Külföldi hírek

« első ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... utolsó »
2017.07.23. - Maciej Bodnar: pályafutásom legcsodálatosabb napja ez Szorosabban nem is alakulhatott volna a Tour de France Marseille-i egyenkéntije. Maciej Bodnar mindössze egyetlen másodperccel előzte meg honfitársát Michal Kwiatkowskit a huszonkét és fél kilométeres táv végén. A Francia Körverseny történetében így először fordult az elő, hogy két lengyel kerékpáros zárjon ugyanazon szakasz első két pozíciójában. Ráadásul Bodnar karrierje első Tour-szakaszgyőzelmét szerezte. „Pályafutásom legcsodálatosabb napja ez – nyilatkozta a szakaszt követően a Bora-Hansgrohe kerekese. – Évek óta hajkurászom ezt a sikert, igencsak sokat vártam rá. Egyetlen dolog fáj, hogy az édesapám már nem élhette meg ezt a pillanatot. Köszönettel tartozom édesanyámnak és a barátnőmnek, akik minden pillanatban mellettem állnak. Persze köszönöm a Bora csapatának, Peter Sagannak és Rafal Majkának, ez a győzelem benneteket is megillet. Nagyon szoros volt a vége, lényegében órákig vártam arra, hogy megelőzzön valaki. Nyugodt voltam, nagyon jó hangulatban telt a várakozás, boldog vagyok a győzelmem nyomán.”

2017.07.22. - Marseille környékén egy huszonkét és fél kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Francia Körverseny. A penzum nagy része sík volt, ellenben egy rövid egy kilométer körüli, de átlag 9,5 százalékos emelkedő is nehezítette az útvonalat.

2017.07.22. - Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) nyerte a Tour tizenkilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.22. - Edvald Boasson Hagen: itt volt az ideje, hogy ne célfotóval dőljön el az etap végeredménye Második helyeit követően végre összejött a hőn áhított szakaszgyőzelem Edvald Boasson Hagen számára. A Dimension Data norvég kerekese egy körforgalomnál szerzett magának előnyt, majd leszakítva Nikias Arndtot magabiztosan győzött. „Annak ellenére, hogy egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport alakult, remekül dolgoztunk össze a szakasz folyamán – nyilatkozta Boasson Hagen a célba érkezést követően, aki hat év után nyert újra szakaszt a Francia Körversenyen. – Örülök, hogy sikerült egy olyan támadást indítanom a végén, amit már senki sem tudott átvenni. Az idei Tour során már többször is nagyon közel jártam a sikerhez, boldog vagyok, hogy végre sikerült nyernem. Éppen itt volt az ideje, hogy ne célfotóval dőljön el az etap végeredménye.”

2017.07.21. - Hazaért a szökés a Tour de France tizenkilencedik szakaszán, a győzelmet Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) zsebelte be, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.21. - Warren Barguil (Team Sunweb) nyerte a Tour tizennyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.21. - Warren Barguil: egy egészen fantasztikus Tourt teljesítek A Col d’Izoard egyik legmeredekebb részén indult meg a pöttyös trikós Warren Barguil a Tour tizennyolcadik szakaszán. A Sunweb csapatának francia kerekese idei második Tour-szakaszgyőzelmét szerezte, miközben matematikailag a hegyi összetett elsőségét is bebiztosította, most már csak el kell jutnia Párizsig. „Eddig is kiváló Francia Körversenyt produkáltam, ezzel a második sikerrel és a hegyi összetett megnyerésével viszont egy egészen fantasztikus Tourt teljesítek – nyilatkozta Barguil a célban. – Nem is nagyon tudom elhinni a történteket, olyan ez mintha még mindig csak álmodnék. Nem gondoltam volna, hogy enyém lesz a pöttyös trikó, csapattársamé Michael Matthews-é a zöld, miközben mindketten két-két szakaszt nyerünk. Hihetetlen. Figyeltem magamra az emelkedőkön, spóroltam az erőmmel, néztem a többieket, majd megpróbáltam. Amikor Alberto Contador egyre előrébb és előrébb jött tudtam, hogy indul. Azon a ponton amikor Mollemát megfogtuk nagyon visszaesett a tempó, ezért inkább továbbmentem. Az utolsó kilométeren értem utol Atapumat, majd a szakaszt is sikerült megnyernem.”

2017.07.20. - A hegyi összetett éllovasa Warren Barguil (Team Sunweb) nyerte a Francia Körverseny tizennyolcadik szakaszát, Christopher Froome (Sky) magabiztosan őrzi összetettbeli vezetését.

2017.07.20. - Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Tour tizenhetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.20. - Primoz Roglic: egyelőre nem találom a szavakat A kiváló idényt teljesítő Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) Szlovénia első Tour szakaszgyőzelmét szerezte, nem mellékesen megnyerve a Henri Desgrange különdíjat is, hisz ő haladt át elsőként az idei verseny legmagasabb pontján, a 2642 méteren magasodó Galibier csúcsán. „Egyelőre nem találom a szavakat – nyilatkozta a célba érkezést követően Roglic. – Egyszerűen őrületes, ami történt. Nem is tudom mit mondhatnék, de azzal sem vagyok tisztában, hogy valójában mi is történt. A Tour szakaszgyőzelmem értékét talán csak idővel tudom majd felfogni. Az volt a tervem, hogy mindenféleképpen próbálkozni fogok. Fontos volt számomra ez a nap, mivel a barátnőm és családom a célban várt. Őrületes érzések lettek rajtam úrrá, amikor a célvonalhoz közeledve megláttam őket a szlovén zászlóval a kezükben.”

2017.07.19. - A szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Tour de France tizenhetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.19. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour tizenhatodik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.19. - Michael Matthews: el sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem A Sunweb ausztrál kerekese Michael Matthews csapata harmadik, személy szerint pedig második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a Tour de France tizenhatodik szakaszán. Matthews a célban nem is nagyon akarta elhinni a történteket. „Nyertem még egy szakaszt ugyanazon a Touron – hitetlenkedett a célba érkezést követően Matthews. – Általában egy szakaszgyőzelemmel is megelégszik az ember, megszerezni a másodikat már jóval nehezebb. El sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem. Szerettem volna bekerülni a szökésbe, de a Quick-Step Floors csapata minden megmozdulásomat figyelte, nem engedtek el. Amikor hallottam, hogy Kittel leszakadt, nos, onnan kezdődött igazán a számomra a verseny. Elkezdtünk tempót menni, rámentünk a részhajrára, majd a szakaszt is megnyertük ezzel ötven pontot szerezve a pontversenyben és belátható távolságba kerülve Kittelhez."

2017.07.18. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour de France tizenhatodik szakaszát. Az etap végkimeneteléről az oldalszél döntött, több sprinter és esélyes is pórul járt.

2017.07.18. - Dave Brailsford nem volt hajlandó szóba állni a Cyclingnews újságírójával Viszonylag eseménytelenül telt a Tour de France második pihenőnapja. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Dave Brailsfordhoz a Sky csapatvezetőjéhez kapcsolódik, aki nemes egyszerűséggel odasétált az egyik legnagyobb kerékpáros szakportál a Cyclingnews riporteréhez Barry Ryan-hez, akivel közölte, - hogy őt nem hívták meg, a sajtótájékoztatón csak olyanok vehetnek részt, akikkel szeretnének is beszélni, Ryan pedig általában csak sz..ságokat ír a csapatról. - Brailsford a múlt hét folyamán visszautasította Daniel Benson főszerkesztő megkeresését, aki szeretett volna interjút készíteni a sportvezetővel, elsősorban a Brailsford ellen Nagy-Britanniában folyó vizsgálat ügyében. A Sky nem volt hajlandó a későbbiekben sem kommentálni a történteket.

2017.07.17. - Bauke Mollema (Trek-Segafredo) nyerte a Tour tizenötödik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.17. - Bauke Mollema: fantasztikus érzés szakaszt nyerni a Touron Megannyi próbálkozást követően végre sikerült a hőn áhított szakaszgyőzelem Bauke Mollema számára. A több nagy körversenynek is kapitányként nekivágó holland kerekes ezúttal segítőként érkezett, ami lehetőséget kínált a szökésre, majd pedig a szakaszgyőzelemre is. A Trek-Segafredo csapatának kerekese természetesen nagyon elégedett volt a célba érkezést követően. „Fantasztikus érzés szakaszt nyerni a Tour de France-on – így Mollema a célban. – Nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült győznöm. Egyelőre el sem nagyon tudom hinni azt, ami történt. Rengeteget dolgoztam azért, hogy egy napon ideáig juthassak. Korábban már többször is közel jártam a sikerhez, de nem tudtam beteljesíteni az álmom. Úgy érkeztem ide, hogy mindent megteszek majd azért, hogy esélyem legyen egy szakaszgyőzelemre. Tudtam, hogy ez a nap kedvezhet nekem. Az etap elején rengeteget kellett dolgoznunk azért, hogy egyáltalán szökésbe kerülhessek. Michael Gogl és Koen De Kort dolgoztak rengeteget, nélkülük talán még a mezőny elején sem sikerült volna megragadnom. Hatalmas tempót mentünk, majd az első emelkedőn többekkel elléptem. Az utolsó harminc kilométer már nagyon fájt. Ilyen hosszú szökést még soha nem vállaltam be korábban egyedül. Fáradtam a végére, így szoros lett a befutó, de megszereztem a győzelmet, ami pályafutásom eddigi legnagyobb sikere.”

2017.07.16. - Bauke Mollema (Trek-Segafredo) pályafutása első Tour-szakaszgyőzelmét szerezte az idei viadal tizenötödik szakaszán, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.07.16. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour tizennegyedik szakaszát, összetettben Christopher Froome (Sky) vette vissza a sárga trikót.

2017.07.16. - Michael Matthews: ez egy fantasztikus siker számunkra Az ausztrál Michael Matthews nyerte a Tour de France tizennegyedik szakaszát, a Sunweb kerekese volt előzetesen a szakasz egyik favoritja, csapata kiváló munkát végzett, így Matthews feltette az i-re a pontot. „Számomra egy igazi valóra vált álom az, hogy győzni tudtam Rodez-ban – nyilatkozta Matthews a célba érkezést követően. – Két évvel ezelőtt egy hatalmas bukás következtében törött bordákkal versenyeztem, pedig akkor is ez volt az a nap, ami a leginkább kedvezett nekem. A csapat egész nap kiváló munkát végzett, nem engedtük a szökevényeket túlságosan messzire, bár Thomas De Gendt azért rendesen feladta a leckét, nagyon erősnek bizonyult. Nem volt a szakasznak olyan pillanata, amikor két-három csapattársam ne vett volna körül, a két évvel ezelőtti kudarc tekintetében ez egy fantasztikus eredmény számunkra.”

« első ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések