Külföldi hírek

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
2018.02.25. - Rohan Dennis nyerte az Abu Dhabi Körverseny egyenkéntijét, a regnáló kronó világbajnok Tom Dumoulin mechanikai problémákkal küszködött Al Maryah Island környékén egy 12,6 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott az Abu Dhabi Körverseny. A szinte teljesen sík penzum a várakozásoknak megfelelően alakította át az összetett sorrendjét. A brit Alex Dowsett (Katusha-Alpecin) majd a német Nikias Arndt (Team Sunweb) voltak az elsők, akik kiemelkedő eredményt értek el. A kronót ellenben végül Rohan Dennis (BMC) nyerte 14 perc 21 másodperces idővel, ezzel összetettben is átvéve a vezetést. A második helyet Jonathan Castroviejo (Sky), míg a harmadikat Miles Scotson (BMC) szerezte meg. A regnáló világbajnok Tom Dumoulin (Team Sunweb) mechanikai problémákkal küzdött a váltója mondta fel a szolgálatot, így csak a számára csalódást keltő tizenkettedik helyen zárta a szakaszt. A verseny a Jabel Hafeet hegyi befutós etapjával zárul. [[https://www.youtube.com/v/7EaBH62RiXI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Természetesen nagyon örülök a győzelmemnek, de az utolsó szakasz nehéz lesz – így Dennis a díjátadót követően. – Egy olyan emelkedő vár ránk, ami nem nevezhető könnyűnek, de igazán nehéznek sem titulálnám. Alejandro Valverde remek formában van, de Tom Dumoulint sem írnám még le.”

2018.02.24. - A hölgyeknél és a férfiaknál is dán győzelem született a belga szezonnyitón; Michael Valgren (Astana) és Christina Siggaard (Team Virtu Cycling Women) ünnepelhettek.

2018.02.24. - Phil Bauhaus milliméterekkel verte Marcel Kittelt az Abu Dhabi Kör harmadik szakaszán Nation Towers és Big Flag között egy mindössze 133 kilométeres szakasszal folytatódott az Abu Dhabi Körverseny. A rövidtáv mindezek ellenére sem ígérkezett könnyűnek mivel hatalmas forróság várta a kerekeseket. A nap szökését Pierre Rolland (EF Education First-Drapac), Marco Maronese (Bardiani CSF), Sergey Firsanov (Gazprom-Rusvelo) és Sam Brand (Novo Nordisk) alkották. Az első részhajrát Maronese nyerte a második előtt azonban megfogták a szökevényeket, így a sprinterek mentek rá a jóváírásra, a verseny éllovasa Elia Viviani (Quick-Step Floors) be is gyűjtötte a három másodpercet. Ekkor még kicsit több mint ötven kilométer volt hátra a penzumból. A Mitchelton-Scott, a Quick-Step Floors, a Katusha-Alpecin, a Bora-hansgrohe és a Sunweb sorai igyekeztek tökéletes felvezetést nyújtani sprintereiknek ennek megfelelően négyen szinte egyszerre érték el a célvonalat. Phil Bauhaus (Sunweb) és Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) között szemre még a célfotó alapján sem lehetett különbséget felfedezni végül Bauhaus nyerte a szakaszt Kittel és Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben Elia Viviani (Quick-Step Floors) éppen azzal a három másodperccel őrizte meg vezető helyét, melyet a részhajrában szerzett. [[https://www.youtube.com/v/JhLsaxqVZI4?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Marcel Kittel nagyon nagy tempóban ért mellém, így nem tudtam, hogy ki hányadik is lett – mondta a célba érkezést követően Bauhaus. – Természetesen nagy volt az öröm, amikor megtudtam, hogy én nyertem. Jó helyzetből indultam Elia Viviani mögött helyezkedtem, aki fantasztikus felvezetést kapott. Nagy büszkeséget kölcsönöz, hogy ilyen neves vetélytársakat győzhettem le. Nagyon fontos, hogy az idény elején jó eredményeket érjünk el, és erre a sikerre a továbbiakban is építhetek. Az Abu Dhabi Kör egy 12,6 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik.

2018.02.23. - A szél volt az úr az Abu Dhabi Körverseny második szakaszán, Elia Viviani nyerte a sprintet Yas Mall és Yas Beach között egy 154 kilométeres szakasszal folytatódott az Abu Dhabi Körverseny. A rajtot követően Alexander Porsev (Gazprom-RusVelo) kezdeményezte a nap szökését, melybe rajta kívül még Charles Planet (Novo Nordisk), Joey Rosskopf (BMC Racing Team), Alessandro Tonelli (Bardiani CSF) és Jaco Venter (Dimension Data) keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye mindössze négy percnél tetőzött. A nap első részhajráját Tonelli nyerte, ezt követően viszont a szélé lett a főszerep, mintegy ötven kilométerrel a vége előtt hirtelen megfogták a szökést, majd a főmezőny három részre szakadt. Ekkor még Elia Viviani (Quick-Step Floors) és Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) is a második sorban foglaltak helyet, ők azonban idővel visszaküzdötték magukat az élbolyba. A második részhajrá Alejandro Valverde (Movistar) sikerét hozta, a spanyol kiválóság vélhetően a három másodperc jóváírásra ment rá. [[https://www.youtube.com/v/OKTYHM1PYC0?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A mezőnyhajrát végül Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést, a második Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo), míg a harmadik Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) lett. „Nagyon motivált voltam az első szakasz kudarcát követően – mondta Viviani a díjátadó után. – Örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a nap és, hogy visszafizethettem a srácoknak az eddig befektetett munkát. A vége egy kicsit hektikus volt, de Fabio Sabatini ezúttal is káprázatos felvezetést nyújtott, végig nyugodt volt és ez nekem is nagy erőt adott.”

2018.02.22. - Alexander Kristoff nyerte az Abu Dhabi Kör nyitányát Madinat Zaya és Adnac School között egy 189 kilométeres szakasszal kezdődött az idei World Tour sorozat következő állomása az Abu Dhabi Körverseny. Még az éles rajt előtt történt egy bukás melynek következtében Mark Cavendish (Dimension Data) kénytelen volt idő előtt feladni a viadalt. A nap szökése szinte azonnal kialakult Nikolay Trusov (Gazprom-Rusvelo), Damiano Caruso (BMC Racing Team), Vincenzo Albanese (Bardiani CSF), Tom Skujins (Trek-Segafredo) és Charles Planet (Team Novo Nordisk) keveredett az élre. Az elmenés túl nagy előnyre azonban nem tudott szert tenni a sprinterek csapatai lényegében végig kontroll alatt tartották őket. Az utolsó negyven kilométeren belül megbomlott az egység az elől tekerők között, a főmezőny pedig szép lassan elkezdte begyűjteni szökevényeket. Mintegy tizenöt kilométerre a céltól az utolsó állva maradt partizánt Damiano Carusot (BMC) is megfogták. [[https://www.youtube.com/v/mfwXRUDnRsw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A mezőnyhajrát végül hatalmas csatát követően Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) nyerte Andrea Guardini (Bardiani-CSF) és Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) előtt. Természetesen az első napot követően összetettben is ugyanez a sorrend. „Az utolsó egyenesben elvesztettem Roberto Ferrari kerekét, de szerencsére nagyon jól döntöttem amikor Caleb Ewant választottam – így a célba érkezést követően Kristoff. – Az emírségek csapata számára nagyon fontos ez a hazai környezetben szerzett győzelem. Nehéz volt a sprint, az utolsó méterig keményen kellett hajrázni. Nagy siker ez számomra.”

2018.02.21. - Tom Dumoulin az Abu Dhabi Körversenyen mutatja be időfutam világbajnoki mezét valamint egyedi festésű kronó kerékpárját A február 21-én rajtoló Abu Dhabi Körverseny 12,6 kilométeres egyenkénti időfutamán mutatja be világbajnoki trikóját valamint egyedi festésű kronó kerékpárját Tom Dumoulin. A Sunweb bringása reméli, hogy jól szerepelhet a közel-keleti viadalon, mely megadhatja a kellő lökést a szezon egészére. „Nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt idényben elértem – mondta Dumoulin a versenyt megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. – Büszkén fogom viselni a szivárványszínű trikót, igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Teljes mértékben támogatom a csapat törekvéseit, fontos célkitűzésünk a 2018-as évadra, hogy egyet előre lépjünk. Az Abu Dhabi Körverseny tökéletes választásnak tűnik, az útvonal kiváló, hisz a sprintereknek kedvező szakaszok mellett lesz emelkedős befutó és egyenkénti időfutam is. Nagyon erős sorral érkezünk, bízunk abban, hogy Wilco Kelderman versenyben lehet az összetett győzelemért.”

2018.02.20. - Fabio Aru hivatalosan is megerősítette, hogy ott lesz a 2018-as Giro d’Italián Sokáig ellentmondásos információk jelentek meg arról, hogy a regnáló olasz bajnok Fabio Aru rajthoz áll-e hazája körversenyén a 2018-as idényben. Az UAE Team Emirates kerékpárosa véget vetett a találgatásoknak és hivatalosan is megerősítette, hogy ott lesz az idei Giro d’Italián. „Nem akartam elhamarkodott döntést hozni épp ezért rengeteg emberrel egyeztettem – mondta a jelenleg az Abu Dhabi Körre készülő kerékpáros. – Az, hogy végül is ott leszek az idei Giro d’Italián egy konstruktív döntési folyamat eredménye. Egy olasz sportoló számára mindig különleges élményt kínál hazája legnagyobb versenyén részt venni. Persze a Girón való jó szereplés mellett szeretném megvédeni az olasz bajnoki címem is.” Aru csak azt követően hozta nyilvánosságra döntését, hogy egyeztetett Adil Al Ghaith-al a csapata egyik legnagyobb befektetőjével. „Hisszük, hogy az UAE Team Emirates támogatásával közelebb hozhatjuk az embereket az Egyesült Arab Emírségekhez – így Al Ghaith. – Reméljük, hogy ez a csapat is hozzájárul a sportág fejlődéséhez az országunkban.”

2018.02.19. - Tim Wellens nyerte az Andalúz Körversenyt, Chris Froome tizedik lett Egy felettébb érdekes 14,2 kilométeres egyenkénti időfutammal zárult a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny. Barbate körül a penzum első fele egy rövid földutat is tartogatott, ami rendesen megnehezítette a kerekesek dolgát. A leggyorsabb időt végül a hazai David De La Cruz (Sky) repesztette, aki mindössze 17 perc és 11 másodperc alatt teljesítette a távot. A második Andrey Amador (Movistar) míg a harmadik Stef Clement (LottoNL-Jumbo) lett. A nap vesztese Mikel Landa (Movistar) volt, aki gyenge teljesítménye révén a másodikról egészen az összetett hatodik helyéig esett vissza. A versenyt végül Tim Wellens (Lotto-Soudal) nyerte Wout Poels (Sky) és Marc Soler (Movistar) előtt. A pontversenyben Poels, míg a hegyi összetettben Guillermo Mas (Caja Rural-Seguros RGA) zárt az élen. Christopher Froome (Sky) az összetett tizedik helyén végzett. „Már a pályabejárás során egyértelművé vált számomra, hogy ez a szakasz kedvezhet nekem – mondta Wellens a díjátadót követően. – Különleges volt a poros, kavicsos rész, de tetszett. A Trofeo Serra de Tramuntana megnyerését követően egy újabb győzelmet szereztem, de az idény valódi céljai még előttem állnak. Egy rövid pihenőt követően az Omloop Het Nieuwsblad majd a Párizs-Nizza következik.”

2018.02.18. - Andalúz Körverseny: Tim Wellens bírta a legjobban a tizenkilenc százalékos meredeket Sevilla és az Alcalá de los Gazules csúcsa között pontosan 191,2 kilométer várt az Andalúz Körverseny mezőnyére a viadal negyedik szakaszán. A penzum közepén további két kategorizált kaptató nehezítette a kerekesek dolgát. A rajtot követően egy tizenhárom fős szökés alakult, melyből aztán Ramon Carretero (Movistar), Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac) és Andrey Amador (Movistar) hármasa ment tovább. A főmezőny élén azonban több csapat is váltotta egymást, így az utolsó emelkedő lábánál megfogták őket. Chris Froome (Sky) a lehető legrosszabbkor kapott defektet, így a szalbutamol ügye miatt folyamatosan a média kereszttüzében lévő kerekes elvesztette esélyét összetettben. A mindent eldöntő tizenkilenc százalékos részen Tim Wellens (Lotto-Soudal) és Mikel Landa (Movistar) akciózott végül Wellens nyerte a szakaszt összetettben is megszerezve a vezetést. Mikel Landa lett a második, míg Jakob Fuglsang (Astana) a harmadik. Az utolsó egyenkénti időfutam előtt Wellens előnye mindössze hét másodperc Landa előtt.

2018.02.17. - Mezőnyhajrá döntött az Andalúz Kör harmadik szakaszán, Sacha Modolo megszerezte első győzelmét az EF Education First-Drapac színeiben Egy nagyrészt sík, 166 kilométeres szakasszal folytatódott a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny. A nap szökését Hector Saez (Euskadi-Murias), Oscar Cabedo (Burgos-BH), Alvaro Cuadros (Caja Rural-RGA Seguros) és Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) négyese alkotta, azonban az összetett első helyét védő Sky csapata két percnél messzebb nem engedte el őket. A szökevények megfogását követően a sprinterek vonatai vették át a kezdeményezést legfőbbképp az EF Education First-Drapac és a Direct Energie sorai dolgoztak. Az utolsó kanyarban egy bukás szakította ketté a mezőnyt, a hajrát végül Sacha Modolo (EF Education First-Drapac) nyerte Carlos Barbero (Movistar) és Nelson Andres Soto (Caja Rural-Seguros RGA) előtt. Összetettben Wout Poels (Sky) megtartotta két másodperces előnyét. „Nagyon örülök a győzelmemnek elsősorban a csapat miatt, akik ezúttal is fantasztikus munkát végeztek – így a célba érkezést követően Modolo. – Barbero tiltakozott a befutót követően, amit nem nagyon értek, már csak azért sem, mert nem láttam, hogy mi történik mögöttem. Még egyszer szeretném megköszönni a csapatnak a kiváló munkát.”

2018.02.16. - Wout Poels nyerte az Alto de las Allanadas hegyi befutóját Andalúziában Otura és Jaen között egy 140 kilométeres penzummal folytatódott a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny. A második szakasz négy könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető emelkedőt tartogatott a végén hegyi befutóként az Alto de las Allanadas kaptatójával. A rajtot követően egy kilenc fős szökés alakult, melynek legnagyobb előnye hét percnél tetőzött. Mindezek ellenére nem sok hiányzott a hazaéréshez, Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Pascal Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo) és Diego Rubio (Burgos-BH) hármasa ugyanis a legjobbkor ment tovább az elmenésből, őket csak két kilométerrel a vége előtt fogták meg. Tim Wellens (Lotto-Soudal) volt az első, aki a rendesen megrostálódott főmezőnyből indított, de ötszáz méterre a céltól az Astana és a Sky által húzott csoport utolérte. A legerősebbnek végül Wout Poels (Sky) bizonyult, aki az utolsó kanyar előtt indítva nyerte a szakaszt Luis Leon Sanchez (Astana) és Wellens (Lotto-Soudal) előtt. Chris Froome (Sky) a hetedik helyen zárt. Összetettben szintén Poels vette át az első helyet mindössze két másodperc előnnyel. [[https://www.youtube.com/v/IenUfpW2bgw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Próbáltam várni a megfelelő pillanatra, de amikor utolértem Wellenst hirtelen megérkeztek a többiek is – nyilatkozta a célba érkezést követően Poels. – Aztán háromszáz méterrel a vége előtt újra indítottam, bár akkor már nem volt olyan meredek, de végül csak elégnek bizonyult a győzelemhez. A Valencia Körversenyt követően nem voltam elégedett a teljesítményemmel, de úgy látszik csak összeállt a forma.”

2018.02.15. - Csak a célfotó döntött az Andalúz Kör első szakaszán, Chris Froome köszönetet mondott versenyzőtársainak Mijas és Granada között egy 196,7 kilométeres penzummal vette kezdetét a kiemelt kategóriás Andalúz Körverseny, melyen szalbutamol ügye ellenére Chris Froome is rajthoz állt. A nap első szökését Silvan Dillier (AG2R-La Mondiale), Romain Sicard (Direct Energie), Luis Guillermo Mas Bonet (Caja Rural–Seguros), Garikoitz Bravo (Euskadi Basque Country) és Txomin Juaristi (Fundacion Euskadi) alkották. Az elmenés legnagyobb előnye öt perc körül tetőzött miközben a főmezőnyt az Astana csapata vezette. Miután a szökés nagyobb részét utolérték Dillier próbált meg továbbmenni, akihez a mezőnyből Jon Ander Insausti (Fundacion Euskadi) és Pablo Torres (Burgos – BH) kettőse zárkózott fel, azonban ez a próbálkozás már viszonylag rövid életűnek bizonyult. Jöhetett a mezőnyhajrá, ahol hatalmas volt a tülekedés végül csak célfotó döntött. A szakaszt a francia Thomas Boudat (Direct Energie) nyerte Sacha Modolo (EF Education First-Drapac) és Clement Venturini (AG2R La Mondiale) előtt. Chris Froome (Sky) a győztessel azonos idővel az 57. helyen érkezett. „Ez az első versenyem a Giro d’Italiára készülve, nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, szeretek Spanyolországban tekerni – mondta Froome a célba érkezést követően. – Senki sem szeretné nálam jobban, hogy végre pont kerüljön az ügyem végére. Ellenben nagyon sajnálom, hogy rengeteg valótlan információ kap szárnyra a sajtóban. Amikor az emberek megismerik majd a valódi tényeket, tisztábban látnak majd. Nagyon jól esett, hogy a verseny közben számtalan kerékpáros odatekert mellém, és a támogatásáról biztosított.”

2018.02.14. - Megtört a jég, Bryan Coqurad megszerezte első győzelmét új csapata a Vital Concept színeiben Az Ománi Körverseny első szakaszán Nizwa és a Sultan Qaboos University között 162 és fél kilométer vezetett. Az etap elsősorban a sprintereknek kedvezett, így mezőnyhajrára volt kilátás. A nap szökését Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen - Baloise), Pierre Luc Perichon (Fortuneo-Samsic) és Brian van Goethem (Roompot - Nederlandse Loterij) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye négy és fél percnél tetőzött, a Cofidis és a Sunweb csapatai ellenben hatalmas tempót diktálva nyolc kilométerrel a vége előtt minden szökevényt megfogtak. Jöhetett a mezőnyhajrá, amit Bryan Coquard (Vital Concept) nyert meg ezzel számos dobogós eredményét követően első győzelmét szerezve új csapata színeiben. A második Mark Cavendish (Dimension Data), míg a harmadik Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) lett. „Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem itt Ománban – mondta Coquard a célba érkezést követően. – Egy új csapat színeiben mindig nagyon fontos az első győzelem. Kiváló felvezetést kaptam Boeckmans és Reza káprázatos munkát végeztek, az utolsó három kilométert már kiváló pozícióból kezdtük, és a végéig sikerült is kitartanunk.”

2018.02.13. - Mikel Landa is az Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as évet A szalbutamol ügye miatt a média kereszttüzében lévő Chris Froome mellett a Movistar egyik új igazolása Mikel Landa is a február 14-én rajtoló Andalúz Körversenyen kezdi a 2018-as idényt. Landa az elmúlt szezont még éppen Froome csapattársaként a Sky soránál töltötte, ahol egész évben kiváló teljesítményt nyújtott, azonban több szabadságra vágyva váltott és került végül a pamplónai csapathoz. „Ez egy nagyon különleges versenynek ígérkezik, új csapatban, új ambíciókkal – mondta Landa a versenyt megelőző egyik utolsó interjújában. – Szeretnék eredményesen szerepelni, már csak azért is, hogy örömet szerezzek a rajongóimnak. Nagyon hideg tél volt Baszkföldön épp ezért költöztem el ideiglenesen Calpe-ba, hogy minél jobb felkészülést végezhessek. Nem lesz könnyű dolgom Andalúziában mivel számos olyan kerekes lesz a mezőnyben, aki más viadalon már bizonyított ebben az évben. Jó erőben érzem magam, de nem vagyok abban biztos, hogy minden esetben tudom majd tartani a tempót a legjobbakkal. Egyelőre napról-napra gondolkodom, meglátjuk, hogy meddig juthatok, egy biztos, hogy az Allanadas döntő jelentőségű emelkedő lesz.”

2018.02.12. - Jimmie Johnson autóversenyzés melletti legújabb szenvedélye mi más is lehetne, mint az országúti kerékpározás.

2018.02.12. - Colombia Oro y Paz: a Manizales többeket is megtréfált, Dayer Quintana nyerte a szakaszt, Egan Bernal az összetettet Armenia és a Manizales csúcsa között egy 184,3 kilométeres szakasszal zárult az első ízben kiírt Colombia Oro y Paz viadal. Az etapnak az összetett éllovasaként nekivágó Nairo Quintana (Movistar) már a verseny előtt megmondta, hogy ez az emelkedő dönt majd a győztes személyéről. A nap szökésének megfogását követően jött az igazi csata, melyből végül Dayer Quintana (Movistar) került ki győztesen, hisz ő nyerte a szakaszt Egan Bernal (Sky) és Sebastian Henao (Sky) előtt. Mivel Bernal tizenegy másodpercet vert Nairo Quintana (Movistar) és Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) kettősére, így elorozta előlük az összetett elsőséget. Bernal a hegyi trikót és a fiatalok összevetését is megnyerte. „Vannak olyan események, amikor a végeredmény nem számít – nyilatkozta a Sky fiatal kerekese a díjátadót követően. – Ez a rengeteg szurkoló ma nem egy-egy versenyzőt éltet, hanem a kolumbiai kerékpársportot függetlenül attól, hogy ki hogyan is végzett. Ez egy hatalmas lépés a nemzetünk számára. Amikor támadtam a rádión keresztül folyamatosan buzdított a sportigazgatóm, de a szurkolók kiabálásától ebből semmit sem hallottam. A csapat egészen kiváló munkát végzett, Tao és Sebastian a végsőkig támogattak, így nagy érdemük van ebben a győzelemben.”

2018.02.11. - Elia Viviani nyerte a 2018-as Dubai Körversenyt Dubai belvárosában egy 129 kilométeres penzummal zárult az idei kiemelt kategóriás Dubai Kör. A nap szökését Daniel Pearson (Aqua Blue Sport), Sun Xiaolong (Mitchelton-BikeExchange), Quentin Valognes (Novo Nordisk) és Nasser Almemari (Egyesült Arab Emírségek) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye közel öt percnél tetőzött, ám az utolsó huszonöt kilométerre fordulván már csak alig egy perc volt a fórja a szökevényeknek. Pearson volt az utolsó, akit mintegy tíz kilométerrel a vége előtt fogtak meg. Ezt követően sem nyugodtak meg a kedélyek, Jacob Hennessy és Robert Stannard (mindketten Mitchelton-BikeExchange) duója próbálkozott, de a sprinterek vonatai ekkor már senkit sem engedtek el. Jöhetett a mezőnyhajrá, ám az utolsó kanyarban Nacer Bouhanni (Cofidis) bukott kettészakítva a sort. A hajrát végül Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte Marco Haller (Katusha-Alpecin) és Adam Blythe (Aqua Blue Sport) előtt. [[https://www.youtube.com/v/Xk4NIszTo0U?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Viviani szakaszgyőzelemmel zárva diadalmaskodott Magnus Cort (Astana) és Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) ellenében. A pontversenyt szintén Viviani, a fiatalok összevetését Cort, míg a csapatversenyt az amerikai BMC sora nyerte. „Az utolsó kilométereken nagy szükség volt a csapattársaimra – mondta Viviani a célba érkezést követően. – Sabatini újra káprázatos munkát végzett. Olyan ötven méterrel a vége előtt tudatosult bennem, hogy ezt a szakaszt akár meg is nyerhetem. Csodálatos érzés összetettben győzni egy ilyen rangos versenyen. Reggel még nem nagyon mertem elbízni magam, mivel két másodperc szinte semmi a kerékpársportban. Próbáltunk csak a saját feladatunkra összpontosítani, és ez meghozta az eredményét.”

2018.02.10. - Sonny Colbrelli nyerte a Dubai Kör királyszakaszát, Quick-Step Floors kerekes győzött a Colombia Oro y Paz negyedik szakaszán is A Dubai Kör királyszakaszán mintegy 170 kilométer megtételét követően a Hatta Dam gátjához érkezett a karaván, amely az elmúlt években már több ízben is döntött az összetett végkimeneteléről. A rajtot követően Brandon McNulty (Rally Cycling), Robin Carpenter (Rally Cycling), Conor Dunne (Aqua Blue Sport), Christopher Williams (Novo Nordisk), Sun Xiaolong (Mitchelton-BikeExchange) és Simone Bevilacqua (Willier-Triestina) szakadtak el a főmezőnytől. Az elmenés legnagyobb előnye négy perc környékén tetőzött, mindezek ellenére az elől tekerők remekül dolgoztak össze. Huszonöt kilométerrel a vége előtt még mindig három perc feletti volt a fórjuk, majd a Hatta Dam emelkedőjén a mindössze tizenkilenc esztendős McNulty maradt egyedül az élen. [[https://www.youtube.com/v/kGpnAEzQScM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Sokáig úgy tűnt, hogy kitarthat az előnye, azonban a helyenként tizenhét százalékos meredeken megrogyott, így alig ötven méterre a céltól utolérték. A szakaszt végül az olasz Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) nyerte Magnus Cort (Astana) és Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) előtt. Összetettben Elia Viviani (Quick-Step Floors) két másodperc előnnyel megtartotta vezető helyét. „Nagyon szerettem volna visszafizetni a csapatomnak azt a munkát, amit értem végeztek a körverseny kezdete óta – mondta Colbrelli a célba érkezést követően. – Vincenzo Nibali döntő szerepet vállalt abban, hogy esélyem lehessen ma sprintelni. Remélem, hogy az a munka, amit értem végzet is hozzásegítheti ahhoz, hogy elérje ebben az idényben a kitűzött céljait. Húsz kilométerrel a vége előtt volt némi gond a kerékpárommal, de úgy döntöttem, hogy nem cserélek, inkább lentebb váltok. Az utolsó ötven méter brutális volt. Mintha soha nem akart volna véget érni. Viviani megtartotta összetettbeli vezetését, de az utolsó szakaszon még sok minden megtörténhet.” [[https://www.youtube.com/v/8iYKRk-RBlY?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Eközben Kolumbiában a Colombia Oro y Paz verseny az első emelkedős befutójához érkezett. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) zsinórban szerzett három sikerét követően az Alto Boquerón hegye már az emelkedőket is jobban bíró kerekeseknek feküdt. Az utolsó kilométerekre rendesen megrostálódott a karaván, több apró akció is indult, a szakaszgyőzelmet azonban a francia Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) szerezte meg ezzel a belga sor negyedik sikerét aratva a versenyen. A második a regnáló kolumbiai bajnok Sergio Henao (Sky), míg a harmadik Nairo Quintana (Movistar) lett. Összetettben Alaphilippe négy másodperc előnnyel vezet.

2018.02.09. - Mark Cavendish nyerte a Dubai Kör harmadik szakaszát, Fernando Gaviria triplázott Kolumbiában A Dubai Körverseny harmadik szakaszán 183 kilométert tett meg a karaván egészen Fujairah-ig. A nap szökését Simone Bevilacqua (Willier Triestina-Selle Italia), Mark Christian (Aqua Blue Sport), Loic Vliegen (BMC Racing Team) és Quentin Valognes (Team Novo Nordisk) kvartettje alkotta. Mintegy hetven kilométerre a céltól az összetett éllovasának Dylan Groenewegennek (LottoNL-Jumbo) a lehető legrosszabbkor adódtak mechanikai gondjai, hisz a befújó oldalszél miatt ekkor több darabra szakadt a mezőny. Groenewegent visszahozták az összezáró főmezőnyhöz, ám később szabálytalanság miatt húsz másodperces büntetést kapott, amivel elvesztette a kék trikót. Az elmenés megfogását követően az utolsó harminc kilométeren belül Tom Bohli (BMC) próbálkozott, ám a sprinterek csapatai őt már nem engedték túlságosan messzire. A mezőnyhajrát végül Mark Cavendish (Dimension Data) nyerte Nacer Bouhanni (Cofidis) és Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) előtt. Összetettben az ezúttal a hatodik helyen záró Elia Viviani (Quick-Step Floors) vette át az első helyet. [[https://www.youtube.com/v/8pSeXRbtpNA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon jó érzésekkel vágtam neki a mai szakasznak – mondta Cavendish a célba érkezést követően. – A csapat fantasztikus munkát végzett, próbáltam okosan taktikázni, mivel például egy Vivianit nem olyan egyszerű már megverni. Sokáig kivártam, csak az utolsó utáni pillanatban indítottam meg a sprintem. Megpróbálom megszerezni a kék trikót is az elkövetkezendő két napban.” Eközben Kolumbiában az első ízben kiírt Colombia Oro y Paz szakaszversenyen Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) megállíthatatlannak bizonyul. A hazaiak üdvöskéje már a harmadik szakaszgyőzelmét szerezte, ezúttal az olasz Matteo Malucelli (Androni Giocattoli-Sidermac) lett a második, míg Sebastian Molano (Manzana Postobon) a harmadik. Összetettben Gaviria előnye a hegyek előtt mindössze tizenhét másodperc.

2018.02.08. - A Velosolutions és a Red Bull összefogása nyomán egy igazi versenysorozattá bővül a 2018-as pump track világbajnokság, amely Új-Zélandtól, az Egyesült Államokon át Chilét, Japánt és Indiát is érintve szeptember 7-én Svájcban zárul.

« első ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések