Külföldi hírek

« első ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ... utolsó »
2018.02.08. - Elia Viviani nyerte a Dubai Kör második szakaszát, Fernando Gaviria duplázott Kolumbiában Az olasz Elia Viviani győzelemmel ünnepelte huszonkilencedik születésnapját miután megnyerte a Dubai Kör második szakaszát. A kiemelt kategóriás verseny egy 190 kilométeres penzummal folytatódott, amely az első naphoz hasonlóan ezúttal is szinte teljes egészében sík volt, így a sprintereknek kedvezett. A nap szökését Nathan Van Hooydonck (BMC Racing), Nicolas Edet (Cofidis Solutions Crédit), Fuwen Xue (Mitchelton-BikeExchange), Charles Planet (Team Novo Nordisk), Mohamed Al Mansouri (Egyesült Arab Emírségek) és Yousif Mirza (UAE Team Emirates) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye hét perc környékén tetőzött, de az utolsó ötven kilométeren belül már megbomlott az egység az elől tempózok között. Bő húsz kilométerrel a vége előtt Elia Viviani (Quick-Step Floors) kapott defektet, de csapata még éppen időben vitte fel a főmezőnyre. [[https://www.youtube.com/v/jsT5JLB8HLw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Az elmenés utolérését követően jöhettek a sprinterek vonatai. A hajrát Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) nyitotta meg talán túlságosan is korán, ám végül Elia Viviani (Quick-Step Floors) bizonyult a legjobbnak az első szakasz győztese Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) és Riccardo Minali (Astana) előtt. Összetettben Groenewegen két másodperc előnnyel megtartotta vezető helyét. „A születésnapom extra motivációt biztosított számomra – mondta Viviani a célba érkezést követően. – Az első nap sikertelensége végig ott motoszkált a fejemben, kicsit olyan volt, mint egy elszalasztott nagy lehetőség. Ezúttal minden eddiginél jobban koncentráltam, s bár volt ugyan egy defektem húsz kilométerrel a vége előtt, de még éppen elég időnk volt visszazárkózni. Sabatini remekül hozott előre, majd Kristoff kerekét választottam. Groenewegen nagyon jött, de szerencsére akkor már elég közel volt a célvonal a győzelemhez.” Eközben Kolumbiában a hazai sprinterek uralják a Colombia Oro y Paz versenyét, ahol Palmira környékén egy 183,4 kilométeres szakasszal folytatódott az első alkalommal kiírt viadal. Az etap koreográfiája kísértetiesen hasonlított az első napéhoz, a végén ezúttal is mezőnyhajrá döntött, amit a hazai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyert meg honfitársa Sebastian Molano (Manzana Postobon) előtt. A harmadik ezúttal az olasz Matteo Malucelli (Androni Giocattoli-Sidermac) lett. Összetettben Gaviria tizenegy másodperccel vezet Molanóval szemben.

2018.02.07. - Függetlenül attól, hogy éppen versenyeznek-e vagy csak az edzéskilométereket gyűrik, a kerékpárosok éves szinten több mint ezer órát töltenek a nyeregben, így koránt sem mindegy, hogy miképp táplálkoznak.

2018.02.07. - Dylan Groenewegen nyerte a Dubai Tour első hektikus sprintjét, Gaviria sikere Kolumbiában Egy 167 kilométeres lényegében teljesen sík szakasszal rajtolt el az ötödik Dubai Kör, mely természetesen a sprinterek első nagy összecsapását jósolta. A rajtot követően Andy Fenn (Aqua Blue), Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Mohammed Almansoori (Egyesült Arab Emírségek), Nathan Van Hooydonck (BMC Racing) és Charles Planet (Novo Nordisk) jóvoltából egy öt fős szökés alakult, melyet végig kontroll alatt tartottak a sprinterek csapatai. Húsz kilométerrel a vége előtt megbomlott az egység az elől tekerők között, majd bő tíz kilométer múlva szépen lassan mindenkit utol is értek. Alig nyolc kilométerre a céltól egy viszonylag nagy bukás borzolta a kedélyeket, több esélyes tervét keresztülhúzva. Az igencsak hektikus finálét végül Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte Magnus Cort (Astana) és Elia Viviani (Quick-Step Floors) előtt. Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) mechanikai problémák miatt maradt le a hajráról, míg Mark Cavendish (Dimension Data) elmondása szerint berántotta a féket, amikor már a testi épségét érezte veszélyben egy előtte keresztbevágó versenytárs miatt. [[https://www.youtube.com/v/KsF3KQyZXqI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyszerű győzni itt Dubaiban ennyi remek sprinter között – nyilatkozta Groenewegen a célba érkezést követően. – Tavaly két második helyem volt ezen a viadalon, örülök, hogy ezúttal rögtön összejött egy győzelem, amiért köszönettel tartozom a csapatomnak, akik remek munkát végeztek. Kétszáz méterrel a vége előtt indítottam, és volt bennem annyi erő, hogy kitartsak a végéig.” Közben Kolumbiában egy mindössze 99,9 kilométeres penzummal kezdődött az első Colombia Oro y Paz szakaszverseny. A körpályás szakasz elején egy öt fős szökés alakult, azonban ahogyan az előzetesen várható volt végül mezőnyhajrá döntött. A végjátékhoz közeledve egy kisebb bukás nehezítette a dolgokat, amelybe Nairo Quintana (Movistar) is belekeveredett. A sprintet a hazai Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) nyerte honfitársa Juan Sebastian Molano (Manzana Postobon) és az argentin Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) előtt. „Ez a győzelem sokkal többet ér számomra, mint bármely más siker – így Gaviria a díjátadóra várva. – Nem sok lehetőségünk van idehaza versenyezni a saját rajongóink előtt, most azonban mindez megvalósult, ráadásul ezt egy győzelemmel hálálhattam meg nekik.”

2018.02.06. - Christopher Froome az Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as évet Megtörtént az, amit sokan szerettek volna elkerülni, Chris Froome és a Sky csapata egy hivatalos sajtóközleményben jelentette be, hogy a szalbutamol ügye miatt eljárás alatt álló kerékpáros a február 14-én rajtoló Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as idényt. Mint ismeretes Chris Froome a Vuelta a Espana tizennyolcadik szakaszán akadt fenn 2000 nanogramm/milliliter szalbutamollal, ami a megengedett mennyiség kétszerese. Mivel hivatalosan ez nem doppingeset, így nem is hozták volna nyilvánosságra az ügyet azonban egy élelmes újságíró megszellőztette azt. Az elsődleges hírek még arról szóltak, hogy a védelem arra hivatkozhat, hogy egyfajta kiszáradás miatt emelkedett abnormális szintre az érték, ám a legfrissebbek szerint Froome veséjének elégtelen működése okozta a problémát. A L’Equipe szerint egy urológiai szakvéleményt állítottak fel, melyet a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség valamint a WADA illetékesei igyekeznek megcáfolni. „Januárban egy nagyon kemény felkészülési programot teljesítettem Dél-Afrikában – mondta Froome a sajtóanyagban. – Jól éreztem magam a nyeregben, már várom, hogy éles körülmények között versenyezhessek. Az Andalúz Kör tipikusan egy olyan megmérettetés, amely mindig is közel állt a szívemhez, így örülök, hogy ott kezdhetem a 2018-as idényt. Biztos vagyok abban is, hogy hamarosan pont kerül a szalbutamol ügyem végére. Nyilvánvalóan megértem a kétkedők helyzetét, hisz a történet sokakban bizonytalanságot teremtett. Sajnos rengeteg spekuláció látott napvilágot, melyek nem fedik a valóságot.”

2018.02.05. - A cyclo-cross világbajnokságot megelőzően az Európai Kerékpáros Szövetség számos jelentős újítást fogadott el a kerékpársport jövőjével kapcsolatosan.

2018.02.05. - Wout Van Aert: jöhetnek a tavaszi klasszikusok, akár a Párizs-Roubaix is Nem mondhatni, hogy élete legjobb cross szezonján van túl a belga Wout Van Aert, de a győzelmet sohasem kell megmagyarázni, Wout pedig a valkenburgi világbajnokságon zsinórban harmadszor szerezte meg a szivárványszínű trikót. Van Aert az elmúlt két idény folyamán már egyre nagyobb és nagyobb hangsúlyt fektetett az országúti versenyzésre, ahol ért már el sikereket, kétszer végzett az első tíz között összetettben a kiemelt kategóriás Belga Körversenyen, de nyert GP Pino Cerami, Ronde van Limburg és Bruges Cycling Classic egynaposokat is. Idén nem titkolt céljai a tavaszi klasszikusok, ráadásul csapatát a Veranda’s Willems-Crelan sorát meghívták a Párizs-Roubaix-ra is, így valószínűsíthető, hogy Wouttal is találkozhatunk majd az észak-poklán. „Meglátom, hogy az idei szezonban hogyan sikerülnek a tavaszi klasszikusok, ettől teszem függővé, hogy mennyit versenyzek majd aszfalton – így Van Aert a valkenburgi világbajnokságot követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Igyekszem a 2018/2019-es cyclo-cross szezonban egyenletesebb teljesítményt nyújtani. Ebben a trikóban nem szabad elköszönnöm ettől a szakágtól. Mathieu az egész idényben egy más szintet képviselt, így én személy szerint idővel már csak a nemzeti és a világbajnokságra koncentráltam. Tudtam, hogy nem szabad elengednem az elején, és ezt a tervem tökéletesen végre is hajtottam.”

2018.02.04. - Sajnos az utóbbi évek egyik legkevésbé izgalmas cyclo-cross férfi elit versenyét hozta a mai, valkenburgi futam, ahol a belga Wout Van Aert "élete egyik legjobb napját kifogva" durva különbséggel verte meg a többieket. A topfavoritnak kikiáltott (és a 2017-18-as szezont nézve legjobb) holland Van der Poel nem tudott megfelelelni az elvárásoknak, a végletekig saras pályán rendezett futóversenyen messze nem azt hozta, amit tőle megszokhattunk. A szinte tekerhetetlen terepről Roberto Bettini képeivel feleveníthetjük a férfi elit kategória küzdelmét. Persze, mint a mellékelt képen is láthatjuk, részeg belga és holland szurkolókból most sem volt hiány, a 0 fokos hőmérsékletben rengetegen voltak kiváncsiak a VB legfontosabb futamára. Sőt, voltak, akik a pályát is kipróbálták :)

2018.02.04. - A 2018-as cyclo-cross világbajnokság második napján belga főlénynek tapsolhatott a nagyérdemű, az U23-as fiúknál Eli Iserbyt, míg az elit kategóriában Wout Van Aert diadalmaskodott.

2018.02.04. - Alejandro Valverde nyerte a Valenciai Körverseny királyszakaszát, Esteban Chaves tizenhét kilométeres szóló szökés végén vette át a sárga trikót a Herald Sun Touron A Valenciai Körverseny királyszakaszán Orihuela és Cocentaina között 181 kilométer várta a mezőnyt hegyi befutóval, melyet megelőzően még hat további emelkedőt abszolváltak a kerekesek. Amikor a nap szökéséből már csak Reto Hollestein (Katusha-Alpecin) és Cristian Rodríguez (Caja Rural-Seguros RGA) maradt elől hozzájuk ugrott fel Michal Kwiatkowski (Sky), majd érkezett meg Giovanni Visconti (Bahrain-Merida). Visconti és Kwiatkowski próbáltak ugyan továbbmenni, ám az utolsó hegy lábánál az Astana vezette főmezőny megfogta őket. A mindent eldöntő emelkedőn egy kisebb sor maradt az élen, ahonnan előbb Amaro Manuel Antunes (CCC Sprandi Polkowice) majd Adam Yates (Mitchelton-Scott) próbált támadni, ám Alejandro Valverde (Movistar) remek formában kezdve az évet nyerte meg a királyszakaszt is ezzel lényegében bebiztosítva összetettbeli elsőségét. Yates lett a második, míg Luis Leon Sanchez (Astana) a harmadik. Az utolsó etapot megelőzően Valverde előnye tizennégy másodperc Sanchez előtt. „Először is szeretném megköszönni a csapatomnak az egész napos munkát – így Valverde a szakaszt követő interjújában. – Amikor Kwiatkowski megindult tudtuk, hogy el kell őt engednünk, hisz, ha rá koncentrálunk, azzal értékes embereket veszíthetünk. Őszintén szólva nem tudom, hogy erősebb vagyok-e mint a sérülésem előtt, de hét versenynap alatt már a második győzelmemet szereztem.” Közben az ausztrál Herald Sun Tour királyszakaszán Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) villant meg. A kolumbiai kiválóság a szörnyű 2017-es idényét követően több mint egy év nélkülözés után győzött, ráadásul sikerével összetettben is átvette a vezetést. Chaves a 218 kilométeres szakasz végén támadott, majd közel húsz kilométernyi szóló tekerést követően közel egy perces előnnyel ért fel a Lake Mountain tetejére. A második Alexander Evans (Mobius-BridgLane), míg a harmadik Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo) lett. Az utolsó napot megelőzően Chaves összetettben is magabiztos előnnyel vezet csapattársai Cameron Meyer és Damien Howson előtt. A franciaországi Etoile de Bésseges negyedik etapja két komoly emelkedője ellenére is a sprintereknek kedvezett. A szakaszt a belga Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan) nyerte, összetettben továbbra is Marc Sarreau (FDJ) vezet.

2018.02.03. - Február 3-án és 4-en rendezik Hollandiában a 2018-as cyclo-cross világbajnokságot. Az elit hölgyeknél egy remek csatát követően címvédésre került sor, miközben az utánpótlás kategóriákban a britek domináltak.

2018.02.03. - Rajtol a 2018-as cyclo-cross világbajnokság Február 3-án és 4-en rendezik a hollandiai Valkenburgban a 2018-as cyclo-cross világbajnokságot, ahol a magyar színeket a junior fiúk mezőnyében Vas Balázs képviseli. A szakág hatvankilencedik alkalommal kiírt világbajnokságára huszonhárom nemzet több mint háromszáz sportolója érkezik a kerékpársport holland szentélyébe Limburg tartományba. Az időjárás előrejelzés tökéletesnek tűnik a szakág számára, hisz az elmúlt napokban viszonylag sok csapadék hullott, a pálya saras, ellenben a versenynapokra már nem várható eső. A penzum kijelölése Adrie van der Poel munkája, melyről a cyclo-cross élő legendája Sven Nys azt találta mondani, hogy az elmúlt húsz év egyik legjobb pályája. A junior fiúk versenyével kezdődik a vb, ahol a cseh Tomas Kopecky számít a legnagyobb favoritnak. Ezt követően az U23-as lányok következnek, itt a brit Evie Richards győzelmére van a legnagyobb sansz, míg a szombati nap programját az elit hölgyek versengése zárja a címvédő belga Sanne Cant várható dominanciájával. A második napot az U23-as fiúk nyitják a brit Thomas Pidcock és a belga Eli Iserbyt párharcával, majd az elit férfiak küzdelmében a hazaiak üdvöskéje Mathieu Van der Poel és a belga címvédő Wout Van Aert feszülnek egymásnak. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékesei az első napot megelőzően már döntést hoztak a 2018/2019-es világkupa-sorozat helyszíneiről, mely ezúttal is szeptemberben az Egyesült Államokban kezdődik. Waterloo és Iowa City viadalait követően a csehországi Tabor, a belga Koksijde, Namur, Zolder hármas, majd a francia Pont-Chateau és a holland Hoogerheide zárja a sorozatot. A 2019-es világbajnokságnak pedig Dánia adhat otthont.

2018.02.02. - Lance Armstrong is meghívást kapott a Marco Pantani Gran Fondóra Marco Pantani 1998-ban nyerte meg a Giro d’Italiát majd a Tour de France-t, ezzel mind a mai napig ő az utolsó versenyző, akinek sikerült a dupla. A „Kalóz” 2004-es halála óta édesanyja minden évben megszervezi a Gran Fondo Marco Pantanit, idén viszont szeretné, ha a Giro-Tour dupla huszadik évfordulójának emlékére minden eddiginél több sztár venne részt az eseményen. A szervezéshez felkérte az egykori profi Alessandro Vanottit, a meghívottak között pedig olyan neveket találni, mint Lance Armstrong, Bradley Wiggins, Alberto Contador, Ivan Basso, Miguel Indurain, Jan Ullrich, Mario Cipollini vagy éppen Pavel Tonkov. A Grandfondo Marco Pantanit szeptember 2-án rendezik három különböző távon (73 kilométer, 107 kilométer és 145 kilométer), a “Pedalata con i campioni” elnevezésű eseményre - Bringázz a bajnokokkal - pedig egy nappal korábban kerül sor. Szerencsére az említett nagy nevekből jó páran máris megerősítették részvételüket. „Az első ötletünk az volt, hogy egy teljesen más eseményt hozzunk tető alá, de szerencsére az eredeti forma is megállja a helyét – mondta Vanotti a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Marco Pantani még mind a mai napig a sportág egyik legnagyobb alakja, akiért kontinenstől függetlenül rajonganak az emberek. Ivan Basso és Alberto Contador már megerősítette a részvételét, de Mario Cipollini is itt lesz. Azt hiszem, egy fantasztikus megemlékezés elé nézünk.”

2018.02.01. - Bemutatták a Groupama-FDJ csapatának új mezét, Thibaut Pinot is ott lesz a Giro d’Italián A januárt és a februárt még FDJ néven a tavaly jól megszokott szerelésében versenyzi végig a francia World Tour sor, amely a minap bemutatta új mezét. Az immáron Groupama-FDJ névre keresztel csapat először március 1-jén a Párizs-Nizza során szerepel új megjelenésében, amely a színeit tekintve nagyrészt ugyanaz marad. A Groupama belépése tizenhat-húsz millió Euróra emeli Marc Madiot sorának költségvetését, ezzel pedig egy csapásra a legnagyobb büdzséjű francia csapattá válnak. Egyúttal azt is megerősítették, hogy a női csapat jövője is minimum a 2020-as idény végéig biztosított valamint Thibaut Pinot versenyprogramja is szóba került. „Megerősítem, hogy megpróbálkozom a Giro-Tour duplával – mondta a sajtótájékoztatón Pinot. – Az idény elején egy könnyített versenyprogrammal készülök, bízom benne, hogy ez majd a nyár során kifizetődik. Nagyon nehéz választani a két verseny között, így végül úgy döntöttünk, hogy mindkettőt megpróbáljuk. A célom, hogy jobb legyek, mint 2017-ben. Szeretnék legalább az egyik nagy háromhetesen dobogóra állni. Komoly szezon elé nézünk az évet a világbajnokság és a Lombard Körverseny zárhatja.”

2018.01.31. - Egy olasz lap szerint Froome hajlandó lenne vádalkut kötni, a versenyző máris tagad Az olasz Corriere della Sera információi szerint Chris Froome kedvese Michelle a Sky valamint a csapat ügyvédeinek megkerülésével próbált egyezséget kötni férje ügyében. Froome ezek szerint részlegesen beismerné a szalbutamol túlzott használatát gondatlanságra hivatkozva ennek fejében pedig azt szeretnék, ha visszamenőleges hatállyal tiltanák el szeptember 21-től február vagy március végéig, tehát épp egy olyan időszakra, amikor amúgy sem versenyzett. Froome szinte azonnal cáfolta a megjelenteket, pedig anno Diego Ulissi is hasonló dolgokra hivatkozva úszta meg kilenc hónappal az esetet. „Olvastam a Corriere della Serában megjelent információkat, amelyek nem állják meg a helyüket – reagált a leírtakra Froome.

2018.01.30. - Chris Froome keményebben készül, mint valaha: 272 kilométer egyetlen nap alatt, negyvenötös átlaggal! Továbbra is Chris Froome szalbutamol ügye az egyik legfelkapottabb téma a kerékpársportban, ám a Sky többszörös Tour de France győztes kerékpárosa ezúttal felkészülésével hívta fel magára a figyelmet. A jelenleg Dél-Afrikában edzőtáborozó kerekes eddig több mint négyezer kilométert tekert, ám legújabb Strava bejegyzése rendesen felbolygatta a méhkast. Legutóbbi tréningje ugyanis hosszabb volt, mint egy Milánó-SanRemo. Froome reggel fél hétkor indult Johannesburgból, majd pontosan 271 és fél kilométert abszolválva tért vissza ugyanide, miközben csak néhány kisebb megállót iktatott be. Mindezt 44,8 kilométer/órás átlaggal teljesítette miközben 3485 méternyi szintet tett hozzá. Froome jelenleg nincs eltiltva, így ameddig az ellene folytatott eljárásban nem születik döntés, addig szabadon indítható bármelyik versenyen, bár szemlátomást csapata a brit Sky kivár, és maga Froome sem mondta még meg, hogy hol is kezdi az idényt. Tervei szerint 2018-ban a Giro-Tour duplával próbálkozna.

2018.01.29. - A tengerentúli kerékpáros sajtó az elmúlt időszakban rengeteget cikkezett a detroiti Lexus Velodrome-ról, amely hivatalosan január 26-án nyílt meg a nagyközönség számára. A négymillió dolláros beruházásból épített létesítmény egyrészt egyszerűségével, másrészt luxusával hódít.

2018.01.29. - Giacomo Nizzolo nyerte a San Juani Kör utolsó szakaszát, Gonzalo Najar diadalmaskodott összetettben Az argentin San Juani Kör utolsó szakasza 141,3 kilométeren át vezetett San Juan belvárosában. A kerekesekre egy 15,7 kilométeres körpálya várt. A második körben egy hét fős szökevénysor lépett el, ám másfél percnél nem engedték el őket messzebbre. A nyolcadik körben utol is érték a csoportot, ezt követően egy három fős sor próbálkozott, miközben a Trek-Segafredo csapata állt a főmezőny élére. A trió sem húzta túlontúl sokáig az élen a Quick-Step Floors és a Trek sorai öldöklő csatát vívtak a mezőnyhajrá felvezetéséért. A szakaszt végül Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) nyerte Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors) és Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) előtt. „Az időzítés volt a kulcsa a győzelemnek – így Nizzolo a célba érkezést követően. – Az egész csapat hitt bennem, és az első kilométertől az utolsóig azért dolgoztak, hogy esélyem lehessen a végén. Hatalmas köszönettel tartozom nekik ezért.” Az összetett végeredménye már nem változott, a királyszakaszt nyerő argentin Gonzalo Najar (SEP San Juan) diadalmaskodott, az elnyűhetetlen spanyol Oscar Sevilla (Medellin-Inder) és az olasz Filippo Ganna (UAE Team Emirates) kettősét maga mögé utasítva. A hegyi összetettet a szintén argentin Daniel Juarez (Asociacion Civil Mardan), a fiatalok összevetését Ganna, míg a csapatversenyt a kolumbiai kontinentális Medellin-Inder sora nyerte.

2018.01.28. - Jay McCarthy diadala a Cadel Evans Great Ocean Road Race viadalán A 2018-as World Tour-sorozat a Cadel Evans Great Ocean Road Race egynaposával folytatódott az ausztráliai Geelong környékén. A 164 kilométeres penzum elsősorban a sprintereknek kedvezett. A rajtot követően egy öt fős sor lépett el, nevezetesen Pavel Kotchetkov (Katusha-Alpecin), Alex Porter és Sam Welsford (KordaMentha Australia), Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) és Robbert De Greef (Roompot-Nederlandse Loterij). Az elmenés legnagyobb előnye hét percnél tetőzött miközben a főmezőnyt a Mitchelton-Scott és a Quick-Step Floors csapatai kontrollálták. A szökevénysor szép lassan két főre olvadt, három körrel a vége előtt azonban mindannyiukat megfogták. A Challambra Crescent emelkedőjének utolsó mászásakor egy kilenc fős igencsak nagy nevekből álló sor lépett el, akiket a Quick-Step Floors sora üldözött. A belgák végül felhozták az élre Elia Vivainit (Quick-Step Floors), ám a sprintet Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) nyerte a verseny történetének első ausztrál győzteseként. A második Viviani, míg a harmadik Daryl Impey (Mitchelton-Scott) lett.

2018.01.27. - Újabb meglepetés-győzelem a San Juani Körversenyen A királyszakaszával folytatódott az argentin San Juani Körverseny, melynek során San Martín és az Alto de Colorado csúcsa között 169 és fél kilométer várt a mezőnyre. A penzum a hegyi befutót megelőzően még további három kategorizált emelkedővel rémisztgetett. Az első részhajráig nem nagyon tudott életképes elmenés kibontakozni, majd egy nagyobb sor lépett el. A két legnagyobb név talán az amerikai Tanner Putt (UnitedHealthcare) és a belga Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal) volt az élen. A szintén elől tekerő Daniel Juarez (Asociacion Civil Mardan) igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, ezzel a nap végén átvéve a hegyi összetett trikóját. Harmincöt kilométerre a céltól fogták meg a szökevényeket onnantól kezdődött az igazi szelekció. A World Tour és pro-kontinentális sorok jelenléte ellenére a mezőnyt többnyire a kolumbiai Medellin-Inder kontinentális csapat mozgatta, majd a regnáló argentin bajnok Gonzalo Najar (SEP de San Juan) lőtt ki, akit már nem is tudtak utolérni, így a fiatal bringás karrierje legnagyobb sikerét aratva megnyerte a szakaszt és összetettben is átvette az első helyet. A második Oscar Sevilla (Medellin-Inder) míg a harmadik Rodolfo Torres (Androni Giocattoli-Sidermac) lett. „Először is szeretnék köszönetet mondani annak a rengeteg embernek, akik az utak mellett buzdítottak – mondta Najar a szakaszt követő hivatalos sajtótájékoztatón. – Nagyon készültünk erre a szakaszra, de a Lotto-Soudal és a Medellin-Inder csapatai egyetlen akciót sem engedtek el a hegy lábánál. Először a csapattársam Dotti próbálkozott, utána indítottam én. Kétszer is bejártuk az emelkedőt a verseny előtt, tökéletes pillanatban támadtam, ami győzelmet ért.” Összetettben két szakasszal a vége előtt Najar előnye bő egy perc Oscar Sevilla előtt.

2018.01.26. - Gianni Moscon akár hat hónap eltiltásra is számíthat Többször írtunk már arról az esetről, amely még a 2017-es Romandiai Körverseny harmadik szakaszán történt, amikor az olasz Gianni Moscon rasszista megjegyzésekkel illette a FDJ színes bőrű kerékpárosát Kevin Rezát. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség vizsgálatának egyik koronatanúja Reza csapattársa Sebastian Reichenbach volt, aki a Tre Valli Varesine egynaposán éppen Moscon mellett esett hatalmasat, véget vetve tavalyi szezonjának. Az ügy érdekes fordulatot vett, miszerint Moscon okozta Reichenbach bukását, méghozzá szándékosan. Az olasz tagad, mondván, hogy a rossz minőségű úton egyszerűen lecsúszott a svájci bringás keze a kormányról. Reichenbach ellenben biztos az igazában, így feljelentést tett az UCI-nál és a rendőrségen is. A vizsgálat megkezdődött, az első hírek szerint az UCI Fegyelmi Bizottsága akár hat hónapos eltiltást is kiszabhat az olasz versenyzőre. A belga Het Nieuwsblad információ szerint a bizottság már több a versenyen résztvevő kerékpárost meghallgatott tanúként. Az UCI 12.1.005-ös cikkelye kimondja, hogy az erőszakosan viselkedő vagy a kerékpársport megítélésének ártó cselekedeteket akár hat hónapig történő eltiltással büntetheti. 2017-ben Andriy Grivko Marcel Kittel fellökéséért negyvenöt napos felfüggesztést kapott.

« első ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések