Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.09.12. - Rohan Dennis újabb magabiztos egyenkénti sikere Úgy tűnik, hogy a regnáló ausztrál időfutambajnok Rohan Dennis 2018-ban az elit egyenkénti menők táborába lépett, folyamatosan magabiztos teljesítményt nyújtva, a közelgő világbajnokság legnagyobb favoritjává avanzsálva. Nem volt ez másképp a Spanyol Körverseny tizenhatodik szakaszán sem, ahol ötven másodpercet verve riválisaira szerezte meg az etapgyőzelmet, ezzel az idei Vuelta mindkét kronóját megnyerve. „Megpróbáltam egy tökéletes időfutamot teljesíteni a rajttól egészen a célig – nyilatkozta Dennis a díjátadóra várva. – Tudtam, hogy jó időt érhetek el, csupán az erőbeosztásra kellett figyelnem. Azzal is tisztában voltam, hogy Castroviejo remek időt megy, így hozzá hasonlítottam magam. A részidőknél már láttam, hogy ez nem lesz egy rossz eredmény. Örülök a győzelmemnek, de a legjobb teljesítményt a csapattársam Joey Rosskopf nyújtotta, aki második lett. Ő az egyik legfontosabb tagja a keretnek, boldog vagyok az elért eredménye miatt. Számomra ennyi volt az idei Vuelta, most már a világbajnokságra készülök, egyelőre kiváló úton haladok.”

2018.09.12. - A papírformának megfelelően a regnáló ausztrál időfutambajnok Rohan Dennis (BMC) nyerte a Vuelta a Espana tizenhatodik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) az élen

2018.09.11. - A papírformának megfelelően a regnáló ausztrál időfutambajnok Rohan Dennis (BMC) nyerte a Vuelta a Espana tizenhatodik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) az élen.

2018.09.11. - Lebénult az olimpiai bajnok pályakerékpáros A kétszeres olimpiai bajnok német pályakerékpáros Kristina Vogel még június végén szenvedett súlyos edzésbalesetet a cottbus-i betonkörön, miután egyszer csak a semmiből egy másik versenyző figyelmetlenül tekert fel elé, hirtelen előtte teremve. A jelenkor egyik legjobb női sprintere nagy sebességgel bukott. Vogelt mentőhelikopterrel szállították kórházba, állapotáról csak annyit tudhattunk, hogy súlyos, már az első hírek is gerincsérülésről szóltak. A huszonhét esztendős kerékpáros nemrégiben a Der Spiegel című lapnak nyilatkozott. Megerősítette, hogy az esés következtében eltört a gerince és számos csontja. Többször is megműtötték. „Nem tudok többé járni – nyilatkozta a német lapnak a tizenegyszeres világbajnok kerekes. – Előbb-utóbb el kell fogadnom ezt a helyzetet és alkalmazkodnom kell hozzá.”

2018.09.10. - A SalzburgerLand turisztikai iroda meghívására, szeptember első hétvégéjén az Ausztria egyik legszebb részén megrendezésre kerülő országúti kerékpáros maratonra látogathattam. Az esemény névadója nem más, mint Eddy Merckx, a valaha élt legsikeresebb országúti kerékpáros. Nekem már volt alkalmam korábban Belgiumban, saját kerékpárgyárában (mielőtt még eladta volna a céget) és az Osztrák Körverseny egy podersdorfi szakaszának VIP eseményén is találkozni vele, de nem minden nap tekerhetünk a 73 esztendős "Eddy-bá" mellett, így minimum ezért is szívesen vállalkoztam erre a kiruccanásra. Mint kiderült, nem csak a legenda és a versenyzés miatt térek majd ide vissza, a hétvége során több új lieblinget is találtam a régióban!

2018.09.10. - Thibaut Pinot szakaszgyőzelmét követően már az összetett hetedik helyén Alpok Körversenyének megnyerését követően Thibaut Pinot kiváló helyzetből volt kénytelen feladni a Giro d’Italiát, mindössze két nappal a verseny vége előtt. A Vuelta rajtja előtt nem igazán lehetett tudni, hogy mit várhatunk a Groupama-FDJ kiválóságától, aki a hatodik szakaszon 1 perc 44 másodperc hátrányt kapott. Pont az összetettben elfoglalt helye miatt nem volt veszélyes a piros trikóra, így a legendás Lagos de Covadonga meredekén a lehető legjobbkor indult meg, s mivel már nem is tudták utolérni, megnyerte a szakaszt, ezzel immáron mindhárom nagy körversenyen etapgyőzelmet szerezve. Sikerével összetettben is bejött az első tíz közé, jelenleg hetedik, 2 perc 10 másodperc hátránnyal. „Hat kilométerrel a vége előtt támadtam, ez volt a tervem, mivel elég nagy hátrányom volt az összetettben, így reméltem, hogyha korán próbálkozok, akkor el is engednek majd – mondta Pinot a díjátadóra várva. – Nagyszerű győzelmet arattam, elértem azt a célom, hogy mind a három háromhetesen legyen szakaszgyőzelmem. Amikor tizenöt másodperc volt az előnyöm már akkor tudtam, hogy hazaérhetek. Ez a siker nagyon sokat jelent számomra, de a Vuelta még nem ért véget. Egy nagyon nehéz hét még előttünk van, Madridig küzdeni fogok.”

2018.09.10. - Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) nyerte a Vuelta a Espana tizenötödik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.09. - Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) nyerte a Vuelta a Espana tizenötödik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.09. - Simon Yates újra pirosban A brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, ezzel két nap után ismét magára öltve az összetett éllovasának járó piros trikót. Nagy kérdés, hogy az idei Giro d’Italia során három etapot is nyerő kerékpáros megőrizheti-e a verseny végéig összetettbeli vezetését? Egy biztos, innentől őt kell a többieknek legyőzni. „Az egész szakasz nagyon nehéz volt, szerencsére sokáig ki tudtam várni, így a lehető legjobbkor indítottam – mondta Yates a célba érkezést követően. – Nem néztem vissza, nem gondolkoztam. Volt egy pici előnyöm és onnantól kezdve végig kellett tolnom. Ezúttal talán jobban megérdemlem a piros trikót, mint néhány nappal ezelőtt, elégedett és boldog vagyok. 2016-ban már versenyeztem a Lagos de Covadongán, bízom benne, hogy a következő etap is hasonló koreográfia szerint alakulhat, mint a mai nap. Ugyanaz a kerékpáros vagyok, mint aki az év elején az Olasz Körversenyen tekert, az egyetlen különbség a felkészülés mikéntjében volt. A Movistar nagyon erős, de próbálok nem figyelni rájuk, igyekszem a saját taktikám megvalósítani.”

2018.09.09. - Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, melynek köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.

2018.09.08. - Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, melynek köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.

2018.09.08. - Oscar Rodriguez, egy nem várt szakaszgyőztes A Vuelta a Espana évek óta remek terepet kínál arra, hogy egy-egy nem várt fiatal tehetség megmutassa magát. 2012-ben egy bizonyos Niaro Quintana is így robbant be a köztudatba, de egy évvel korábban Peter Sagan is itt szerezte meg első szakaszgyőzelmeit. Oscar Rodriguez hatalmas meglepetésre nyerte a La Camperona brutál meredekségű emelkedőjét, ezzel meglepve az élen küzdő Rafal Majka és Dylan Teuns kettősét. A fiatal baszk kerékpáros mindössze huszonhárom esztendősen pályafutása legnagyobb győzelmét aratta. „Nem nagyon tudom feldolgozni még a történeteket, nem gondoltam volna, hogy valaha lesz esélyem egy ilyen nehézségű versenyen szakaszgyőzelmet szerezni – így Oscar Rodriguez a célba érkezést követően. – Próbáltam egyenletes tempóban haladni, a lngemeredekebb részeken is. Nem igazán hittem el, hogy tényleg én nyerek, amikor Majka megindult, úgy voltam vele, hogy meg is nyeri a szakaszt, de aztán egyre közelebb kerültem hozzá. Ez egy csodálatos győzelem a csapat számára, pláne egy ekkora versenyen. Az új Euskaltel-Euskadi megszületett, mi leszünk az a sor, aki minden egyes viadalon a győzelemért harcol, örömet okozva ezzel a baszk szurkolóknak.”

2018.09.08. - A baszk Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) nyerte a Vuelta a Espana tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Jesus Herrada (Cofidis) vezet.

2018.09.07. - A baszk Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) nyerte a Vuelta a Espana tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Jesus Herrada (Cofidis) vezet.

2018.09.07. - Alexandre Geniez nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát A francia Alexandre Geniez pályafutása harmadik szakaszgyőzelmét szerezte a Spanyol Körversenyen, 2013-as és 2016-os etapgyőzelmeit követően újabb sikert ünnepelhetett, miután ő bizonyult a leggyorsabbnak a nap végi öt fős sprintben. Az AG2R La Mondiale sora, egy gyengébb Francia Körversenyt követően már a második részsikerét aratta, hisz Geniez mellett már Tony Gallopin is büszkélkedhet egy szakaszgyőzelemmel, ráadásul összetettben is kiválóan áll. „A Giro d’Italiát az összetettben elérhető lehető legjobb eredmény miatt tekertem végig, most azonban szakaszgyőzelmekért harcolok – mondta Geniez röviddel a célba érkezést követően. – Szeretem ezt a versenyt, amit azt hiszem, hogy a korábbi eredményeim is alátámasztanak. Sokat áldoztam fel az edzések során, hogy tökéletes formában vághassak neki ennek a három hétnek. Tizennyolcan voltunk elől, ott volt velünk Vincenzo Nibali is, ekkor még nem voltam túlzottan magabiztos, de amikor szétszakadt a sor, akkor már bíztam abban, hogy lehet esélyem. Jó volt, hogy a végén korán támadtam, nehéz sprint volt, nem nagyon láttuk a szűk úton, hogy hol a célvonal. Nem hittem abban, hogy összejöhet a szakaszgyőzelem, de boldog vagyok, hogy végül is sikerült.”

2018.09.07. - A francia Alexandre Geniez (Groupama-FDJ) nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát, összetettben a Mitchelton-Scott elengedte a szökést, Jesus Herrada (Cofidis) az új piros trikós.

2018.09.06. - A francia Alexandre Geniez (Groupama-FDJ) nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát, összetettben a Mitchelton-Scott elengedte a szökést, Jesus Herrada (Cofidis) az új piros trikós.

2018.09.06. - Alessandro De Marchi: az volt az egyetlen esélyem, hogy mindent megpróbálok az utolsó emelkedőn A BMC olasz versenyzője Alessandro De Marchi újra megpróbálta. Tíz éves pályafutása során mindössze négy profi győzelemmel büszkélkedhet, melyből hármat a Vueltán szerzett. Mondhatni, igazi specialistája a versenynek. A nap szökésében remekül dolgozva, többször próbálkozva sikerült ellépnie Jhonatan Restrepo társaságában, majd a kolumbiai riválisát lerázva szólóban ért haza. „Nem akartam sprintelni Restrepóval, mivel az egy biztos második helyet jelentett volna – mondta De Marchi a célba érkezést követően. – Az volt az egyetlen esélyem, hogy mindent megpróbálok az utolsó emelkedőn. Nem annyira az erőm, mint inkább az eszem vitt előre. Volt egy pillanat, amikor menni kellett. Egy óriási csata volt az egész szakasz, az elején minden egyes próbálkozás jó szökésnek tűnt, aztán a mezőny utolérte azt. Nagyon nehéz volt belekerülni a jó elmenésbe, úgy voltam vele, hogy próbálkozom, aztán meglátjuk. Három év telt el a legutóbbi győzelmem óta. Egy kissé elveszti a motivációját ilyenkor az ember, szükség van arra, hogy időnként győzelmeket szerezzen.”

2018.09.06. - Az olasz Alessandro De Marchi (BMC) nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet

2018.09.05. - Az olasz Alessandro De Marchi (BMC) nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések