Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 | 4 »
2018.09.01. - Tony Gallopin: lehetőségem nyílt az győzelemre, ezt pedig meg kellett ragadnom A francia Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) nyerte a Spanyol Körverseny hetedik szakaszát. Gallopin az utolsó veszélyes lejtmenetet – melyben Michal Kwiatkowski is bukott – követően támadott, majd ért haza a regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Alejandro Valverde (Movistar) előtt. „Azzal a céllal érkezett a csapat Spanyolországba, hogy legalább egy szakaszgyőzelmet szerezzünk – mondta Gallopin a díjátadóra várva. – Persze próbálok figyelni az összetettben elfoglalt helyemre is, de lehetőségem nyílt egy etapgyőzelemre, ezt pedig meg kellett ragadnom. Balszerencsés szezonom volt eddig, a Tour de France-t fel kellett adnom, de a csapatom hitt bennem, én pedig megháláltam ezt. Az utolsó húsz kilométer nagyon nehéz volt, szűk utakkal és technikás lejtmenetekkel. Herrada akciójánál kiváló helyzetben voltam, vártam a pillanatot, amikor utolérjük és indíthatok. Győztem, ráadásul Peter Sagan és Alejandro Valverde előtt, ami azért nem kis dolog. Ennyi balszerencse után nagyon kellett már nekem ez a siker. Jó erőben érzem magam, ráadásul a következő szakasz is hasonló befutót ígér, így miért ne próbálnám meg újra.”

2018.09.01. - Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) nyerte a Spanyol Körverseny hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Rudy Molard (Groupama-FDJ) vezet.

2018.08.31. - Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) nyerte a Spanyol Körverseny hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Rudy Molard (Groupama-FDJ) vezet.

2018.08.31. - Nacer Bouhanni: ami az ötödik szakaszon után történt, amiatt nagyon mérges voltam Nacer Bouhanni utoljára a 2014-es Vueltán nyert szakaszt nagy háromhetesen. Idei, kissé hektikus szezonja végén azzal az ígérettel érkezett ismét Spanyolországba, hogy legalább egy győzelmet szeretne összehozni. Ez össze is jött neki, méghozzá úgy, hogy az előző nap folyamán teljesen utolsóként érkezett célba. Persze mindezeken kívül az is felpaprikázta, hogy a sajtó megint rosszfiúként állította be, pedig elmondása szerint nem is történt semmi közte és a Cofidis csapatvezetése között, a hatodik etap végén, ahol állítólag ököllel ütötte a csapatkocsit. „Nagyon nehéz nap volt, a végén hatalmas tempóban érkeztünk meg – mondta Bouhanni a díjátadóra várva. – Ami tegnap történt, amiatt nagyon mérges voltam, valótlant állítottak az újságírók, de igyekeztem minden erőmmel a sprintre koncentrálni. Vanbilsen és Chetout nagyon jó helyen engedtek el a végén, reméltem, hogy jó erőben leszek és nyerhetek. Tökéletes pozícióból indíthattam a sprintem, mentem, ahogy csak bírtam. Négy éve nem sikerült szakaszt nyernem háromhetesen, akkor még a FDJ színeiben tekertem. Érdekes, hogy teljesen ugyanez történt abban az évben is, utolsó voltam egy szakaszon, majd másnap győzni tudtam.

2018.08.31. - Nacer Bouhanni (Cofidis) nyerte a Spanyol Körverseny hatodik szakaszát, összetettben továbbra is Rudy Molard (Groupama-FDJ) vezet.

2018.08.30. - Nacer Bouhanni (Cofidis) nyerte a Spanyol Körverseny hatodik szakaszát, összetettben továbbra is Rudy Molard (Groupama-FDJ) vezet.

2018.08.30. - Simon Clarke: ahhoz, hogy nyerni tudj, el kell azt fogadnod, hogy időnként veszíts Az ausztrál Simon Clarke hat évvel ezelőtt már nyert szakaszt a Spanyol Körversenyen, sőt akkor a hegyi trikó is az övé lett. Ezúttal csapata, az EF Education First-Drapac idei első WorldTour győzelmét szerezte lesprintelve Bauke Mollema (Trek-Segafredo) és Alessandro De Marchi (BMC) kettősét. „Hihetetlen érzelmek dúlnak bennem, nagyon sok idő telt el azóta, hogy szakaszt nyertem egy nagy körversenyen, és egyszerűen bármivel is próbálkoztam nem jött össze az újabb siker – nyilatkozta Clarke a díjátadóra várva. – Ma sem voltam biztos a dolgomban, jó erőben éreztem magam, de rengetegen voltunk elől a szökésben. Egy ilyen elmenésben sohasem jó az együttműködés. A győztes támadás egy lejtmenetben alakult ki, bíztam benne, hogy azok a próbálkozások, amelyekbe belekerülök megfelelőek lesznek. Pályán kezdtem a karrierem, a vége pedig teljesen olyan volt, mintha a pályán versenyeznénk. Tudtam, hogy De Marchi gyors, de nagyon hosszú szakasz volt, ekkor pedig már nagyon nehéz sprintelni a végén. Volt egy kisebb görcsöm, amikor Mollema támadott, aztán hirtelen hátulról megjelentek a többiek. Fontos, hogy nyugodt maradj az ilyen szituációkban, ahhoz, hogy nyerni tudj, el kell azt fogadnod, hogy időnként veszíts.”

2018.08.30. - Az ausztrál Simon Clarke (EF Education First-Drapac) nyerte a Spanyol Körverseny ötödik szakaszát, összetettben a francia Rudy Molard (Groupama-FDJ) vette át a vezetést.

2018.08.29. - Az ausztrál Simon Clarke (EF Education First-Drapac) nyerte a Spanyol Körverseny ötödik szakaszát, összetettben a francia Rudy Molard (Groupama-FDJ) vette át a vezetést.

2018.08.29. - Ben King: egy gyerekkori álmom vált valóra Az amerikai Ben King nyerte a Spanyol Körverseny negyedik szakaszát. A Dimension Data kerékpárosa a hajrában szökevénytársát a kazah Nikita Stalnovot utasította maga mögé. King korábban szerzett már etapgyőzelmeket a Kaliforniai Körversenyen és a Criterium International versenyein is, de egyértelműen karrierje legnagyobb sikerét aratta Spanyolországban. „Egy gyerekkori álmom vált valóra, nem is nagyon tudom még elhinni, hogy tényleg sikerült szakaszt nyernem egy háromhetes körversenyen – mondta King a díjátadóra várva. – Az utolsó kilométerig nem mertem azon gondolkozni, hogy esetleg nyerhetek. Örülök, hogy így alakultak a dolgok, köszönöm a csapatnak, hogy lehetőséget adott nekem. Luis Meintjes sikereiért harcolunk, már Ausztriában és a Bugosi Körön is ezzel a csapattal szerepeltünk, folyamatosan egyre jobb a kapcsolat közöttünk. Nagyon várom a Vuelta további részét, egyelőre azonban még nem nagyon akarom elhinni, hogy tényleg szakaszt nyertem. Az útvonal feküdt nekem, már előzetesen kinéztem magamnak. Hittem benne, hogy hazaérhetünk. Nagyon különleges érzés volt áthaladni a célvonalon, pláne úgy, hogy ezzel ismételten csak felhívhattuk a figyelmet a Qhubeka alapítványára. Amennyiben az élet nagy dolgait nézzük, akkor egy győzelem egy kerékpárversenyen nem sokat számít. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen jótékony ügy képviseletében versenyezhetek.”

2018.08.29. - Az amerikai Ben King (Dimension Data) nyerte a Vuelta a Espana negyedik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.

2018.08.28. - Az amerikai Ben King (Dimension Data) nyerte a Vuelta a Espana negyedik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.

2018.08.28. - Elia Viviani: tovább folytatódik ez a fantasztikus idény A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) idei tizenhatodik győzelmét ünnepelhette a Vuelta a Espana harmadik szakaszán. Viviani honfitársát Giacomo Nizzolót (Trek-Segafredo) és a regnáló világbajnok Peter Sagant (Bora-hansgrohe) utasított maga mögé a sprintben. „Nincsenek szavaim a csapat mai teljesítményére – hitetlenkedett Viviani a célban. – Rajtunk kívül csak a Sky dolgozott a mezőny élén, de ők sem túl sokáig. Serry és Asgreen egész nap vitték a tempót, s habár nehéz egy ilyen dimbes-dombos szakaszt végig kontroll alatt tartani, de ezúttal is a farkas falka volt a legerősebb. Végig az lebegett a szemeink előtt, hogy megnyerjük a szakaszt. Nem volt könnyű, hisz háromezer méternyi szintet abszolváltunk. Tovább folytatódik ez a fantasztikus idény, örülök, hogy végre a Vueltán is szakaszt nyerhettem.”

2018.08.28. - A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Spanyol Körverseny harmadik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.

2018.08.27. - A regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Spanyol Körverseny harmadik szakaszát, összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet.

2018.08.27. - Alejandro Valverde: egy szakaszgyőzelemért jöttem, ami már most megvan A Movistar kiválósága Alejandro Valverde nyerte a Vuelta a Espana második szakaszát, ezzel pályafutása tizedik etapgyőzelmét szerezve hazája körversenyén. Valverde mögött Michal Kwiatkowski (Sky) lett a második, míg Laurens De Plus (Quick-Step Floors) a harmadik. „A Tour de France-on nem igazán éreztem jó formában magam, de utána minden erőmet a Vuelta felkészülésre fordítottam – mondta Valverde a célba érkezést követően. – Mondhatni, hogy a Touros gyengébb formát használtam ki, hogy szinte tökéletes állapotban indulhassak el Málagában. Elégedett vagyok, hisz egy szakaszgyőzelemért jöttem, ami már most megvan. De Plus támadása jó volt, el tudott lépni tőlünk, tetemes előnyt szerzett. Mintegy 450 méterrel a vége előtt indítottam, utolértük, majd meg is előztük őt, a kanyar után pedig azonnal sprinteltem. Elértem a legfőbbcélom, nem tervezek hosszú távra, meglátjuk, hogy fog menni a következő etapokon.”

2018.08.27. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny második szakaszát, összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) vette át a piros trikót.

2018.08.26. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny második szakaszát, összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) vette át a piros trikót.

2018.08.26. - Rohan Dennis történelmet írt Málagában A BMC kerékpárosa Rohan Dennis nyerte a 2018-as Vuelta a Espana nyitányát, az egyenkénti időfutamot, ezzel az ausztrál versenyző Roger Swerts 1975-es duplája óta az első, aki két egymás követő évben is elsőként öltheti magára a piros trikót, nem beszélve arról, hogy ezzel a sikerével első nem európai bringásként mindhárom nagy körversenyen nyert egyenkéntit. „Kwiatkowski nagyon jó időt teljesített – mondta Dennis az összetett éllovasának járó piros trikó átvételét követően. – Őszintén szólva abban reménykedtem, hogy gyengébb eredményt ér el, így viszont eléggé stresszes volt ez a kronó, mindent ki kellett adnom magamból a győzelemért. Fantasztikus érzés, hogy bekerültem a közzé a tizenöt kerékpáros közzé, akik mindhárom nagy körversenyen nyertek egyenkénti időfutamot. Az első mezőnyszakasz befutója nem lesz egyszerű, de igyekszünk megvédeni a trikót.”

2018.08.25. - Az ausztrál Rohan Dennis (BMC) nyerte a Spanyol Körverseny első, nyolc kilométeres egyenkénti időfutamát, ezzel természetesen megszerezve az összetett éllovasának járó piros trikót is.

« 1 | 2 | 3 | 4 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések