Külföldi hírek

« első ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... utolsó »
2017.10.20. - Ahogyan arról már beszámoltunk a Berlinben zajló pályakerékpáros Európa-bajnokság férfi 60 körös scratch versenyszámában ezüstérmet szerzett Lovassy Krisztián, mely a magyar pályasport eddigi legjobb EB eredménye. Természetesen más számokban is osztottak érmeket a kontinensviadal csütörtöki napját követően.

2017.10.20. - Fernando Gaviria nyerte a Guangxi Körverseny nyitányát Beihai környékén egy mindössze 107,4 kilométeres szakasszal vette kezdetét a 2017-es idény utolsó World Tour viadala a kínai Guangxi Körverseny. A szervezők nem bonyolították túl az útvonalat a mezőny két 53,7 kilométeres kört teljesített. A nap szökését Andrei Grivko (Astana), Silvan Dillier (BMC), Nick Dougall (Dimension Data) és Remi Cavagna (QuickStep Floors) alkotta, akik közül Cavagna bírta a legtovább az élen, de a sprinterek csapatai végül őt is utolérték. Jöhetett a mezőnyhajrá ahol Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) bizonyult a legjobbnak megelőzve Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) és Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) kettősét. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a helyzet. „A televízión keresztül talán túlságosan is könnyűnek tűnt ez a győzelem, valójában azonban elég nehéz volt ez a körpálya – mondta a kolumbiai sprinter a célba érkezést követően. – Talán életem leggyorsabb szakaszát teljesítettem, a vége is hatalmas tempóban zajlott. Észnél kellett nagyon lenni, de boldog vagyok, hogy sikerült győznöm az idény utolsó versenyén.”

2017.10.19. - Julian Alaphilippe a Guangxi Körverseny favoritja? A kínai média úgy véli, hogy a francia Julian Alaphilippe az október 19. és 24. között zajló Guangxi Körverseny legnagyobb favoritja. A World Tour naptárba újonnan bekerülő évadzáró viadalon nem lesz hiány sztárokból az ázsiai lapok a sprinter Caleb Ewan (Orica-Scott) és a helyi sztár Mieyin Wang (Bahrain-Merida) mellett Alaphilippe esélyeit firtatják. „Örülök, hogy ezen a versenyen zárhatom a szezont és természetesen az is jól esik, hogy esélyesként tekintenek rám, de elsősorban a sprintereknek kedvező szakaszokra készülünk, ahol csapattársam Fernando Gaviria lehet esélyes – mondta a verseny hivatalos sajtótájékoztatóján a Quick-Step Floors francia kerékpárosa. – Tudom, hogy két olyan etap is lesz, ami kedvez nekem, de sok minden függ attól, hogy milyen formában vagyok. Természetesen próbálkozom majd, szeretnék jó eredményt elérni. Szeretek utazni és új helyeket megismerni, ez a kínai verseny pedig egy remek lehetőséget ad erre.”

2017.10.18. - Chris Froome: már az első héten sok minden eldőlhet a 2018-as Touron A jövő évi Francia Körverseny útvonalának bejelentését követően nyilatkozott az esélyekről a verseny címvédője, a négyszeres győztes brit Christopher Froome, aki egyben átvehette a 2017-es Velo d’Or díjat, amit a szintén francia Velo magazin ítél oda a szezon általuk legjobbnak választott kerékpárosának. Froome a Tour de France és a Vuelta a Espana megnyerésével egyértelműen kiérdemelte ezt a díjat. „Elég nehéz lesz a jövő évi Tour útvonala, előzetesen bíztam benne, hogy az első hét során nem lesznek túl kemény szakaszok – mondta a Sky kapitánya, aki egyértelművé tette, hogy prioritás számára az ötödik győzelem megszerzése. – Veszélyes lesz az első nyolc-kilenc szakasz, hisz Franciaorrszág ezen területein akár még egy egyszerűbbnek tűnő szakasz során is főszereplővé válhat a szél. Már az első héten sok minden eldőlhet. Nem lesz egyszerű a Roubaix-i szakasz sem, alaposan rá kell majd készülni arra a napra. Az Alpok majd a Pireneusok is tartogathat meglepetéseket, így mindenféleképpen olyan csapatot kell felépítenünk, melyben leginkább a sokoldalú versenyzők kapnak szerepet.”

2017.10.17. - Három magyarral rajtol a pályakerékpáros Európa-bajnokság Október 18. és 22. között rendezik a 2017-es pályakerékpáros Európa-bajnokságot, melynek a németországi Berlin ad otthont. A magyar színeket a GP Vienna versenyén is remeklő Lovassy Krisztián (omnium, pontverseny) és Szalontay Sándor (keirin, sprint) duója képviseli. A kontinensviadalon 338 kerekes áll rajthoz huszonnyolc ország képviseletében. Az elit szintű mezőnyben hét olimpiai bajnok és tizenegy világbajnok lesz, köztük olyan nevekkel, mint Kristina Vogel (Németország), Elis Ligtlee (Hollandia) vagy éppen Steven Burke (Nagy-Britannia). „Az idei pályakerékpáros Európa-bajnokság minden eddiginél nagyobb figyelmet kaphat – mondta Rocco Cattaneo az Európai Kerékpáros Szövetség elnöke. – Öt napon át követhetjük figyelemmel a kontinens legjobbjait valamint azokat a fiatalokat, akik nagy valószínűséggel majd csak a 2020-as tokiói olimpiai játékokra érnek be. A német helyszín egyfajta főpróbaként tekint a versenyre, hisz 2020-ban Berlin szeretne pályakerékpáros világbajnokságot rendezni.” Magyar részről elsőként Lovassy Krisztiánnak szoríthatunk október 19-én este a scratch versenyszámban!

2017.10.17. - A szokásoknak megfelelően ezúttal is Párizsban került sor a Tour de France útvonalának prezentációjára. A versenyt szervező ASO a 2018-as penzum kapcsán is hű maradt önmagához, igyekezett innovatív maradni, felrázni a viadalt. Az út látszólag megnehezítheti a címvédő Chris Froome és a Sky csapatának dolgát.

2017.10.16. - Török Kör: Edward Theuns sikere az utolsó szakaszon, Diego Ulissi nyerte az összetettet A szokásoknak megfelelően Isztambulban záródott a 2017-es Török Körverseny, amely a problémái egész sorra ellenére is kiváló hetet zárhat. Az utolsó 143,7 kilométeres szakasz kérdése az volt, hogy Sam Bennett (Bora-hansgrohe) megszerzi-e ötödik etapgyőzelmét. A célegyenes néhány száz méteres emelkedője minden esélyt meg is adott erre, azonban Bennett túlvállalta magát és az utolsó előtti kanyarban elesett. A szakaszt így Edward Theuns (Trek-Segafredo) nyerte Matteo Pelucchi (Bora-hansgrohe) és Francesco Gavazzi (Androni-Sidermac) előtt. „Meglepett, hogy Bennett megpróbált előzni azon a szűk helyen, el is esett – nyilatkozta a célba érkezést követően Theuns. – Pelucchi felvezetett, így nem volt már benne túl sok erő. Amikor hátranéztem már méterekre volt tőlem, így ünnepelhettem. Bennett négy szakaszt nyert, nem gondoltam, hogy megnyerhetem a pontversenyt, ez egyfajta bónusz számomra.” Összetettben a viadal egyetlen hegyi szakasza döntött. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) végzett az élen Jasper Hansen (Astana) és Fausto Masnada (Androni-Sidermac) kettősét maga mögé utasítva. A pontversenyt Theuns, a hegyi összetettet Mirco Maestri (Bardiani-CSF), a fiatalok különversenyét Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia), míg a csapatversenyt az olasz Wilier Triestina-Selle Italia sora nyerte. „Nagyon fontos ez a győzelem mind egyénileg, mind pedig a csapatom számára – mondta Ulissi. – World Tour versenyt nyerni mindig különleges. Erre és a montreali sikeremre építhetem a 2018-as szezon célkitűzéseit.”

2017.10.15. - Sam Bennett verhetetlen a Török Kör sprinter szakaszain Selcuk és Izmir között újra egy a sprintereknek kedvező szakasszal folytatódott a Török Körverseny. A 166 kilométeres penzum végén mezőnyhajrá döntött. A nap szökését Onur Balkan (Törökország), Muhammed Atalay (Törökország), Alex Turrin (Wilier Triestina - Selle Italia), Jimmy Duquesnoy (WB Veramclassic-Aqua protect), Lukas Spengler (WB Veranclassic – Aqua Protect), Matteo Spreafico (Androni Giocattoli - Sidermec), Michael Koch (CCC Sprandi Polkowice) és Shane Archbold (Bora - hansgrohe) alkották. Az elmenés hellyel-közzel ki is tartott az utolsó emelkedőig, melyre harminc kilométerrel a vége előtt került sor. A darabjaira hulló főmezőny két nagyobb sora is összezárt a végére, így jöhetett a hajrá, ahol ezúttal is Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a legjobbnak ezzel már a negyedik szakaszgyőzelmét szerezve. A második Ahmet Örken (Törökország), míg a harmadik Simone Consonni (UAE Team Emirates) lett. Összetettben az utolsó napot megelőzően továbbra is a királyszakasz győztese Diego Ulissi (UAE Team Emirates) vezet. „Elégedett vagyok, mivel a srácok rengeteget dolgoztak ma értem – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Sajnálom, hogy Gregor Mühlberger nem tudott végig menni, pedig nagy tervekkel érkezett Törökországba. Tíz győzelmem van már ebben az idényben. Azt tudni kell, hogy amióta profi vagyok, minden egyes szezonnak úgy vágok neki, hogy ez a célkitűzésem, de mindössze először sikerül ezt meg is valósítanom. Nagyszerű szezont teljesítek.”

2017.10.14. - Diego Ulissi nyerte a Török Körverseny negyedik szakaszát Marmaris és Selcuk között emelkedős befutó várta a Török Körverseny negyedik szakaszán a kerekeseket, így borítékolható volt, hogy Sam Bennett (Bora-hansgrohe) nem szerzi meg zsinórban negyedik etapgyőzelmét. A nap szökését Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermac), Alessandro Tonelli (Bardiani CSF), Daniel Celano (Caja Rural – Seguros RGA), Ludovic Robert (WB Veranclassic Aqua Protect), Alberto Cecchin (Wilier Triestina-Selle Italia) és Ferit Can Samli (Törökország) alkották. Hatalmas volt a csata a hegyi pontokért, a szakaszt követően az olasz Celano vette át az első helyet ebben a diszciplínában. Az utolsó emelkedőt megelőzően azonban utolérték az elmenést. A mezőny apró darabjaira szakadt az etapot végül Diego Ulissi (UAE Team Emirates) nyerte meg, aki ezzel összetettben is átvette az első helyet. A második Jasper Hansen (Astana), míg a harmadik Daniel Felipe Martinez (Wilier Triestina-Selle Italia) lett. „Tudtam, hogy kedvezhet nekem a befutó, épp ezért igyekeztem kontrollálni a történteket és elől helyezkedni – mondta a célba érkezést követően Ulissi. – A csapattársaim rengeteget dolgoztak értem, Niemiec szinte egyedül szedte szét az első csoportot, így a végén már nem volt nehéz dolgom a szakaszgyőzelemért.”

2017.10.13. - Sam Bennett harmadik győzelme Törökországban A Bora-hansgrohe ír sprintere Sam Bennett uralja a Török Körversenyt, aki a Fethiye és Marmaris közötti harmadik, 128,6 kilométeres szakaszt is megnyerte. A nap szökését Greg Daniel (Trek-Segafredo), Ferit Can Samli (Törökország) és Thomas Deruette (WB Veranclassic Aqua Protect) triója alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye öt percnél tetőzött, de huszonöt kilométerrel a cél előtt megfogták őket. Jöhettek a sprinterek csapatai, a Bora-hansgrohe ezúttal is remekül dolgozott, így Sam Bennett zsinórban már a harmadik szakaszgyőzelmét ünnepelhette. A második Edward Theuns (Trek-Segafredo), míg a harmadik Simone Consonni (UAE Team Emirates) lett. Összetettben Bennett tizennégy másodperc előnnyel vezet Theuns előtt. „Elégedett vagyok – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Az első szakasz megnyerését követően úgy voltam vele, hogy megpróbálok még egy napot megnyerni. A második siker után már nem nagyon tervezgettem, most pedig már megvan a harmadik etapsiker is. A Münsterland után úgy volt, hogy nem indulok már több versenyen, de aztán kértem a csapatot, hogy itt lehessek Törökországban is. Igyekeztem minél jobban felkészülni erre a viadalra, ami tökéletesen sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól alakul az idény vége.”

2017.10.12. - Sam Bennett duplázott Törökországban A Török Körverseny második szakaszán Kumlica és Fethiye között egy 205 kilométeres penzummal folytatódott a viadal. A szakasz koreográfia szinte teljesen megegyezett az első nap forgatókönyvével. Onur Balkan (Törökország) és Mirco Maestri (Bardiani–CSF) alkották a nap szökését, melynek legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött. Hozzájuk zárkózott fel idővel Murilo Affonso (Soul Brasil Pro Cycling Team), de a sprinterek csapatai, amikor kellett utolérték őket. A mezőnyhajrá során ezúttal is az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Edward Theuns (Trek-Segafredo) és Riccardo Minali (Astana) kettősét. Összetettben természetesen továbbra is Bennett vezet. „Nem voltunk túl jó helyen az utolsó kanyarban, de igyekeztünk tapadni a hajrát felvezető Trek csapatára – így Bennett a célba érkezést követően. – Nem hittem benne, hogy meg tudom majd előzni Theuns-t, korait nyitottam a végén, ami bejött, nagyon boldog vagyok, hisz remek formában, kiváló eredményekkel zárom a szezont.”

2017.10.11. - Sam Bennett nyerte a Török Körverseny első szakaszát Mindössze tizenhárom csapattal rajtolt el a World Tour sorozatba fellépő, de problémák egész sokaságától hemzsegő Török Körverseny. A várakozásoknak megfelelően Alanya és Kemer között az első osztályú sorok alakították a 176,7 kilométeres penzumot. A nap szökését Onur Balkan (Törökország), Batuhan Özgür (Törökország), Simone Sterbini (Bardiani-CSF), Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF), Flavio Santos (Soul Brasil Cycling) és Alex Turrin (Wilier Triestina – Selle Italia) hatosa alkotta. Az elmenés túlságosan nagy előnyre nem is tudott szert tenni, harmincöt kilométerrel a vége előtt a Bora-hansgrohe és a Trek-Segafredo által vezetett főmezőny utolérte őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, amit az ír Sam Bennett (Bora-hansgrohe) nyert meg Marco Benfatto (Androni-Sedermac) és Edward Theuns (Trek-Segafredo) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend. „Nem számítottam ennyire nehéz sprintre – nyilatkozta Bennett a célba érkezést követően. – Azt hittem, hogy a végére lassulnak majd a riválisaim, de ez nem így történ, végig a nyomomban voltak. Nagyszerű lehetőség ez számomra, nyomás volt rajtam, de sikerült végigvinnem az előzetesen eltervezetteket. Sokat tanultam ma.”

2017.10.10. - Videót nézett a mobilján a Scarponit elgázoló sofőr? Röviddel Michele Scarponi halálát követően az egykori kiváló kerékpáros édesapja együttérzését fejezte ki a sofőrrel szemben, hisz nagyon jól ismerte az ötvenhét esztendős fuvarost, aki elmondása szerint szörnyű lelki állapotba került. Az elsődleges információk szerint elvakította a nap, ezért nem látta az éppen edzését kezdő versenyzőt. Hat hónappal később új információk láttak napvilágot, miszerint az érintett megváltoztatta vallomását, videót nézett a mobilján, ezért nem látta a bringást. Mint ismertes 2017. április 22-én kora reggel edzés közben egy kisteherautó halálra gázolta az Astana csapatának kerékpárosát Michele Scarponit. A harminchét esztendős bringás, aki néhány nappal azelőtt szakaszt nyert az Alpok Körversenyén és csapatának kapitányaként készült a közelgő jubileumi Olasz Körversenyre a helyszínen életét vesztette. Az ügyben az anconai bíróság hamarosan megkezdi a tárgyalást.

2017.10.09. - Bradley Wiggins 2015 júniusában új világcsúcsot állított fel a londoni Lee Valley VeloParkban, egy óra alatt 54,526 kilométert kerékpározott, ezzel másfél kilométerrel megjavítva az előző csúcsot.

2017.10.09. - Matteo Trentin nyerte a Párizs-Tours egynaposát Matteo Trentin méltóképpen zárta le fantasztikus 2017-es szezonját miután megnyerte a Párizs-Tours egynaposát. A táv a szokásoknak megfelelően ezúttal sem volt rövid 234 és fél kilométer várt a karavánra. A nap szökését az utolsó harminc kilométerhez közeledve fogták meg. A címvédő Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) a lehető legrosszabbkor csúszott el egy kanyarban, aki igyekezett visszazárkózni, a csapata meg is állított hozzá néhány embert, de az utolsó két emelkedőn így sem volt esélye. A belga sor ellenben nem esett kétségbe Matteo Trentin (Quick-Step Floors) indított, akivel először csak Sören Kragh Andersen (Team Sunweb) tudott menni, majd Niki Terpstra (Quick-Step Floors) is felzárkózott hozzájuk, így a Quick-Step irányította a történéseket. Terpstra vezette fel a hajrát Trentin pedig 2015 után ismét megnyerte a kiemelt kategóriás viadalt Andersen és Terpstra előtt. A Quick-Step csapatából végül négyen zártak az első tíz között. „Ketten léptünk el a végén, de láttam, hogy Niki közeledik, ekkor kockáztattam és megpróbáltam megvárni őt – nyilatkozta a célba érkezést követően Terpstra. – Tökéletesen vezette fel a hajrát számomra, nekem már csak be kellett fejeznem a sprintet. Ez egy nagyszerű lezárása volt az elmúlt hét évnek. Köszönöm a csapatnak a rengeteg élményt, jövőre már az Orica színeiben térek vissza, de természetesen a célom a címvédés lesz.”

2017.10.08. - Vincenzo Nibali pályafutása ötvenedik győzelmét aratta a Lombard Körversenyen A Bahrain-Merida kapitánya Vincenzo Nibali tökéletesen kamatoztatta képességeit, lejtmenetben megnyerve a Lombard Körversenyt ezzel pályafutása ötvenedik győzelmét aratva. Két évvel ezelőtt Nibali ugyanezzel a taktikával nyert. „Nyertem néhány versenyt ebben az évben, de sohasem vittem túlzásba az ünneplést – nyilatkozta a célba érkezést követően Nibali. – Ezúttal szerettem volna együtt ünnepelni a szurkolókkal, így igyekeztem lepacsizni velük. Szeretem ezt a versenyt, ismerem a környéket. Nagyon sokat szoktam errefelé edzeni. Bizakodó voltam a formámat illetően, ráadásul a csapat is fantasztikus munkát végzett. Nem volt könnyű a Vueltát követően megtartani a formám a Lombardiáig. Amikor a Civiglión Thibaut Pinot támadott tudtam, hogy ez lesz a megfelelő pillanat. Néztem Quintanát és a többieket, de nem reagáltak Pinot akciójára, én viszont mentem. A második siker könnyebb volt, mint a két évvel ezelőtti győzelmem. Akkor jobb formában voltam, most viszont ismertem az útvonal szinte minden centijét, ami előnyt jelentett számomra.”

2017.10.07. - A várakozásoknak megfelelően kiváló versenyt hozott a World Tour-sorozat következő állomása, az év utolsó nagy klasszikusa a Lombardiai Körverseny, mely Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) sikerével zárult.

2017.10.07. - A Lombard Körverseny elé Az első Lombard Körversenyt 1905-ben rendezték, az idei kiírás immáron a 111. lesz. 1905-ben még Milánó-Milánó néven rajtolt el a viadal, majd két évvel később 1907-ben vette fel mostani nevét. Az útvonal számos alkalommal változott érintette Bergamót, Vareset, Monzat és Comot is. Az első kiírást Giovanni Gerbi nyerte, de győzedelmeskedett itt többek között Henri Pélissier (1911, 1913), Constante Girardengo (1919, 1921, 1922), Alfredo Binda (1925, 1926, 1927, 1931), Gino Bartali (1936, 1939, 1940), Fausto Coppi (1946, 1947, 1948, 1949, 1954), Rik Van Looy (1959), Felice Gimondi (1966, 1973), Eddy Merckx (1971, 1972), Bernard Hinault (1979, 1984), Sean Kelly (1985, 1991), Michele Bartoli (2002, 2003) és Damiano Cunego (2004, 2007, 2008) is. Az elmúlt öt év tekintetében kétszer győzött Joaquim Rodriguez (2012, 2013), majd sorrendben Daniel Martin (2014), Vincenzo Nibali (2015) és Esteban Chaves (2016) sikerei következtek. Idén Bergamo és Como között 247 kilométer várja a kerekeseket. Hat kiemelt emelkedő található az útvonalban, név szerint a Colle Gallo, a Colle Brianza, a Madonna del Ghisallo, a Colma di Sormano, a Civiglio és a San Fermo della Battaglia. A viadalon a 18 World Tour csapat mellett a szervezők lehetőséget biztosítanak az Androni-Sidermac, a Bardiani-CSF, a Cofidis, a Direct Energie, a Gazprom-RusVelo, a Nippo-Vini Fantini és a Wilier Triestina-Selle Italia csapatainak is. Ami az esélyeket illeti a címvédő Esteban Chaves (Orica-Scott) sérülés miatt nem áll rajthoz. A legfőbb esélyes a szakértők szerint az év végén kiváló formát mutató Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) lehet, aki a Milánó-Torino győztesével Rigoberto Urannal (Cannondale-Drapac) valamint Nairo Quintanával (Movistar) lehet nagy harcban. Mindenféleképpen az esélyesek közzé kell sorolnunk Thibaut Pinot (FDJ), Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) és Adam Yates (Orica-Scott) hármasát is. Természetesen nem leírandó Daniel Martin (Quick-Step Floors) és Fabio Aru (Astana) kettőse sem.

2017.10.06. - Rigoberto Uran nyerte a Milánó-Torino klasszikusát A közelgő Lombard Körverseny egyik legfontosabb felkészülési viadala a kiemelt kategóriás Milánó-Torino melynek során 186 kilométer várta a kerekeseket. A nap szökését Grégory Rast (Trek-Segafredo), Patrick Lauk (Astana), Guillaume Bonnafond (Cofidis) és Simone Andreetta (Bardiani-CSF) négyese alkotta, akiket az utolsó harminc kilométerhez közeledve értek utol. Ezt követően Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) próbálkozott, de húsz másodpercnél messzebb nem jutott, így a Superga emelkedője döntött. A mindent eldöntő kaptatón darabjaira szakadt az élcsoport, a legjobbnak Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) bizonyult, így 2016 után 2017-ben is kolumbiai győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű. A második Adam Yates (Orica-Scott), míg a harmadik a regnáló olasz bajnok Fabio Aru (Astana) lett. „Sajnos sokszor elkövettem már azt a hibát a karrierem során, hogy túl korán vagy éppenséggel túl későn támadtam – nyilatkozta a díjátadóra várva Uran. – Ezúttal sem a legjobbkor robbantottam, túl korán mentem, de a hegy legmeredekebb részén éreztem úgy, hogy próbálkoznom kell. Bíztam benne, hogy jön velem valaki, de egyedül maradtam. A végén nagyon közeledtek hozzám, nem voltam biztos benne, hogy hazaérek. A Lombard Körverseny előtt nagyon fontos ez a győzelem, nem csak nekem, de a csapatomnak is.”

2017.10.05. - Moscon újra célkeresztben, Reichenbach feljelentést tett ellene Még a Romandiai Körverseny harmadik szakaszán történt, hogy az olasz Gianni Moscon rasszista megjegyzésekkel illette a FDJ színes bőrű kerékpárosát Kevin Rezát. A Sky csapatának sportigazgatója Nicolas Portal elfogadhatatlannak minősítette versenyzője viselkedését, aki folytathatta ugyan a versenyt, de a brit csapat belső kivizsgálást kezdeményezett, melynek során egy rövid időre felfüggesztették a versenyzőt, akivel közölték, hogy eredményeitől függetlenül nincs több dobása. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség vizsgálatának egyik koronatanúja Reza csapattársa Sebastian Reichenbach volt, aki a minap a Tre Valli Varesine egynaposán éppen Moscon mellett esett hatalmasat, véget vetve szezonjának. Az ügy olyannyira érdekes fordulatot vett, miszerint Moscon okozta Reichenbach bukását, méghozzá szándékosan. Az olasz tagad, mondván, hogy a rossz minőségű úton egyszerűen lecsúszott a svájci bringás keze a kormányról. Reichenbach ellenben biztos az igazában, így feljelentést tesz az UCI-nál és a rendőrségen is. „Ez a viselkedés elfogadhatatlan a mezőnyben – nyilatkozta Reichenbach. – Sokan látták a történteket, így készen állok arra, hogy harcoljak az igazamért. A bukás miatt sokkal súlyosabb sérüléseket is szenvedhettem volna, pont ezért nem szeretném hagyni a történteket.”

« első ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések