Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.02.14. - Megtört a jég, Bryan Coqurad megszerezte első győzelmét új csapata a Vital Concept színeiben Az Ománi Körverseny első szakaszán Nizwa és a Sultan Qaboos University között 162 és fél kilométer vezetett. Az etap elsősorban a sprintereknek kedvezett, így mezőnyhajrára volt kilátás. A nap szökését Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen - Baloise), Pierre Luc Perichon (Fortuneo-Samsic) és Brian van Goethem (Roompot - Nederlandse Loterij) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye négy és fél percnél tetőzött, a Cofidis és a Sunweb csapatai ellenben hatalmas tempót diktálva nyolc kilométerrel a vége előtt minden szökevényt megfogtak. Jöhetett a mezőnyhajrá, amit Bryan Coquard (Vital Concept) nyert meg ezzel számos dobogós eredményét követően első győzelmét szerezve új csapata színeiben. A második Mark Cavendish (Dimension Data), míg a harmadik Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) lett. „Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem itt Ománban – mondta Coquard a célba érkezést követően. – Egy új csapat színeiben mindig nagyon fontos az első győzelem. Kiváló felvezetést kaptam Boeckmans és Reza káprázatos munkát végeztek, az utolsó három kilométert már kiváló pozícióból kezdtük, és a végéig sikerült is kitartanunk.”

2018.02.13. - Mikel Landa is az Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as évet A szalbutamol ügye miatt a média kereszttüzében lévő Chris Froome mellett a Movistar egyik új igazolása Mikel Landa is a február 14-én rajtoló Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as idényt. Landa az elmúlt szezont még éppen Froome csapattársaként a Sky soránál töltötte, ahol egész évben kiváló teljesítményt nyújtott, azonban több szabadságra vágyva váltott és került végül a pamplónai csapathoz. „Ez egy nagyon különleges versenynek ígérkezik, új csapatban, új ambíciókkal – mondta Landa a versenyt megelőző egyik utolsó interjújában. – Szeretnék eredményesen szerepelni, már csak azért is, hogy örömet szerezzek a rajongóimnak. Nagyon hideg tél volt Baszkföldön épp ezért költöztem el ideiglenesen Calpe-ba, hogy minél jobb felkészülést végezhessek. Nem lesz könnyű dolgom Andalúziában mivel számos olyan kerekes lesz a mezőnyben, aki más viadalon már bizonyított ebben az évben. Jó erőben érzem magam, de nem vagyok abban biztos, hogy minden esetben tudom majd tartani a tempót a legjobbakkal. Egyelőre napról-napra gondolkodom, meglátjuk, hogy meddig juthatok, egy biztos, hogy az Allanadas döntő jelentőségű emelkedő lesz.”

2018.02.12. - Jimmie Johnson autóversenyzés melletti legújabb szenvedélye mi más is lehetne, mint az országúti kerékpározás.

2018.02.12. - Colombia Oro y Paz: a Manizales többeket is megtréfált, Dayer Quintana nyerte a szakaszt, Egan Bernal az összetettet Armenia és a Manizales csúcsa között egy 184,3 kilométeres szakasszal zárult az első ízben kiírt Colombia Oro y Paz viadal. Az etapnak az összetett éllovasaként nekivágó Nairo Quintana (Movistar) már a verseny előtt megmondta, hogy ez az emelkedő dönt majd a győztes személyéről. A nap szökésének megfogását követően jött az igazi csata, melyből végül Dayer Quintana (Movistar) került ki győztesen, hisz ő nyerte a szakaszt Egan Bernal (Sky) és Sebastian Henao (Sky) előtt. Mivel Bernal tizenegy másodpercet vert Nairo Quintana (Movistar) és Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) kettősére, így elorozta előlük az összetett elsőséget. Bernal a hegyi trikót és a fiatalok összevetését is megnyerte. „Vannak olyan események, amikor a végeredmény nem számít – nyilatkozta a Sky fiatal kerekese a díjátadót követően. – Ez a rengeteg szurkoló ma nem egy-egy versenyzőt éltet, hanem a kolumbiai kerékpársportot függetlenül attól, hogy ki hogyan is végzett. Ez egy hatalmas lépés a nemzetünk számára. Amikor támadtam a rádión keresztül folyamatosan buzdított a sportigazgatóm, de a szurkolók kiabálásától ebből semmit sem hallottam. A csapat egészen kiváló munkát végzett, Tao és Sebastian a végsőkig támogattak, így nagy érdemük van ebben a győzelemben.”

2018.02.11. - Elia Viviani nyerte a 2018-as Dubai Körversenyt Dubai belvárosában egy 129 kilométeres penzummal zárult az idei kiemelt kategóriás Dubai Kör. A nap szökését Daniel Pearson (Aqua Blue Sport), Sun Xiaolong (Mitchelton-BikeExchange), Quentin Valognes (Novo Nordisk) és Nasser Almemari (Egyesült Arab Emírségek) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye közel öt percnél tetőzött, ám az utolsó huszonöt kilométerre fordulván már csak alig egy perc volt a fórja a szökevényeknek. Pearson volt az utolsó, akit mintegy tíz kilométerrel a vége előtt fogtak meg. Ezt követően sem nyugodtak meg a kedélyek, Jacob Hennessy és Robert Stannard (mindketten Mitchelton-BikeExchange) duója próbálkozott, de a sprinterek vonatai ekkor már senkit sem engedtek el. Jöhetett a mezőnyhajrá, ám az utolsó kanyarban Nacer Bouhanni (Cofidis) bukott kettészakítva a sort. A hajrát végül Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte Marco Haller (Katusha-Alpecin) és Adam Blythe (Aqua Blue Sport) előtt. [[https://www.youtube.com/v/Xk4NIszTo0U?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Viviani szakaszgyőzelemmel zárva diadalmaskodott Magnus Cort (Astana) és Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) ellenében. A pontversenyt szintén Viviani, a fiatalok összevetését Cort, míg a csapatversenyt az amerikai BMC sora nyerte. „Az utolsó kilométereken nagy szükség volt a csapattársaimra – mondta Viviani a célba érkezést követően. – Sabatini újra káprázatos munkát végzett. Olyan ötven méterrel a vége előtt tudatosult bennem, hogy ezt a szakaszt akár meg is nyerhetem. Csodálatos érzés összetettben győzni egy ilyen rangos versenyen. Reggel még nem nagyon mertem elbízni magam, mivel két másodperc szinte semmi a kerékpársportban. Próbáltunk csak a saját feladatunkra összpontosítani, és ez meghozta az eredményét.”

2018.02.10. - Sonny Colbrelli nyerte a Dubai Kör királyszakaszát, Quick-Step Floors kerekes győzött a Colombia Oro y Paz negyedik szakaszán is A Dubai Kör királyszakaszán mintegy 170 kilométer megtételét követően a Hatta Dam gátjához érkezett a karaván, amely az elmúlt években már több ízben is döntött az összetett végkimeneteléről. A rajtot követően Brandon McNulty (Rally Cycling), Robin Carpenter (Rally Cycling), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Christopher Williams (Novo Nordisk), Sun Xiaolong (Mitchelton-BikeExchange) és Simone Bevilacqua (Willier-Triestina) szakadtak el a főmezőnytől. Az elmenés legnagyobb előnye négy perc környékén tetőzött, mindezek ellenére az elől tekerők remekül dolgoztak össze. Huszonöt kilométerrel a vége előtt még mindig három perc feletti volt a fórjuk, majd a Hatta Dam emelkedőjén a mindössze tizenkilenc esztendős McNulty maradt egyedül az élen. [[https://www.youtube.com/v/kGpnAEzQScM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Sokáig úgy tűnt, hogy kitarthat az előnye, azonban a helyenként tizenhét százalékos meredeken megrogyott, így alig ötven méterre a céltól utolérték. A szakaszt végül az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) nyerte Magnus Cort (Astana) és Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) előtt. Összetettben Elia Viviani (Quick-Step Floors) két másodperc előnnyel megtartotta vezető helyét. „Nagyon szerettem volna visszafizetni a csapatomnak azt a munkát, amit értem végeztek a körverseny kezdete óta – mondta Colbrelli a célba érkezést követően. – Vincenzo Nibali döntő szerepet vállalt abban, hogy esélyem lehessen ma sprintelni. Remélem, hogy az a munka, amit értem végzet is hozzásegítheti ahhoz, hogy elérje ebben az idényben a kitűzött céljait. Húsz kilométerrel a vége előtt volt némi gond a kerékpárommal, de úgy döntöttem, hogy nem cserélek, inkább lentebb váltok. Az utolsó ötven méter brutális volt. Mintha soha nem akart volna véget érni. Viviani megtartotta összetettbeli vezetését, de az utolsó szakaszon még sok minden megtörténhet.” [[https://www.youtube.com/v/8iYKRk-RBlY?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Eközben Kolumbiában a Colombia Oro y Paz verseny az első emelkedős befutójához érkezett. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) zsinórban szerzett három sikerét követően az Alto Boquerón hegye már az emelkedőket is jobban bíró kerekeseknek feküdt. Az utolsó kilométerekre rendesen megrostálódott a karaván, több apró akció is indult, a szakaszgyőzelmet azonban a francia Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) szerezte meg ezzel a belga sor negyedik sikerét aratva a versenyen. A második a regnáló kolumbiai bajnok Sergio Henao (Sky), míg a harmadik Nairo Quintana (Movistar) lett. Összetettben Alaphilippe négy másodperc előnnyel vezet.

2018.02.09. - Mark Cavendish nyerte a Dubai Kör harmadik szakaszát, Fernando Gaviria triplázott Kolumbiában A Dubai Körverseny harmadik szakaszán 183 kilométert tett meg a karaván egészen Fujairah-ig. A nap szökését Simone Bevilacqua (Willier Triestina-Selle Italia), Mark Christian (Aqua Blue Sport), Loic Vliegen (BMC Racing Team) és Quentin Valognes (Team Novo Nordisk) kvartettje alkotta. Mintegy hetven kilométerre a céltól az összetett éllovasának Dylan Groenewegennek (LottoNL-Jumbo) a lehető legrosszabbkor adódtak mechanikai gondjai, hisz a befújó oldalszél miatt ekkor több darabra szakadt a mezőny. Groenewegent visszahozták az összezáró főmezőnyhöz, ám később szabálytalanság miatt húsz másodperces büntetést kapott, amivel elvesztette a kék trikót. Az elmenés megfogását követően az utolsó harminc kilométeren belül Tom Bohli (BMC) próbálkozott, ám a sprinterek csapatai őt már nem engedték túlságosan messzire. A mezőnyhajrát végül Mark Cavendish (Dimension Data) nyerte Nacer Bouhanni (Cofidis) és Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) előtt. Összetettben az ezúttal a hatodik helyen záró Elia Viviani (Quick-Step Floors) vette át az első helyet. [[https://www.youtube.com/v/8pSeXRbtpNA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon jó érzésekkel vágtam neki a mai szakasznak – mondta Cavendish a célba érkezést követően. – A csapat fantasztikus munkát végzett, próbáltam okosan taktikázni, mivel például egy Vivianit nem olyan egyszerű már megverni. Sokáig kivártam, csak az utolsó utáni pillanatban indítottam meg a sprintem. Megpróbálom megszerezni a kék trikót is az elkövetkezendő két napban.” Eközben Kolumbiában az első ízben kiírt Colombia Oro y Paz szakaszversenyen Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) megállíthatatlannak bizonyul. A hazaiak üdvöskéje már a harmadik szakaszgyőzelmét szerezte, ezúttal az olasz Matteo Malucelli (Androni Giocattoli-Sidermac) lett a második, míg Sebastian Molano (Manzana Postobon) a harmadik. Összetettben Gaviria előnye a hegyek előtt mindössze tizenhét másodperc.

2018.02.08. - A Velosolutions és a Red Bull összefogása nyomán egy igazi versenysorozattá bővül a 2018-as pump track világbajnokság, amely Új-Zélandtól, az Egyesült Államokon át Chilét, Japánt és Indiát is érintve szeptember 7-én Svájcban zárul.

2018.02.08. - Elia Viviani nyerte a Dubai Kör második szakaszát, Fernando Gaviria duplázott Kolumbiában Az olasz Elia Viviani győzelemmel ünnepelte huszonkilencedik születésnapját miután megnyerte a Dubai Kör második szakaszát. A kiemelt kategóriás verseny egy 190 kilométeres penzummal folytatódott, amely az első naphoz hasonlóan ezúttal is szinte teljes egészében sík volt, így a sprintereknek kedvezett. A nap szökését Nathan Van Hooydonck (BMC Racing), Nicolas Edet (Cofidis Solutions Crédit), Fuwen Xue (Mitchelton-BikeExchange), Charles Planet (Team Novo Nordisk), Mohamed Al Mansouri (Egyesült Arab Emírségek) és Yousif Mirza (UAE Team Emirates) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye hét perc környékén tetőzött, de az utolsó ötven kilométeren belül már megbomlott az egység az elől tempózok között. Bő húsz kilométerrel a vége előtt Elia Viviani (Quick-Step Floors) kapott defektet, de csapata még éppen időben vitte fel a főmezőnyre. [[https://www.youtube.com/v/jsT5JLB8HLw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Az elmenés utolérését követően jöhettek a sprinterek vonatai. A hajrát Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) nyitotta meg talán túlságosan is korán, ám végül Elia Viviani (Quick-Step Floors) bizonyult a legjobbnak az első szakasz győztese Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) és Riccardo Minali (Astana) előtt. Összetettben Groenewegen két másodperc előnnyel megtartotta vezető helyét. „A születésnapom extra motivációt biztosított számomra – mondta Viviani a célba érkezést követően. – Az első nap sikertelensége végig ott motoszkált a fejemben, kicsit olyan volt, mint egy elszalasztott nagy lehetőség. Ezúttal minden eddiginél jobban koncentráltam, s bár volt ugyan egy defektem húsz kilométerrel a vége előtt, de még éppen elég időnk volt visszazárkózni. Sabatini remekül hozott előre, majd Kristoff kerekét választottam. Groenewegen nagyon jött, de szerencsére akkor már elég közel volt a célvonal a győzelemhez.” Eközben Kolumbiában a hazai sprinterek uralják a Colombia Oro y Paz versenyét, ahol Palmira környékén egy 183,4 kilométeres szakasszal folytatódott az első alkalommal kiírt viadal. Az etap koreográfiája kísértetiesen hasonlított az első napéhoz, a végén ezúttal is mezőnyhajrá döntött, amit a hazai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyert meg honfitársa Sebastian Molano (Manzana Postobon) előtt. A harmadik ezúttal az olasz Matteo Malucelli (Androni Giocattoli-Sidermac) lett. Összetettben Gaviria tizenegy másodperccel vezet Molanóval szemben.

2018.02.07. - Függetlenül attól, hogy éppen versenyeznek-e vagy csak az edzéskilométereket gyűrik, a kerékpárosok éves szinten több mint ezer órát töltenek a nyeregben, így koránt sem mindegy, hogy miképp táplálkoznak.

2018.02.07. - Dylan Groenewegen nyerte a Dubai Tour első hektikus sprintjét, Gaviria sikere Kolumbiában Egy 167 kilométeres lényegében teljesen sík szakasszal rajtolt el az ötödik Dubai Kör, mely természetesen a sprinterek első nagy összecsapását jósolta. A rajtot követően Andy Fenn (Aqua Blue), Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Mohammed Almansoori (Egyesült Arab Emírségek), Nathan Van Hooydonck (BMC Racing) és Charles Planet (Novo Nordisk) jóvoltából egy öt fős szökés alakult, melyet végig kontroll alatt tartottak a sprinterek csapatai. Húsz kilométerrel a vége előtt megbomlott az egység az elől tekerők között, majd bő tíz kilométer múlva szépen lassan mindenkit utol is értek. Alig nyolc kilométerre a céltól egy viszonylag nagy bukás borzolta a kedélyeket, több esélyes tervét keresztülhúzva. Az igencsak hektikus finálét végül Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte Magnus Cort (Astana) és Elia Viviani (Quick-Step Floors) előtt. Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) mechanikai problémák miatt maradt le a hajráról, míg Mark Cavendish (Dimension Data) elmondása szerint berántotta a féket, amikor már a testi épségét érezte veszélyben egy előtte keresztbevágó versenytárs miatt. [[https://www.youtube.com/v/KsF3KQyZXqI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyszerű győzni itt Dubaiban ennyi remek sprinter között – nyilatkozta Groenewegen a célba érkezést követően. – Tavaly két második helyem volt ezen a viadalon, örülök, hogy ezúttal rögtön összejött egy győzelem, amiért köszönettel tartozom a csapatomnak, akik remek munkát végeztek. Kétszáz méterrel a vége előtt indítottam, és volt bennem annyi erő, hogy kitartsak a végéig.” Közben Kolumbiában egy mindössze 99,9 kilométeres penzummal kezdődött az első Colombia Oro y Paz szakaszverseny. A körpályás szakasz elején egy öt fős szökés alakult, azonban ahogyan az előzetesen várható volt végül mezőnyhajrá döntött. A végjátékhoz közeledve egy kisebb bukás nehezítette a dolgokat, amelybe Nairo Quintana (Movistar) is belekeveredett. A sprintet a hazai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyerte honfitársa Juan Sebastian Molano (Manzana Postobon) és az argentin Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) előtt. „Ez a győzelem sokkal többet ér számomra, mint bármely más siker – így Gaviria a díjátadóra várva. – Nem sok lehetőségünk van idehaza versenyezni a saját rajongóink előtt, most azonban mindez megvalósult, ráadásul ezt egy győzelemmel hálálhattam meg nekik.”

2018.02.06. - Christopher Froome az Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as évet Megtörtént az, amit sokan szerettek volna elkerülni, Chris Froome és a Sky csapata egy hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy a szalbutamol ügye miatt eljárás alatt álló kerékpáros a február 14-én rajtoló Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as idényt. Mint ismeretes Chris Froome a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszán akadt fenn 2000 nanogramm/milliliter szalbutamollal, ami a megengedett mennyiség kétszerese. Mivel hivatalosan ez nem doppingeset, így nem is hozták volna nyilvánosságra az ügyet azonban egy élelmes újságíró megszellőztette azt. Az elsődleges hírek még arról szóltak, hogy a védelem arra hivatkozhat, hogy egyfajta kiszáradás miatt emelkedett abnormális szintre az érték, ám a legfrissebbek szerint Froome veséjének elégtelen működése okozta a problémát. A L’Equipe szerint egy urológiai szakvéleményt állítottak fel, melyet a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség valamint a WADA illetékesei igyekeznek megcáfolni. „Januárban egy nagyon kemény felkészülési programot teljesítettem Dél-Afrikában – mondta Froome a sajtóanyagban. – Jól éreztem magam a nyeregben, már várom, hogy éles körülmények között versenyezhessek. Az Andalúz Kör tipikusan egy olyan megmérettetés, amely mindig is közel állt a szívemhez, így örülök, hogy ott kezdhetem a 2018-as idényt. Biztos vagyok abban is, hogy hamarosan pont kerül a szalbutamol ügyem végére. Nyilvánvalóan megértem a kétkedők helyzetét, hisz a történet sokakban bizonytalanságot teremtett. Sajnos rengeteg spekuláció látott napvilágot, melyek nem fedik a valóságot.”

2018.02.05. - A cyclo-cross világbajnokságot megelőzően az Európai Kerékpáros Szövetség számos jelentős újítást fogadott el a kerékpársport jövőjével kapcsolatosan.

2018.02.05. - Wout Van Aert: jöhetnek a tavaszi klasszikusok, akár a Párizs-Roubaix is Nem mondhatni, hogy élete legjobb cross szezonján van túl a belga Wout Van Aert, de a győzelmet sohasem kell megmagyarázni, Wout pedig a valkenburgi világbajnokságon zsinórban harmadszor szerezte meg a szivárványszínű trikót. Van Aert az elmúlt két idény folyamán már egyre nagyobb és nagyobb hangsúlyt fektetett az országúti versenyzésre, ahol ért már el sikereket, kétszer végzett az első tíz között összetettben a kiemelt kategóriás Belga Körversenyen, de nyert GP Pino Cerami, Ronde van Limburg és Bruges Cycling Classic egynaposokat is. Idén nem titkolt céljai a tavaszi klasszikusok, ráadásul csapatát a Veranda’s Willems-Crelan sorát meghívták a Párizs-Roubaix-ra is, így valószínűsíthető, hogy Wouttal is találkozhatunk majd az észak-poklán. „Meglátom, hogy az idei szezonban hogyan sikerülnek a tavaszi klasszikusok, ettől teszem függővé, hogy mennyit versenyzek majd aszfalton – így Van Aert a valkenburgi világbajnokságot követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Igyekszem a 2018/2019-es cyclo-cross szezonban egyenletesebb teljesítményt nyújtani. Ebben a trikóban nem szabad elköszönnöm ettől a szakágtól. Mathieu az egész idényben egy más szintet képviselt, így én személy szerint idővel már csak a nemzeti és a világbajnokságra koncentráltam. Tudtam, hogy nem szabad elengednem az elején, és ezt a tervem tökéletesen végre is hajtottam.”

2018.02.04. - Sajnos az utóbbi évek egyik legkevésbé izgalmas cyclo-cross férfi elit versenyét hozta a mai, valkenburgi futam, ahol a belga Wout Van Aert "élete egyik legjobb napját kifogva" durva különbséggel verte meg a többieket. A topfavoritnak kikiáltott (és a 2017-18-as szezont nézve legjobb) holland Van der Poel nem tudott megfelelelni az elvárásoknak, a végletekig saras pályán rendezett futóversenyen messze nem azt hozta, amit tőle megszokhattunk. A szinte tekerhetetlen terepről Roberto Bettini képeivel feleveníthetjük a férfi elit kategória küzdelmét. Persze, mint a mellékelt képen is láthatjuk, részeg belga és holland szurkolókból most sem volt hiány, a 0 fokos hőmérsékletben rengetegen voltak kiváncsiak a VB legfontosabb futamára. Sőt, voltak, akik a pályát is kipróbálták :)

2018.02.04. - A 2018-as cyclo-cross világbajnokság második napján belga főlénynek tapsolhatott a nagyérdemű, az U23-as fiúknál Eli Iserbyt, míg az elit kategóriában Wout Van Aert diadalmaskodott.

2018.02.04. - Alejandro Valverde nyerte a Valenciai Körverseny királyszakaszát, Esteban Chaves tizenhét kilométeres szóló szökés végén vette át a sárga trikót a Herald Sun Touron A Valenciai Körverseny királyszakaszán Orihuela és Cocentaina között 181 kilométer várta a mezőnyt hegyi befutóval, melyet megelőzően még hat további emelkedőt abszolváltak a kerekesek. Amikor a nap szökéséből már csak Reto Hollestein (Katusha-Alpecin) és Cristian Rodríguez (Caja Rural-Seguros RGA) maradt elől hozzájuk ugrott fel Michal Kwiatkowski (Sky), majd érkezett meg Giovanni Visconti (Bahrain-Merida). Visconti és Kwiatkowski próbáltak ugyan továbbmenni, ám az utolsó hegy lábánál az Astana vezette főmezőny megfogta őket. A mindent eldöntő emelkedőn egy kisebb sor maradt az élen, ahonnan előbb Amaro Manuel Antunes (CCC Sprandi Polkowice) majd Adam Yates (Mitchelton-Scott) próbált támadni, ám Alejandro Valverde (Movistar) remek formában kezdve az évet nyerte meg a királyszakaszt is ezzel lényegében bebiztosítva összetettbeli elsőségét. Yates lett a második, míg Luis Leon Sanchez (Astana) a harmadik. Az utolsó etapot megelőzően Valverde előnye tizennégy másodperc Sanchez előtt. „Először is szeretném megköszönni a csapatomnak az egész napos munkát – így Valverde a szakaszt követő interjújában. – Amikor Kwiatkowski megindult tudtuk, hogy el kell őt engednünk, hisz, ha rá koncentrálunk, azzal értékes embereket veszíthetünk. Őszintén szólva nem tudom, hogy erősebb vagyok-e mint a sérülésem előtt, de hét versenynap alatt már a második győzelmemet szereztem.” Közben az ausztrál Herald Sun Tour királyszakaszán Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) villant meg. A kolumbiai kiválóság a szörnyű 2017-es idényét követően több mint egy év nélkülözés után győzött, ráadásul sikerével összetettben is átvette a vezetést. Chaves a 218 kilométeres szakasz végén támadott, majd közel húsz kilométernyi szóló tekerést követően közel egy perces előnnyel ért fel a Lake Mountain tetejére. A második Alexander Evans (Mobius-BridgLane), míg a harmadik Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo) lett. Az utolsó napot megelőzően Chaves összetettben is magabiztos előnnyel vezet csapattársai Cameron Meyer és Damien Howson előtt. A franciaországi Etoile de Bésseges negyedik etapja két komoly emelkedője ellenére is a sprintereknek kedvezett. A szakaszt a belga Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan) nyerte, összetettben továbbra is Marc Sarreau (FDJ) vezet.

2018.02.03. - Február 3-án és 4-en rendezik Hollandiában a 2018-as cyclo-cross világbajnokságot. Az elit hölgyeknél egy remek csatát követően címvédésre került sor, miközben az utánpótlás kategóriákban a britek domináltak.

2018.02.03. - Rajtol a 2018-as cyclo-cross világbajnokság Február 3-án és 4-en rendezik a hollandiai Valkenburgban a 2018-as cyclo-cross világbajnokságot, ahol a magyar színeket a junior fiúk mezőnyében Vas Balázs képviseli. A szakág hatvankilencedik alkalommal kiírt világbajnokságára huszonhárom nemzet több mint háromszáz sportolója érkezik a kerékpársport holland szentélyébe Limburg tartományba. Az időjárás előrejelzés tökéletesnek tűnik a szakág számára, hisz az elmúlt napokban viszonylag sok csapadék hullott, a pálya saras, ellenben a versenynapokra már nem várható eső. A penzum kijelölése Adrie van der Poel munkája, melyről a cyclo-cross élő legendája Sven Nys azt találta mondani, hogy az elmúlt húsz év egyik legjobb pályája. A junior fiúk versenyével kezdődik a vb, ahol a cseh Tomas Kopecky számít a legnagyobb favoritnak. Ezt követően az U23-as lányok következnek, itt a brit Evie Richards győzelmére van a legnagyobb sansz, míg a szombati nap programját az elit hölgyek versengése zárja a címvédő belga Sanne Cant várható dominanciájával. A második napot az U23-as fiúk nyitják a brit Thomas Pidcock és a belga Eli Iserbyt párharcával, majd az elit férfiak küzdelmében a hazaiak üdvöskéje Mathieu Van der Poel és a belga címvédő Wout Van Aert feszülnek egymásnak. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékesei az első napot megelőzően már döntést hoztak a 2018/2019-es világkupa-sorozat helyszíneiről, mely ezúttal is szeptemberben az Egyesült Államokban kezdődik. Waterloo és Iowa City viadalait követően a csehországi Tabor, a belga Koksijde, Namur, Zolder hármas, majd a francia Pont-Chateau és a holland Hoogerheide zárja a sorozatot. A 2019-es világbajnokságnak pedig Dánia adhat otthont.

2018.02.02. - Lance Armstrong is meghívást kapott a Marco Pantani Gran Fondóra Marco Pantani 1998-ban nyerte meg a Giro d’Italiát majd a Tour de France-t, ezzel mind a mai napig ő az utolsó versenyző, akinek sikerült a dupla. A „Kalóz” 2004-es halála óta édesanyja minden évben megszervezi a Gran Fondo Marco Pantanit, idén viszont szeretné, ha a Giro-Tour dupla huszadik évfordulójának emlékére minden eddiginél több sztár venne részt az eseményen. A szervezéshez felkérte az egykori profi Alessandro Vanottit, a meghívottak között pedig olyan neveket találni, mint Lance Armstrong, Bradley Wiggins, Alberto Contador, Ivan Basso, Miguel Indurain, Jan Ullrich, Mario Cipollini vagy éppen Pavel Tonkov. A Grandfondo Marco Pantanit szeptember 2-án rendezik három különböző távon (73 kilométer, 107 kilométer és 145 kilométer), a “Pedalata con i campioni” elnevezésű eseményre - Bringázz a bajnokokkal - pedig egy nappal korábban kerül sor. Szerencsére az említett nagy nevekből jó páran máris megerősítették részvételüket. „Az első ötletünk az volt, hogy egy teljesen más eseményt hozzunk tető alá, de szerencsére az eredeti forma is megállja a helyét – mondta Vanotti a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Marco Pantani még mind a mai napig a sportág egyik legnagyobb alakja, akiért kontinenstől függetlenül rajonganak az emberek. Ivan Basso és Alberto Contador már megerősítette a részvételét, de Mario Cipollini is itt lesz. Azt hiszem, egy fantasztikus megemlékezés elé nézünk.”

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések