpársport megítélésének ártó cselekedeteket akár hat hónapig történő eltiltással büntetheti. 2017-ben Andriy Grivko Marcel Kittel fellökéséért negyvenöt napos felfüggesztést kapott.

2018.01.25. - A Pannon Cycling Team sorával a mezőnyben rajtol a Challange Mallorca sorozat A 2018-as szezon első hivatalos Europe Tour versenye a Challange Mallorca sorozat, amely négy különálló 1.1.-es besorolású egynapost tartogat. A csapatoknak lehetőségük van arra, hogy minden versenyen más-más sorral vegyenek részt. Az első viadal a Január 25-i Trofeo Campos, Porreres, Felanitx, Ses Salines egynaposa, mely leginkább a sprintereknek kedvez. Ezen a nívós megmérettetésen kezdi az idényt hazánk egyik kontinentális sora a Pannon Cycling Team is. A bombaerős mezőnyben, ahol öt World Tour csapat – Bora-hansgrohe, Lotto-Soudal, Movistar, Sky, Trek-Segafredo -, nyolc másodosztályú, négy kontinentális és egy nemzeti válogatott vesz részt, olyan neveket találunk, mint Alejandro Valverde (Movistar), Gianni Moscon (Sky) vagy éppen John Degenkolb (Trek-Segafredo). A Pannon Cycling Team sora az első viadalon vélhetően a Dina Dániel, Dina Márton, Filutás Viktor, Holló Botond, Orosz Gergely, Simon Péter és Szabó Miklós hetes lesz.

2018.01.24. - Ryan Mullen nyerte a San Juani Kör egyenkénti időfutamát, összetettben Filippo Ganna állt az élre Egy mindössze 14,4 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott az argentin San Juani Körverseny. A kronó nagyrészt sík útvonalon haladt, így a specialistáknak kedvezett. Az egyetlen hátráltató tényező a helyenként feltámadó szél volt. Több kerékpáros is hagyományos országúti bringával vágott neki a távnak, így a győztes Ryan Mullen (Trek-Segafredo) is, aki egyedüliként tudott tizennyolc percen belüli időt teljesíteni. A regnáló ír időfutam és országúti bajnok sikerével az első profi győzelmét ünnepelhette. A második az olasz Filippo Ganna (UAE Team Emirates), míg a harmadik a lengyel Rafal Majka (Bora-hansgrohe) lett. Összetettben Ganna vette át az első helyet, előnye mindössze öt másodperc Majka előtt. „Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy végre megszereztem pályafutásom első profi győzelmét – mondta a díjátadót követően Mullen. – Mindig is az a srác voltam, aki második, harmadik vagy éppen ötödik lett, de most sikerült az áttörés. Feküdt nekem a pálya, ami a visszafordító után nagyon nehézzé vált, talán egy kicsit túlságosan erősen kezdtem az elején. Ez volt az első olyan alkalom, hogy normál országútival vágtam neki egy egyenkéntinek. Próbáltam néhány apró változtatást végrehajtani, például, hogy tudjam pihentetni a kezeim. Bízom benne, hogy a 2018-as szezonban felnőhetek az igazán neves időfutam-specialisták mellé.” A verseny egy 182,8 kilométeres dimbes-dombos szakasszal folytatódik, melynek végén egy hosszú lejtmenet vár a kerekesekre.

2018.01.23. - Roman Villalobos pályafutása legnagyobb győzelmét aratta a San Juani Kör második etapján Peri Lago Punta Negra körül 149,9 kilométer várta az argentin San Juani Körverseny résztvevőit a viadal második szakaszán. A penzum négy harmadik kategóriás emelkedővel rémisztgetett, melyből az utolsó mintegy harminc kilométerre volt a céltól. A rajtot követően egy négy fős sor lépett el, nevezetesen Gerardo Tavani (Municipalidad de Pocito), Roderich Aconegui (Uruguay), Carlos Alzate (UnitedHealthcare) és Ignacio de Jesus Prado (Canel's Specilized). A kvartett azonban túl nagy előnyre nem tudott szert tenni mivel a főmezőny élén a Quick-Step Floors csapata diktált hatalmas tempót. Prado összeszedegette a hegyi pontokat, melynek köszönhetően a nap végén átvette a hegyi összetett megkülönböztető trikóját. Mintegy huszonöt kilométerre a céltól fogták meg őket, ám a mezőny ezt követően sem nyugodott meg újabb akciók következtek. Támadás támadást követett, s végül ennek eredményeképpen nyerte meg hatalmas meglepetésre a szakaszt a Costa Rica-i Roman Villalobos (Canel’s Specialized) az argentin Ricardo Escuela (Agrupacion Vuirgen de Fatima) és a belga Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) előtt. Mivel az eddigi éllovas, az első etap győztese Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyolc másodperc hátránnyal érkezett, így összetettben is Villalobos vette át az első helyet. „Vicces, de reggel pont azt mondtam az egyik csapattársamnak, hogy fekszik nekem ez a szakasz, így nyerni akarok – mondta a Villalobos a célba érkezést követően. – Tudtam, hogy az emelkedők miatt végig elől kell helyezkedni. Benoot támadása volt a kulcspont, mennem kellett vele. Hárman kerültünk az élre, s végül minimális előnnyel, de hazaértünk. Pályafutásom legnagyobb sikere ez.”

2018.01.22. - Fernando Gaviria érvényesítve a papírformát nyerte a San Juani Körverseny első szakaszát Egy a sprintereknek kedvező 148,9 kilométeres szakasszal kezdődött a San Juani Körverseny, melynek célállomása Pocito települése volt. A kisváros körül három 17,4 kilométeres kör döntött. A rajtot követően egy három fős szökés alakult, melybe név szerint Pablo Anchieri (Uruguay), Daniel Juarez (Asociacion Civil Mardan) és Adrian Richeze (A.C.A. Virgen De Fatima) keveredett bele, majd az első gyorsasági részhajrát követően csatlakozott hozzájuk Duilio Ramos (Argentína), Victor Olivares (Chile), Juan Melivilo (Municipalidad de Pocito) és Facundo Cattapan (Municipalidad de Rawson) kvartettje. A főmezőnyt a Quick-Step Floors csapata vezette, így az elmenés bő két percnél messzebb nem nagyon jutott. A nap egyetlen hegyi hajráját Daniel Juarez nyerte, így elsőként ő öltheti magára a hegyi trikót. A körpályára beérve pillanatok alatt megfogták a szökevényeket, s bár voltak még próbálkozások végül mezőnyhajrá döntött, amit könnyed magabiztossággal nyert meg a kolumbiai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida) és Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) előtt. „Nagyon gyors volt a vége és veszélyes is, mivel szinte minden csapat igyekezett előre hozni az emberét – mondta a célba érkezést követően Gaviria. – Szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy ilyen erős sor van mögöttem, ennek köszönhetően sikerült nyernem. Iljo Keisse és Maximiliano Richeze hatalmas munkát végeztek ma értem, melyért hálával tartozom.”

2018.01.21. - Andre Gripel nyerte a Tour Down Under utolsó szakaszát, Daryl Impey győzött összetettben A szokásoknak megfelelően Adelaide környékén egy húsz körös, kilencven kilométeres szakasszal zárult az év első World Tour versenye a Santos Tour Down Under. Összetettben Daryl Impey (Mitchelton-Scott) és Richie Porte (BMC) azonos idővel várták az utolsó szakaszt, amely egyértelműen a sprintereknek kedvezett. A rajtot követően egy nyolc fős sor igyekezett ellépni, ahonnan idővel Logan Owen (EF Education First-Drapac) és Ben O’Connor (Dimension Data) kettőse ment tovább. Túl nagy előnyre azonban nem sikerült szert tenniük, így Owan négy körrel a vége előtt úgy döntött, hogy egyedül próbálja meg. A főmezőny élén ekkor már a Mitchelton-Scott és a Lotto-Soudal csapatai dolgoztak. Owen előnye sem tartott ki túlságosan sokáig a célvonalon való következő áthaladásnál meg is fogták. Az utolsó körben a Sunweb csapata próbálta átvenni a kezdeményezést, majd a Quick-Step Floors sora hozta előre tanítanivaló módon Elia Vivianit. A hajrában úgy tűnt, hogy Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) nyerheti a szakaszt végül azonban Andre Greipel (Lotto-Soudal) egy hajszállal megelőzte ezzel pályafutása során már a tizennyolcadik szakaszgyőzelmét szerezte a Tour Down Underen. Ewan lett a második, míg Peter Sagan (Bora-hansgrohe) a harmadik. Az összetett már nem változott első dél-afrikaiként Daryl Impey (Mitchelton-Scott) nyerte a versenyt Richie Porte (BMC) és Tom-Jelte Slagter (Dimension Data) előtt. A pontversenyben Peter Sagan (Bora-hansgrohe), a hegyi összetettben Nickolas Dlamini (Dimension Data), a fiatalok összevetésében Egan Bernal (Sky), míg a csapatversenyben a Bahrain-Merida végzett az élen.

2018.01.20. - Richie Porte nyerte a Tour Down Under királyszakaszát, Daryl Impey vette át az első helyet összetettben McLaren Valle és a Willunga Hill csúcsa között a királyszakaszával folytatódott a 2018-as szezon első World Tour versenye az ausztrál Tour Down Under. A táv 151 és fél kilométer volt. A rajtot követően egy hét fős szökevénysor alakult, melybe név szerint Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Nicholas Dlamini (Dimension Data), Scott Bowden (UniSA-Australia), Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin), Zakkari Dempster (UniSA-Australia), Fumiyuki Beppu (Trek-Segafredo) és Nuno Bico (Movistar Team) keveredett bele. A hegyi összetett éllovasa a dél-afrikai Dlamini értelemszerűen a trikó megőrzéséért ment, ami sikerült is neki a Willunga Hill lábánál már csak ő valamint Thomas De Gendt maradtak az élen. Természetesen a hegy megkezdése után hatalmas volt a szelekció, a Mitchelton-Scott valamint a BMC csapatai diktáltak hatalmas tempót. A szökevénysor utolsó tagjainak begyűjtését követően, az esélyesek között megkezdődött egymás tesztelgetése majd mintegy másfél kilométerre a céltól Richie Porte (BMC) indult meg, akivel kezdetben csak Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) tudta tartani a lépést, ám Porte olyan tempót diktált, hogy honfitársa hamarosan leszakadt mögüle. Porte zsinórban ötödször nyerte meg a Willunga Hill befutóját, a második helyen Daryl Impey (Mitchelton-Scott), míg a harmadikon Tom-Jelte Slagter (Dimension Data) érkezett. Összetettben azonos idővel, de Impey vette át a vezetést Porte előtt. Az utolsó szakasz ezúttal is a sprintereknek kedvezhet, ám akár még az összetett tekintetében is történhetnek érdekességek.

2018.01.19. - Tour Down Under 4. szakasz: Peter Sagan győzött a negyvenöt fokos pokolban Norwood és Uraidla között mindössze 128,2 kilométer várt a Tour Down Under mezőnyére az ausztrál verseny negyedik szakaszán. A hőség még úgy is elviselhetetlen volt, hogy a szervezők egy órával korábbra hozták a rajtot. A kerekesek helyenként negyvenöt fok feletti melegben izzadtak, ráadásul a célhoz közeledve még a Norton Summit emelkedőjét is meg kellett mászniuk, ami könnyűnek semmiféleképpen sem ígérkezett. A rajtot követően Zak Dempster és Alex Porter (mindketten UniSA-Australia) kettőse lépett el. A duó legnagyobb előnye kilenc perc körül tetőzött miközben a főmezőny igyekezett átvészelni a kibírhatatlan forróságot. Dempster viszonylag korán magára hagyta szökevénytársát, s egyedül iramodott meg, miközben hátul a Mitchelton-Scott csapata diktálta a tempót. Már a kisebb emelkedők is megrostálták a mezőnyt, majd Dempster utolérését követően a Norton Summit szedte darabjaira azt, mindössze bő harminc fő maradt az élen. Lejtmenetben Brendan Canty (EF Education First-Drapac) próbálkozott, egy kisebb sor el is tudott szakadni, de végül a harminc fős sprint döntött, melyet a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) nyert meg Daryl Impey (Mitchelton-Scott) és Luis Leon Sanchez (Astana) előtt. Összetettben szintén Sagan állt az élre mindössze két másodperc előnnyel. Akármennyire is hihetetlen, de Sagan első sikerét aratta az ausztrál versenyen, mely a következő napon a királyszakasszal folytatódik.

2018.01.18. - Elia Viviani nyerte a Tour Down Under harmadik szakaszát Glenelg és Victor Harbor között mindössze 120 és fél kilométer várt a kerekesekre a Santos Tour Down Under harmadik szakaszán, ugyanis a hatalmas forróság miatt a szervezők a penzum lerövidítése mellett döntöttek. A nap szökését már két jól ismert név a hegyi összetett éllovasa Nicholas Dlamini (Dimension Data) és Scott Bowden (UniSA-Australia) alkották. A duó a verseny eddigi minden szakaszán elmenésben volt. Az elől lévők legnagyobb előnye öt és fél perc körül tetőzött miközben a főmezőnyt a Mitchelton-Scott csapata irányította. A nap egyetlen hegyi hajráján Bowden megpróbálta leszakítani Dlaminit, de terve pont ellenkezőleg sült el a dél-afrikai fiú hozta el a pontokat miközben Bowden közel húsz másodperces hátrányba került. Később újra összezártak, majd mintegy ötven kilométerrel a vége előtt Bowden iramodott meg. Miután megfogták a fiatal ausztrált is Tiago Machado (Katusha-Alpecin) akciózott a mezőnyből, azonban túlságosan messzire nem jutott, így jöhetett a mezőnyhajrá melyet Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyert meg Phil Bauhaus (Team Sunweb) és Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) előtt. Ewan remek pozícióból indult, azonban túl sokat hezitált, így csak a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Összetettben továbbra is ő vezet, előnye tíz másodperc a második helyre felzárkózó Viviani előtt. A nagy melegre való tekintettel a Norwood és Uraidla közötti negyedik szakasz rajtját egy órával előrébb hozták.

2018.01.17. - Kettős Mitchelton-Scott siker a Tour Down Under második napján, Caleb Ewan győzelmével összetettben is átvette a vezetést Unley és Sterling között egy 148,6 kilométeres penzummal folytatódott az év első World Tour versenye a Santos Tour Down Under, mely etap előzetesen akár még a szökevényeknek is kedvezhetett volna, ám a sprinterek csapatai ezúttal sem adtak esélyt mások számára. A rajtot követően támadás-támadást követett, míg végül ugyanaz a három kerekes tudott ellépni, aki az első nap során, nevezetesen Nicholas Dlamini (Dimension Data), William Clarke (EF Education First-Drapac) és Scott Bowden (UniSA-Australia). Hozzájuk csatlakozott nem sokkal később a spanyol Jaime Castrillo (Movistar). Dlamini megnyerte a nap két kategorizált emelkedőjét ezzel megőrizve vezetését a hegyi összetettben, majd feladva a szökést vissza is csorgott a főmezőnyhöz. Will Clarke mindkét részhajrát elorozta, miközben a főmezőny élén a Bahrain-Merida csapata kezdte el diktálni a tempót. Az utolsó körpályára érve megbomlott a szökevények közötti egység Castrillo egyedül maradt az élen. A fiatal spanyol kerekest csak az utolsó körben fogták meg, bő tíz kilométerre a céltól. Jöhetett a mezőnyhajrá melyet megelőzően a sterlingi emelkedő rendesen megtizedelte a mezőnyt, végül a hazaiak nagy örömére Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) bizonyult a leggyorsabbnak, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést. A második Ewan csapattársa Daryl Impey (Mitchelton-Scott), míg a harmadik Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) lett.

2018.01.16. - Andre Greipel nyerte a Tour Down Under első szakaszát Port Adelaide és Lyndoch között egy 145 kilométeres szakasszal vette kezdetét az év első World Tour versenye az ausztrál Santos Tour Down Under. Rögtön a rajtot követően ketten léptek el, nevezetesen Nickolas Dlamini (Dimension Data) és William Clarke (EF Education First-Drapac). A duó legnagyobb előnye három és fél perc környékén tetőzött. A nap egyetlen hegyi hajráját Dlamini nyerte, így a második etap során ő viselheti a hegyi pontverseny megkülönböztető trikóját, míg a részhajráknál Clarke igyekezett gyűjteni a pontokat. Harminc kilométerrel a vége előtt Dlamini leszakadt és szép lassan visszacsorgott a főmezőnybe. Clarke megpróbálta a lehetetlent, de tíz kilométerre a céltól őt is utolérték. Jöhetett a mezőnyhajrá melyet Andre Greipel (Lotto-Soudal) nyert meg ezzel pályafutása tizenhetedik Tour Down Under szakaszgyőzelmét bezsebelve. A második Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), míg a harmadik Peter Sagan (Bora-hansgrohe) lett. Természetesen az első napot követően összetettben is ugyanez a sorrend.

2018.01.15. - Peter Sagan nyerte a People’s Choice Classic kritériumversenyt Ahhoz képest, hogy elmondása szerint csak edzeni érkezett Ausztráliába a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) nyerte a Tour Down Under felvezető versenyét a People’s Choice Classic kritériumát. A huszonkét körös 50,6 kilométeres penzum elején rögtön kialakult egy nagyobb létszámú szökés, melybe név szerint Fumiyuki Beppu (Trek-Segafredo), Tom Bohli (BMC Racing), Zakkari Dempster (UniSA-Australia), Timothy Roe (UniSA-Australia), Jhonatan Restrepo (Katusha-Alpecin), Lachlan Morton (Dimension Data) és Manuele Boaro (Bahrain-Merida) keveredett bele. Az elmenést elsősorban a Quick-Step Floors és a Mitchelton-Scott csapatai üldözték. Később Restrepo igyekezett megbontani az egységet, akivel Bohli és Boaro tartották a lépést. A győzelem sorsa azonban mezőnyhajában dőlt el, a Bora-hansgrohe csapata könnyűszerrel érte utol a szökést, majd a regnáló világbajnok bírta a legjobban, így Peter Sagan (Bora-hansgrohe) magabiztos győzelmet aratott Andre Greipel (Lotto-Soudal) és Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) előtt. „Nagyon örülök a győzelmemnek, mivel előzetesen nem gondoltam volna, hogy lehet esélyem – mondta Sagan a célba érkezést követően. – A végén nagyon jöttek a többiek, de sikerült elsőként célba érnem.”

2018.01.14. - A legtöbb országban a 2018-as év második hétvégéjén, azaz január 14-én és 15-én került megrendezésre a cyclo-cross nemzeti bajnokság.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések