Magyar hírek

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
Két top 10-es hellyel zárta Kanti Dorottya a belgiumi kermesse szezonnyitó hétvégét2017.03.12. - Március második hétvégéjén kezdetét vette Belgiumban a kermesse versenyek sorozata. Ezeken a (több, mint 50 éves múltra visszatekintő) viadalokon minden esetben körpályákon versenyeznek a hölgyek, 80-110 km közötti távokon. A kermesse versenyekre az egész világról érkeznek, találhatunk a mezőnyban a thaifölditől elkezdve a brazilig mindenféle nációt. A belgáknál márciustól októberig heti 2-3 ilyen kermesse verseny van, így sok más ország csapata is hosszabb időt tölt el egy komolyabb versenyprogram miatt. Az UCI csapatok tagjai is gyakori résztvevők a kermesseken, most sem volt ez másképp. Március 11-én, egy 96 km, majd március 12-én 86 km várt a hölgyekre, közel 100 fős mezőnyökkel. A magyarok közül Kanti Dorottya (De Sprinters Malderen) versenyzett, a másik "belga légiós", Kormos Veronika Spanyolországban volt egy 4 napos UCI versenyen (amit sikeresen befejezett). Dorottya (lásd a fenti képen a mezőny elején) mindkét napon top 10-es eredményt ért el a szezonnyitó hétvégén. "Szokatlanul kellemes időben versenyezhettünk és a mezőny is picit könnyebb volt, mert azonos időben zajlott két komoly UCI verseny is. Első nap egy 3 fős szökés ért haza, a mezőnyhajrán hetedik lettem, vasárnap pedig 1 lánynak sikerült egyedül megszöknie, a mezőnyhajrán ötödik lettem. Összességében így egy 10. és egy 6. hellyen kezdtem a kermesse szezont. A tavalyi évhez képest komoly előrelépés, hogy már ilyen korán kitudtam menni Belgiumba, 2016-ban csak májusban jutottam ki először. A kermesse versenyek színvonala nem mérhető az UCI versenyekéhez, annál könnyebbek, de remek edzést nyújtanak és nagyon jó, hogy nem fiúkkal közös mezőnyben kell meccselnünk (mint ha otthoni versenyen indulok). A tavalyi szezon második felében már folyamatosan dupla versenynapokat mentem hétvégeken, így nem okozott most nagy gondot az egymás utáni terhelés. Még egy hétig maradok Belgiumban, csütörtöktől egy teljesen új kihívás vár rám, életemben először indulok pályakerékpár versenyen, a CL1-es kategóriájú Ghenti nemzetközi tornán, amit már nagyon várok. Ezt követően folytatom a szezont további kermesse és UCI egynaposokkal." - értékelte a mögötte álló két napot Kanti.

Istrian Spring Trophy: a Motovun darabjaira szedte a mezőnyt, Kusztor és Peák továbbra is versenyben2017.03.12. - A Kontent-DKSI valamint a magyar érdekeltségű osztrák Amplatz-BMC csapata is részt vesz a horvát Istrian Spring Trophy szakaszversenyén, mely a királyetapjával folytatódott.

Benkó Barbi második egy HC versenyen, csak a 2015-ös világbajnok előzte meg2017.03.11. - Tovább folytatja idei remek szezonját Benkó Barbara, aki ma a spanyolországi Copa Catalana cross-country HC kategóriás (legmagasabb UCI kategória a világkupák mögött) szerepelt, ahonnan egy fantasztikus második hellyel távozott. Barbit csak a 2015-ös XCo világbajnok, a jelenleg a Canyon-Sram női WorldTour csapatot erősítő francia Ferrand-Prevot előzte meg 10 másodperccel. "Végig jól éreztem magam a verseny alatt, Pauline-al jól összedolgoztunk, fele-fele arányban osztottuk meg a vezetést. Az utolsó körben egy lefelében kicsúsztam mögötte és nem tudtam már behozni a célig." - értékelt Barbi, aki mostani második helyével újabb 70 (!!) UCI pontot szerzett. A remek ciprusi szereplés után (szakaszgyőzelem és összetett dobogó) után további felkészülési versenyek következnek, majd a világkupákra helyeződik a fókusz számára. Barbi a március elején frissült UCI világranglistán a 15. helyen állt.

Istrian Spring Trophy: svájci győzelem Labinban, csak Kusztor és Peák maradt a mieink közül2017.03.11. - A Kontent-DKSI valamint a magyar érdekeltségű osztrák Amplatz-BMC csapata is részt vesz a horvát Istrian Spring Trophy szakaszversenyén, mely a prológot követően egy viszonylag nehéz dimbes-dombos szakasszal folytatódott.

Istrian Spring Trophy: új-zélandi siker a prológon, Kusztor 62.2017.03.10. - A Kontent-DKSI valamint a magyar érdekeltségű osztrák Amplatz-BMC csapata is rajthoz áll az Istrian Spring Trophy szakaszversenyén, mely egy 1,8 kilométeres prológgal kezdődött.

A Magyar Triatlon Szövetség visszautasítja Kropkó Péter állításait2017.03.09. - A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) visszautasítja Kropkó Péter állításait és a leghatározottabban tiltakozik a valóság hamis színben való feltüntetése és a lejárató, becsületsértő cikkekkel kapcsolatban. Egyrészt a szövetségnek Kropkó Péter cégén kívül még 105 rendes tagja van, másrészt pedig egyetlen egy versenyszervező sem áll törvények felett, és Magyarországon az állami támogatás elérésének feltételei vannak.

Cipruson készült a kibővült parakerékpáros válogatott a szezonra – Júliusban Siketlimpia lesz Törökországban2017.03.08. - A tavalyi riói paralimpia sikere után újra fontos év következik a parakerékpáros sportolóink életében, hiszen júliusban Siketlimpia lesz Törökországban, amelyre két magyar bringás, Földi Bence és Csontó Ádám (mindketten BVSC-Zugló, edzőjük Illés Erika) utazhat. A fiúk nagy reményekkel vágnak neki az évnek, hiszen tavaly földi Bence az összetett Európa Kupát is megnyerve a legjobbak és az esélyesek közé lépett.

Bodrogi László és Nico Mattan lesznek a V4 magyarországi versenyének idei díszvendégei2017.03.07. - Budapesten, a WestEnd City Centernél és Pannonhalmán is találkozhatnak az érdeklődők a két kerékpáros legendával 2017. április 22-én, szombaton az 5. V4 Kerékpárverseny magyarországi futamán, amely ebben az évben a sorozat nyitóversenye.

Benkó Barbara továbbra is remek formában, újabb dobogós hely Ciprusról2017.03.05. - Kiváló hegyikerékpárosunk Benkó Barbara (Focus-XC) a kiemelt kategóriás ciprusi Sunshine Kupán elért remek eredményeit követően újra dobogóra állhatott, ezúttal is a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigetén versenyezve.

Porec Trophy: az Amplatz-BMC tökéletes munkája újabb győzelmet ért2017.03.05. - A tizenötödik Porec Trophy alkalmával 154 kilométer várta a kerekeseket. Az osztrák Amplatz-BMC csapata remek munkát végezve segítette győzelemhez kapitányát Matej Mugerlit.

Király Mónika a női Strade Bianche World Tour versenyén kezdi az idényt2017.03.03. - Elizabeth Deignan, Megan Guarnier, Pauline Ferrand-Prevot és Marianne Vos is ott lesz a női World Tour sorozat 2017-es nyitányán.

Rok Korosec nyerte az umagi egynapost, Peák Barna 59.2017.03.01. - A Kontent-DKSI csapata és Pelikán János is rajthoz állt a horvát Trofej Umag egynaposán.

Fetter Erik nagy tervekkel vág neki a 2017-es szezonnak2017.03.01. - A sikeres cyclo-cross szereplést követően tervekkel tele kezdte meg a felkészülést a 2017-es idényre Fetter Erik.

Pálya világkupa Los Angeles: Szalontay 21. keirinben, a második nap történései2017.02.27. - A Los Angeles-i pályakerékpáros világkupa második napján Szalontay Sándornak szoríthattunk a férfiak keirin számában.

GP Izola: Filutás Viktor nyerte a hegyi pontversenyt, Kusztor tizenhetedik2017.02.26. - Két magyar csapattal és további két kerekesünkkel a mezőnyben, immáron negyedik alkalommal rendezték meg Szlovéniában a GP Izola 1.2-es egynaposát.

Benkó Barbara az összetett harmadik helyén zárta a ciprusi Sunshine Kupát2017.02.26. - Egy XCO futammal zárult a négynapos Sunshine Kupa Cipruson. Benkó Barbara (Focus XC) a harmadik szakasz megnyerését követően az összetett második helyéről kezdte a napot.

Pálya világkupa Los Angeles: Lovassy nyolcadik scratchben, Szalontay 27. sprintben2017.02.26. - Megkezdődött a 2016/2017-es pályakerékpáros világkupa utolsó fordulója Los Angelesben. Az eseményen Lovassy Krisztiánnak scratchben, míg Szalontay Sándornak sprintben és keirinben szoríthat(t)unk.

Benkó Barbara a hatszoros világbajnokot lesprintelve nyert versenyt Cipruson2017.02.25. - Az első két szakasz sikerei után felkerült a korona legjobb női mountain-bike versenyzőnk, Benkó Barbara téli felkészülésének végére. A Cipruson zajló négy szakaszos , HC kategóriás Sunshine Cup elnevezésű UCI mountain-bike verseny harmadik etapján Barbi szenzációsan versenyzett, közel 3 óra tekerés után egy bombaerős 4 fős élbolyban érkezett a célhoz, ahol megnyerte a sprintet, így a szakaszt is. Barbi nem mást utasított maga mögé, mint a női mountain-bike sport legnagyobb alapját, a korábbi hatszros világbajnok és olimpiai bajnok norvég Gunn-Rita Dahle-t. A harmadik helyre a szintén korábbi VB győztes és olimpiai aranyérmes német Sabine Spitz szorult. Benkó a verseny utolsó szakasza előtt összetettben a második helyen áll. Mostani teljesítménye tökéletes bizonyítéka annak, hogy a télen elvégzett alázatos edzésmunka mellett, az új sportpszichológus és edzői is kiváló munkát végeztek, melyet a két alkalommal is kéthetes melegövi edzőtábor egészített ki. Barbi a 2016-os évet a világranglista legjobb 20 között fejezte, a mostani pedig nagyon bíztató kezdés és az edzéseken tapasztalt teljesítményadatok alapján pedig élete legjobb szezonja elé nézhet. Eredménylista ITT

Dupla negyedik hellyel kezdte a ciprusi HC versenyt Benkó Barbi2017.02.25. - Bombaerős mezőnnyel rajtolt el immáron huszadik alkalommal a négynapos ciprusi Sunshine Kupa. A mezőnyben természetesen Benkó Barbara személyében egy magyar kerekesnek is szoríthatunk.

A belga kockaköveken kezdi most hétvégén a szezont Kanti Dorottya és Kormos Veronika2017.02.23. - Ezen a hétvégén is érdemes lesz a belga, női kockaköves versenyekre figyelni, hisz Kanti Dorottya az Omloop Het Nieuwsblad, míg Kormos Veronika az Omloop Het Hageland egynaposán kezdi a 2017-es idényt, február 25-én, illetve 26-án. Mindkét verseny az UCI 1.1-es kategóriába tartozik és a legnehezebb egynaposok közé számít, korábban sosem indult még rajta magyar bringás. A felázott kockaköves utak, erős szél és a 120 km fölötti távok nehéz szezonkezdést jelenthetnek a lányokna, a futamokon minden női WorldTour csapat is részt vesz.

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések