Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 »
2017.05.07. - A Quick-Step Floors csapata a hatalmas szélben tíz kilométerrel a vége előtt szétkapta a mezőnyt. Gaviria győzelme innentől kezdve kis túlzással borítékolható volt.

2017.05.07. - Rózsaszínbe öltözött a „Gorilla” Andre Greipel nyerte a centenáriumi Giro d’Italia második szakaszát, ezzel pályafutása során már a hetedik szakaszgyőzelmét szerezve az Olasz Körön, de első alkalommal megszerezve egy nagy körverseny összetettjének első helyét. A Lotto-Soudal kerekese a huszonharmadik német, aki magára ölthette a Maglia Rosa-t. „Egy gyerekkori álmom vált azzal valóra, hogy megszereztem ezt a trikót – nyilatkozta Greipel a díjátadóra várva. – Már tavaly is volt erre lehetőségem, de akkor nem sikerült élnem vele. A győzelmem a csapattársaimnak és a beteg édesanyámnak ajánlom, akit nagyon szeretek. A szakasz elején nem hittem volna, hogy mezőnyhajrával végződhet a nap, annyian akartak belekerülni az elmenésbe. A szél azonban nekünk dolgozott, megfogta az erős versenyzőket az emelkedőkön, így nem volt túlságosan nagy a tempó. Büszkén fogom viselni a harmadik szakasz során a rózsaszín trikót.”

2017.05.06. - A sprinterek nagy része kibírta a második kategóriás Genna Silana emelkedőjét, így mezőnyhajrá döntött. Andre Greipel mindent vitt.

2017.05.06. - Lukas Pöstlberger: Bennett elhagyta a hátsó kerekem, én pedig ott voltam elől Hatalmas meglepetésre az osztrák Lukas Pöstlberger nyerte a Giro d’Italia első szakaszát Alghero és Olbia között. A Bora-Hansgrohe kerekese karrierje első három hetesén indult. „Nem nagyon tudom egyelőre feldolgozni a történteket – mondta Pöstlberger a célba érkezést követően. – Azért dolgoztunk, hogy Sam Bennett jó helyről kezdhesse a hajrát. Idővel azonban elhagyta a hátsó kerekem, én pedig ott voltam elől. Nem volt egyszerű szakasz, az volt a célunk, hogy Cesare Benedetti belekerüljön az elmenésbe, valamint, hogy Sam minél jobb eredményt érjen el a mezőnyhajrában. A végén én csak a tempót vittem, amikor egyszer csak rám kiabáltak, hogy most már menjek. Megpróbáltam és sikerült. Napokra, sőt hetekre lesz szükségem ahhoz, hogy feldolgozzam a történteket. Még most sem hiszem el, hogy én nyertem, és, hogy az enyém a rózsaszín trikó. Köszönöm Peter Sagannak a rengeteg jó tanácsot és azt a pozitív hozzáállást, amit most már a csapattársaira is rávetített. Azt hiszem, Szardíniai az egyik kedvenc helyemmé avanzsál.”

2017.05.05. - Hatalmas meglepetésre Lukas Pöstlberger nyerte a Giro d’Italia első szakaszát. Az osztrák kerekes egy kisebb bukást követően, egyszerűen elszivárgott a mezőnytől, a sprinterek pedig már nem tudták utolérni.

2017.05.05. - A szardíniai Algheróban minden készen áll arra, hogy elindulhasson a 2017-es, jubileumi, századik Giro d’Italia. A hivatalos prezentáción hatalmas tömeg előtt sorakoztak fel a csapatok. Az Olasz Körversenynek huszonkét csapat – 18 World Tour és 4 pro-kontinentális sor vág neki. Az idei szabadkártyákat az olasz Bardiani-CSF és Wilier Triestina valamint az orosz Gazprom-RusVelo és a lengyel CCC Sprandi Polkowice kapták. A verseny Alghero és Olbia között egy 206 kilométeres mezőnyszakasszal kezdődik.

2017.05.05. - A Trofeo Senza, avagy a „soha véget nem érő” Milánóban várja gazdáját, hogy 2017. május 28-án felvéshessék rá annak a versenyzőnek a nevét, aki megnyeri a jubileumi, századik Giro d’Italiát.

2017.05.05. - Impozáns csapatbemutatót követően várja a rajtot a Giro mezőnye A szardíniai Alghero városkáját ellepték a rózsaszínbe öltözött rajongók, impozáns csapatbemutató keretein belül ismerhettük meg a jubileumi, századik Olasz Körverseny mezőnyét. A kazah Astana csapat volt az első, akit színpadra szólítottak, a nem régiben tragikus körülmények között elhunyt Michele Scarponi helyét és rajtszámát fenntartva, egy perces néma megemlékezéssel kezdődött a sorok prezentációja. Az este folyamán a legnagyobb tapsot talán a címvédő Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) és a regnáló olasz bajnok Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) kapta.

2017.05.04. - A Trofeo Senza, avagy a „soha véget nem érő” Milánóban várja gazdáját, hogy 2017. május 28-án felvéshessék rá annak a versenyzőnek a nevét, aki megnyeri a jubileumi, századik Giro d’Italiát.

2017.05.04. - A Giro szervezői törölték a legjobb lejtőző különversenyét A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nyomásának engedve az Olasz Körverseny szervezősége törölte a legjobb lejtőzőnek járó különversenyt. A kiírás szerint tíz hegyen figyelték volna, ki ér le leghamarabb, melyért pénzdíj, és a verseny végén különdíj járt volna. A rendszer bevezetésének legfőbb oka, hogy a Pirelli cég hosszú időt követően ismét támogatja a versenyt, és ki kellett volna találni valamit a számukra. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a különverseny bejelentését követően, bukásoktól tartva felkérte a szervezőket, hogy töröljék azt. „Mivel nem akarunk felesleges kockázatot vállalni, így engedve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nyomásának töröltük a legjobb lejtőző különversenyét – így Mauro Vegni versenyigazgató a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Mivel a versenyzők biztonsága az első, így nem hozhattunk más döntést.”

2017.05.03. - A Trofeo Senza, avagy a „soha véget nem érő” Milánóban várja gazdáját, hogy 2017. május 28-án felvéshessék rá annak a versenyzőnek a nevét, aki megnyeri a jubileumi, századik Giro d’Italiát.

Giro d'Italia 2017: bemutatkoznak a sprinterek2017.05.02. - Május 5-én rajtol a jubileumi, századik Giro d’Italia. A Corsa Rosát felvezető sorozatunk első részében a sprintereket vesszük számba.

2017.04.18. - A kiváló 2016-os kampányt követően – amikor is az önkéntesek nem kevesebb, mint 56.734 kilogrammnyi szemetet gyűjtöttek az Olasz Körverseny során - a Giro szervezői igyekeznek még zöldebbé varázsolni a 2017-es jubileumi versenyt.

« 1 | 2 | 3 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések