Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 | 4 »
2017.07.09. - Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) nyerte az idei Tour eddigi legizgalmasabb szakaszát, pedig Warren Barguil (Team Sunweb) azt hitte, hogy ő nyert. Richie Porte (BMC) és Geraint Thomas (Sky) kórházban zárta a napot, Chris Froome (Sky) megőrizte összetettbeli vezetését.

2017.07.09. - Lilian Calmejane (Direct Energie) nyerte az idei Tour de France nyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.09. - Lilian Calmejane: mentálisan kellett erősnek lennem A francia kerékpársport legújabb üdvöskéje Lilian Calmejane pályafutása első Francia Körversenyén rögtön szakaszgyőzelmet ünnepelhetett, ezzel nem akármilyen születésnapi ajándékot szerezve csapatfőnöke Jean-Rene Bernaudeau számára. „Egyelőre próbálom felfogni a történteket, csodálatos érzés mindjárt az első Francia Körversenyemen szakaszgyőzelmet szerezni – nyilatkozta a célba érkezést követően Lilian Calmejane. – Nem gondoltam volna, hogy ez a siker rögtön összejöhet, ráadásul a verseny ilyen korai szakaszában. Nagy köszönettel tartozom a csapatomnak. Viccelődtünk a verseny rajtja előtt azzal, hogy talán esélyem lehet egy szakaszgyőzelemre, de azt nem gondoltam volna, hogy tényleg összejön. Egy álmom vált ezzel valóra. A végére nagyon elfáradtam, görcsöltek a lábaim, ilyen a kerékpársport az ilyen problémák egyik pillanatról a másikra jönnek. Aktív voltam az egész szakaszon. A végén nem is fizikailag, hanem mentálisan kellett erősnek lennem ahhoz, hogy egyedül juthassak el a célig.”

2017.07.08. - Megérkezett a hegyek közzé a Tour mezőnye, Lilian Calmejane (Direct Energie) nyerte a szakaszt, egészen különleges ajándékkal megörvendeztetve a születésnapját ünneplő csapatfőnökét Jean-René Bernaudeau-t. Összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.08. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) harmadik szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France hetedik szakaszán, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.08. - Marcel Kittel: fogalmam sem volt arról, hogy nyertem-e vagy sem? Az idei Tour legszorosabb befutóját hozta a verseny hetedik szakasza. A mezőnyhajrát követően Marcel Kittel (Quick-Step Floors), és Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) sem mert ünnepelni, végül a célfotó Kittelt hozta ki győztesnek, aki idén már a harmadik etapgyőzelmét ünnepelhette a Francia Körön. „Fogalmam sem volt arról, hogy nyertem-e vagy sem, annyit éreztem, hogy ez nagyon szoros – mondta a célba érkezést követően Kittel. – Próbáltam kinyújtani magam, hogy minél jobban sikerüljön belökni a kerékpárt. Körülbelül százötven méterrel a cél előtt még nagyon hátul voltam, mivel azt hittem, hogy még legalább kétszáz méter van hátra, de akkor már csak százhúsz volt. Szerencsés helyzetben voltam, hogy nyitva maradt a folyosó előttem, pont volt annyi helyem, ahová be tudtam bújni. Hihetetlen siker számomra, hogy a Tour de France-on aratott tizenkét szakaszgyőzelmemmel beértem Eric Zabelt, nagyon büszke vagyok erre a teljesítményre. Jó formában érzem magam, a csapat is kiváló, remek felvezetést kaptam, hittünk a győzelemben. Csodálatos, hogy az idei Touron már három szakaszgyőzelmet ünnepelhettünk.”

2017.07.07. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) milliméterekkel múlta felül Edvald Boasson Hagent (Dimension Data) a Tour de France hetedik szakaszán, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.07. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) második szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France hatodik szakaszán, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.07. - Kittel sokkal több, mint egy egyszerű sprinter Marcel Kittel idei második szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France Toyes-i befutóján. A Quick-Step Floors kerekese Arnaud Demare (FDJ) és Andre Greipel (Lotto-Soudal) kettősét utasította maga mögé, pedig száz méterrel a vége előtt még igencsak hátul volt. „A kulcspillanatban sikerült előrejönni, s bár kissé hektikus volt a vége nyertem – nyilatkozta Kittel a célba érkezést követően. – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Teljesen más volt ez a hajrá, mint amelyet Liege-ben megnyertem. - Hátulról indítottam, majd Demare kerekét kerestem, ami nagyon jó kiindulási pont volt. Amikor ő bevágott a kordonok mellé, akkor inkább kivártam. Jó erőben éreztem magam, így volt bennem annyi, hogy lekerüljem az ellenfeleim.” „Nem volt tökéletes a felvezetés, hisz Brambilla az összetettre figyel, Vermote egész nap a mezőny élén dolgozott, Gilbert az előző napi szökése miatt pihent, így nem nagyon maradt emberünk a végére – tette hozzá Patrick Lefevere csapatvezető. - Sabatini ellenben ezúttal is kiváló munkát végzett, amikor kellett előrehozta Marcelt. Egyik csapat sem volt igazán erős a végén, de Marcel nagyon jó formában van, ezúttal is bebizonyította, hogy sokkal több ő, mint egy egyszerű sprinter.”

2017.07.06. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a 2017-es Francia Körverseny hatodik szakaszán, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.06. - Fabio Aru (Astana) győzelmével ért véget a Tour de France ötödik szakasza, összetettben a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.06. - Fabio Aru: büszkeséggel tölt egy, hogy az olasz bajnoki trikóban nyertem Fabio Aru egyértelműen a Tour de France felé fordította érdeklődését miután egy fránya térdsérülés keresztülhúzta a számításait és lemaradt hazája körversenyéről a Giro d’Italiáról. Az Astana versenyzője nem sokat teketóriázott, a nemzeti bajnokság után megnyerte a Tour első komoly hegyi szakaszát. „Hihetetlen győzelmet arattam. Nem sokat haboztam a végén, támadtam, próbáltam magamból mindent kiadni – mondta a célba érkezést követően Aru, aki három évvel Vincenzo Nibali sikerét követően nyert a La Planche des Belles Filles emelkedőjén. – Sokáig kivártam, mivel látni akartam, hogy mit csinál a Sky csapata. Amikor megindultam nem jöttek utánam, ezt pedig igyekeztem kihasználni. Nagy büszkeséggel tölt egy, hogy az olasz bajnoki trikóban szereztem meg a győzelmet. Az utolsó háromszáz méter szörnyű volt, teljesen kész voltam, a kétszázas táblánál egy picit már fellélegezhettem, tudtam, hogy megvan.”

2017.07.05. - Fabio Aru (Astana) nyerte a 2017-es Tour de France első komoly hegyi befutóját, összetettben a címvédő Chris Froome (Sky) öltözhetett sárgába.

2017.07.05. - Arnaud Demare (FDJ) győzelmével ért véget a Tour de France negyedik szakasza, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.

2017.07.05. - Tizenegy év után nyert újra klasszikus sprintet egy francia versenyző 2006-ban Jimmy Casper volt az utolsó, aki hazai versenyzőként klasszikus sprintet nyert a Tour de France-on. Tizenegy év elteltével Arnaud Demare regnáló francia bajnokként pályafutása első Tour szakaszgyőzelmét szerezte. „Viszonylag lassú tempót mentünk a nap folyamán, így mindenki ereje teljében volt a hajránál – nyilatkozta a FDJ kerekese a díjátadóra várva. – Könnyedén megtaláltam a rést, lényegében csak Kristoffra kellett figyelnem, így nem is láttam semmit a bukásból. Ez a győzelem csodálatos érzés. Mindig is arról álmodoztam, hogy egy napon szakaszt nyerhetek a Touron. Sohasem könnyű a Francia Körversenyen, de ma minden összejött ahhoz, hogy nyerhessek. A csapatom kiváló munkát végzett, és ez győzelmet ért.”

2017.07.04. - A regnáló világbajnok Peter Sagant kizárták a 2017-es Francia Körversenyről, miután a viadal negyedik szakaszán bukást okozott, melyben Mark Cavendish (Dimension Data), Ben Swift (UAE Team Emirates) és John Degenkolb (Trek-Segafredo) is hatalmasat esett.

2017.07.04. - Mondorf les Bains és Vittel között egy újabb kétszáz kilométer feletti etappal folytatódott a Tour de France. A táv ezúttal 207 és fél kilométer volt, mindössze egyetlen negyedik kategóriás emelkedővel, mely a sprinterek küzdelmét vetítette elő.

2017.07.04. - Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) győzelmével ért véget a Tour de France harmadik szakasza, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.

2017.07.04. - Peter Sagan: nem is értettem, hogy mi van velem, hibát hibára halmoztam A regnáló világbajnok Peter Sagan hanyag eleganciával nyerte meg a Tour de France harmadik szakaszát. A Bora-Hansgrohe kerekesének még az sem okozott problémát, hogy nem sokkal a sprint előtt ki kellett vennie a pedálból a lábát. „Nagyon nehéz volt az emelkedő – nyilatkozta a célba érkezést követően a szlovák kiválóság. – A BMC fantasztikus munkát végzett, sikerült is megszakítaniuk a sort. Amikor megindultam talán még túl sok is volt hátra, akkor úgy éreztem, hogy elszúrtam, ráadásul még a lábam is kiugrott a pedálból. Nem is értettem, hogy mi van velem, hibát hibára halmoztam. A szerencse azonban mellém állt, bár Matthews majdnem megelőzött a végén, mindezek ellenére sikerült megnyernem a szakaszt.”

2017.07.03. - Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) győzelmével ért véget a 2017-es Tour de France harmadik szakasza, egyben első emelkedősebb befutója. Összetettben továbbra is Geriant Thomas (Sky) vezet.

« 1 | 2 | 3 | 4 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések