Magyar hírek

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
2017.04.07. - A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöksége április 5-i ülésén döntött a sportág szakágvezetőinek megválasztásáról az új olimpiai ciklusra. Nagy mérföldkő továbbá a sportág életében, hogy az MKSZ elnöksége hosszas sportszakmai és jogi egyeztetéseket követően aktualizálta a szövetség versenyszabályzatát is, amely így már összhangban van a hatályos törvényekkel, a nemzetközi sportági szabályozással, valamint az MKSZ Alapszabályával is.

2017.04.07. - 2015 és 2016 után nem is lehetett kérdés, hogy a norvég kontinentális FixIt.no csapat 2017-ben is indul a Magyar Körversenyen. A tavalyi verseny utolsó szakaszán a Radenska-Ljubljana együttese vitte el a pálmát, a remekül hajrázó Rok Korosec szerezte meg az etapgyőzelmet. A szlovén csapat is visszatér.

2017.04.06. - Április 5-én tartott elnökségi ülésén új országúti és MTB szakágvezetőt választott a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége. A többi szakágvezetői pozíció nem változott, pályakerékpárban Pataki Ibolya, parakerékpárban Steiner György maradtak. A mountain-bike szakág vezetéséről nemrégiben Molnár Dénes önként mondott le, helyette a versenyzőként is aktív Dr. Cseh "Roni" Veronika lett a szakágvezető. Országúton ennél picit összetettebb volt a helyzet. A szövetség néhány hete körlevelet küldött az országútis kluboknak, melyben arra vonatkozott a kérdés, mennyire elégedettek az addigi szakágvezetéssel, illetve kit javasolnának szakágvezetőnek? Az akkori szakágvezető, Nagy 2 Zoltán mindössze 5 jelölést kapott (a 40 érintett klubtól), így az elnökség visszahívta funkciójából. Rajta kívül még három személyre érkezett jelölés a klubok részéről, de sem Törzsök Zsolt, sem Steiner György, sem Lengyel Tamás nem vállalta a tisztséget, ezért az elnökség a saját hatáskörébe vonta ezt és delegálta a feladatot Vízer Barnabásnak, aki egyébként június 1.-től az MKSz szakmai koordinátora is lesz egyben. Vizer korábban profi országúti kerékpárversenyző volt még a Betonexpressz színeiben, részt vett világbajnokságon is. Az elmúlt években Hollandiában élt, de az új pozíciók miatt most hazaköltözik. Az elnökségi ülésen kiírásra került egy pályázat UCI versenyek rendezésére az olimpiai szakágakban. Ettől azt várja a szövi, hogy még az idén 1 vagy 2, jövőre pedig 4-6 új UCI versenyünk legyen, amin világranglista pontokat gyűjthetnek kerékpárosaink. Az új szakágvezetőknek sikeres munkát kívánunk, az MKSz híreiről a továbbiakban is beszámolunk a VELO.hu oldalon.

2017.04.06. - A Kontent-DKSI csapatának kerékpárosa Peák Barnabás tíz hét erejéig a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség edzőközpontjában készülhet. Alig két hét elteltével Barna egy hatodik hellyel rukkolt ki a svájci kupa aktuális versenyén.

2017.04.03. - Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál - az EYOF - keretén belül kerékpáros tesztversenyt rendeztek Győrben 2017. április 2-án. A versenyen Európa kilenc országából érkező ifjúsági korú versenyzők álltak rajthoz négy kategóriában. A megmérettetés két futamból állt, az első 12 órakor, a második 14 órakor rajtolt.

2017.04.02. - A közelgő világkupa-sorozat nyitányát megelőzően az egyik legfontosabb felkészülési verseny az olasz Trofeo Delcar kiemelt kategóriás viadala volt, ahol Benkó Barbara a sztároktól hemzsegő mezőnyben zárt az előkelő ötödik helyen.

2017.04.02. - Magyar sikerektől volt hangos a szerbiai Salcano hegyikerékpáros kupa harmadik napja is, Valter Attila nyerte a short-track XCO futamot, míg összetettben Dina Márton diadalmaskodott.

2017.04.02. - A Velvart Kerékpár Üzlet kisegítő munkatársat keres iskola mellett is végezhető időbeosztással heti három alkalomra, két hétköznap 14-18 óra, szombat 10-13 óra közötti munkavégzésre. Jelentkezni személyesen az üzletben bármelyik délután a VII. kerület Wesselényi utca 58. szám alatt, vagy e-mailben önéletrajzzal az info@velvartbmx.hu címen, esetleg telefonon a 3513942 számon lehet.

2017.04.01. - A prológot nyerő Parti András (Nella-Trek) sajnos hatalmasat bukott, csapattársa Dina Márton (Nella-Trek) azonban megnyerte a második napot, így az utolsó short-track XCO előtt Dina vezet összetettben is.

2017.04.01. - Számos magyar versenyző rajthoz állt a háromnapos szerbiai S2-es besorolású Salcano hegyikerékpáros versenyen. Az első napi prológot követően a férfi elit kategória dobogójának mindhárom fokára magyar versenyző állhatott.

2017.03.31. - Magyarország, azon belül Győr lesz a házigazdája 2017. július 23. és július 30. között a XIV. nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválnak. Az eseményen ötven nemzet sportolói mérik össze tudásukat. A felkészülés finiséhez közeledve a kerékpárosok tesztversenyét április 2-án vasárnap bonyolítják.

2017.03.30. - Sokan várták már, hát belevágunk: bemutatjuk a 2017-es Tour de Hongrie versenyén résztvevő csapatokat. A sort egy olyan együttessel nyitjuk, amely már tavaly is hivatalos volt a magyar viadalra, ám egy tragikus baleset miatt kénytelen volt távol maradni…

2017.03.28. - A luxemburgi Team Differdange-Losch csapatának versenyzője Lovassy Krisztián a második helyen zárta a németországi Lustadter Frühjahrsklassiker versenyét.

2017.03.28. - Ritkán üdvözölhetünk Magyarországon olyan bringás sztárt, mint az olasz Andrea Tafi, akivel a Mapei és a Teker egyesület vendégeként a júniusi Tour de Zalakaros résztvevői is találkozhatnak majd, mi több, együtt tekerhetnek a zalai dombokon!

2017.03.28. - Március 26-án, vasárnap rendezték Leondingban az “57. Évadnyitó Versenyt”, ami az Osztrák Kupa első futama is volt az országúti kerékpárosoknál. Az eliteknél Kusztor Péter (Amplatz – BMC) a kiváló 4. helyen ért célba, az U19-es korosztályban pedig Karl Ádám (Degavi Tipográfia) szintén a 4. lett.

2017.03.26. - Március 25-26-án a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület két országútis versenyt is rendezett Tolna Megyében, melyeken népes nemzetközi mezőny gyűlt össze. Szombat délután, Szekszárd belvárosában kritérium verseny várta a kb. 150 résztvevőt, a körpályában a Béla térhez vezető macskaköves emelkedővel. A rajtnál román, szerb, horvát, cseh, szlovák és magyar csapatok is sorakoztak. Vasárnap a Bonyhád Grand Prix-ra került sor mintegy 300 indulóval, a tavalyi Országos Bajnokság körpályáján, minden körben a Bonyhádvarasd előtti 10%-os emelkedővel. Az önkormányzat idén nagyobb szerepet vállalt az eseményben, így a rajt/célterület sokat fejlődött, sátor, mobil wc-k, szelektív huladékgyűjtők és rendezettebb parkolás várta a bringásokat, valamint a díjazottak csomagjai is szépen felbővültek. Mind a női és a férfi elit kategóriában duplázás volt a hétvégén. A hölgyeknél Kanti Dorottya (Dr. Bátorfi Agria AKTK) , a férfiaknál Crista Daniel (C.S.A STEAUA BUCURESTI) egyik nap sem talált legyőzőre. Szombaton és vasárnap is második a női elitben Kapott Szonja (Tipográfia), a kritériumon a férfiaknál küldölfi dobogó lett, Bonyhádon viszont Fejes Gábor (Dr. Bátorfi Agria AKTK) érkezett másodikként. A remek tavaszias időben nem minden magyar csapat képviseltette magát, külföldi versenyeik miatt. Teljes eredménylista a Bonyhád Grand Prix-ról a letölthető eredmények között.

2017.03.26. - Hegyikerékpáros olimpikonunk Benkó Barbara folytatja remeklését, hisz a kiváló ciprusi versenyeket követően ezúttal az osztrák Kamptal Klassik Trophy C1-es besorolású versenyén szerepelt, ahol megnyerte elit hölgyek kategóriáját.

2017.03.26. - A Bringaland kerékpárüzlet (Budapest, Dózsa György út 78.) főállásban értékesítő munkatársat keres alábbiak szerint:

2017.03.24. - Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági haszna is van, ha teherautók helyett cargobiciklikkel végzik az áruszállítást a városokban – derült ki a bécsi Európai Kerékpáros Logisztikai Konferencián. Az osztrák főváros 2030-ra szén-dioxid kibocsátás nélkül szeretné megoldani az áruszállítást.

2017.03.23. - Dupla hétvége vár március 25-26-án az országútisokra Tolna megylben. Szombaton a Sajó Péter emlékversenyen, Szekszárd belvárosában mérkőzhetnek egy kritérium verseny során a különböző korcsoportok, majd március 26-án Bonyhádon (a tavalyi Országos Bajnokság úvonalán) rendezik a Grand Prix Bonyhád futamokat. Jó hír az amatőröknek és a családosoknak, hogy mindkét napon külön indításos amatőr futamok és gyerekfutamok is lesznek, így az az egész hétvégét érdemes lehet Szekszárd környékén tölteni. Mindkét nap pontos versenykiírása és programterve megtalálható eseménynaptárunkba ITT

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések