Magyar hírek

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
2017.11.11. - Óriási hír látott napvilágot a minap, a magyar kerékpársport történelmében most először a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) 2.1-es kategóriáját kapta meg a Tour de Hongrie. Ez hazai kerékpárversenynek korábban még sosem sikerült. Az új kategória új szabályokat hoz magával a csapatok részvételét illetően és ez már hónapok óta nagy izgalomban tartotta a hazai csapatokat is, vajon indulhatnak e 2018-ban a versenyen?

2017.11.11. - A lengyel Pruszków után az angliai Manchester ad otthont a pályakerékpáros világkupa-sorozat második állomásának. A magyar színeket ezúttal is Lovassy Krisztián képviselte.

2017.11.09. - Az ausztrálok pálya-világbajnoka, Scott Sunderland keretbe foglalta a 2017-es Tour de Hongrie versenyét: a szombathelyi prológ után a budapesti befutót is megnyerte, az összetettben élen álló kolumbiai Daniel Jaramillo meg tudta őrizni sárga trikóját, így ő lett a Magyar Körverseny történetének első tengerentúli győztese! A magyarok közül Lovassy Krisztián és Peák Barnabás is remek teljesítményt nyújtott. A verseny 2018-ban még komolyabb szintre lép!

2017.11.08. - A közlekedési káosz elkerülésére a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb megoldás, ha biciklivel közlekedünk. Újpestről a belváros, Buda, a Lehel téri ideiglenes metróvégállomás és a Hősök tere felé meglévő biciklis útvonalakat ajánl a Kerékpárosklub, amiken kezdő bringázók is kényelmesen elindulhatnak. A biciklis szervezet információs oldalt és kampányt indított a 3-as metró lezárása alkalmából. A Magyar Kerékpárosklub hétfőn reggel indította el Metrópótló kampányát a lezárt 3-as metró Gyöngyösi úti állomásánál. Az Újpestet a belvárossal összekötő kerékpárút mentén bringás reggelivel és metrópótló biciklijárat indításával kezdődött a 3 éves metrófelújítást végig kísérő kampány. A Magyar Kerékpárosklub szerint a bicikli kiváló metrópótló eszköz lehet, és ehhez megvannak a megfelelő útvonalak is. Újpestet a belvárossal, a budai oldallal és a Hősök tere vagy akár az Oktogon, Deák tér környékével népszerű és bejáratott kerékpárutak, kerékpársávok, kis forgalmú utcák kötik össze és kerülik el a dugókat. A Lehel téri ideiglenes végállomásnál részben fedett kerékpárparkolókat lehet igénybe venni, és a MOL Bubi közbringáira is több helyen át lehet szállni. A Kerékpárosklub Budapesti Közlekedési Központhoz eljuttatott javaslatai hatására több kerékpárosbarát fejlesztés is kezdődött az érintett területen. Bringás utastájékoztatással is készül a Kerékpárosklub. Bringabarát útvonalakat, MOL Bubi állomásokat, kezdő bringás tippeket és közös tekeréseket ajánlanak, hogy bárki biciklire tudjon váltani. Már elérhető a honlap, amelyen térképen és videókon fedezhetők fel az útvonalak: http://metropotlo.hu Friss infóink a facebook oldalunkon követhetőek: http://facebook.com/metropotlo A klub kezdő bringásoknak szánt eseményeket is szervez a következő hetekben. Kísérje figyelemmel a Kerékpárosklub csatornáit, hogy értesüljön az aktuális akciókról, hírekről! Fotók: Dimény András - Magyar Kerékpárosklub További információ: Halász Áron Magyar Kerékpárosklub sajtó +3620 5267794 halasz.aron@kerekparosklub.hu

2017.11.08. - Új neve lesz a kontinentális csapatnak A 2006-ban létrehozott Tusnad Cycling Team – amely Románia egyetlen kontinentális kerékpárcsapata – a 2018-as évre márkaváltáson megy keresztül: a jövő évben Csíkszereda város neve is szerepel majd a csapatnévben. „Mivel a legnagyobb anyagi és logisztikai támogatást a helyi önkormányzattól kapjuk, a csapat 2018-tól a Csíkszereda Cycling Team néven szerepel majd, így is népszerűsítsük majd hazai és nemzetközi szinten a hargitai megyeszékhelyet. A csapat gerincét a városból és a térségből származó sportolók adják majd, melléjük pedig két-három légióst szerződtetünk, akik segítenek majd a legjobb eredmények elérésében a nemzetközi viadalokon” – összegezte a csíkszeredai paralimpikon.

2017.11.05. - A csehországi Tabor adott otthont a 2017-es Cyclo-cross Európa-bajnokságnak, ahol szép számmal képviselték hazánkat a szakág legjobbjai.

2017.11.04. - A kiváló Európa-bajnoki szereplés után (egy ezüst, egy hatodik és egy tizedik hely a scratchben, pontversenyeben és omniumban) a lengyelországi világkupával folytatódott a pályakerékpáros szezon Lovassy Krisztián számára. Ő volt a pruszkowi VK egyetlen magyar résztvevője, miután Szalontay Sándor az utolsó pillanatban visszavonulása miatt lemondta a részvételt. Mint Lovassy edzőjétől, Pataki Ibolyától megtudhattuk, a frissen felcsiszolt fapálya rendesen poros maradt, légzési nehézségeket okozva ezzel az asztmával küszködő magyar versenyzőnek. A pénteki nap emiatt inkább a szenvedéssel telt, a pontverseny kvalifikációjából még bejutott a döntőbe, de ott már nem is tudta befejezni a futamot légzési nehézségek miatt. Szombatra aztán jobban alakultak a dolgok, a 60 körös, 15 km hosszú véghajrás scratch futam a 10. helyen végzett Krisztián. A futamot a belga Ghys nyerte, aki egyedüliként csinált körelőnyt a mezőnyben. A pályakerékpáros világkupa következő futamát jövő hétvégén Manchesterben rendezik, ahol Lovassy megint egyedüli magyar résztvevőként újra a scratch futamban szerepel.

2017.11.04. - Nemrégiben már hírt adtunk róla, hogy hazánk legjobb pályakerékpáros sprintere, a támogatás hiányára hivatkozva váratlanul befejezte pályafutását. Alábbiakban az MKSZ hivatalos sajtóközleménye olvasható, változtatás nélkül. A közleményből egyébként főként az derül ki, a szövetség egyáltalán nincs ellene annak, hogy a kiemelkedő tehetségeket (mint amilyen Szalontay is) támogassa rendszer szinten, de nem koncentrálhat egy-egy egyéni projektre miközben ez sok más embertől, versenyzőtől vonna meg támogatást a rendszerben. (példa: adnának most Sanyinak 5 milliót, amit például utánpótlás kluboktól kellene elvenni.) Szalontayra az elmúlt években több 10 millió forintot költött a szövetség, mint a pálya szakágvezetőtől megtudtuk, a szakági költségvetés jelentős része az ő versenyeztetésére lett fordítva.

2017.11.01. - Kormos Veronika a holland Maaslandster-veris CCN színeiben töltötte a 2017-es szezont, 2.1-es és 2.2-es UCI versenyeken is szerepelve. A 2018-as idényben a francia DN17 Nouvelle Aquitaine sorában folytatja.

2017.10.31. - Óriási veszteség érte a magyar kerékpársportot, hazánk legjobb pályakerékpáros sprintere, Szalontay Sándor bejelentette, hogy befejezi pályafutását. A sportoló a facebook oldalán hirdette meg eladásra egyedi festésű LOOK pályakerékpárját ma, mindezt egy nappal azelőtt, hogy a lengyelországi pálya világkupára indult volna, ahová már nem repül el, nem áll rajthoz. Sanyi nemrégiben még a berlini Európa-bajnokságon versenyzett, előtte pedig a bécsi C1-es viadalon nyerte a keirin futamot. Tavasszal már volt egy nagyon rossz hír vele kapcsolatban, akkor szerződést bontott akkori klubjával egy, az MKSz korábbi elnökétől megígért, de meg nem kapott támogatás miatt. Erről bővebben ITT Sprinterünk a szerződésbontás óta is alázatosan végezte az edzéseket, a Tour de Hongrie prológján is második lett, majd teljes erővel készült a pálya szezonra. Még gyerekeknek is edzést tartott egy klubban, hogy finanszírozni tudja felkészülését. A világ legjobb 20 pályasprintere közé kerülni elképesztően nagy dolog, főleg így, hogy még pályánk sincs.

2017.10.29. - Október 28-án rendezték Szlovákiában a GP Dolna Krupa C2-es cyclo-cross versenyt, ahol szép számmal képviselték hazánkat a szakág kiválóságai.

2017.10.29. - Rózsa Balázs az egyik közösségi oldalán erősítette meg, hogy 2018-ban is a luxemburgi Differdange-Losch színeiben versenyez. A sor másik magyar kerékpárosa Lovassy Krisztián ellenben távozik.

2017.10.26. - Több tucatnyi biciklis közös tekerésével adták át hivatalosan a forgalomnak az Etyeket Bicskén és Csabdin keresztül Tarjánnal összekapcsoló új kerékpárutat. A leágazásokkal együtt mintegy 40 km hosszú szakasz közel bruttó kétmilliárd forintból épült meg a Pannónia Szíve program keretében.

2017.10.23. - Budapest legszélesebb biciklisávjait ünnepelték több százan szerda este a Bartók Béla úton, ahol tavaly nyáron még tüntettek a kerékpársávért. 2006-ban vetette fel a Kerékpárosklub a sávok szükségességét, aminek a Bartók Béla út tavalyi átépítésekor kellett volna elkészülnie. A kerület és a főváros elvetett terveiben a járdák szélesítése, kerékpársávok, rakodóhelyek kialakítása tette volna élhetőbbé a 11. kerület kulturális központját. A terv visszavonása után még járdaszűkítéssel és fakivágással járó, biciklisáv nélküli útszélesítésről is szó volt. Idén ősszel a főváros felfestette a kerékpársávok első szakaszát, melyek Budapest legszélesebb biciklisávjai lettek. A szerdai „Happy Mass” felvonuláson a Kerékpárosklub mellett felszólalt a helyi Hadik Kávéház és a Szatyor Bár, valamint a Kortárs Építészeti Központ képviselője is, akik a kerékpározás gazdasági hasznáról, és a fejlesztések folytatásáról beszéltek. Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos és Riz Levente 17. kerületi polgármester, a főváros Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke is a menettel tartott.

2017.10.21. - A csütörtökön szerzett ezüstérem és a pénteki 10. hely után remekül folytatódott (és zárult) a 2017. évi pályakerékpáros Európa-Bajnokság Lovassy Krisztián számára. Mondhatni "kimaxolta" az eseményt, mindhárom számban top 10-es eredményt ért el a három nap alatt, ez kiváló eredmény a magyar pályasport számára! A mai napon a 160 körös pontversenyben állt rajthoz, ahol 10 körönként gyűjthették a részthajrákban a pontokat a bringások, a körelőny plusz 20 pontot ért, az utolsó hajrá pedig duplán "fizetett". A 40 km-es versenyen 50 km/h fölötti átlag volt, a 24 indulóból csak 19-en tudták egyáltalán befejezni. A táv felénél alakult ki az első 4 fős körelőny, melyben az addig pontokkal jól álló dán és lengyel versenyző is benne voltak, így komoly előnyre tettek szert. Lovassy a táv első felében még nem szerzett pontokat, de aztán elkezdte a gyűjtögetést. Először második lett a nyolcadik hajrán, majd a táv utolsó negyedében sikeresen szökésbe került és sikerült nekik is a körelőny. Ezt követően még a 14. részhajrát is megnyerte, amivel összesen 28-ra növelte pontjai számát, így végül a görög versenyzővel pontazonossággal végzett. Volikakis viszont több hajrában szerzett pontot, mint Lovassy, így a magyar versenyző végül a kiváló hatodik hellyel búcsúzott. Ez egyébként a legerősebb száma, áprilisban ezt világbajnoki kilencedik helyével már bizonyította. Eredmények: 1. Banaszek (lengyel) 49 pont 2. Larsen (dán) 44 3. Beyer (német) 34 4. Mueller (osztrák) 29 5. Volikakis (görög) 28 6. Lovassy (magyar) 28 Az Európa-Bajnokság vasárnap zárul, amikor Szalontai Sándorért szoríthatunk még a keirin futamban.

2017.10.20. - A tegnapi fantasztikus ezüstérme után Lovassy Krisztián ma a pályakerékpárosok egyik olimpiai számában, a négy különböző futamból álló omiumban versenyzett. A véghajrás scratch futamban 18., a tempó versenyben 10., az elimination számban 7. lett, majd a pontversenyben körelőnyt is tudott csinálni, így végül 76 ponttal a 10. helyen zárt. Az omniumot a spanyol Torres nyerte, aki a pontverseny utolsó hajrájában tudta csak a maga javára fordítani az összetett állását, amikor megnyerte az utolsó, dupla pontot érő hajrát. Krisztián számára szombat este az EB a pontversennyel zárul, melyen az áprilisi világbajnokságon 9. helyet ért el. Szalontay Sandor ma délelőtt bejutott a legjobb 24 közé a sprint számban. A selejtezőben Sanyi a 18. időt érte el, a 200 méteres mért távot 71.513 km/h-ás átlaggal teljesítette, 10.068-at repesztett. Sajnos utána már nem jutott tovább a legjobb 16 közé, az egyenes kieséses futamban kikapott litván ellenfelétől. A sprint döntőt a francia Vigier és a holland Hoogland vívta, melyből előbbi került ki győztesen, sima 2:0-val. Sanyi vasárnap még a keiring futamban is versenyez.

2017.10.19. - Talán élete legjobb futama volt! A Berlinben zajló pályakerékpáros Európa-Bajnokság férfi 60 körös scratch versenyszámában (melyen 52 km/h-ás átlagot hajtottak) ezüstérmet szerzett Lovassy Krisztián, mely a magyar pályasport eddigi egyik legjobb EB eredménye. Az áprilisi világbajnokságon a pontversenyben 9. helyet elért versenyzőnk már múlt héten is remekelt egy első kategóriás bécsi pályaversenyen, most a kontinensviadalon tökéletes versenyzéssel állhatott a dobogó második fokára. A sratch futamban a végső befutó sorrendje számít, ezt felülírja, ha valamelyik versenyző (k) körelőnyhöz jut, akkor a köztük lévő befutó sorrend a döntő. A nagyon erős sratch mezőnyben 15 körrel a rajt előtt indult meg az első komolyabb szökés, melyet Lovassy, egy norvég és egy ír bringás kezdeményezett. Később felzárkózott hozzájuk az ukrán és kb. 10 körrel később megcsinálták a körelőnyt, azaz utolérték a főmezőny végét. Közben a későbbi aranyérmes francia és a hazai pályán száguldó német is körelőnyt csináltak, így a táv második felében hatan voltak előnyben. A következő 15 kör nyugodtabban telt, majd az ukrán és az orosz szöktek meg. Őket 5 körrel a vége előtt érte utol egy kisebb csoport, benne a végig nagyon aktívan versenyző és sokat vállaló Lovassyval, aki már 17 éve dolgozik együtt edzőjével, a pálya válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával Pataki Ibolyával. Krisztián nagyon okosan helyezkedett az utolsó körökben is, a hajrát remek pozícióból kezdte és el is tudtak szakadni a többiektől a befutóig. Ez az ezüstérem a hazai pályasportnak (és kerékpársportnak is) óriási eredmény, a következő napokban pedig Lovassy még a pontversenyben és az omniumban is bizonyíthat. Az EB-t követően ő és Szalontay is a két európai pálya világkupán indulnak, fő céljuk a jövő márciusi VB. A hazai szurkolóknak jó hír, hogy 2018-ban valószínűleg többet láthatják a jelenleg Luxemburgban profiskodó "Sumit", aki a hírek szerint magyar csapatban folytatja országútis pályafutását. FOTÓGALÉRIA ITT Eredmények: 1. Daniel Garel (Franciaország) 2. Lovassy Krisztián (Magyarország) 3. Roman Gladish (Ukrajna) A pálya EB minden napjáról beszámolunk a VELO.hu honlapon.

2017.10.18. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség huszonkét fiatal versenyzőt hívott meg az idei cyclo-cross edzőtáborába köztük Fetter Eriket is.

2017.10.16. - Az éppen egy éve útjára indított BringaMánia App számos új város kerékpáros térképével és egy új funkcióval is gazdagodott, így az immár országos applikációval a fővároson kívül is egyre többen válhatnak ,,bringamániássá". A McDonald's BringaMánia program hazánkban maga nemében egyedülálló bringás navigációs alkalmazásának segítségével könnyebbé válik a kerékpáros közlekedés és a sportolás is.

2017.10.15. - A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. Az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma-Balatonfüred és a Fertőd-Keszthely szakaszokon jelennek meg.

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések