Magyar hírek

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
2017.07.02. - A Jászberény és Budapest között kijelölt 112 kilométeres útvonalon egy dombosabb szakasztól eltekintve sík pályán teljesítették a Tour de Hongrie utolsó szakaszát a versenyzők. Az etap során három gyorsasági (Tura, Budapest, Megyeri-híd és Budapest, Városliget) és egy hegyi (Vácegres) részhajrára is sor került. A befutó előtt Budapesten, a Városligetben öt kör várta a karavánt.

2017.07.02. - Daniel Jaramillo: a győzelem fantasztikus érzés, bárhol is rendezik a versenyt A kolumbiai Daniel Jaramillo sikerével zárult a Tour de Hongrie negyedik, királyszakasza. A pro-kontinentális UnitedHealthcare csapatának kerekese csak egy hajszállal sprintelte le a hajrában a szlovén Tadej Pogacart. Jaramillo összetettben is átvette a vezetést, előnye mindössze két másodperc az utolsó szakaszt megelőzően. „A győzelem fantasztikus érzés, bárhol is rendezik a versenyt – nyilatkozta a sárga trikós Jaramillo. – Nagyon nehéz nap volt, már a sík részeken is nagy volt a küzdelem. A hegy nem volt olyan nehéz, de figyelni kellett rá, hogy jó legyen a tempó, és a csapattársak is fel tudjanak zárkózni. Mindig nehéz megvédeni a sárga trikót, az utolsó szakaszon össze kell szedni minden erőnket, nagyon erős csapatunk van, képesek lehetünk rá.“

2017.07.01. - A kolumbiai Daniel Jaramillo (UnitedHealthcare) nyerte a Tour de Hongrie királyszakaszát, mellyel összetettben is az élre állt, Peák Barnabás a második helyre lépett előre.

2017.07.01. - Matti Manninen: nem voltam benne biztos, hogy sikerül megcsinálni A regnáló finn bajnok Matti Manninen nyerte a Tour de Hongrie harmadik szakaszát. A ceglédi befutón a nap három fős szökéséből ketten, mindössze néhány méter előnnyel értek haza. Manninen az első, aki a nemrégiben véget ért nemzeti bajnokságokat követően trikóviselőként szakaszt nyert UCI kategóriás versenyen. „Nagyon izgalmas volt a vége, hihetetlenül közel kerültek hozzánk az üldözőink, nem is voltam benne biztos, hogy sikerül megcsinálni. Nagyon örülök, hogy végül maradt egy kicsi az előnyömből! – mondta a szakaszgyőztes, akit a következő napról is megkérdeztek: – Holnap nagyon más lesz, a hegyi szakasz nem nekem való, a csapatom hegyimenőit fogom segíteni, hogy újabb szakaszgyőzelmet érhessünk el.“

2017.06.30. - A regnáló finn bajnok Matti Manninen (Team Fixit.no) nyerte a Tour de Hongrie harmadik szakaszát, miután a három fős szökésből ketten egy hajszállal, de hazaértek. A legjobb magyar Móricz Dániel (Kőbánya) lett, míg a sárga trikót az ausztrál Scott Sunderland (IsoWhey Sports-SwissWellnes) szerezte vissza.

2017.06.30. - Június 30. és július 9. között kerül lebonyolításra a női elit mezőny egyik legnagyobb presztízzsel bíró viadala a huszonnyolcadik Giro d’Italia azaz a Giro Rosa. Az egy csapatidőfutamot, egy egyenkénti kronót és nyolc mezőnyszakaszt tartogató viadalon a regnáló magyar bajnok Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) is ott lesz a mezőnyben.

2017.06.29. - A Velence és Siófok között kijelölt 138 kilométeres útvonalon, néhány meredekebb emelkedőt is tartalmazó, dimbes-dombos pályán teljesítették a távot a Tour de Hongrie résztvevői a második mezőnyszakasz során. Az etap négy gyorsasági (Kápolnásnyék, Székesfehérvár, Nádasdladány és Siófok) és egy hegyi (Vereb) hajrát tartogatott. A befutó előtt Siófokon három kört teljesített a mezőny.

2017.06.29. - A szakasz törlése a versenyzők és a szervezők biztonsága érdekében történt A 2017-es Tour de Hongrie első mezőnyszakaszán Zalaegerszeg felé közeledve Sümeg után csattant volna össze a mezőny az egyre erősebb viharral, ám a szervezők időben közbeléptek: lefújták a szakaszt. A kerékpárosokat megállították, a kísérőautók pedig minden résztvevőt épségben a szállásokra szállítottak. "A zalaegerszegi befutó helyszínéről azt az információt kaptuk, hogy az ottani körpálya veszélyes. Miután a mezőny előtt gyorsan beértünk a viharzónába, nyilvánvaló volt, hogy ilyen körülmények között nem lehet kerékpárversenyt rendezni" – szögezte le Eisenkrammer Károly főszervező a döntés után az MTI kérdésére. Hozzátette: látták, ahogy faágak szakadtak az útra, kényszerűségből még az arra közlekedő autók is megálltak az út szélén, így nem volt más döntés, mint a mezőny megállítása Sümeg után, biztonságos távolságban a vihartól. - "Sajnáljuk, mert egy nagyon szép szakasz úszott el így, de ez benne van a kerékpársportban. A fontos, hogy nem történt baj." A zsűri a nemzetközi szövetség horvát vezetőbírójának, Rodolfo Segnannak a vezetésével úgy döntött, hogy törli a szakasz összes eredményét, miután a versenyzők nem teljesítették az etap 80 százalékát. Így a prológ eredményei szerinti állás maradt életben: Összetett verseny az OPEL Nagydíjért: 1. (sárga mezben) Scott Sunderland (ausztrál, IsoWhey Sports SwissWellness) Gyorsasági pontverseny a EUROPCAR Nagydíjért: 1. (zöld mezben) Szalontay Sándor (magyar, Bátorfi-TREK Team) Hegyi pontverseny a SLÁGER FM Nagydíjért: 1. (piros mezben) Nicholas Dlamini (dél-afrikai, Dimension Data for Qhubeka) A legjobb U23-as versenyző a BRINGAAKADÉMIA Nagydíjért: 1. (fehér mezben) Peák Barna (magyar, Kontent-DKSI) A legjobb magyar versenyző a BIANCHI Nagydíjért: 1. (celeste mezben) Szalontay Sándor (magyar, Bátorfi-TREK Team)

2017.06.28. - A Tour de Hongrie első mezőnyszakaszán Keszthely és Zalaegerszeg között 145 kilométer várt (volna) a kerekesekre, ám az időjárás csúnyán közbeszólt, így féltávnál megállításra került a mezőny és végül törlésre került a szakasz.

2017.06.28. - A pályakerékpáros versenyek lebonyolításához Budapesten egy új, használatában több funkciót is ellátni képes zárt velodrom megépítése szükséges az aktuális nemzetközi sportszövetségi előírásoknak megfelelően. A Kemény Ferenc Program részeként kiírt tervpályázat első díját Anthony Gall és csapata koncepciója nyerte.

2017.06.28. - Egy korábbi pályavilágbajnok nyerte a Tour de Hongrie prológját Scott Sunderland (IsoWhey Sports-Swisswellness) győzelmével kezdődött a 2017-es Tour de Hongrie. Az ausztrál kiválóság Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Trek Team) és Peák Barnabás (Kontent-DKSI) kettősét megelőzve nyerte a szombathelyi egy kilométeres prológot. Sunderland ismert név az ausztrál pályakerékpározás világában, hisz 2006-ban a juniorok között lett világbajnok 1000 méteren, 2012-ben pedig a felnőtt csapatban nyert világbajnoki aranyat. A Nyugat-Ausztráliában nevelkedett kerékpáros már juniorként sikert-sikerre halmozott pályán mindent megnyert, amit megnyerhetett, de országúton is feltűnt, hisz tizenhét évesen nemzeti időfutam bajnoki címig jutott. Állórajtos egy kilométeren óceániai bajnokság győztes, nyert világkupa futamokat, Nemzetközösségi Játékokat, Keirinben nemzeti bajnokságot, de eredményeit még hosszasan sorolhatnánk. Országúton 2015-ben a számos pályakerékpárosra építő kontinentális Budget Forklifts csapatához került, majd egy évet tekert az amerikai Team Illuminate sorában mielőtt a legjobb ausztrál kontinentális gárda az IsoWhey Sports-Swisswellness színeibe öltözött volna. Egyértelműen az idei szezonja a legjobb aszfalton, hisz nyert szakaszt a kiemelt kategóriás Langkawi Körön és a 2.1-es besorolású Koreai Körversenyen is.

2017.06.27. - Két magyar is dobogóra állhatott a Tour de Hongrie szombathelyi prológja után: Szalontay Sándor a második, Peák Barna pedig a harmadik helyet szerezte meg. A legjobb időt az ausztrálok világbajnoka, Scott Sunderland szerezte meg, így ő húzhatta fel az összetett első helyezettjének járó sárga trikót.

2017.06.26. - Remák Zoltán 2003-ban az FTC színeiben, majd egy évvel később a szlovák Podbrezová versenyzőjeként nyerte meg a Tour de Hongrie-t. Zoli hosszú idő után először vett részt nyilvános beszélgetésen a kassai „1 óra együtt” szervezésében.

2017.06.26. - V. alkalommal került megrendezésre a Csömöri Bringafesztivál, melynek keretein belül a leginkább várt esemény természetesen a C2-es besorolású XCO Csömör Nagydíj volt.

2017.06.25. - A 2017. évi országúti OB utolsó napján a női elit, férfi elit és U23-as mezőnyversenyekre került sor Ibrányban. A nőknél nem volt meglepetés, Király Mónika (S.C: Michaela Fanini) magabiztosan védte meg címét, 15 perces előnnyel nyerte a futamot Kapott Szonja (Degavi-Tipográfia) és Temela Eszter (Epronex) előtt. A 103 km-re Móni 2:43-at, míg a mezőny 3:02-őt ment, a zsűri pedig kizárta Kenóy Anitát, Marton Orsolyát, Olasz Laurát és Matuz Etelkát is, mert nem álltak meg egy lekörözésnél, amikor a bírók megállították a női főmezőnyt. A férfi elit és U23 közös mezőnyben indult a 177 km-es távra, ahol mezőnyhajrá döntött, melyet jelentős előnnyel Lovassy Krisztián (Team Differdange) nyert. Krisztián a HC kategóriás Luxemburgi Körverseny után betegeskedett, de mai formája alapján úgy tűnik sikerült teljesen meggyógyulnia a kedden kezdődő idei főversenye, a Tour de Hongrie előtt. A mezőnysprinten másik légiósunk, Dér Zsolt (Team Vorarlberg) lökte be a kereket Hartmann József (Szekszárdi SZKE) előtt. A férfi U23 is a papírforma szerint alakult, Peák Barnabás (DKSI) lett az aranyérmes, a múlt heti Tour de Pelso győztes Ruttkay Zoltán (Bátorfi Team) és Sasvári Dániel (ASE) előtt. Teljes eredménylisták a letölthető fájlok között. FOTÓGALÉRIA ITT

2017.06.25. - Az egyenkénti időfutamokat követően június 24-én szombaton az utánpótláskorú kerekesek mezőnyversenyeire került sor Ibrányban. Íme, az eredmények.

2017.06.23. - Ibrányban került lebonyolításra a 2017-es időfutam országos bajnokság, az elit hölgyeknél és a férfiaknál is címvédés történt.

Kedden rajtol a magyar Tour!2017.06.22. - Csütörtök délelőtt Budapesten tartotta meg sajtótájékoztatóját a június 27-én rajtoló Tour de Hongrie. Az eseményen jelen volt Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos (aki kerékpáron érkezett a sajtótájékoztatóra), Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője, Szilasi László, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja, egyben a Tour de Hongrie versenyigazgatója, Schulek Csaba, a nemzetközi verseny élő közvetítését is szervező Dentsu Aegis Network képviselője, Szalontay Sándor, a viadal legutóbbi magyar sárga trikósa, Lovassy Krisztián, aki 2015-ben és 2016-ban is dobogós volt a budapesti befutó után.

2017.06.21. - Sajnálatos hírt kell megosztanunk, miszerint hazánk legjobb pályasprintere és csapata közös megegyezéssel szerződést bontott, így Szalontay Sándor karrierje mellé igen nagy kérdőjel került. Szerkesztőségünk tudni véli, hogy a nemrégiben lemondott MKSZ elnök, Sándor Benedek ígért be (az elnökség szavazata nélkül) egy kiemelt támogatást a versenyzőre, melyet nem is tud teljesíteni, a versenyző további fejlődéséhez szükséges külön összeget sem tudja az MKSz és a pálya szakág erre fordítani. Szalontay a június 27-én kezdődő Tour de Hongrie-ra készül, ahol reményei szerint a prológ végén a tavalyi év után ismét magára húzhatja a sárga trikót.

2017.06.20. - Megszokott terepen, a Fóti útról leágazó zárt területen zajlott a 40. KSI-Csepel-Vasló Kupa kerékpárverseny. A rendező, a Központi Sport-és Ifjúsági Egyesület Kerékpáros Szakosztálya tevékenységéhez igazodva ezúttal is csak az utánpótlás korosztályok részére írta ki a viadalt.

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések