Külföldi hírek

« első ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ... utolsó »
2017.08.07. - Alexander Kristoff: erős csapattal érkeztünk, Edvald kiváló munkát végzett A norvég Alexander Kristoff nyerte a dániai Herningben zajló országúti Európa-bajnokság férfi elit mezőnyversenyét, ezzel egy évre megszerezve a fehér-kék trikót, amit Peter Sagannak nem volt alkalma 2017-ben megmutatnia, hisz világbajnokként a szivárványszínű mez erősebb értéket képviselt. Kristoff bízik benne, hogy büszkén viselheti majd az elkövetkezendő egy évben a mezt. „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy megszereztem a trikót, melyet büszkén fogok viselni az elkövetkezendő időszakban – mondta a pályafutását vélhetően az UAE Team Emirates színeiben folytató sprinter. – Erős csapattal érkeztünk, Edvald kiváló munkát végzett, működött a taktikánk. Edvald maga is közel járt a győzelemhez, így amikor megfogták nekem már csak sprintelnem kellett.”

2017.08.06. - Mikel Landa magabiztos győzelme a Burgosi Körversenyen Egy hegyi befutós 136 kilométeres szakasszal zárult a kiemelt kategóriás Burgosi Körverseny. A Laguna de Neila emelkedőjén a fiatal kolumbiai Miguel Angel Lopez (Astana) bizonyult a legjobbnak, megelőzve Enric Mas (Quick-Step Floors) és Mikel landa (Syk) kettősét. Landa kiváló formában versenyezte végig a közelgő Vuelta a Espana egyik legkomolyabb felvezető viadalát, két szakaszt nyerve győzött összetettben Enric Mas (Quick-Step Floors) és David De La Cruz (Quick-Step Floors) előtt. A pontversenyt és a hegyi összetettet szintén Landa nyerte, a fiatalok összevetésében Mas volt a legjobb, míg a csapatversenyben a kazah Astana zárt az élen.

2017.08.05. - Nagyon úgy tűnik, hogy egy hosszú és sikeres pályafutás végéhez érkezik sokak nagy kedvence Alberto Contador.

2017.08.05. - Wout Poels nyerte a Lengyel Kör utolsó szakaszát, Dylan Teuns győzött összetettben Egy Bukowina Tatranska-i körözéssel zárult a hetvennegyedik Lengyel Körverseny. A hetedik szakasz során 132 és fél kilométer várt a kerekesekre. A rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, a regnáló világbajnok, a verseny korábbi sárga trikósa Peter Sagan (Bora-hansgrohe) is aktívan kivette a részét az akciókból. A szökés kialakulását követően kissé megnyugodtak a kedélyek, de az utolsó negyven kilométerre fordulva a Bora-hansgrohe csapata állt a mezőny élére, egyértelmű céllal, megpróbálták megnyeretni a versenyt Rafal Majkával. A szökés utolérését követően apró darabjaira hullott a karaván, végül öten értek egyszerre a célvonalhoz, akik közül Wout Poels (Sky) bizonyult a leggyorsabbnak Adam Yates (Orica-Scott) és Rafal Majka (Bora-hansgrohe) előtt. Mivel Dylan Teuns (BMC) ötödikként azonos idővel ért célba, így megnyerte az összetettet Majka és Poels kettősével szemben. A pontversenyben Peter Sagan, a hegyi összevetésben pedig Diego Rosa (Sky) volt a legjobb. „Remek ütemben fejlődök az elmúlt két szezon tekintetében, megnyertem a Vallon Körversenyt, de azt nem hittem volna, hogy egy World Tour viadal összetettjében is lehet esélyem – nyilatkozta a célba érkezést követően a verseny győztese Dylan Teuns. – Napról-napra egyre inkább hittem magamban, ami rengeteg erőt adott. U23-as versenyzőként, két ilyen rangos versenyt nyerni, ez valami hihetetlen.”

2017.08.04. - Jack Haig nyerte a Lengyel Körverseny hatodik szakaszát, Sagan elvesztette összetettbeli vezetését Sokan várták már a Lengyel Körverseny hatodik szakaszát, amikor is Zakopanéba érkezett a karaván. A táv 189 kilométer volt, számos kisebb emelkedővel. A nap szökését Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Moreno Moser (Astana) és Adam Stachowiak (Lengyelország) alkotta, túlságosan messzire azonban nem jutottak. A táv utolsó harmadában az öt első kategóriás emelkedő pillanatok alatt darabjaira szedte a mezőnyt, mindössze tizenketten maradtak az élen, idővel innen ment tovább az ausztrál Jack Haig (Orica-Scott). Haig kiválóan versenyezve megnyerte a szakaszt Wout Poels (Sky) és Bob Jungels (Quick-Step Floors) előtt. Az összetett éllovasa Peter Sagan (Bora-hansgrohe) közel tizenhat perces hátránnyal zárt, s mivel Dylan Teuns (BMC) bejött az első csoporttal, így a kiváló formában lévő belga vette át a sárga trikót. Teuns előnye jelen pillanatban hat másodperc Rafal Majka (Bora-hansgrohe) előtt. „Egy nagyon nehéz és hosszú szakaszon vagyunk túl – mondta a célba érkezést követően Teuns. – Egy kicsit fáradtan vágtam neki a napnak, de úgy láttam mindenki más is így volt ezzel. A csapat káprázatos munkát végzett, minden a terveknek megfelelően alakult. Igyekeztük diktálni a tempót, sikerült is leszakítanunk Peter Sagant. Örülök, hogy megszereztem a trikót, de Rafal Majka nagyon közel van hozzám, épp ezért észnél kell lennem az utolsó szakasz során is.”

2017.08.03. - Az elit hölgyeknél a holland Ellen Van Dijk, míg a férfiaknál a belga Victor Campenaerts szerezte meg az egyenkénti időfutam 2017-es Európa-bajnoki címét.

2017.08.03. - Danny Van Poppel nyerte a Lengyel Körverseny ötödik szakaszát, Peter Sagan továbbra is sárgában Rzeszowba érkezett a mezőny a Lengyel Körverseny ötödik szakaszán, a táv mindössze 130 kilométer volt. A nap szökését Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Tejay van Garderen (BMC Racing Team), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Moreno Moser (Astana) és Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) alkották. Az utolsó harminc kilométerre fordulva rohamosan csökkeni kezdett az előnyük, a szakadó esőben egy kanyar meg is tréfálta őket, Schachmann bukott, ezt kihasználva pedig Van Garderen ment tovább egyedül. Három kilométerrel a vége előtt azonban őt is utolérték, így jöhetett a mezőnyhajrá, amit két második és egy harmadik helyét követően ezúttal Danny Van Poppel (Sky) nyert meg Luka Mezgec (Orica-Scott) és Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is Sagan vezet, előnye tizennégy másodperc Dylan Teuns (BMC) ellenében. „Két második és egy harmadik hely után végre valahára sikerült győznöm – így Van Poppel a célba érkezést követően. – Köszönettel tartozom a csapatomnak, akik ezúttal is kiváló munkát végeztek, nélkülük nem sikerült volna ilyen jó helyről elkezdeni a sprintet. Elégedett vagyok, hogy megannyi kisebb sérülést követően végre megtaláltam a formám. Bízom benne, hogy ez a siker végre átlendít, most már jöhetnek a jobbnál jobb eredmények.”

2017.08.02. - Caleb Ewan nyerte a Lengyel Körverseny negyedik szakaszát Egy igencsak hosszú 238 kilométeres szakasszal folytatódott a Lengyel Körverseny, mely Zabrze városába érkezve ezúttal is mezőnyhajrát ígért. A nap szökését Remi Cavagna (Quick-Step Floors), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Tom Skujins (Cannondale-Drapac), Nick Dougall (Dimension Data), Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) és Pawel Bernas (Lengyelország) alkották, azonban a hatalmas forróság már akkor megpecsételte a sorsukat, amikor nekivágtak a távnak. Cavagna bírta a legtovább az élen, de a sprinterek csapatai annak rendje és módja szerint a célhoz közeledve őt is megfogták. A mezőnyhajrát végül Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte Danny Van Poppel (Sky) és Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is a regnáló világbajnok vezet, előnye tíz másodperc Dylan Teuns ellenében. „Örülök, hogy sikerült győznöm, nagyon frusztrált voltam az első szakaszt követően, hisz akkor éppen, hogy csak lemaradtam az első helyről– mondta Ewan a célba érkezést követően. – Ezúttal minden tökéletesen alakult Luka Mezgec remek pozícióba hozott, így semmi sem hátráltatta a sprintem.”

2017.08.01. - Dylan Teuns nyerte a Lengyel Körverseny harmadik szakaszát, Peter Sagan újra sárgában Jaworzno és Szczyrk között 161 kilométer várta a mezőnyt a Lengyel Körverseny harmadik szakaszán a penzum végén emelkedős befutóval. A nap szökését Maxime Monfort (Lotto-Soudal), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), José Goncalves (Katusha-Alpecin), Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Sebastien Reichenbach (FDJ), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) és Adam Stachowiak (Lengyelország) alkotta, miközben az első komolyabb emelkedőn az összetett éllovasa Danny Van Poppel (Sky) viszonylag hamar elvesztette a kontaktot a főmezőnnyel. A körpályára beérkezve a könnyűnek koránt sem nevezhető emelkedő darabjaira szedte a karavánt, a szökevényeket utolérték. A végét a Vallon Körverseny friss győztese Dylan Teuns (BMC) bírta a legjobban, aki Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) és Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) kettősét utasította maga mögé. Összetettben Sagan visszavette a sárga trikót, előnye mindössze hat másodperc Teuns előtt. „Hatalmas köszönettel tartozom a csapatomnak, akik az első támadást követően előrevittek, így megteremtve annak a lehetőségét, hogy esélyem legyen a szakaszgyőzelemre – mondta a pályafutása első World Tour győzelmét szerző Teuns. – Különleges érzés egy héten belül négy győzelmet ünnepelni, hisz a Vallon Körversenyen két szakaszt és az összetettet nyertem, míg itt Lengyelországban megszereztem karrierem első World Tour sikerét.”

2017.07.31. - Egy ötvenhárom éves Masters versenyző bukott meg motoros rásegítéssel Egy olaszországi regionális viadalon egy ötvenhárom éves Masters versenyző kerékpárjában találtak motoros rásegítést. A La Gazetta dello Sport információi szerint Alessandro Andreoli harmadikként zárta a versenyt, azonban egy pontot olyan sebességgel közlekedett, ami felkeltette a hivatalos ellenőrök figyelmét. A belga Femke Van Den Driessche megbukása óta ez az első hivatalos eset, amikor tetten érnek valakit. „Voltak információink a versenyzőről, ennek megfelelően igyekeztünk leleplezni őt – mondta Emiliano Scalfi a verseny technikai ellenőre, aki egyben a viadalt szervező Centro Sportivo Italiano elnöke is. A CSI szorosan együttműködik az Olasz Olimpiai Bizottsággal, így hiába beszélünk amatőr versenyről, a szervezők az UCI iránymutatásai alapján járnak el. – Megkértük, hogy két versenybíró társaságában menjen el kerékpár ellenőrzésre, ekkor elismerte, hogy motoros rásegítés van a vázban.”

2017.07.30. - A Sky remek csapatmunkája győzelmet ért Kwiatkowskinak Pontosan 231 kilométer várt a kerekesekre a Clasica Ciclista San Sebastian egynaposán, melynek végkimenetele ezúttal is a Jaizkibel és az Arkale emelkedőin dőlt el. A nap szökését Loïc Chetout (Cofidis), Matthias Le Turnier (Cofidis), Sven Erik Bystrom (Katusha-Alpecin), Jon Insausti (Bahran-Merida), Mickaël Delage (FDJ), Imanol Erviti (Movistar) és Christophe Pfingsten (Bora-Hansgrohe) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye öt percnél tetőzött. Mintegy hetven kilométerrel a vége előtt Erviti egyedül próbált meg továbbmenni ettől a sortól. A körpályára beérve szinte azonnal utolérték, ezt kihasználva Gianni Moscon (Sky) igyekezett lerázni magáról az időközben rendesen megfogyatkozó főmezőnyt. Végül az utolsó emelkedő döntött, Moscont megfogták, majd Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Michal Kwiatkowski (Sky), Mikel Landa (Sky), Tom Dumoulin (Team Sunweb) és Tony Gallopin (Lotto-Soudal) ötöse szakadt el, akik között sprint döntött. A Sky sora remekül kihasználta azt, hogy ketten voltak elől, Landa indított elsőként, a versenyt azonban Michal Kwiatkowski (Sky) nyerte Tony Gallopin (Lotto-Soudal) és Bauke Mollema (Trek-Segafredo) előtt. „Tökéletes nap volt ez a csapatunk számára – nyilatkozta a díjátadóra várva Kwiatkowski. – A rajttól kezdve irányítottuk a történéseket, végig kontroll alatt tartva a szökevényeket. Hittünk abban, hogy megnyerhetjük ezt a versenyt. Fantasztikus baszk versenyzőink vannak, Nieve és Landa mindent megtett azért, hogy a miénk lehessen a siker. Landa nyitotta meg a végén a sprintet, ebből tudtam újítani és megnyerni ezt a rangos viadalt.”

2017.07.29. - Peter Sagan: szeretném magam mögött tudni a Touron történteket Borotvált fejjel jelent meg Peter Sagan a Lengyel Körverseny hivatalos sajtótájékoztatóján, ahol lengyelországi élményeiről, céljairól, na és persze a Tour de France-ról való kizárásáról beszélt. „Úgy éreztem, hogy változtatnom kell, ezért borotváltam le a hajam – kezdte mondandóját a Lengyel Körverseny 2011-es győztese. – Szeretném magam mögött tudni a Touron történteket, remélem már mindenki elfelejtette azt. A Francia Körverseny már a múlté, sokat beszéltem a történtekről, továbbra sem fogadom el a zsűri döntését, de az élet nem áll meg, most már igyekszem minden erőmmel a Lengyel Körre fókuszálni. 2011-ben napról-napra versenyeztünk és csak az utolsó szakaszon sikerült bebiztosítanom a győzelmet. Fontos versenyként tekintek a viadalra, hisz egy három hetes pihenőt követően szeretnék formába lendülni, ráadásul rengeteg rajongóm van Lengyelországban, de a hazámhoz Szlovákiához is közel vagyunk, így vélhetően sokan fognak majd nekem szurkolni az utak mentén is.”

2017.07.28. - Cavendish továbbra sem mond le Eddy Merckx Tour rekordjának megdöntéséről Nem éppen úgy alakult a 2017-es idény Mark Cavendish számára, ahogy azt a brit kerekes előzetesen tervezte. Betegség miatt viszonylag sokat kihagyott, a Touron pedig hatalmasat bukva veszítette el minden esélyét arra, hogy idén közelebb kerüljön Eddy Merckx megdönthetetlennek tűnő rekordjához. Merckx pályafutása során harmincnégy szakaszt nyert a Francia Körversenyen, Cavendish jelenleg harminc sikernél jár. A Dimension Data csapatának versenyzője nem adja fel álmait szeretné megdönteni a rekordot, sőt a 2020-as tokiói olimpiai kapcsán is nagy terveket dédelget. „Még mindig úgy vélem, hogy lett volna esélyem a győzelemre azon a szakaszon, amelyiken buktam – így Cavendish egy a minap adott interjújában. – Hiszem, hogy továbbra is a legjobbak közzé tartozom, és, hogy néhány évig ez még így is marad. Következetes vagyok, haladok tovább a kijelölt úton. Sokan úgy gondolják, hogy Merckx rekordja megdönthetetlen már csak azért is mivel ő számtalan hegyi szakaszt is nyert, én pedig csak mezőnyhajrákat. A győzelem viszont győzelem, a sikereket nem hiszem, hogy magyarázni kellene. Igyekszem összeszedni magam az idény további részére, rövid távon az a célom, hogy a Brit Körversenyen már ott lehessek, hosszú távon pedig a Tour sikerek mellett a tokiói olimpia az, ami vonz, Madisonban akarok majd rajthoz állni a 2020-as játékokon.”

2017.07.27. - Contador és Guercilena hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek Alberto Contador és a Trek-Segafredo csapatvezetője Luca Guercilena hamarosan tárgyalóasztalhoz ül, a téma a spanyol kiválóság Vuelta szereplése valamint a jövő évre szóló szerződésének részletei lesznek. Contador az összetett kilencedik helyén zárta az idei Tour de France-t, a második héten számos bukásba kerülve kihúzva nevét az összetett esélyesei közül. Mindezek ellenére végig támadószellemben versenyzett, rendre mutatta magát. Szerződése a 2017-es év végéig szól, opciós jogokkal, mellyel nagy valószínűséggel él majd a Trek csapata, hisz más sorral nem is hozták szóba Contadort. „Alberto néhány napot otthon töltött a Tour de France-t követően – így Guercilena. –Telefonon már egyeztettünk, hamarosan tárgyalóasztalhoz ülünk, szeretnénk élni az opciós jogunkkal és szerződést adni számára a 2018-as idényre is. Az álláspontjaink megegyeznek, de a részletek tekintetében még egyeztetnünk kell.”

2017.07.26. - Mikel Landa: tizenkét másodpercet vesztettem anélkül, hogy a csapat bármit is profitált volna belőle Mikel Landa úgy nyilatkozott a spanyol E Pais lapjának, hogy nem szeretne több nagy háromhetes körversenyen úgy rajthoz állni, hogy ne ő legyen csapatának kapitánya. Landa csalódott miután mindössze egyetlen másodperccel maradt le a Tour dobogójáról, úgy, hogy csapata csakis Chris Froome esélyeit vette figyelembe, vele igazából nem is foglalkoztak. „Karrierem kezdete óta arra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam, segítsem a csapattársaim és alárendeljem magam a csapat érdekeinek – mondta Landa a napilap hasábjain. – Azért mindezekért cserébe az ember néha reménykedik egy kevéske kis lehetőségben. Az Izoard emelkedőjén tizenkét másodpercet vesztettem anélkül, hogy a csapat bármit is profitált volna abból, hogy megállítottak. Véleményem szerint soha egyetlen pillanatra sem volt veszélyben Froome győzelme, én azonban lemondtam az egyéni ambícióimról azért, hogy segítsem őt. Nem szeretnék újra ebbe a helyzetbe kerülni, épp ezért fogom egy másik sorban folytatni a pályafutásom. Lehet, hogy soha nem nyerek nagy körversenyt, de legalább meg akarom próbálni.”

2017.07.25. - Chris Froome a negyedik Tour győzelmét követően megnyerné a Vueltát is Alig egy nappal pályafutása negyedik Tour de France győzelmét követően Christopher Froome már arról beszélt, hogy nagy tervekkel vág neki a közelgő Vuelta a Espanának, célja a duplázás, szeretné megnyerni a Spanyol Kört is. „A szezon nem ér azzal véget, hogy megnyertem pályafutásom negyedik Francia Körversenyét – nyilatkozta Froome a Tourt követően. – Fantasztikus érzések keringenek bennem, reggel adtam egy pofont magamnak, hogy tudjam, nem álmodom, valóban én nyertem a versenyt. Talán ez volt a legnehezebb Tourom, az útvonal ismeretében is tudható volt, hogy ez nem az a fölényes győzelem lesz, amit alátámasztanak a különbségek is valamint az, hogy Marseille-ig teljesen nyílt volt az összetett végkimenetele. A jövő évi Tourrol egyelőre nem tudok mit mondani, egyszerre csak egy feladatra lehet koncentrálni, most pedig a Vuelta lebeg a szemeim előtt. A Spanyol Kör az egyik kedvenc versenyem, egyszerűen imádom. Fantasztikus lenne a Tourt követően ott is győzedelmeskedni.”

2017.07.24. - Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte az idei Tour utolsó szakaszát, összetettben Christopher Froome (Sky) győzedelmeskedett.

2017.07.24. - Chris Froome: megtisztelő, hogy olyan legendákkal említenek egy lapon, mint Anquetil, Hinault vagy Indurain Christopher Froome megvédte címét és megnyerte a 2017-es Francia Körversenyt, ezzel négyszeres győztessé avanzsálva. A Sky kerekese Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) és Romain Bardet (AG2R La Mondiale) kettősét szorította le a dobogó legfelső fokáról. „A Champs-Élysées-n sohasem érhet csalódás – nyilatkozta a verseny győztese Chris Froome. – Mindig varázslatos érzés megérkezni ide, a három hét lezárásaként ilyenkor felidéződnek az emlékek. Nagyon boldog vagyok, hogy újra láthatom a feleségem és a kisfiam. Minden Tour győzelmem különbözik a másiktól. Talán az idei volt a legnehezebb sikerem, mivel nagyon erős vetélytársaim voltak. Megtisztelő, hogy olyan legendákkal említenek egy lapon, mint Anquetil, Hinault vagy Indurain, de a jövő évi versenyről még korai lenne nyilatkozni. Már bekerültem a Francia Körverseny történelemkönyveibe, de a jövővel nem szeretnék még foglalkozni, most az ünneplésé a főszerep.”

2017.07.23. - Montgeronból indulva 103 kilométer várta a kerekeseket a párizsi célvonalig a Tour utolsó, záró szakaszán. Párizsba beérve természetesen a szokásos körpályán igyekeztek dönteni a szakaszgyőzelemről a sprinterek.

2017.07.23. - Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) nyerte a Tour huszadik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

« első ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések