Külföldi hírek

« első ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... utolsó »
2018.07.06. - A Sky sorát kifütyülték a Tour de France csapatbemutatóján A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékesei bíznak abban, hogy Chris Froome szalbutamol ügyének lezárásával a kerékpársportért rajongók érdeklődése a versenyre összpontosul. A Francia Körverseny La Roche sur Yonban megtartott csapatprezentációján többek között az egykerekezve a színpadra érkező Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és a hazaiak reménysége Romain Bardet (AG2R La Mondiale) is hatalmas tapsot kapott ellenben a Sky sorát kifütyülte a nagyérdemű. Az első sorokban egy rajongó „a csalók menjenek haza” táblával fogadta a brit sor kapitányát. Persze ilyenre korábban is volt már példa, a Festina botrányt követő évben az egész mezőnyt füttykoncerttel fogadták, de Lance Armstrong és Alberto Contador is esett már áldozatául a népharagnak.

2018.07.05. - A farmakokinetikai vizsgálat magas hibaszázalékára támaszkodva menthették fel Froome-ot Egy nappal azt követően, hogy az ASO bejelentette, hogy minden követ megmozgat azért, hogy Chris Froome ne lehessen ott az idei Francia Körversenyen, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ejtette az ellene felhozott vádakat. Egy brit napilap cikke igyekezett megválaszolni a miért kérdését, bár az időpontbeli egybeesés továbbra is rengeteg találgatást vet fel. Chris Froome 2017. szeptember 7-én levett mintájában 1920 nanogramm/milliliter szalbutamolt mutattak ki. Ezt követően a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályai szerint a minta értékét kompenzálták, mégpedig a kiszáradás miatt – mivel a szalbutamol ilyen esetben nagyobb koncentrációban jelenik meg a vizeletben -, így a tényleges érték 1429 nanogramm/milliliter lett, ami a megengedett 1200 nanogramm/milliliternél még mindig több, tehát a Sky kerekese tizenkilenc százalékkal lépte túl a határt. Ellenben ezt követően Chris Froome-on nem végezték el a farmakokinetikai vizsgálatot, melyen anno Diego Ulissi is megbukott, ám pont a vizsgálat eredményei miatt kapott csak kilenc hónapot a lehetséges két év helyett. Froome ügyvédje Mike Morgan arra építette fel a védelmet, hogy nem megbízható a WADA szalbutamol-tesztje, hiszen rendeltetésszerű adagolás mellett is az esetek 15,4 %-ban hibás, pozitív eredményt hoz. A WADA ebbe a csatározásba pedig már nem akart belemenni, mivel számukra eléggé kínossá vállhatott volna a helyzet, ha Morgan a Vuelta során a védencétől levett többi, negatív eredmény vizsgálatát is kéri.

2018.07.04. - Utolsóként a Sky is keretet hirdetett a közelgő Tour de France-ra Chris Froome szalbutamol ügyének lezárását követően, utolsóként a brit Sky csapata is megnevezte azt a nyolc versenyzőt, aki ott lehet a július 7-én rajtoló Francia Körversenyen. A sor céljai egyértelműek, hozzásegíteni karrierje ötödik Tour-győzelméhez Froome-ot. A brit kiválóság mögött Geraint Thomas lesz a második számú kapitány, míg a fantasztikus neo-pro idényt produkáló kolumbiai Egan Bernal is áteshet a tűzkeresztségen. Mellettük Gianni Moscon, Michal Kwiatkowski és Wout Poels sem éppen gyengíti a keretet. „Az elmúlt tizenkét hónap talán a legkeményebb időszaka volt a pályafutásomnak – mondta Froome a keret bejelentését követően. – Sohasem indultam még úgy a Touron, hogy előtte teljesítsem a Giro d’Italiát, így minden szempontból egy új kihívással találom szemben magam. A tavalyi Vuelta során rengeteget tanultam, ami reményeink szerint hozzásegíthet egy újabb győzelemhez. Szeretnék történelmet írni, azzal, hogy ötödszörre is megnyerem a Tourt, miközben zsinórban negyedik nagy körversenyemen győzök. Nagyon erős csapat lesz körülöttem, ennél erősebb sorról nem is álmodhattam volna.” A Sky Tour sora: Chris Froome (brit), Egan Bernal (kolumbiai), Jonathan Castroviejo (spanyol), Michal Kwiatkowski (lengyel), Gianni Moscon (olasz), Luke Rowe (brit), Wout Poels (holland) és Geraint Thomas (brit).

2018.07.03. - Christian Prudhomme: továbbra is válaszokat várunk a Froome-ügyben A Tour de France versenyigazgatója Christian Prudhomme sem maradt sokáig csendben Chris Froome felmentését követően, aki így az ASO terveivel ellentétben ott lehet az év legnagyobb presztízsével bíró körversenyén. „Nagyon sajnálatos, hogy az ügyben ilyen későn született döntés – mondta Prudhomme. – Egyelőre annyit tudunk, hogy nem tett semmilyen tiltott dolgot, így felmentették a vádak alól. A legjobb szakértők dolgoztak az eseten, azonban továbbra is válaszokat várunk. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnöke David Lappartient is pesszimista volt, nekünk pedig a verseny jövőjének érdekében nem volt más választásunk, mint meggátolni a rajthoz állását. A sportág szabályai viszont rosszak, azokon minél hamarabb változtatni kell. Minden ehhez hasonló esetben fel kell függeszteni a versenyzőt, mivel az elért eredményei nem lesznek helytállóak és gyanakvásra adnak okot. Jó úton halad a szövetség, hisz a tramadol és a kortikoszteroidok tiltása is nagy előrelépés lehet, de nem szabad itt megállni.”

2018.07.02. - Nem várt fordulat állt be Chris Froome szalbutamol ügyében, alig egy nappal azt követően, hogy a Francia Körversenyt szervező ASO kinyilvánította, hogy szeretné megakadályozni a négyszeres győztes, - címvédő – idei versenyen való rajthoz állását.

2018.07.02. - Országúti bajnokságok eredményei: Connor Swift sikere Nagy-Britanniában, Mathieu Van der Poel győzött Hollandiában A legtöbb európai országban a mögöttünk hagyott hétvégén került sor a nemzeti bajnokságok mezőnyversenyeire, melyeken jócskán történtek meglepetések. A legérdekesebb eredmény Nagy-Britanniában született, ahol egy kontinentális csapat kerekese Connor Swift (Madison-Genesis) diadalmaskodott szólóban hazaérve. Ben Swift unokaöccse az utolsó körben lépett meg egyedül, a többiek pedig már nem is tudták utolérni. A második Adam Blythe (Aqua Blue Sport), míg a harmadik Owain Doull (Sky) lett. Hollandiában a cyclo-cross sztár Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) nyerte a mezőnyhajrát, bár a címvédésre készülő Ramon Sinkeldamot (Groupama-FDJ) egyszerűen kézzel tette arrébb, a zsűri azonban érvényben hagyta a végeredményt, mivel a most már három szakágban – cyclo-cross, hegyikerékpár, országút – is sztárrá avanzsáló Van der Poel szemlátomást gyorsabb volt ellenfeleinél. A másodikként Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo), míg harmadikként Sinkeldam ért célba. Franciaországban brutális táv 253 kilométer várt a résztvevőkre. A hat órás tekerés végén négyen érkeztek együtt, akik közül Anthony Roux (Groupama-FDJ) bizonyult a leggyorsabbnak ezzel megnyerve hazája bajnoki címét. A dobogó másik két fokára Anthony Turgis (Cofidis) és Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) állhatott fel. Kazahsztánban Alexey Lutsenko (Astana) szerezte meg a bajnoki címet, Németországban Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) sprintelte le a hajrában John Degenkolb (Trek-Segafredo) és Max Walscheid (Team Sunweb) kettősét, Svájcban Steve Morabito (Groupama-FDJ) győzött, Ausztriában Lukas Pöstlberger (Bora-hansgrohe) 2012 után már a második nemzeti bajnoki címét ünnepelhette. Lettországban Krists Neilands (Israel Cycling Academy) megvédte elsőségét, Dániában Michael Morkov egy újabb Quick-Step Floors győzelemmel gazdagította a belga csapat idei repertoárját, Oroszországban Ivan Rovny (Gazprom-RusVelo) lett a bajnok, míg Észtországban az egykori Tour de Hongrie győztes Mihkel Raim (Israel Cycling Academy) haladt át elsőként a célvonalon. Fehéroroszországban Stanislau Bazhkou (Minsk Cycling Club) volt a leggyorsabb, Írországban Connor Dunne (Aqua Blue Sport) győzedelmeskedett, míg Luxemburgban Bob Jungels (Quick-Step Floors) duplázott, az időfutam mellett a mezőnyversenyt is megnyerte.

2018.07.01. - Unalomig ismert Chris Froome szalbutamol ügye, melynek kapcsán még most sem történt semmilyen érdemi előrelépés, ennek okán pedig a Francia Körversenyt szervező ASO eljutott arra a pontra, hogy szeretné megakadályozni a négyszeres győztes, - címvédő - rajthoz állását.

2018.07.01. - Elia Viviani továbbra is fantasztikus formában, az olasz bajnokságot is ő nyerte Talán pályafutása legjobb döntését hozta azzal, hogy a Quick-Step Floors csapatához szerződött Elia Viviani, aki az olasz nemzeti bajnoki cím megnyerésével már idei tizennegyedik győzelmét ünnepelhette. Darfo Boario Terme környékén 233,8 kilométer várt a kerekesekre egy könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető pályán. Az utolsó kilométerekhez közeledve hatalmas volt a szelekció, mindössze öten maradtak az élen, nevezetesen Daniel Oss (Bora-hansgrohe), Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida), Ivan Santaromita (Nippo-Vini Fantini), Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) és Elia Viviani (Quick-Step Floors). A mindent eldöntő emelkedőn Pozzovivo akciózott annak érdekében, hogy szétszakítsa a sort, és lerázza Vivianit, ám túl nagy sikerrel nem járt mivel a sprinter fogát összeszorítva tapadt rá. Lejtmenetben Visconti visszazárkózott hozzájuk, innentől Pozzovivo a csapattársáért ment, ám a Bahrain-Merida versenyzői nem tudták megrajzolni Vivianit, aki megnyerte a versenyt Visconti és Pozzovivo előtt. [[https://www.youtube.com/v/TTFJhxoG9eQ?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Egy álmom vált azzal valóra, hogy megnyertem az olasz nemzeti bajnokságot – mondta Viviani a célba érkezést követően. – Iszonyatosan büszkévé tesz, hogy az elkövetkezendő tizenkét hónapban én viselhetem a nemzeti trikolórt a mezemen. Sohasem hittem volna, hogy egyszer egy olyan nehéz versenyt nyerek meg, mint ez. A csapattársaim segítsége nélkül esélyem sem lehetett volna, ugyan csak négyen voltunk, de Eros Capecchi, Davide Martinelli és Fabio Sabatini is elképesztő munkát végzett értem. A végén Pozzovivo nagyon erős volt, tudtam, hogy nem szakadhatok le a kerekéről, mivel az megpecsételte volna a sorsom.”

2018.06.30. - Bauke Molleme kap még egy esélyt, hogy a Tour dobogójáért harcoljon, Mark Cavendish köré épül a Dimension Data sora Július 7-én Noirmoutier-En-L’lle-ben rajtol a 2018-as Tour de France, ennek kapcsán egyre több és több csapat jelenti be a versenyen rajthoz álló keretét. A Trek-Segafredo sora ezúttal is Bauke Mollema erejében bízik, aki többször végzett már kiváló helyen az összetettben, példának okán 2013-ban hatodik lett. Mollema már a nyolcadik Francia Körversenyére készül, legfőbb segítői Jasper Stuyven, Julien Bernard és Michael Gogl lehetnek, míg a sprintekben John Degenkolb kaphatja meg a lehetőséget, bár a német versenyzői is kiemelt segítség lehet a kapitánya számára, a kockaköves, pavés szakaszon. A Trek-Segafredo Tour sora: Julien Bernard (francia), John Degenkolb (német), Koen de Kort (holland), Michael Gogl (osztrák), Tsgabu Grmay (etióp), Bauke Mollema (holland), Toms Skujins (lett) és Jasper Stuyven (belga). Kisebb meglepetésre a dél-afrikai Dimension Data csapata szinte teljes egészében Mark Cavendish köré épül, a keret a sprintekre fókuszál, ennek kapcsán például a szökevényspecialista Stephen Cummings sem kapott helyet a sorban. „Nyolc a sprintereknek kedvező szakaszt számoltunk az idei Tour de France-on, így erre építettük fel a keretet – mondta Douglas Ryder csapatvezető. – Az Alpokban és a Pireneusokban igyekszünk minél inkább opportunistának tűnni. Az első kilenc etap vízválasztó lehet. Egyelőre odáig tervezünk, meglátjuk, hogy ezt követően milyen egyéb célokat tűzhetünk még ki magunk elé. A Tour de France nem csak az egyik legnagyobb kerékpáros verseny, de a legnívósabb sportesemények között tartják számon, így nagyon fontos számunkra az eredményes szereplés.” A Dimension Data Tour sora: Mark Cavendish (brit), Edvald Boasson Hagen (norvég), Mark Renshaw (ausztrál), Reinardt Janse van Rensburg (dél-afrikai), Serge Pauwels (belga), Julien Vermote (belga), Tom-Jelte Slagter (holland) és Jay Thomson (dél-afrikai).

2018.06.29. - Chris Froome: minden jogom megvan ahhoz, hogy a Tour de France-on versenyezzek Chris Froome ötödik Tour de France győzelmére készül a július 7-én kezdődő, legnagyobb presztízzsel bíró országúti kerékpárversenyen, holott szalbutamol ügye még mindig folyamatban van. Nemrégiben többek között a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke David Lappartient, számos riválisa és a francia kerékpársport élő legendája Bernard Hinault is nemtetszésének adott hangot rajthoz állását illetően. Froome, aki jelenleg mindhárom nagy körverseny címvédője, határozottan kiáll mindamellett, hogy jogában van ott lenni az év legnagyobb versenyén. „A kezdetektől fogva tartom magam ahhoz, hogy nem tettem semmi rosszat, így minden jogom megvan ahhoz, hogy a Tour de France-on versenyezzek – mondta a Sky kapitánya a minap egy videó interjújában. – Évek óta támadnak alaptalan dolgokkal, hozzászoktam már ehhez. Sokan szeretnék, ha nem állnék rajthoz a versenyen, de keményen készülők, csakis a szakaszok lebegnek a szemem előtt, nem hagyom, hogy bármi kizökkentsen.”

2018.06.28. - Bombaerős csapatot kap maga mögé a Touron Richie Porte Egy tapasztalt, elszánt, sokat megélt kerekesekből álló csapatot kap maga mögé a közelgő Francia Körversenyen az összetett győzelemért harcba szálló Richie Porte. A BMC ausztrál versenyzője 2016-ban az összetett előkelő ötödik helyén zárt, míg tavaly hatalmasat bukva volt kénytelen feladni a versenyt. Segítői közül egyértelműen kimagaslik Tejay van Garderen és Damiano Caruso kettőse, de Greg Van Avermaet is komoly erősítés. „Készen állok az idei Francia Körversenyre – nyilatkozta Porte. – Megnyertem a Svájci Kört, ami remek előjel. A csapattársaim kiválóan versenyeztek már ott is, így remek morállal várjuk a viadal rajtját. Mindent erre a versenyre teszek fel, bevállaltam még egy rövid magaslati edzőtábort mielőtt Vendée-be érkeznék. Szeretnék Párizsban dobogóra állni, az összetett első három helyének valamelyike a cél. Ez alatt a három hét alatt azonban bármi megtörténhet, erre remek példaként szolgáltam az elmúlt évben. Ezért csak napról-napra szabad gondolkozni és tervezni. A csapat jövője sajnos továbbra sem túl bíztató. Gondoljunk csak bele Michael Schar helyzetébe, aki a komplett karrierjét itt töltötte, mégsem tudja, hogy hogyan tovább. Andy Rihs elvesztése hatalmas érvágás számunkra, így természetesen érte is küzdeni fogunk.” A BMC Tour sora: Patrick Bevin (új-zélandi), Damiano Caruso (olasz), Simon Gerrans (ausztrál), Stefan Küng (svájci), Richie Porte (ausztrál), Michael Schär (svájci), Greg Van Avermaet (belga) és Tejay van Garderen (amerikai).

2018.06.27. - A Quick-Step Floors, a Bora-hansgrohe és a Wanty-Groupe Gobert csapatai is keretet hirdettek a közelgő Tour de France-ra Egyre több csapat keretéről hull le a lepel a közelgő Tour de France rajtja előtt. Az idén már negyvenhárom győzelemnél járó belga Quick-Step Floors természetesen bombaerős nevekkel készül, újabb szakaszgyőzelmekben bízva. A sprintekben Fernando Gaviria, míg az összetettben Bob Jungels lesz az első számú emberük. „Bob lesz az első számú emberünk, remekül alakult az idei szezonja, kíváncsian várjuk, hogy meddig juthat – mondta Tom Steels sportigazgató. – Ugyanez igaz Julian Alaphilippe-re is, aki tavaly egy sérülés miatt nem tudott bizonyítani, ezúttal viszont készen áll arra, hogy hazai pályán a szakaszgyőzelmekért küzdjön. Fernando Gaviria pedig a sprintekben lesz kiemelt emberünk. A Tour de France a legjobb kerékpárosok erőfelmérője, így értelemszerűen komoly célokkal állunk rajthoz.” A Quick-Step Floors Tour sora: Julian Alaphilippe (francia), Tim Declercq (belga), Fernando Gaviria (kolumbiai), Philippe Gilbert (belga), Bob Jungels (luxemburgi), Yves Lampaert (belga), Maximiliano Richeze (argentin) és Niki Terpstra (holland). A regnáló világbajnok Peter Sagan mellett Rafal Majka vezeti a német Bora-hansgrohe csapatát, a szlovák nemzeti bajnok hatodik zöld trikójának megszerzésére fókuszál. Sagan tavalyi emlékezetes kizárását követően kettőzött erővel küzdhet a pontversenyben, igyekszik beállítani Erik Zabel rekordját. Legfőbb segítői Marcus Burghardt, Maciej Bodnar és Daniel Oss lesznek, ellenben ezúttal testvérének Jurajnak nem jutott hely a keretben. A Bora-hansgrohe Tour sora: Maciej Bodnar (lengyel), Marcus Burghardt (német), Rafal Majka (lengyel), Gregor Mühlberger (osztrák), Daniel Oss (olasz), Pawel Poljanski (lengyel), Lukas Pöstlberger (osztrák) és Peter Sagan (szlovák). A pro-kontinentális Wanty-Groupe Gobert sora zsinórban másodjára vághat neki szabadkártyával az év legnagyobb körversenyének. A belga csapat célja egyértelmű, mutatni magukat a szökésekben valamint szakaszgyőzelmet szerezni. Az idén remek formáról tanúbizonyságot tevő Andrea Pasqualon és Timothy Dupont kettősére építenek, míg összetettben a fiatal Guillaume Martin villoghat. A Wanty-Groupe Gobert Tour sora: Thomas Degand (belga), Timothy Dupont (belga), Guillaume Martin (francia), Marco Minnaard (holland), Yoann Offredo (francia), Andrea Pasqualon (olasz), Dion Smith (új-zélandi) és Guillaume Van Keirsbulck (belga).

2018.06.26. - A Movistar és az AG2R La Mondiale csapatai is keretet hirdettek a Tourra A spanyol Movistar csapata a lehető legtapasztaltabb sorral vág neki a közelgő Tour de France-nak, ahol Alejandro Valverde, Nairo Quintana és Mikel Landa hármasával igyekeznek megszerezni a sárga trikót. A keret legfiatalabb tagja a huszonnégy esztendős Marc Soler lesz, aki idén nyerte a Párizs-Nizza viadalát. Mellette Andrey Amador, Daniele Bennati, Jose Joaquin Rojas és Imanol Erviti teszi teljessé a sort. „Nem hagyhatjuk figyelmen kívül Nairo következetességét, már ami a nagy körversenyeket illeti – mondta Eusebio Unzue csapatvezető. – Mindig ott van a legjobbak között az összetettben, bízunk benne, hogy idén a győzelemért harcolhat. Mikel optimista hozzáállása egy nagyszerű hátteret biztosít, miközben Alejandro tapasztalata kulcsfontosságú tényezőként bír.” A Movistar Tour sora: Nairo Quintana (kolumbiai), Alejandro Valverde (spanyol), Mikel Landa (spanyol), Marc Soler (spanyol), Andrey Amador (costa rica-i), Daniele Bennati (olasz), Jose Joaquin Rojas (spanyol) és Imanol Erviti (spanyol). Eközben a Thibaut Pinot nélküli francia Groupama-FDJ is megnevezte azt a nyolc főt, aki részt vehet a Touron. Marc Madiot csapata elsősorban Arnaud Demare révén a sprintekre épít, míg az összetettben a mindössze huszonegy esztendős David Gaudu vállára teszik a terhet. „Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk Thibaut Pinot kimaradása miatt, de a versenyzőnk egészségi állapota az első – nyilatkozta Marc Madiot a keret kihirdetését követően. – A csapat törekvései továbbra is erősek. Arnaud Demare egy biztos pont, reméljük, esélye lehet a sprintekben, míg David Gaudu egy fiatal, de annál tehetségesebb kerekes. 2012-ben Thibaut is hasonló körülmények között debütált, szakaszgyőzelemmel.” A Groupama-FDJ Tour kerete: Arnaud Démare (francia), David Gaudu (francia), Jacopo Guarnieri (olasz), Olivier Le Gac (francia), Ramon Sinkeldam (holland), Tobias Ludvigsson (svéd), Arthur Vichot (francia) és Rudy Molard (francia).

2018.06.25. - Peter Sagan 2011-ben viselte utoljára klubcsapata hivatalos szerelését Az időfutamokat nem számítva a háromszoros világbajnok Peter Sagan 2011. június 13-án viselte utoljára klubcsapata hagyományos szerelését mezőnyversenyen, hisz az azóta eltelt időszakban vagy hazája bajnoki mezében vagy pedig a szivárványszínű trikóban tekert. A Bora-hansgrohe kerékpárosa egy esetleges világbajnoki fiaskó ellenére sem töri meg ezt a sorozatot, hisz pályafutása hatodik szlovák bajnoki címét nyerte a mezőnyversenyben. A cseh és szlovák bajnokság ezúttal is együtt került megrendezésre, Sagan egy körülbelül nyolcvan kilométeres szóló szökés végén nyerte meg a viadalt csapattársai Juraj Sagan és Michael Kolar előtt. A cseh bajnok Josef Cerny (Elkov-Author) lett. „A nemzeti bajnoki címet megnyerni mindig különleges – mondta Sagan a célba érkezést követően. – Büszke vagyok arra, hogy immáron hatodik alkalommal szereztem meg ezt a trikót. Külön gratulálok a testvéremnek a második helyéhez és csapattársunknak Michal Kolarnak a harmadik helyhez. Köszönjük csapatunk a Bora-hansgrohe segítségét, és külön köszönet annak a számtalan szurkolónak, aki az út mentén buzdított minket.”

2018.06.24. - A kiváló 2017-es kampányt követően – amikor is az önkéntesek közel nyolcvanöt tonnányi szemetet gyűjtöttek az Olasz Körverseny során - a Giro szervezői igyekeztek még zöldebbé varázsolni a 2018-as viadalt.

2018.06.24. - Chris Horner negyvenhat évesen visszatér Közel két évvel a visszavonulását követően Chris Horner úgy döntött, hogy újra nyeregbe pattan és rajthoz áll az Amerikai Egyesült Államok nemzeti bajnokságán. A 2013-as Vuelta a Espana győztese 2016 végén egy makacs tüdőprobléma miatt fejezte be pályafutását, ám a későbbi orvosi vizsgálatok megerősítették, hogy csak elburjánzó refluxa okozta a problémákat. Horner a kontinentális Team Illuminate színeiben indul a mezőnyversenyen, de a legfrissebb pletykák szerint az sem kizárható, hogy az év hátralevő részében is rajthoz álljon még néhány viadalon. „Nem túl sokat tekertem a visszavonulásom utáni kezdeti hónapokban, heti szinten azért mindig kerékpárra pattantam, aztán egyszer csak elkezdtem megnövelni a megtett távot – nyilatkozta Horner a bejelentést követően. – Amikor már heti 550 mérföldet abszolváltam, még akkor sem éreztem magam fáradtnak, Johnson pedig tudta, hogy épp semmit sem csinálok, így tervezgetni kezdtünk. Megláttam a nemzeti bajnokság profilját, és onnantól kezdve nem volt több kérdés bennem.”

2018.06.23. - Chris Froome edzője a médiát hibáztatja a Sky kerékpárosa körül kialakult helyzet miatt Chris Froome edzője Tim Kerrison szenzációhajhásznak minősítette a Froome elleni eljárás média megjelenéseit, melyek szerinte érzékenyen érinthetik a Tour de France címvédőjét. „Amennyiben a történetet olyan módon tálalják, hogy azzal Chris ellen hangolják a szurkolókat, egyféle népharagot szítva, azt hiszem, hogy azért egyértelműen a média a felelős – mondta Kerrison egy brit lap hasábjain. – Úgy vélem, hogy a méltányos bánásmód Froome-ot is megilletné. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ártatlan, és hamarosan tisztázódhat a helyzete. Bernard Hinault megjegyzései felelőtlen kijelentések, hisz Chris hivatalosan nem produkált pozitív mintát, így semmi sem gátolhatja őt meg abban, hogy versenyezhessen. Megdöbbentő, hogy a sportág egy ekkora alakja, mint Hinault ennyire felelőtlen kijelentést tesz. Tartunk a Francia Körversenyen a szurkolóktól, mivel már a múltban is voltak negatív tapasztalataink. Persze a rajongók többsége nem okoz problémát, de az a néhány elvetemült, aki nem tartja be a szabályokat, akár a verseny egészét is tönkreteheti.” Mint már unalomig ismert a Sky csapatának brit versenyzője a 2017-es Vuelta a Espana során produkálta a külön engedéllyel szedhető asztmagyógyszerének többszörös mennyiségét, ami ugyan nem számít pozitív doppingesetnek, de a múltban Alessandro Petacchi és Diego Ulissi sem úszta meg eltiltás nélkül ezt a fajta csorbát. Froome múlt hónapban egy drámai szökés végén a Giro tizenkilencedik szakaszán átvette a rózsaszín trikót, amit meg is tartott a verseny végéig, így megnyerte Girót, ezzel jelenleg egy személyben mindhárom nagy körverseny címvédője.

2018.06.22. - Az UCI új, négyéves-tervében jóváhagyta a tárcsafékek használatát, igyekszik minimalizálni a nemek közötti differenciákat, 2023-tól pedig kerékpáros világjátékokat rendezne A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség irányító testülete a franciaországi Arzonban ülésezett, ahol jóváhagyták a sportág 2022-ig szóló négyéves tervét, melyben számos kulcsfontosságú újítás szerepel. „Nagyon örülünk annak, hogy az irányítótestület jóváhagyta az új négyéves tervet, melyben olyan fontos változások szerepelnek, melyek garantálják férfiak és nők közötti egyenlőséget – mondta David Lappartient a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke. – Ez a koncepció egy teljesen új eseményt is említ, egy kombinált UCI-világbajnokságot, mely négyévente a sportág szinte valamennyi szakágát egy helyre vezeti.” Számos változtatást eszközölnek a női kerékpárosok helyzetének javítása érdekében. 2019-től bevezetnek egy szigorú magatartási kódexet, melyet minden csapat versenyzője és alkalmazottja köteles aláírni. Az UCI mindemellett igyekszik lépéseket tenni a női versenyzők bérének felzárkóztatása ügyében is. A díjátadókon ezentúl a segítőknek csak olyan ruhát lehet viselni, melyet a nemzetközi szövetség előzetesen jóváhagy. Elfogadták, hogy a 2018/2019-es cyclo-cross világkupában már egyenlő pénzdíjazásban részesülnek a nők és a férfiak, természetesen a távlati cél idővel minden szakágban elérni ugyanezt. 2023-tól tervben van egy négyévente megrendezendő kombinált világbajnokság, melyen szinte minden szakág képviseltetné magát. A rendre az olimpia éve előtti esztendőben tető alá hozott esemény legfőbb célja a szakágak egymás mellé való felzárkóztatása mellett, a kerékpársport média szerepének megnövelése. Végül, de nem utolsóként pedig a hároméves tesztidőszakot követően végérvényesen engedélyezik a tárcsafékek használatát.

2018.06.21. - Bernard Hinault sztrájkra szólította fel a Tour de France mezőnyét Az ötszörös Tour de France győztes Bernard Hinault egyfajta hadjáratba kezdett Chris Froome ellen. A francia legenda nem szeretné hazája körversenyén látni a brit kerékpárost, így legfrissebb nyilatkozatában sztrájkra szólította fel a Tour mezőnyét. „A szabályok mindenki számára ugyanazok, így továbbra is értetlenül állok Chris Froome ügye előtt – mondta Hinault. – Egyszerűen nem szabad engedni rajthoz állni a Touron. Másokat eltiltanak, őt viszont nem. Sztrájkolnia kellene a Tour mezőnyének, hogy a szervezőség és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség végre észbe kapjon. Chris Froome pozitív mintát produkált. Amennyiben Alberto Contadort eltiltották, akkor Froome miért versenyezhet? Érthetetlen. Arra hivatkoznak, hogy túl komplikált az ügy. A Contadoré nem volt az, dehogynem.” Mint ismeretes Chris Froome a 2017-es Vuelta során akadt fenn egy doppingvizsgálaton, miután szervezetében a megengedettnél jóval nagyobb mennyiséget találtak, az orvosi külön engedéllyel használható szalbutamolból. Ellenben az ellene indított vizsgálatban azóta sincs döntés, felfüggesztésre nem került sor, így szabadon versenyezhet annak tudatában, hogy egy későbbi ítélet, akár visszamenőleg el is veheti győzelmeit. Froome káprázatos feltámadása az Olasz Körverseny harmadik hetében újabb lavinát indított el. A legélesebb kritikákat már akkor is Bernard Hinault fogalmazta meg. „Chris Froome a 2017-es Vuelta a Espana során pozitív doppingmintát produkált, amit a B-próba is megerősített – mondta Hinault. – Froome így nem tekinthető Giró-győztesnek, sőt úgy vélem nagy hiba volt engedni elindulni. Továbbra sem értem, hogy miért kell ennyit várni az ítéletre, miközben korábban két ismert olasz versenyző ugyanezért jóval hamarabb megkapta a büntetését. Nagyon úgy tűnik, mintha a Sky pénzügyi dominanciája felülkerekedne a józan ész dolgain.” Eközben a Vuelta a Espana versenyigazgatója Javier Guillen is megszólalt az ügyben. Guillen szeretné, ha az idei Spanyol Kör rajtjáig tisztázódna a 2017-es győztes személye.

2018.06.20. - Tom Dumoulin a Tour de France győzelemért száll harcba Az ígéreteknek megfelelően az elsők között a Sunweb csapata hirdetett bő keretet az idei Tour de France-ra. A tizenkét fős sorban természetesen a 2017-es Giro d’Italia győztese, az idei Olasz Körverseny összetett ezüstérmese, Tom Dumoulin is helyet kapott. Dumoulin a minap egy holland újság hasábjain azt is megerősítette, hogy az összetett győzelemért kíván harcba szállni Franciaországban. „Az Olasz Körverseny végét követően egy rövid pihenőidőszak következett, bő egy hétig nem is ültem kerékpáron – mondta Dumoulin a De Telegraaf hasábjain. – Ellenben az azóta eltelt időszakot tekintve szinte teljesen frissnek érzem magam. Nem tudhattam, hogy mi marad bennem a Girót követően, de örülök neki, hogy sikerült regenerálódnom. Természetesen egész évben úgy versenyeztem, hogy szeretnék ott lenni a Francia Körversenyen, s mivel sikerült Olaszországban konstans, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom, így nem is lehetett kérdéses a részvételem. A Tour egy hatalmas kihívás, nagyon nehéz verseny vár ránk, a célom, hogy a tőlem telhető legtöbbet kihozzam magamból, és, így egy remek versenyt fussak, harcba szállva az összetettért.”

« első ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések