Magyar hírek

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
2017.03.19. - Március 19-én a tihanyi -félszigeten vette kezdetét a hazai országúti szezon. A különböző hosszúságú futamokban 400 induló állt rajthoz. Női abszolútban Kenyó Anita (Dr. Bátorfi AKTK), míg férfi elitben Szőlössi Ferenc (DKSI) volt a leggyorsabb. A szervezők által küldött végleges eredménylista a letölthető fájlok között található. Hiba, reklamáció esetén kérjük a verseny szervezőjének írjatok! FOTÓGALÉRIA ITT

2017.03.18. - A ghenti Eddy Merckx velodromban került sor március 17-18-án egy UCI C1-es kategóriájú pályaversenyre, ahol a mieinket a BVSC-Zugló színeiben Lovassy Krisztián és Molnár Gábor, válogatottként pedig Kanti Dorottya képviselte.A verseny az első idei válogató verseny eis volt a szakágnak. Kiemelkedő nemzetközi résztvevői gárda állt rajthoz mind női, mind férfi vonalon több világ- és olimpiai bajnokkal, mivel az áprilisi, hongkongi VB elött (ahová Lovassy és Szalontai szerzett kvalifikációt) ez volt az utolsó UCI pályaverseny. Lovassy számára a VB felkészülésének fontos utolsó állomása volt Ghent, a két nap alatt 2 versenyszámban (omnium és pont) indult, ami valójában 7 rajthoz állást jelentett. Pénteken az omniumban a nagy létszámú mezőnynek először egy rövidített kvalifikációs pontversennyel kellett kezdeni. Ezt követően jött a scratch, a tempó verseny, a selejtező, majd zárásnak a pontverseny. Krisztián összetettben a 14. helyen zárt. Ezen a napon Kanti Dorottya, aki első pályaversenyén debütált scratch (16. hely) és pontversenyben (18.hely) is elindult. Molnár Gábor scratchben (12. hely) versenyzett az első napon. "Szombaton Dócinak kellett 4 alkalommal is a rajthoz állni az omniumban, ahol kíváló szerepléssel bizonyította jogos válogatottságát. Az utolsó számban a pontversenyben, még körelőnyt is szerzett, a véghajrában is a 6. helyen érkezett, ezzel az omnium végelszámolásban a 15. helyen zárt. Krisztián a pontversenyben hozta a kötelezőt és egy körelőnnyel a 10. helyen végzett. Gábor is pontversenyben indult, ahol a 9. hely megszerzésével kiváló szezonkezdést tudhat magáénak." - értékelte a második nap eredményeit Pataki Ibolya szakágvezető, aki a VB-n is a magyar csapat kapitánya lesz. A VB futamairól naponta olvahatsz majd eredményeket április közepén.

2017.03.17. - A horvátországi edzőtábor valamint a GP Laguna Porec és a GP Izola UCI kategóriás versenyeit követően véglegessé vált a MugenRace-Veloki 2017-es mezének dizájnja.


2017.03.15. - Április 12. és 16. között rendezik a pályakerékpáros világbajnokságot Hong Kongban, amire két magyar bringás is kivívta az indulási jogot: Lovassy Krisztián (BVSC-Zugló) és Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Agria KTK) összesen három versenyszámban képviselik majd hazánkat.

2017.03.15. - Kiváló versenyzéssel az előkelő huszadik helyen zárta a francia Párizs-Troyes 1.2-es viadalát az osztrák Vorarlberg csapatának magyar légiósa Dér Zsolt.

2017.03.13. - A Kontent-DKSI valamint a magyar érdekeltségű osztrák Amplatz-BMC csapata is részt vett a horvát Istrian Spring Trophy szakaszversenyén.

2017.03.12. - Benkó Barbara második helyezésén túl további jóhíreket kaptunk a spanyolországi Bagnolesben rendezett mountain-bike cross-country futamról. A junior lányoknál a mieink taroltak, a dobogó mindhárom fokára a magyar válogatott tagjai állhattak, sorrendben: Buzsáki Virág, Bukovácz Kata és Schmidel Regina, A junior fiúknál Fetter Erik hátulról rajtolt, de így is az előkelő negyedik helyen zárt. Gratulálunk a fiatalok sikeres szerepléséhez! A verseny főbírója szintén magyar volt, Tam Csilla személyében, akinek köszönet a dobogós képért.

2017.03.12. - Március második hétvégéjén kezdetét vette Belgiumban a kermesse versenyek sorozata. Ezeken a (több, mint 50 éves múltra visszatekintő) viadalokon minden esetben körpályákon versenyeznek a hölgyek, 80-110 km közötti távokon. A kermesse versenyekre az egész világról érkeznek, találhatunk a mezőnyban a thaifölditől elkezdve a brazilig mindenféle nációt. A belgáknál márciustól októberig heti 2-3 ilyen kermesse verseny van, így sok más ország csapata is hosszabb időt tölt el egy komolyabb versenyprogram miatt. Az UCI csapatok tagjai is gyakori résztvevők a kermesseken, most sem volt ez másképp. Március 11-én, egy 96 km, majd március 12-én 86 km várt a hölgyekre, közel 100 fős mezőnyökkel. A magyarok közül Kanti Dorottya (De Sprinters Malderen) versenyzett, a másik "belga légiós", Kormos Veronika Spanyolországban volt egy 4 napos UCI versenyen (amit sikeresen befejezett). Dorottya (lásd a fenti képen a mezőny elején) mindkét napon top 10-es eredményt ért el a szezonnyitó hétvégén. "Szokatlanul kellemes időben versenyezhettünk és a mezőny is picit könnyebb volt, mert azonos időben zajlott két komoly UCI verseny is. Első nap egy 3 fős szökés ért haza, a mezőnyhajrán hetedik lettem, vasárnap pedig 1 lánynak sikerült egyedül megszöknie, a mezőnyhajrán ötödik lettem. Összességében így egy 10. és egy 6. hellyen kezdtem a kermesse szezont. A tavalyi évhez képest komoly előrelépés, hogy már ilyen korán kitudtam menni Belgiumba, 2016-ban csak májusban jutottam ki először. A kermesse versenyek színvonala nem mérhető az UCI versenyekéhez, annál könnyebbek, de remek edzést nyújtanak és nagyon jó, hogy nem fiúkkal közös mezőnyben kell meccselnünk (mint ha otthoni versenyen indulok). A tavalyi szezon második felében már folyamatosan dupla versenynapokat mentem hétvégeken, így nem okozott most nagy gondot az egymás utáni terhelés. Még egy hétig maradok Belgiumban, csütörtöktől egy teljesen új kihívás vár rám, életemben először indulok pályakerékpár versenyen, a CL1-es kategóriájú Ghenti nemzetközi tornán, amit már nagyon várok. Ezt követően folytatom a szezont további kermesse és UCI egynaposokkal." - értékelte a mögötte álló két napot Kanti.

2017.03.12. - A Kontent-DKSI valamint a magyar érdekeltségű osztrák Amplatz-BMC csapata is részt vesz a horvát Istrian Spring Trophy szakaszversenyén, mely a királyetapjával folytatódott.

2017.03.11. - Tovább folytatja idei remek szezonját Benkó Barbara, aki ma a spanyolországi Copa Catalana cross-country HC kategóriás (legmagasabb UCI kategória a világkupák mögött) szerepelt, ahonnan egy fantasztikus második hellyel távozott. Barbit csak a 2015-ös XCo világbajnok, a jelenleg a Canyon-Sram női WorldTour csapatot erősítő francia Ferrand-Prevot előzte meg 10 másodperccel. "Végig jól éreztem magam a verseny alatt, Pauline-al jól összedolgoztunk, fele-fele arányban osztottuk meg a vezetést. Az utolsó körben egy lefelében kicsúsztam mögötte és nem tudtam már behozni a célig." - értékelt Barbi, aki mostani második helyével újabb 70 (!!) UCI pontot szerzett. A remek ciprusi szereplés után (szakaszgyőzelem és összetett dobogó) után további felkészülési versenyek következnek, majd a világkupákra helyeződik a fókusz számára. Barbi a március elején frissült UCI világranglistán a 15. helyen állt.

2017.03.11. - A Kontent-DKSI valamint a magyar érdekeltségű osztrák Amplatz-BMC csapata is részt vesz a horvát Istrian Spring Trophy szakaszversenyén, mely a prológot követően egy viszonylag nehéz dimbes-dombos szakasszal folytatódott.

2017.03.10. - A Kontent-DKSI valamint a magyar érdekeltségű osztrák Amplatz-BMC csapata is rajthoz áll az Istrian Spring Trophy szakaszversenyén, mely egy 1,8 kilométeres prológgal kezdődött.

2017.03.09. - A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) visszautasítja Kropkó Péter állításait és a leghatározottabban tiltakozik a valóság hamis színben való feltüntetése és a lejárató, becsületsértő cikkekkel kapcsolatban. Egyrészt a szövetségnek Kropkó Péter cégén kívül még 105 rendes tagja van, másrészt pedig egyetlen egy versenyszervező sem áll törvények felett, és Magyarországon az állami támogatás elérésének feltételei vannak.

2017.03.08. - A tavalyi riói paralimpia sikere után újra fontos év következik a parakerékpáros sportolóink életében, hiszen júliusban Siketlimpia lesz Törökországban, amelyre két magyar bringás, Földi Bence és Csontó Ádám (mindketten BVSC-Zugló, edzőjük Illés Erika) utazhat. A fiúk nagy reményekkel vágnak neki az évnek, hiszen tavaly földi Bence az összetett Európa Kupát is megnyerve a legjobbak és az esélyesek közé lépett.

2017.03.07. - Budapesten, a WestEnd City Centernél és Pannonhalmán is találkozhatnak az érdeklődők a két kerékpáros legendával 2017. április 22-én, szombaton az 5. V4 Kerékpárverseny magyarországi futamán, amely ebben az évben a sorozat nyitóversenye.

2017.03.05. - Kiváló hegyikerékpárosunk Benkó Barbara (Focus-XC) a kiemelt kategóriás ciprusi Sunshine Kupán elért remek eredményeit követően újra dobogóra állhatott, ezúttal is a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigetén versenyezve.

2017.03.05. - A tizenötödik Porec Trophy alkalmával 154 kilométer várta a kerekeseket. Az osztrák Amplatz-BMC csapata remek munkát végezve segítette győzelemhez kapitányát Matej Mugerlit.

2017.03.03. - Elizabeth Deignan, Megan Guarnier, Pauline Ferrand-Prevot és Marianne Vos is ott lesz a női World Tour sorozat 2017-es nyitányán.

2017.03.01. - A Kontent-DKSI csapata és Pelikán János is rajthoz állt a horvát Trofej Umag egynaposán.

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések