Külföldi hírek

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
Tour de France hírek: Uran nem igazán tudta, hogy mi történik körülötte, Froome vegyes érzésekkel nyilatkozott, Porte medencéjét és kulcscsontját törte, Martin kiakadt a szervezőkre, négy FDJ kerekest is kizártak2017.07.10. - Rigoberto Uran: nem nagyon tudtam, hogy mi történik körülöttem A kolumbiai Rigoberto Uran pályafutása első Tour szakaszgyőzelmét szerezte, miután milliméterekkel, de megnyerte a verseny kilencedik szakaszát. Hektikus napon van túl a Francia Körverseny mezőnye, így a célba érkezést követően a kolumbiai kiválóság sem tudott túl sok mindent mondani. „Egyelőre nem nagyon tudom, hogy mi történik körülöttem, de ezek szerint tényleg én nyertem meg szakaszt – nyilatkozta hitetlenkedve a Cannondale-Drapac kerekese. – Azt hittem először, hogy csak viccelnek a srácok, amikor oda szóltak, hogy győztem. Meglep a dolog. Richie és Dan Martin hatalmasat buktak közvetlenül előttem, Martin eltörte a váltómat, így már nem tudtam használni azt. Nem volt azonban időm megállni, odahívtam a neutrál autót, de ők sem tudtak vele mit kezdeni. Most még nem nagyon tudom felfogni a történteket, annyi minden volt ezen a szakaszon. Nagyon boldog vagyok, rettenetesen nehéz volt ez a nap, örülök, hogy egyáltalán célba értem. Összetettben is nagyon jól állok, de rengeteg van még hátra az idei Francia Körversenyből.”

Rigoberto Uran nyerte az idei Tour legdrámaibb szakaszát, Froome vezet, Porte és Thomas feladták2017.07.09. - Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) nyerte az idei Tour eddigi legizgalmasabb szakaszát, pedig Warren Barguil (Team Sunweb) azt hitte, hogy ő nyert. Richie Porte (BMC) és Geraint Thomas (Sky) kórházban zárta a napot, Chris Froome (Sky) megőrizte összetettbeli vezetését.

Videós összefoglaló a Tour nyolcadik szakaszán történtekről2017.07.09. - Lilian Calmejane (Direct Energie) nyerte az idei Tour de France nyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Calmejane mentálisan volt erős, Gesink elégedett a teljesítményével, sokan tartanak a kilencedik szakasztól, Contador szerint számos esélyes elszállhat2017.07.09. - Lilian Calmejane: mentálisan kellett erősnek lennem A francia kerékpársport legújabb üdvöskéje Lilian Calmejane pályafutása első Francia Körversenyén rögtön szakaszgyőzelmet ünnepelhetett, ezzel nem akármilyen születésnapi ajándékot szerezve csapatfőnöke Jean-Rene Bernaudeau számára. „Egyelőre próbálom felfogni a történteket, csodálatos érzés mindjárt az első Francia Körversenyemen szakaszgyőzelmet szerezni – nyilatkozta a célba érkezést követően Lilian Calmejane. – Nem gondoltam volna, hogy ez a siker rögtön összejöhet, ráadásul a verseny ilyen korai szakaszában. Nagy köszönettel tartozom a csapatomnak. Viccelődtünk a verseny rajtja előtt azzal, hogy talán esélyem lehet egy szakaszgyőzelemre, de azt nem gondoltam volna, hogy tényleg összejön. Egy álmom vált ezzel valóra. A végére nagyon elfáradtam, görcsöltek a lábaim, ilyen a kerékpársport az ilyen problémák egyik pillanatról a másikra jönnek. Aktív voltam az egész szakaszon. A végén nem is fizikailag, hanem mentálisan kellett erősnek lennem ahhoz, hogy egyedül juthassak el a célig.”

Lilian Calmejane erősebbnek bizonyult a fájdalomnál2017.07.08. - Megérkezett a hegyek közzé a Tour mezőnye, Lilian Calmejane (Direct Energie) nyerte a szakaszt, egészen különleges ajándékkal megörvendeztetve a születésnapját ünneplő csapatfőnökét Jean-René Bernaudeau-t. Összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Videós összefoglaló a Tour hetedik szakaszán történtekről2017.07.08. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) harmadik szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France hetedik szakaszán, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Kittel és Boasson Hagen sem tudta, hogy ki nyert, Matthews újra a legjobbak között, Froome egyelőre nem ragaszkodik a sárga trikóhoz, az etapok hossza miatt panaszkodnak a kerekesek2017.07.08. - Marcel Kittel: fogalmam sem volt arról, hogy nyertem-e vagy sem? Az idei Tour legszorosabb befutóját hozta a verseny hetedik szakasza. A mezőnyhajrát követően Marcel Kittel (Quick-Step Floors), és Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) sem mert ünnepelni, végül a célfotó Kittelt hozta ki győztesnek, aki idén már a harmadik etapgyőzelmét ünnepelhette a Francia Körön. „Fogalmam sem volt arról, hogy nyertem-e vagy sem, annyit éreztem, hogy ez nagyon szoros – mondta a célba érkezést követően Kittel. – Próbáltam kinyújtani magam, hogy minél jobban sikerüljön belökni a kerékpárt. Körülbelül százötven méterrel a cél előtt még nagyon hátul voltam, mivel azt hittem, hogy még legalább kétszáz méter van hátra, de akkor már csak százhúsz volt. Szerencsés helyzetben voltam, hogy nyitva maradt a folyosó előttem, pont volt annyi helyem, ahová be tudtam bújni. Hihetetlen siker számomra, hogy a Tour de France-on aratott tizenkét szakaszgyőzelmemmel beértem Eric Zabelt, nagyon büszke vagyok erre a teljesítményre. Jó formában érzem magam, a csapat is kiváló, remek felvezetést kaptam, hittünk a győzelemben. Csodálatos, hogy az idei Touron már három szakaszgyőzelmet ünnepelhettünk.”

Marcel Kittel milliméterekkel ugyan, de megszerezte harmadik szakaszgyőzelmét2017.07.07. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) milliméterekkel múlta felül Edvald Boasson Hagent (Dimension Data) a Tour de France hetedik szakaszán, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Videós összefoglaló a Tour hatodik szakaszán történtekről2017.07.07. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) második szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France hatodik szakaszán, összetettben továbbra is a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Kittel egyelőre megállíthatatlan, Demare a második hellyel is elégedett, Matthews és Kristoff ellenben csalódottak, a Bora a CAS-hoz fordult, de elutasították a kérelmük2017.07.07. - Kittel sokkal több, mint egy egyszerű sprinter Marcel Kittel idei második szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France Toyes-i befutóján. A Quick-Step Floors kerekese Arnaud Demare (FDJ) és Andre Greipel (Lotto-Soudal) kettősét utasította maga mögé, pedig száz méterrel a vége előtt még igencsak hátul volt. „A kulcspillanatban sikerült előrejönni, s bár kissé hektikus volt a vége nyertem – nyilatkozta Kittel a célba érkezést követően. – Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Teljesen más volt ez a hajrá, mint amelyet Liege-ben megnyertem. - Hátulról indítottam, majd Demare kerekét kerestem, ami nagyon jó kiindulási pont volt. Amikor ő bevágott a kordonok mellé, akkor inkább kivártam. Jó erőben éreztem magam, így volt bennem annyi, hogy lekerüljem az ellenfeleim.” „Nem volt tökéletes a felvezetés, hisz Brambilla az összetettre figyel, Vermote egész nap a mezőny élén dolgozott, Gilbert az előző napi szökése miatt pihent, így nem nagyon maradt emberünk a végére – tette hozzá Patrick Lefevere csapatvezető. - Sabatini ellenben ezúttal is kiváló munkát végzett, amikor kellett előrehozta Marcelt. Egyik csapat sem volt igazán erős a végén, de Marcel nagyon jó formában van, ezúttal is bebizonyította, hogy sokkal több ő, mint egy egyszerű sprinter.”

Marcel Kittel az első, aki duplázott a 2017-es Touron2017.07.06. - Marcel Kittel (Quick-Step Floors) második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a 2017-es Francia Körverseny hatodik szakaszán, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Videós összefoglaló a Tour ötödik szakaszán történtekről2017.07.06. - Fabio Aru (Astana) győzelmével ért véget a Tour de France ötödik szakasza, összetettben a címvédő Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Aru olasz bajnokként nyert Tour szakaszt, Froome ismét sárgában, Porte csalódott, Martin viszont nagyon elégedett, élesedik a fiatalok versenye 2017.07.06. - Fabio Aru: büszkeséggel tölt egy, hogy az olasz bajnoki trikóban nyertem Fabio Aru egyértelműen a Tour de France felé fordította érdeklődését miután egy fránya térdsérülés keresztülhúzta a számításait és lemaradt hazája körversenyéről a Giro d’Italiáról. Az Astana versenyzője nem sokat teketóriázott, a nemzeti bajnokság után megnyerte a Tour első komoly hegyi szakaszát. „Hihetetlen győzelmet arattam. Nem sokat haboztam a végén, támadtam, próbáltam magamból mindent kiadni – mondta a célba érkezést követően Aru, aki három évvel Vincenzo Nibali sikerét követően nyert a La Planche des Belles Filles emelkedőjén. – Sokáig kivártam, mivel látni akartam, hogy mit csinál a Sky csapata. Amikor megindultam nem jöttek utánam, ezt pedig igyekeztem kihasználni. Nagy büszkeséggel tölt egy, hogy az olasz bajnoki trikóban szereztem meg a győzelmet. Az utolsó háromszáz méter szörnyű volt, teljesen kész voltam, a kétszázas táblánál egy picit már fellélegezhettem, tudtam, hogy megvan.”

Fabio Aru nyert az idei Tour első komoly hegyén, Chris Froome sárgában2017.07.05. - Fabio Aru (Astana) nyerte a 2017-es Tour de France első komoly hegyi befutóját, összetettben a címvédő Chris Froome (Sky) öltözhetett sárgába.

Videós összefoglaló a Tour negyedik szakaszán történtekről2017.07.05. - Arnaud Demare (FDJ) győzelmével ért véget a Tour de France negyedik szakasza, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.

Tour de France hírek: tizenegy év után nyert újra klasszikus sprintet francia versenyző, Sagan kizárása felkorbácsolta a villanysajtót, Cavendish feladta a versenyt, jön Chris Froome egyik kedvenc hegye 2017.07.05. - Tizenegy év után nyert újra klasszikus sprintet egy francia versenyző 2006-ban Jimmy Casper volt az utolsó, aki hazai versenyzőként klasszikus sprintet nyert a Tour de France-on. Tizenegy év elteltével Arnaud Demare regnáló francia bajnokként pályafutása első Tour szakaszgyőzelmét szerezte. „Viszonylag lassú tempót mentünk a nap folyamán, így mindenki ereje teljében volt a hajránál – nyilatkozta a FDJ kerekese a díjátadóra várva. – Könnyedén megtaláltam a rést, lényegében csak Kristoffra kellett figyelnem, így nem is láttam semmit a bukásból. Ez a győzelem csodálatos érzés. Mindig is arról álmodoztam, hogy egy napon szakaszt nyerhetek a Touron. Sohasem könnyű a Francia Körversenyen, de ma minden összejött ahhoz, hogy nyerhessek. A csapatom kiváló munkát végzett, és ez győzelmet ért.”

Peter Sagant kizárták a 2017-es Tourról (+videó)2017.07.04. - A regnáló világbajnok Peter Sagant kizárták a 2017-es Francia Körversenyről, miután a viadal negyedik szakaszán bukást okozott, melyben Mark Cavendish (Dimension Data), Ben Swift (UAE Team Emirates) és John Degenkolb (Trek-Segafredo) is hatalmasat esett.

Demare nyerte a negyedik szakaszt, hatalmas bukások a véghajrában2017.07.04. - Mondorf les Bains és Vittel között egy újabb kétszáz kilométer feletti etappal folytatódott a Tour de France. A táv ezúttal 207 és fél kilométer volt, mindössze egyetlen negyedik kategóriás emelkedővel, mely a sprinterek küzdelmét vetítette elő.

Videós összefoglaló a Tour harmadik szakaszán történtekről2017.07.04. - Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) győzelmével ért véget a Tour de France harmadik szakasza, összetettben továbbra is Geraint Thomas (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Sagan hibát hibára halmozott, a BMC kontrollálta a történteket, mégsem nyertek, Dan Martin remekelt, Demare egy szakaszgyőzelmet szeretne, gyászol Esteban Chaves2017.07.04. - Peter Sagan: nem is értettem, hogy mi van velem, hibát hibára halmoztam A regnáló világbajnok Peter Sagan hanyag eleganciával nyerte meg a Tour de France harmadik szakaszát. A Bora-Hansgrohe kerekesének még az sem okozott problémát, hogy nem sokkal a sprint előtt ki kellett vennie a pedálból a lábát. „Nagyon nehéz volt az emelkedő – nyilatkozta a célba érkezést követően a szlovák kiválóság. – A BMC fantasztikus munkát végzett, sikerült is megszakítaniuk a sort. Amikor megindultam talán még túl sok is volt hátra, akkor úgy éreztem, hogy elszúrtam, ráadásul még a lábam is kiugrott a pedálból. Nem is értettem, hogy mi van velem, hibát hibára halmoztam. A szerencse azonban mellém állt, bár Matthews majdnem megelőzött a végén, mindezek ellenére sikerült megnyernem a szakaszt.”

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések