Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.12.14. - A kínaiak máris érdeklődnek a Sky csapata iránt? Az elmúlt időszak egyik legfontosabb híre természetesen az volt, hogy a Sky csapata sajtóközleményben jelentette be, hogy a 2019-es idény végén a sort tíz éve szponzoráló brit médiavállalat a Sky távozik Dave Brailsford csapata mögül, sőt a 21st Century Fox sem marad. A találgatások természetesen már most megindultak, az idei Francia Körverseny győztese Geraint Thomas szerint az esetleges támogatók most egy olyan lehetőséget kapnak, amellyel butaság lenne nem élni. „Kicsit sokkoló és kiábrándító volt a hír, de ez nem jelenti azt, hogy vége a csapatnak – nyilatkozta Thomas. – Rengeteg lehetőségünk van, hisz az egyik legerősebb sora vagyunk a sportágnak. Az esetleges befektetők a Sky távozásával egy olyan lehetőséget kapnak, amit butaság lenne nem kihasználniuk.” Korábban már mi is beszámoltunk az új kínai projektről, akik rövid időn belül szeretnének a sportág elitjébe kerülni, a programot Shane Sutton és Brian Smith vezetné Tim Key pénzügyi tanácsadásait követve. Sutton korábban dolgozott a Sky csapatánál is. „A Sky egy 12,5 milliárd Eurós forgalmú vállalat – így Kay. – Ahhoz, hogy a csapat ugyanezen a színvonalon életben maradhasson, legalább egy olyan tőkeerős befektetőre van szüksége, mint például az Amazon. De miért reklámozna az Amazon egy olyan piacon, amire nincs szüksége? Éppen ezért a kínai piac egy nagyszerű lehetőséget kínál az életben maradásra. Az itteni cégek még szeretnének betörni a nemzetközi piacra, miközben a nyugati vállalatoknak ez már nem az elsődleges céljuk, mivel már jelen vannak ott.”

2018.12.13. - Mivel a bécsi biciklisek negyede hóban, fagyban is ragaszkodik a kerékpárjához, az osztrák főváros köztisztasági vállalata mintegy 300 kilométernyi kerékpárutat kiemelten kezel a hideg évszakban. Akárcsak a főutakat, hóeséskor ezeket is folyamatosan takarítják, síkosságmentesítik. Az osztrák fővárosban a hideg évszakban sem elhagyatottak a kerékpárutak: a bécsi biciklisek negyede ugyanis télen is ragaszkodik a kedvenc közlekedési eszközéhez. Tavaly, az Opernringen egy átlagos decemberi napon például 2.307 biciklis kerekezett végig, ami mintegy nyolcszázzal több, mint öt évvel ezelőtt. Mivel egyre több bécsi teker télen is, a város köztisztasági vállalata, az MA 48 kiemelten kezel egy mintegy 300 kilométer hosszú kerékpárút-hálózatot. Ezeket a bicikliutakat hóeséskor azonnal elkezdik letakarítani és síkosságmentesíteni, az összesen 1.379 kilométernyi bécsi kerékpárút-hálózat többi része pedig csak ez után következik. Aki nem biztos benne, hogy az iskolába, munkába vezető kerékpárút a kiemelt hálózat része-e, az az MA 48 hótelefonján érdeklődhet. Itt lehet azt is jelezni, ha valamelyik kerékpárút nincs megfelelően megtisztítva a hótól, jégtől. A jól karbantartott kerékpárutak mellett azonban a bicikliseknek is érdemes betartaniuk néhány szabályt a biztonságos közlekedéshez. Havas, jeges utak esetén például nem árt kiengedni némi levegőt a kerekekből, a nyerget pedig érdemes alacsonyabbra állítani. Kerülni kell a hirtelen fékezést, a sebességet pedig a közlekedési viszonyokhoz kell igazítani. Nagyon fontos a láthatóság is. Az elektromos kerékpárok akkumulátorát célszerű meleg, fűtött helyiségben feltölteni, a bicikliláncot pedig gyakrabban olajozni, hogy ne kezdje ki a sós lé. Bicikliút hómentesítése a Práternél © Stadt Wien / MA 48 Kerékpárút a Westbahnhofnál © PID / Christian Fürthner

2018.12.13. - Prezentált a Bahrain-Merida csapata, a McLaren kiemelt támogatóként állt a sor oldalára A horvátországi Hvarban tartotta hivatalos csapatbemutatóját a Bahrain-Merida sora. A menedzsment, a versenyzők, a kerékpárok és a jövő évi ruházat mellett bejelentette a McLaren csoport érkezését is, akik mintegy ötven százalékos részesedést szereznek a csapatban. Az új versenyzők közül Rohan Dennis, Phil Bauhaus, Damiano Caruso és Dylan Teuns kapott főszerepet. Közülük Dennis kiemelte, hogy szeretne továbbra is domináns maradni az időfutamokon, de Vincenzo Nibali is számíthat rá a nagy körversenyeken. „Megígérjük, hogy mindent megteszünk majd azért, hogy az eddigieknél is sikeresebbek lehessünk – hangzott el a prezentáción. – Büszkék vagyunk az eddigi eredményeinkre, bízunk magunkban. A McLaren érkezése az egyik legfontosabb dolog a csapat eddigi életében. A segítségükkel igyekszünk fejleszteni és optimalizálni a technológiáinkat, a versenyzők állóképességét és magát a Bahrain-Merida márkát is.” A Bahrain-Merida 2019-es kerete: Valerio Agnoli (olasz), Yukiya Arashiro (japán), Phil Bauhaus (német), Grega Bole (szlovén), Damiano Caruso (olasz), Sonny Colbrelli (olasz), Rohan Dennis (ausztrál), Kai Chun Feng (tajvani), Ivan Garcia Cortina (spanyol), Andrea Garosio (olasz), Heinrich Haussler (ausztrál), Kristjan Koren (szlovén), Matej Mohoric (szlovén), Antonio Nibali (olasz), Vincenzo Nibali (olasz), Domen Novak (szlovén), Mark Padun (ukrán), Hermann Pernsteiner (osztrák), Luka Pibernik (szlovén), Domenico Pozzovivo (olasz), Marcel Sieberg (német), Dylan Teuns (belga), Jan Tratnik (szlovén), Meiyin Wang (kínai) és Stephen Williams (brit).

2018.12.12. - A Sky csapata sajtóközleményben jelentette be, hogy a 2019-es idény végén a sort tíz éve szponzoráló brit médiavállalat a Sky távozik Dave Brailsford csapata mögül, sőt a 21st Century Fox sem marad.

2018.12.12. - Végleges Kusztor Péter csapatának 2019-es kerete Immáron hetedik szezonját kezdi a pro-kontinentális vonalban a színtisztán csak cukorbeteg versenyzőkből álló Novo Nordisk csapata. Az amerikai sor a minap bemutatta 2019-es keretét, melyben öt új érkező kapott helyett, közte Kusztor Péterrel. A csapat első számú embere továbbra is a spanyol David Lozano, aki Kusztorral kiegészülve újabb sikerekre is képes lehet. A tizenhat versenyző tizenkét nemzet színeit képviseli. „Először is szeretnénk egy nagy köszönetet mondani a 2018-as sor által felmutatott teljesítményhez – mondta Phil Southerland tulajdonos. – Egy győzelem mellett, tizenegy alkalommal zártunk a legjobb öt között, ami kiváló teljesítmény. Az eredményességünk a hozzáállás és a csapatszellem gyümölcse. Bízunk benne, hogy 2019-ben még sikeresebbek lehetünk, öt új versenyző érkezett, négyen az utánpótlás csapatból valamint a korábbi olimpikon és többszörös magyar bajnok Kusztor Péter.” Ezzel egyidejűleg bemutatták a jövő évi mezt is, ami nagyban megegyezik a 2018-as szereléssel, csupán néhány kisebb módosítást hajtottak rajta végre. A Team Novo Nordisk 2019-es kerete: Oliver Behringer (svájci), Mehdi Benhamouda (francia), Sam Brand (brit), Fabio Calabria (ausztrál), Stephen Clancy (ír), Joonas Henttala (finn), Declan Irvine (ausztrál), Brian Kamstra (holland), Kusztor Péter (magyar), David Lozano (spanyol), Emanuel Mini (argentin), Sam Munday (ausztrál), Andrea Peron (olasz), Charles Planet (francia), Umberto Poli (olasz) és Ulugbek Saidov (üzbég).

2018.12.11. - Nyilvános Peter Sagan versenyprogramja A Bora-hansgrohe mallorca-i edzőtáborában tartott rövid sajtótájékoztatót Peter Sagan. A háromszoros világbajnok ismertette versenyprogramját, amely a Milánó-Sanremót követően egészen a Liege-Bastogne-Liege-ig szinte minden tavaszi egynapost érint. A huszonnyolc esztendős szlovák kiválóság az ausztrál Tour Down Underen kezdi az évet, majd az argentin San Juani Körverseny következik, mely után egy rövid magaslati edzőtábor jöhet. „Nagyon örülök, hogy továbbra is ennek a remek csapatnak lehetek a tagja – mondta Sagan. – Rohan az idő, immáron két éve itt versenyzem, pedig néha úgy érzem, mintha még csak két hét telt volna el. Úgy döntöttünk, hogy Ausztráliában kezdem az évet, majd Argentínába utazom, mielőtt részt vennék egy rövid magaslati edzőtáborban a Sierra Nevadán. Kimaradnak a március eleji belga egynaposok és a Strade Bianche is, de a Tirreno-Adriaticót követően a Liege-Bastogne-Liege-ig szinte valamennyi tavaszi klasszikuson ott leszek.”

2018.12.10. - Eljárás indult Patrick Lefevere fia Thomas ellen A Quick-Step Floors csapatvezetője Patrick Lefevere számára nem alakult túl jól az idei Párizs-Roubaix, hisz Peter Sagan (Bora-hansgrohe) akciójára egyetlen versenyzője sem tudott mozdulni, a szlovák kiválóság így megnyerte a versenyt, miközben Niki Terpstra harmadikként zárt. A minap látott napvilágot egy a versenyen történt atrocitás, melynek utózöngéjeként eljárás indult Lefevere huszonkét esztendős fia Thomas ellen. A srác ugyanis engedély nélkül helikopterrel repült be a mezőny felé, mégpedig annak okán, hogy két fizető utasa minél jobb helyről láthassa az eseményeket. A probléma csupán annyi, hogy ilyenkor a légtér zárt, csak az ASO, a francia televízió és a rendőrség légi járművei használhatják azt. „Az ügyfelem nem volt azzal tisztában, hogy repülési engedélyre van szüksége – védekezett Lefevere ügyvédje Christophe Hareng. – Ráadásul a megjelentekkel ellentétben egyszer sem repült a mezőny fölé, csupán az utolsó harminc kilométer egyik szektoránál leszállva biztosított lehetőséget az utasainak.” Az ügyet vélhetően a nyár folyamán zárhatják le, Thomas Lefevere nagy valószínűséggel elveszíti pilótaengedélyét.

2018.12.09. - Oscar Freire lehet a spanyol nemzeti válogatott új szövetségi kapitánya A Spanyol Kerékpáros Szövetség november közepén menesztette Javier Minguez szövetségi kapitányt, aki szeretett volna egy kis fizetésemelést. Minguez 2012 végén került az országúti szakág kapitányi posztjába, első két évében teljesen ingyen vállalta a munkát, sőt volt, hogy az ő pénzéből utaztak a világbajnokság helyszínére. 2018-ban már 35000 Eurós éves fizetése volt, ettől szeretett volna egy kicsit többet, miután Alejandro Valverde szivárványszínű trikót szerzett a nemzetnek. Köztudott, hogy a szövetség évek óta komoly adóságokkal bír. A Marca információ szerint a háromszoros világbajnok Oscar Freire lehet a legesélyesebb a megüresedő posztra. Freire háromszoros világbajnokként tapasztalatban nem szenved hiányt. Egyelőre koránt sem biztos azonban a kinevezése, hisz képben van Pascual Momparler is, aki évek óta dolgozik a válogatott mellett. „Az a célom, hogy edző lehessek – mondta egy spanyol lap megkeresésére Freire. – Úgy gondolom, hogy nem lennék rossz a válogatott élén, hisz éppen a világbajnokságok voltak azok a versenyek, amelyek a pályafutásom megkoronázták. Sokszor látom, hogy egy versenyző remek erőben van, de mégsem sikerül győznie, mert rossz instrukciókkal látják el. Szeretnék ezen változtatni, szeretném, ha sikeresebbek lehetnénk. A sportigazgatói állás egy teljes munkaidős megbízatás. Egész évben távol vagy a családodtól, így inkább a nemzeti válogatott mellé tenném le a voksom.”

2018.12.08. - Bemutatkozott a Katusha-Alpecin csapata Elsőként a WorldTour sorok közül a svájci licenccel versenyző Katusha-Alpecin csapata tartotta meg hivatalos prezentációját a Canyon németországi központjában Koblenzben. Lehullt a lepel az új mezről, miközben bemutatták Dirk Demolt, mint újonnan érkező sportigazgatót valamint Erik Zabelt, aki szintén csatlakozott a szakmai stábhoz. Alig átlépve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által a WorldTour csapatok számára meghatározott minimális létszámot, mindössze huszonnégy kerékpárossal vág neki a 2019-es szezonnak a sor. Az átigazolási időszakban nyolc versenyző távozott, akiknek a helyére mindössze hatan érkeztek. A csalódást keltő 2018-as idényt követően – Marcel Kittel és Ilnur Zakarin sem éppen azt hozta, amit előzetesen várni lehetett tőlük -, amikor mindössze öt győzelmet szerzett a sor Kittel, Zakarin, Nathan Haas és Nils Politt mellé olyan neveket szerződtettek, mint Enrico Battaglin, Jens Debusschere vagy Daniel Navarro. A távozók közöl Tony Martin mindenféleképpen nagy érvágás. A cél egy sokkal kiegyensúlyozottabb és eredményesebb idény abszolválása. A Katusha-Alpecin 2019-es kerete: Enrico Battaglin (olasz), Jenthe Biermans (belga), Ian Boswell (amerikai), Steff Cras (belga), Jens Debusschere (belga), Alex Dowsett (brit), Matteo Fabbro (olasz), José Gonçalves (portugál), Ruben Guerreiro (portugál), Nathan Haas (ausztrál), Marco Haller (osztrák), Reto Hollenstein (svájci), Marcel Kittel (német), Pavel Kochetkov (orosz), Viacheslav Kuznetsov (orosz), Daniel Navarro (spanyol), Nils Politt (német), Simon ©pilak (szlovén), Dmitry Strakhov (orosz), Mads Würtz Schmidt (dán), Willie Smit (dél-afrikai), Harry Tanfield (brit), Rick Zabel (német) és Ilnur Zakarin (orosz).

2018.12.07. - Peter Sagan 2022-től visszatérne a hegyikerékpározás világába A holland Fiets magazin készített interjút a háromszoros világbajnok Peter Sagannal, aki a mezőnyben tapasztalható kölcsönös tisztelet hiányáról beszélt, és felvetette, hogy jelenlegi szerződése lejártát követően 2022-től visszatér a hegyikerékpározás világába. Sagan 2008-ban junior XCO világbajnok volt, de mint arra emlékezhetünk a 2016-os riói olimpián is ebben a számban állt rajthoz. „Sajnos a mai modern mezőny már nem olyan, mint tizenöt évvel ezelőtt – mondta a Bora-hansgrohe kerékpárosa. – Gyakran egyetlen versenyző volt az egész peloton kapitánya. Ez a fajta tisztelet azonban mára eltűnt. Önzővé váltunk, mindenki csak magára gondol. Van néhány barátom a karavánban, olyan ténylegesen igazi barát, akikkel jól érzem magam. A kölcsönös tisztelet ellenben évről-évre csökken.” A Bora-hansgrohe csapata is kiadott egy rövid nyilatkozatot az interjú megjelenését követően. „Minden egyes szezon egyre több energiát igényel Petertől – szól a sajtóközlemény. – A vele készült interjúk mintegy nyolcvanöt százaléka ugyanarról szól, ugyanazokat a kérdéseket kapja. A kerékpárosunk teljes energiájával készül a következő szezonjára. 2021 végén eldönti, hogy folytatja-e országúton vagy esetleg visszatér a hegyikerékpározáshoz.”

2018.12.06. - Bemutatta 2019-es szerelését a Lotto-Soudal csapata A minap lehullt a lepel a Lotto-Soudal csapatának 2019-es szereléséről. A férfi, női és U23-as utánpótlássorral is rendelkező klub mezét Thomas De Gendt, Puck Moonen és Lotte Kopecky mutatta be. Az új dizájn szakít a vörös szín dominanciájával és az eddigi évekkel ellentétben sokkal világosabb, ami egyfajta frissességet kölcsönöz. A mezt stílusosan a Flandriai Körverseny oudenaarde-i múzeumában prezentálták. [[https://www.youtube.com/v/9OhwA2tIADA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A belga csapat keretének legnagyobb változása, hogy hosszú évek után távozott Andre Greipel, a sprinteken ezentúl Caleb Ewan harcol majd a sikerekért. Nyolc új versenyző érkezett a férfiaknál, többek között Adam Blythe és Roger Kluge erősíthetik a felvezetést. A női sor tizennégy fővel vág neki az előttünk álló szezonnak.

2018.12.05. - Geraint Thomas: 2019 nem a legmegfelelőbb időpont a Giro d’Italia befejezetlen ügyének rendezésére A 2018-as Francia Körverseny győztese Geraint Thomas korábban már elismerte, hogy nagyon szeretne ott lenni a Giro d’Italián, de egy a BBC-nek adott interjújában leszögezte, hogy nem 2019 lesz az az év, amikor az Olasz Körversenyt helyezi a versenyprogramja középpontjába. Thomas Chris Froome oldalán a Tour címvédésért száll harcba. „2019 nem a legmegfelelőbb időpont a Giro d’Italia befejezetlen ügyének rendezésére – mondta a Sky kerékpárosa. – Az egyes rajtszámmal fogok rajthoz állni Franciaországban, szégyen lenne, ha nem a győzelemért indulnék. Mindaddig míg nem egymás ellen harcolunk, erőt merítünk a másik energiáiból, jól működünk együtt Froome-al és ez a csapat eredményein is meglátszik.”

2018.12.04. - Kristina Vogel emocionális visszatérése A kétszeres olimpiai bajnok német pályakerékpáros Kristina Vogel még június végén szenvedett súlyos edzésbalesetet a cottbus-i betonkörön, miután egyszer csak a semmiből egy másik versenyző figyelmetlenül tekert fel elé, hirtelen előtte teremve. A jelenkor egyik legjobb női sprintere nagy sebességgel bukott. Vogelt mentőhelikopterrel szállították kórházba, súlyos gerinctörést szenvedett, deréktól lefelé lebénult. Az egykori kiváló versenyző továbbra is a rehabilitáció időszakát éli, próbálja nem elhagyni magát, közösségi média oldalai pörögnek, íjászkodig, de kipróbált számos más kerekesszékben űzhető sportot is. A balesete óta első ízben térhetett vissza egy velodromba, méghozzá a berlini világkupa díszvendégeként. A tizenegyszeres világbajnok Vogel megkapta az év kerékpárosának járó elismerést. „Nagyon mozgalmas hétvégém volt – mondta Vogel, akit hatalmas ováció fogadott. – Követem a versenyeket, de nagyon hiányzik a közösség, és az, hogy ténylegesen is részese lehessek a világkupa viadalainak. Nem vagyok dühös a történtek miatt, persze vannak olyan pillanatok, amikor szomorúságot érzek, de úgy vagyok vele, hogy minél hamarabb elfogadod a dolgot, annál hamarabb tudsz továbblépni. Mindig is jellemző volt rám, hogy elérem a céljaim, és ez a hozzáállás nem változott a történtek után sem. Örülök, hogy életben maradtam, még mindig ugyanaz az ember vagyok, aki hat hónappal ezelőtt voltam. Most olyan dolgokkal foglalkozom, amelyekre élsportolóként nem volt időm, egyelőre még nem gondolkozom a parasporton, hisz ahhoz, hogy ott is sikeres legyek több évnyi munkára van szükség, én pedig a második hellyel nem elégszem meg.”

2018.12.03. - Pályakerékpáros világkupa Berlin: Szalontay nem került futamba a Sprintben, Lovassy huszadikként zárt Omniumban A berlini pályakerékpáros világkupa-forduló utolsó napján Szalontay Sándor a Sprintben, míg Lovassy Krisztián Omniumban volt érdekelt. Szalontay Sándor betegséggel küszködve vállalta a versenyeket 9.968-as időt borítva sajnos nem jutott a legjobbak közzé, a harmincadik helyen zárt. Három fordulót követően 81 pontjával a világkupa összetettjének 41. helyén áll, míg a Keirinben a 27. pozícióból várja a folytatást. A sprint döntőjében az ausztrál Matthew Glaetzer bizonyult jobbnak, így nyerte a számot a holland Matthijs Buchli ellenében. A bronzcsatából a francia Rayan Halal került ki győztesen. Lovassy Krisztián az Omnium Scratch versenyében 19., a tempó számban 18., az eliminációs versenyben 23., míg a záró pontversenyben, a kilencedik hajrát megnyerve a 15. helyen végzett, ezzel összetettben tizenhat ponttal a huszadik lett. A számot az ausztrál Sam Welsford nyerte a spanyol Albert Torres és a holland Jan Williem van Schip előtt. A világkupa összetettjében Lovassy 270 pontjával a 23. helyen áll. A hölgyek 500 méteres egyenkénti időfutamszámában az ukrán Olena Starikova érte el a legjobb időt, ezzel megszerezve a győzelmet. Mögötte a német Miriam Welte és az orosz Daria Shmeleva végzett. A női Keirinben holland aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű Laurine van Riessen volt a legerősebb, a hazai Emma Hinze és a japán Yuka Kobayashi állhattak fel még a dobogóra. Zárásként a női Madisonra került sor, ahol a papírformának megfelelően a brit kettős, nevezetesen Laura Kenny és Emily Nelson duója győzött a dán és a belga párost maga mögé utasítva. A 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa-sorozat december 14. és 16. között Londonban folytatódik.

2018.12.02. - Szalontay Sándor a 18. helyen végzett Keirinben a berlini pályakerékpáros világkupán A férfiak Keirin számában Szalontay Sándornak szoríthattunk a berlini pályakerékpáros világkupa-forduló második versenynapján. Sprinterünk az első körben a negyedik futamban szerepelt, melyet a francia Sebastien Vigier nyert meg, Sándor a negyedik helyen zárt. A reményfutamában mondhatni a legerősebb ellenfeleket kapva harmadikként eset ki, így végül a 18. helyen végzett. A Keirint a holland Matthijs Buchli nyerte az ausztrál Matthew Glaetzer és a maláj Azizulhasani Awang előtt. Az egy kilométeres egyenkénti időfutamban hazai sikernek tapsolhatott a nagyérdemű Joachim Eilers 1:00.645-ös idővel diadalmaskodott, míg a dobogó másik két fokára a francia Quentin Lafargue és a holland Theo Bos állhattak fel. Madisonban a papírforma érvényesült a dán kettős, Lasse Norman Hansen és Casper von Folsach körelőnnyel szerezte meg az aranyérmet a brit és a német duót maga mögé utasítva. A hölgyek sprint számában ausztrál győzelem született Stephanie Morton révén, aki a döntőben az orosz Anastasiia Voinovát győzte le, miközben a bronzcsatát az ukrán Olena Starikova nyerte. Nagyon szoros versenyt hozott a női Omnium, ahol végül a brit Katie Archibald diadalmaskodott az olasz Letizia Paternoster és az amerikai Jennifer Valente előtt. A világkupa záró napján Szalontay Sándor a sprintben, míg Lovassy Krisztián az Omnium számban lesz érdekelt.

2018.12.01. - Elrajtolt a berlini pályakerékpáros világkupa; Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor képviselik a magyar színeket November 30. és december 2. között kerül sor a berlini pályakerékpáros világkupa-fordulóra, ahol az Omniumban szabadkártyával Lovassy Krisztián, míg a sprintszámokban Szalontay Sándor képviseli a magyar színeket. Az első napon a női csapatüldözéses számot a brit kvartett, nevezetesen Katie Archibald, Emily Kay, Laura Kenny és Emily Nelson nyerték a döntőben az ausztrálokat legyőzve, míg a bronzcsatából a kanadai négyes került ki győztesen. A hölgyek csapatsprintjén a Gazprom-RusVelo orosz duója Daria Shmeleva és Anastasiia Voinova bizonyult a legjobbnak a német Miriam Welte és Emma Hinze alkotta kettőst legyőzve a fináléban. A harmadik helyet a kínaiak csípték meg. A férfiak 4000 méteres csapatüldözését az ausztrálok nyerték. Sam Welsford, Kelland O’Brien, Alexander Porter és Leigh Howard négyese magabiztosan verte a döntőben a dán csapatot, a bronzérem itt is a kanadaiak nyakába került. A férfi csapatsprintben a hollandok voltak a leggyorsabbak, Nils van Thoenderdaal, Harrie Lavreysen és Jeffrey Hoogland triója a brit és a német hármast utasított maga mögé.

2018.11.30. - Mikel Landa szeretne ott lenni a Girón és a Touron is Ugyan még egyeztetnie kell Eusebio Unzue csapatvezetővel a jövő évi versenyprogramjáról, de Mikel Landa szeretne ott lenni 2019-ben a Girón és a Touron is. Jelen állás szerint az Olasz Körön a regnáló világbajnok Alejandro Valverde, míg a Franciaországban Nairo Quintana lehet a Movistar első számú embere. Landa a mögöttünk hagyott évadban a Francia Körre fókuszált, végül az összetett hetedik helyén zárta a viadalt. „Szeretném megpróbálni a Giro-Tour duplát – mondta Landa. – Már beszélgettünk erről Eusebio Unzue csapatvezetővel, de a végleges versenyprogramom kialakítása még nem történt meg. Ez lényegében az én ötletem, így még egyeztetnem kell a szakmai stábbal. Az utolsó hét hegyei fekszenek nekem a Girón, úgy vélem nem nagy kockázat bevállalni a duplát, korábban már láthattuk, hogy igenis lehetséges mindkét versenyen jól szerepelni. Az év végén lejár a szerződésem, így szeretnék egy jó szezont futni.”

2018.11.29. - Paolo Bettini reméli, hogy Andrea Tafi meggondolja magát a Párizs-Roubaix indulásával kapcsolatosan Egyre több negatív hangvételű nyilatkozat jelenik meg az ötvenkét esztendős Andrea Tafival kapcsolatosan, aki a fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. Egykori csapattársa Paolo Bettini is kritikus hangnemben beszélt róla. „Remélem, hogy meggondolja magát és nem fog rajthoz állni ezen a versenyen – mondta Bettini a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Ez az egész csak a média számára jó, miközben Andrea elveszi a helyet egy fiatal versenyző elől. Személy szerint én is olyan életet élek, hogy akár elgondolkozhatnék a visszatérésemen is, de nem akarok már többé versenyezni. A kerékpározás kiszellőzteti a fejet. Imádok bringázni, de ennyi.”

2018.11.28. - Romain Bardet a Tour de France köré építi szezonját, kimarad a Giro d’Italia Az AG2R la Mondiale sztárja Romain Bardet néhány napja megkezdte a felkészülést a 2019-es szezonra, melynek kapcsán a L’Equipe faggatta hosszasan. Bardet megerősítette, hogy nagy valószínűséggel megpróbálkozik a Giro-Tour duplával, ami sokaknak meglepetést okozott, hisz a jövő évi Tour de France útvonala nagyon kedvező számára. Nos, ez az elképzelés elég rövid ideig tartotta fenn magát, hisz megerősítésre került, hogy az Olasz Körön való debütálására jövőre sem kerül sor, továbbra is a Francia Körverseny marad a középpontban. „Amikor tüzetesen áttanulmányoztam a versenyek útvonalát, akkor merültek fel bennem először kétségek – mondta Bardet. – A Giro-Tour dupla nagy kihívás elé állítja az embert, végül úgy döntöttünk, hogy ezúttal is csak a Francia Körversenyre összpontosítunk. A Giro egy kissé lutri lett volna számomra. A hegyi időfutamok ugyan kedveztek volna nekem, de rengeteg olyan szakasz van, amelyről semmit sem tudok. Ellenben a Tour szinte minden emelkedőjét nagyon jól ismerem, így tökéletesen felkészülhetek majd az előttem álló feladatra.”

2018.11.27. - A Kométa lesz Alberto Contador kontinentális csapatának főszponzora Alig egy nappal azt követően, hogy a Polartec bejelentette távozását Alberto Contador kontinentális csapata mögül, a magyar érdekeltségekkel is bíró másodlagos névadószponzor a Kométa megerősítette, hogy előrelépnek, így Kometa Cycling Team néven vágnak neki a 2019-es szezonnak. „Nem volt kérdés a cégünk számára, hogy átvállaljuk ezt a feladatot – mondta Giacomo Pedranzini a Kométa elnöke. – Évről-évre tanúi vagyunk a globális kerékpáros projekteknek, az U23-as kontinentális csapattól kezdve, az iskolai kerékpározás oktatásáig, amely elkötelezettséget, előrehaladást és felelősségvállalást eredményez.” A 2018-as idényben a csapat tíz győzelemmel zárt, a versenyzők közül kiemelkedett a Tour de Hongrie-n is villogó olasz sprinter Matteo Moschetti, aki a szezont követően két éves megállapodást kötött a Trek-Segafredo WorldTour sorával. „Nagyszerű hír számunkra, hogy a Kométa előlép főtámogatónkká – így az éppen Ausztráliában tartózkodó Contador. – A céggel kéz a kézben járunk, ők azok, akik lehetővé teszik számunkra a növekedést. Ez a bejelentés konszolidálja a projektet, sőt optimizmussal és egészséges ambíciókkal látja el a versenyzőinket.”

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések