Külföldi hírek

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
2017.09.01. - Matteo Trentin (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Chris Froome (Sky) vezet.

2017.09.01. - Tomasz Marczynski duplázott, második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Vueltán Matteo Trentin után Tomasz Marczynski is duplázott az idei Spanyol Körversenyen, ráadásul a Lotto-Soudal lengyel kerékpárosa másodszor is szökésből ért haza, ami tovább növeli sikereinek értékét. „Nagyon élveztem ezt a szakaszt, fantasztikus érzés egyedül célba érkezni – nyilatkozta a díjátadóra várva Marczynski. – Az első szakaszgyőzelmemet követően egy kissé pihenősre vettem a figurát. Nem volt egyszerű bekerülni a szökésbe, sokat kivett belőlem, amire kialakult a nap elmenése, melybe szerencsére én is benne voltam. Amikor elért egy bizonyos különbséget a két csoport közötti differencia már akkor tudtam, hogy ez az én napom lehet. Az utolsó emelkedő elején eléggé könnyedén haladtam, próbáltam azt figyelni, hogy a többiek milyen erőben vannak, de mivel nem nagyon jöttek utánam, ezért egyedül mentem tovább. Leírhatatlan érzéseket kölcsönöz úgy szakaszt nyerni egy nagy háromhetesen, hogy egyedül érsz célba.”

2017.08.31. - Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Vueltán, összetettben továbbra is Chris Froome (Sky) vezet.

2017.08.31. - Miguel Angel Lopez nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát A Calar Alto emelkedőjének végén a fiatal kolumbiai Miguel Angel Lopez volt a legjobb erőben, így tizennégy másodperc előnnyel nyerte a szakaszt ezzel pályafutása legnagyobb sikerét aratva. „Nagyon nehéz volt ez a szakasz – mondta az Astana csapatának, az elmúlt időszakban sérüléshullámmal küzdő kerekese. – A szakadó eső rengeteg energiánkat felemésztette. Büszke vagyok a csapatra, akik nagyszerű munkát végeznek ezen a Vueltán. Fabio és személy szerint én is remek támogatást kapok. Végre valahára kijött számomra a lépés, végig jó erőben éreztem magam, ez pedig szakaszgyőzelmet ért.”

2017.08.30. - A kolumbiai Miguel Angel Lopez (Astana) nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát, összetettben Chris Froome (Sky) tovább növelte előnyét.

2017.08.30. - Matteo Trentin második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Vueltán A Quick-Step Floors kerékpárosa Matteo Trentin nyerte a Vuelta a Espana tizedik szakaszát, így az olasz versenyző már a második etapgyőzelmét ünnepelhette az idei viadalon. A darabjaira szakadó szökésből végül Trentin, Jose Joaquin Rojas társaságában ért a célvonalhoz, ahol könnyűszerrel sprintelte le spanyol riválisát. „Már előzetesen kinéztem magamnak ezt a szakaszt, így mindenféleképpen benne akartam lenni a nap szökésében, bár túlságosan nagy esélyt nem láttam a hazaérésre – mondta Trentin a célba érkezést követően. – Az utolsó hegy nem volt egyszerű, igyekeztem nem elkapkodni semmit, próbáltam tartani a saját tempóm. Lejtmenetben Rojas társaságában találtam magam az élen. Joaquin remek lefelé, ráadásul ismerte az útvonalat, mivel a környéken él. Fantasztikus két szakaszgyőzelmet szerezni egyazon körversenyen, így értelemszerűen nagyon boldog és elégedett vagyok.”

2017.08.29. - Matteo Trentin (Quick-Step Floors) sikerével zárult a Vuelta a Espana tizedik szakasza, összetettben továbbra is Chris Froome (Sky) vezet.

2017.08.29. - Elia Viviani nyerte a Bretagne Classic viadalát A Vuelta a Espana árnyékában rendezték a Bretagne Classic-Ouest France egynaposát, ami a World Tour-sorozat következő állomása volt. A Plouey környéki versenyen 239,7 kilométer várta a kerekeseket, a penzum ezúttal is mezőnyhajrát ígért. A verseny számos próbálkozást tartogatott, de a sprinterek vonatai minden megmozdulást tökéletesen kontrolláltak. A győzelmet végül a remek formában lévő Elia Viviani (Sky) szerezte meg Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) és Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) előtt. „Lényegében úgy álltunk rajthoz ezen a versenyen, hogy Danny Van Poppel, Michal Kwiatkowski és jómagam is kapitányok voltunk – így a jövő évet már a Quick-Step Floors csapatánál kezdő Viviani. – Csak a végén döntöttünk arról, hogy ki lesz az első számú ember. Fantasztikus hetet zártam, talán pályafutásom legjobb időszakát élem. Nyertem Hamburgban, szakaszgyőzelmeket szereztem a Tour du Poitou Charentes szakaszversenyén, most pedig Bretagne Classicon is én lettem a legjobb. Eljutottam végre arra a szintre, ahová mindig is szerettem volna. Köszönöm a Sky csapatának, hogy bíznak bennem.”

2017.08.28. - Christopher Froome: mindent kiadtam magamból A Vuelta a Espana összetettbeli éllovasa Christopher Froome mindent kiadott magából a verseny kilencedik szakaszán, ezzel megnyerve az etapot és tovább növelve előnyét. „Az utolsó pár száz méteren mindent kiadtam magamból – így Christopher Froome a díjátadóra várva. – Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, hisz nem tudtak már utolérni. A csapat ezúttal is kiváló munkát végzett, remek tempóban vittek az utolsó emelkedő elején. Azt hiszem egy hét elteltével nem is lehetnék ettől jobb helyzetben. Fantasztikusan kezdődött számomra a verseny, bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz. Jó erőben érzem magam, szeretnék végre győztesen távozni a Vueltáról.”

2017.08.27. - A piros trikós Christopher Froome (Sky) nyerte a Vuelta a Espana kilencedik szakaszát, ezzel tovább növelve összetettbeli előnyét.

2017.08.27. - Julian Alaphilippe: nyolc nap alatt a harmadik szakaszgyőzelmünket szereztük, de még nem fejeztük be Julian Alaphilippe úgy vélte, hogy talán a Vuelta kilencedik szakasza lehet az, ahol esélye lehet egy etapgyőzelemre. A Quick-Step Floors kerekese végül egy nappal korábban a nyolcadik etapon szerezte meg csapata harmadik sikerét az idei Vueltán. „Hihetetlen érzés győzni a Vueltán, nem számítottam arra, hogy megnyerhetem ezt a szakaszt – így Alaphilippe a célba érkezést követően. – Sajnos a második nap óta nem érzem valami jól magam, így azt hittem, hogy ezúttal sem lesz bennem annyi erő, hogy a győzelemért harcoljak. Szerencsére a csapat remekül szerepel, nagyszerűen kezdtünk a Spanyol Körversenyen. Igyekszünk minden szakaszon ott lenni elől. Előzetesen úgy gondoltam, hogy talán a kilencedik szakasz lehet az, ahol lehet némi esélyem, de azzal, hogy egy ekkor szökés alakult ki, kissé másképp alakultak az erőviszonyok. Nagyon hosszú napon vagyunk túl, szerencsére sikerült nyernem. Nyolc nap alatt a harmadik szakaszgyőzelmünket szereztük, de még nem fejeztük be.”

2017.08.26. - Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) nyerte a Xorret de Cati emelkedőjét követően záródó szakaszt, Christopher Froome (Sky) tovább növelte összetettbeli előnyét.

2017.08.26. - Matej Mohoric: tudtam, hogy a befutó kedvez nekem Az egykori junior és U23-as országúti világbajnok Matej Mohoric profi karrierje első háromhetes szakaszgyőzelmét szerezte a Vuelta a Espana hetedik etapján. Az UAE Team Emirates versenyzője lejtmenetben remekelt, végül minimális előnnyel, de hazaért. „Mindig arra törekszem, hogy a legjobbat hozhassam ki magamból, épp ezért az edzéseken is igyekszem a maximumot nyújtani – nyilatkozta Mohoric a célba érkezést követően. – Hosszú ideje nem nyertem már semmit, érthető módon nagyszerű érzés újra győztesként áthaladni a célvonalon. Már a minap is benne voltam a szökésben, amikor Lutsenko nyert, és már akkor is jó erőben éreztem magam, bár az a szakasz nem igazán kedvezett nekem, ennek ellenére végül az előkelő negyedik helyen zártam. Ezúttal a csapat volt az, aki szerette volna, ha szökésbe kerülök. Próbáltam a lehető legtöbb energiát megspórolni, hogy aztán mindent kiadhassak magamból a végén. Tudtam, hogy a befutó fekszik a stílusomnak. Tisztában voltam azzal is, hogyha az elsők között érek fel a hegytetőn, akkor esélyes vagyok a lejtmenetben. Nagyon boldog vagyok a szakaszgyőzelmem okán. Köszönöm a csapatomnak, hogy megadták a lehetőségét annak, hogy itt lehessek a Vueltán és, hogy nyerjek egy szakaszt.”

2017.08.25. - Matej Mohoric (UAE Team Emirates) többek között az általa kifejlesztett lejtőzési technikának köszönhetően nyerte meg a Vuelta hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.08.25. - Tomasz Marczynski: ennek a szökésnek haza kellett érnie Már csak hat másodpercre volt a főmezőny a nap szökésétől ennek ellenére Tomasz Marczynski, Pawel Poljanski és Enric Mas hármasa nem adta fel, új lendületet kapva végül csak haza értek, a Lotto-Soudal lengyel kerékpárosa Marczynski pedig pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta egy nagy körversenyen. „Hihetetlen érzések keringenek bennem, el sem nagyon tudom hinni, hogy tényleg megnyertem ezt a szakaszt – mondta a célba érkezést követő interjújában Marczynski. – Azzal a céllal álltam rajthoz az idei Spanyol Körversenyen, hogy szeretnék harcban lenni legalább egy szakaszgyőzelemért. Nagy motivációval vágtam neki ennek az etapnak, hittem abban, hogy sikerülhet szakaszt nyernem, és ez volt az a nap, amikor ez összejött. Őrült egy szakasz volt. Szinte mindenki szeretett volna szökésbe kerülni, így egy igencsak nagy létszámú csoport szakadt el. Nagyon gyors volt a tempó az utolsó emelkedőn, ami darabjaira szedte az elmenést. A végén ráadásul majdnem utolértek minket, már csak néhány másodperc előnyünk volt, de én még akkor is igyekeztem továbbmenni, egyszerűen nem akartam feladni, így beleadtam mindent. Ennek a szökésnek haza kellett érnie.”

2017.08.24. - Egy viszonylag eseménydús napon van túl a Vuelta a Espana mezőnye. A hatodik szakaszt a lengyel Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) nyerte, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.08.24. - Alexey Lutsenko szemei előtt már a világbajnokság lebeg A kazah Alexey Lutsenko pályafutása első szakaszgyőzelmét szerezte egy nagy háromhetes körversenyen, amely a Touron történt bukását követően hatalmas elégtétel számára. Az Astana versenyzője bízik benne, hogy formája a közelgő világbajnokságig kitarthat. „Nagyon nehéz szakaszon vagyunk túl, rengeteget dolgoztam, sokat vezettem a szökésben – mondta Lutsenko a célba érkezést követően. – Marco Haller társaságában mentünk tovább, majd az emelkedőn egyedül igyekeztem hazaérni. Természetesen hatalmas öröm számomra, hogy végre szakaszt nyertem egy háromhetesen. Köszönettel tartozom a csapatomnak, és a szökevénytársaimnak is. Pályafutásom legnagyobb sikerét arattam. A Touron csúnyát buktam, de sikerült összeszednem magam és megfelelően regenerálódni. Igyekeztem a lehető legjobban felkészülni a Vueltára. Nyugodt voltam a Spanyol Körverseny rajtját megelőzően, jó formában érzem magam, és már a világbajnokság lebeg a szemeim előtt.”

2017.08.23. - A kazah Alexey Lutsenko (Astana) nyerte a Vuelta a Espana ötödik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

2017.08.23. - Matteo Trentin a századik versenyző, aki mindhárom nagy körversenyen nyert szakaszt A várakozásoknak megfelelően az olasz Matteo Trentin nyerte a Vuelta a Espana negyedik szakaszát. A Quick-Step Floors kerekese korábban már két szakaszgyőzelemmel rendelkezett a Tour de France-ról, de az Olasz Körversenyről is volt már etapsikere, így a kerékpársport történelmének századik versenyzőjeként hozta össze a triplát. A belga csapat fantasztikus évet produkál, ez a győzelem már a tizenkettedik nagy körversenyen aratott sikerük volt, miközben az idei Spanyol Körön nem volt még olyan szakasz, ahol másodiknál rosszabb helyen zártak volna. „Nagyon készültem erre a szakaszra, remek formában érkeztem a Vueltára, bíztam benne, hogy lehet esélyem ezen a napon – mondta a befutót követően a jövő évet már az Orica-Scott színeiben kezdő Trentin. – A csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott, egész nap kiválóan dolgoztunk. Ezúttal úgy döntöttünk, hogy én kapom meg a lehetőséget. Nem sok versenyző rendelkezik mind a három nagy körversenyen szakaszgyőzelemmel, de most már én is közéjük tartozom. Nagyon büszke vagyok, hogy ebben a sorban versenyezhetek.” „Nem volt ez olyan könnyű szakasz, mint azt előzetesen gondoltuk – tette hozzá Trentin csapattársa Bob Jungels. – Síknak tűnt, de folyamatosan hullámzott az útvonal, ráadásul helyenként hatalmas volt a szembeszél, és a forróság is rányomta a bélyegét a történtekre. Tartottuk magunkat az elképzeléseinkhez, bár a végén egy picit hamarabb kellett az élre állnunk. Matteo nagyon erős volt a végén, tökéletes munkával sikerült megszereznünk a győzelmet.”

2017.08.22. - A Spanyol Körverseny Escaldes Engordany és Tarragona között egy 198,2 kilométeres szakasszal folytatódott, mely egy elnyújtott lejtmenetként újfent a sprinterek sikerét vetítette elő. A penzum az Alto de Belltall személyében egyetlen harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott.

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések