Külföldi hírek

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
2018.03.15. - Fabio Jakobsen nyerte a Nokere-Koerse kiemelt kategóriás egynaposát A Milánó-SenRemó árnyékában rendezték Belgiumban a Danilith Nokere Koerse kiemelt kategóriás egynaposát. A körpályák sokaságán zajló 191,1 kilométeres viadal végén a cyclo-cross szakág regnáló világbajnoka Wout Van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) indult meg, de az üldözősor még a macskaköves befutó előtt megfogta a belga kerékpársport egyik legnagyobb klasszikus ígéretének kikiáltott versenyzőjét. A hajrát végül a holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) nyerte, aki ezzel pályafutása első profi győzelmét aratta. A második Amaury Capiot (Sport Vlaanderen-Baloise), míg a harmadik Hugo Hofstetter (Cofidis) lett. „Azzal a céllal álltunk rajthoz, hogy megnyerjük ezt a versenyt, mivel számos a győzelemre esélyes versenyzőnk volt a keretben – mondta a Quick-Step Floors pimaszul fiatal tehetsége. – Az utolsó kanyarban indítottam, és amikor láttam, hogy senki sem közeledik hozzám már magabiztosan ünnepelhettem. Boldog vagyok, hogy megszereztem az első profi győzelmem, ami egyben azt is eredményezi, hogy a szakmai vezetőség innentől több elvárást helyezhet rám.”

2018.03.14. - Rohan Dennis nyerte a Tirreno-Adriatico utolsó szakaszát, Michal Kwiatkowski győzött összetettben San Benedetto del Tronto környékén egy bő tíz kilométeres egyenkénti időfutammal zárult a Tirreno-Adriatico. A teljesen sík pályát a leggyorsabban az esélyeknek megfelelően a regnáló ausztrál kronó bajnok Rohan Dennis (BMC) teljesítette mindössze 11 perc 14 másodperc alatt. A második a holland Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo), míg a harmadik a spanyol Jonathan Castroviejo (Sky) lett. Ami az összetettért küzdőket illeti Michal Kwiatkowski (Sky) magabiztosan őrizte meg vezető helyét, így megnyerte a versenyt Damiano Caruso (BMC) és a harmadik helyre előrelépő Geraint Thomas (Sky) előtt. A nap legnagyobb vesztese Mikel Landa (Movistar) volt, aki a harmadikról a hatodik helyig csúszott vissza. A pontversenyben Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia), a hegyi összetettben Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini), a fiatalok összevetésében Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), a csapatversenyben pedig a kazah Astana zárt az élen. [[https://www.youtube.com/v/L5PnNBOH1ZI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Amikor melegítettem hirtelen elkezdett esni, kissé meg is megijedtem, hogy gondba kerülhetek – így Michal Kwiatkowski a díjátadót követően. – Úgy döntöttünk, hogy alacsonyabb guminyomással vágunk neki a távnak. Óvatosan mentem, nem volt ugyan túl nehéz a pálya, de volt néhány sarkalatos pontja. Pályafutásom egyik legfontosabb győzelmét arattam, a Tirreno-Adriatico azért egy WorldTour verseny. Nehéz napokon vagyunk túl, de szerencsére nem vesztettük el a motivációnkat, így végül Geriant Thomas is dobogóra állhatott.”

2018.03.13. - Marcel Kittel nyerte a Tirreno-Adriatico hatodik szakaszát Numano és Fano között egy mindössze 153 kilométeres szakasszal folytatódott a Tirreno-Adriatico. A penzum előzetesen a sprintereknek kedvezett, bár az útvonal elején helyet kapott két kisebb emelkedő is. A nap szökését Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe), Krists Neilands (Israel Cycling Academy), Jacopo Mosca (Wilier-Selle Italia) és Artem Nych (Gazprom-Rusvelo) négyese alkotta. Az elmenés legnagyobb előnye három és fél percnél tetőzött, a sprinterek csapatai nem kockáztattak, végig szem előtt tartották az elől tekerőket. Mosca igyekezett megnyerni az első gyorsasági részhajrát, ezzel megőrizve a ponttrikót. Huszonöt kilométerrel a vége előtt már csak Burghardt volt elől, így a második gyorsasági részhajrá pontjaira a BMC csapata próbált meg rámenni. Öt kilométer múlva Burghardtot is megfogták, így jöhettek a sprinterek vonatai. Előbb Geraint Thomas (Sky) kapott a legrosszabbkor defektet, majd egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, melyben többek között Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) is a földre került, Peter Sagan (Bora-hansgrohe) pedig hátul ragadt, így csak hatalmas erőfeszítések által sikerült visszazárkóznia. [[https://www.youtube.com/v/cWtOgMc7Tvw?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A hajrát a Quick-Step Floors sora vezette fel Maximiliano Richeze számára, ám a leggyorsabbnak Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) bizonyult, aki ezzel már a második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Tirrenón. A második Sagan, míg a harmadik Richeze lett. Összetettben nem változott az állás, az utolsó egyenkénti időfutam előtt továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) vezet. „Éppen mellettem történt a bukás, szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem kerültem bele – mondta a szakaszt követően Kittel. – Azt hiszem, hogy Gaviria esett el magával rántva számos kerekest. Nagyon büszke vagyok a csapatra, rengeteget dolgoztunk ezért a győzelemért, mindenki száztíz százalékot adott, irányítottuk a történteket és megnyertük a napot.”

2018.03.12. - David De La Cruz nyerte a Párizs-Nizza utolsó szakaszát, Marc Soler győzött összetettben A szokásoknak megfelelően Nizza környékén zárult a Párizs-Nizza szakaszversenye. A mindössze 110 kilométeres penzumot négy második és két első kategóriás emelkedő nehezítette, ráadásul a szakadó eső és a helyenként erős széllökések sem kedveztek a versenyzőknek. Az első komolyabb szökés Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), Jakob Fuglsang (Astana) és Omar Fraile (Astana) nevéhez fűződött. Fuglsang sajnos nem sokkal később bukott, így visszamaradt az üldözőkhöz, majd mintegy bő negyven kilométerrel a vége előtt Fraile szakította le magáról Alaphilippe-et. Ekkor iramodott utánuk Marc Soler (Movistar), Ion Izagirre (Bahrain-Merida) és David De La Cruz (Sky) hármasa. Izagirre azonban meggondolta magát, így hátramaradt, míg Soler és De La Cruz felértek Fraile mögé. A sárga trikós Simon Yates (Mitchelton-Scott) viszont egyre messzebb került attól, hogy megnyerhesse a versenyt. A végjátékhoz közeledve az Izagirre testvérek akadtak össze, minek következtében mindketten a földre kerültek. [[https://www.youtube.com/v/u6TrQPx5L1g?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A szakaszt a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is David De La Cruz (Sky) nyerte Omar Fraile (Astana) és Marc Soler (Movistar) előtt. Összetettben Soler diadalmaskodott négy másodperccel megelőzve Simon Yates-t. A harmadik Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) lett. A pontversenyben Tim Wellens (Lotto-Soudal), a fiatalok összevetésében Soler, a hegyi összetettben Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), míg a csapatversenyben a Bahrain-Merida sora ünnepelhetett. „Már az első gyorsasági részhajránál nagy tempóban haladtunk, de amikor láttuk, hogy nincs életképes elmenés akkor inkább visszább vettem – mondta Soler a célba érkezést követően. – Később így kellő energiám maradt a támadásra. Egy nagy álmom vált azzal valóra, hogy megnyertem a Párizs-Nizzát. Sokan már most Alberto Contadorhoz hasonlítanak, és hazudnék, ha nem ismerném el, hogy amikor megindultam eszembe jutottak Alberto átütő akciói. Fiatal vagyok még, sokat kell tanulnom, de igyekszem évről-évre előrébb jutni.”

2018.03.11. - Simon Yates nyerte a Párizs-Nizza királyszakaszát, összetettben is az élre állt A királyszakaszával folytatódott a 2018-as Párizs-Nizza, ahol három második és egy első kategóriás emelkedőt követően a Valdeblore La Colmiane hegyi befutója várt a mezőnyre. A nap szökését Rory Sutherland (UAE Team Emirates), Tony Gallopin (AG2R La Mondiale), Alessandro de Marchi (BMC), Nicolas Roche (BMC Racing), Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Amael Moinard (Fortuneo-Samsic) és Jesus Herrada (Cofidis) alkották. A szökevények legnagyobb előnye bő három percnél tetőzött. A végjátékhoz közeledve az utolsó lejtmenetben Pantano és De Marchi találták a földön magukat, miközben Gallopin, Moinard és Roche triója maradt az élen. A főmezőnyt ekkor már a Mitchelton-Scott csapata vezette. Nem sokkal később megfogták a szökés utolsó állva maradt tagjait is, De Gendt az emelkedőkön szerzett pontjaival megkaparintotta a hegyi összetett megkülönböztető trikóját. [[https://www.youtube.com/v/OBhWsLiCpSc?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Az utolsó hegyen az összetett éllovasa Luis Leon Sanchez (Astana) is megúszott. Négy kilométerrel a vége előtt indított Simon Yates (Mitchelton-Scott), akit már nem is tudtak utolérni, így a brit kerékpáros nyerte a szakaszt és állt az élre összetettben is. A második Dylan Teuns (BMC), míg a harmadik Ion Izagirre (Bahrain-Merida) lett. A verseny a könnyűnek semmiféleképpen sem mondható nizzai körözéssel zárul. „Nagyon nehéz szakasz volt a mai – mondta Yates a célba érkezést követően. – Egy méter nem volt benne, ami sík lett volna, vagy felfelé vagy lefelé mentünk. Szerettük volna megnyerni ezt a napot, és bíztunk benne, hogy összetettben is lehet esélyünk. Szerencsére minden a terveink szerint alakult. Fogalmam sem volt róla, hogy mi történik a hátam mögött. Annyit tudtam, hogy Izagirre indult utánam, aki az egész versenyen kiváló formát mutatott, épp ezért döntöttem úgy, hogy még egyszer tempót váltok.”

2018.03.10. - Rudy Mollard meglepő sikere a Párizs-Nizza hatodik szakaszán, összetettben továbbra is Luis Leon Sanchez vezet Sisteron és Vence között egy 198 kilométeres szakasszal folytatódott az idei Párizs-Nizza. A penzum négy második és egy első kategóriás kaptatót tartogatott, de a befutó is emelkedett. A rajtot követően egy hat fős elmenés alakult, melyhez nem sokkal később további hét kerékpáros csatlakozott. A szökésben olyan nevek vállaltak főszerepet, mint Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), Carlos Barbero (Movistar) vagy éppen Dylan Teuns (BMC). De Gendt mindent megtett azért, hogy a nap végére megszerezze a hegyi összetett trikóját, de egyik szökevénytársa Fabian Grellier (Direct Energie) szerencsésebb volt, így ő vehette át ebben az összevetésben az első helyet. A szökevényeket mintegy huszonöt kilométerrel a vége előtt érték utol. A döntő jelentőségű első kategóriás emelkedőn a Mitchelton-Scott csapata vette át a kezdeményezést, igyekeztek remek helyzetbe hozni kapitányukat Simon Yates-t. Lejtmenetben az összetett második helyén álló Wout Poels (Sky) bukott hatalmasat, melynek következtében kénytelen volt feladni a versenyt. Négy kilométerre a céltól Tim Wellens (Lotto-Soudal) és Simon Yates (Mitchelton-Scott) kettőse indult, ám támadásuk tiszavirág életűnek bizonyult. [[https://www.youtube.com/v/eW8Tj69EjmU?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Másfél kilométerrel a vége előtt aztán Rudy Mollard (Groupama-FDJ) robbantott, s kisebb meglepetésre már nem is tudták utolérni, így a francia kerekes nyerte a szakaszt Wellens és Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) előtt. Összetettben továbbra is Luis Leon Sanchez (Astana) vezet, előnye huszonkét másodperc Alaphilippe ellenében. A Párizs-Nizza a verseny királyszakaszával folytatódik Nizza és a Valdeblore La Colmiane csúcsa között 175 kilométer vár a kerekesekre. „Fantasztikus, hogy már a második győzelmünket szereztük az idei Párizs-Nizzán, ami pályafutásom első WorldTour sikere – mondta a célba érkezést követően Mollard. – A közelben élek Antibes-ben, így nagyon jól ismertem ezeket az emelkedőket. Amikor bejelentették a verseny útvonalát, már akkor nagyon örültem, hogy itt versenyezhetünk. Tudtam, hogy a Col de la Colle sur Loup emelkedőjén még nem szabad támadni, csak tenni kell a kereket. Azzal is tisztában voltam, hogy nem várhatok a sprintre, mivel ott nem lenne esélyem, így egy kicsit korábban kellett indítanom. Szerencsére a legjobb pillanatot választottam.”

2018.03.09. - Alig egy héttel a Strade Bianche klasszikusát követően még mindig rengeteg szó esik az olasz egynaposról, mely vélhetően nagy eséllyel pályázik a 2018-as szezon legnehezebb versenyének címére. Az eső és a nagy hideg valamint a sártengeré változott poros makadámutak rendesen megnehezítették a kerekesek dolgát.

2018.03.09. - Újabb Direct Energie siker a Párizs-Nizza versenyén, méterekkel, de hazaért az elmenés Papíron egy újabb a sprintereknek kedvező etappal folytatódott az idei Párizs-Nizza. Az ötödik szakasz során Salon de Provence és Sisteron között 165 kilométer várt a mezőnyre négy kategorizált emelkedővel, melyből az utolsó alig bő tíz kilométerre a céltól nehezítette a kerekesek dolgát. A nap szökését Jerome Cousin (Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin), Nicolas Edet (Cofidis) és Julien El Fares (Delko Marseille Provence KTM) alkották. Cousin igyekezett begyűjteni a hegyi pontokat, ennek eredményeképpen a nap végére megszerezte a különverseny megkülönböztető trikóját. Az elmenés előnye négy és fél perc környékén tetőzött. Az utolsó tizenöt kilométerre fordulván Politt támadta be szökevénytársait, vele csak Jerome Cousin tudott menni. Két kilométerrel a vége előtt a duó előnye még mindig szűk fél perc körüli volt, így elkezdhettek bizakodni egy esetleges hazaérésben. Végül mindössze négy másodperc előnnyel értek célba, a szakaszt Cousin nyerte Politt előtt, míg a mezőnyhajrában Andre Greipel (Lotto-Soudal) bizonyult a leggyorsabbnak. Összetettben nem változott a sorrend továbbra is Luis Leon Sanchez (Astana) vezet. A verseny Sisteron és Vence között egy 188 kilométeres penzummal folytatódik. [[https://www.youtube.com/v/CUe40f23Emg?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „A végén már iszonyatosan görcsöltek a lábaim, hisz azzal a céllal mentem el a szökésbe, hogy rámegyek a hegyi pontokra – mondta a célba érkezést követően Cousin, aki már a Direct Energie csapatának második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Párizs-Nizzán. – Az utolsó kilométereken próbáltam egy kicsit taktikázni, nem egyszer vesztettem már hasonló szituációban, így inkább egy újfajta manőverrel próbálkoztam. Szerencsére bejött, így megnyertem a szakaszt.”

2018.03.08. - Wout Poels nyerte a Párizs-Nizza egyenkénti időfutamát, Luis Leon Sanchez megtartotta összetettbeli vezetését La Fouillouse és Saint-Etienne között egy mindössze 18,4 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Párizs-Nizza viadala. Az első komolyabb időt Dylan Van Baarle (Sky) repesztette, akitől csapattársa David De La Cruz (Sky) vette át a vezetést. Már ekkor egyértelmű volt, hogy a brit Sky kerekesei rendesen odateszik magukat a kronón. Ennek megfelelően a szakaszt végül a holland Wout Poels (Sky) nyerte, akinek mindössze 25 percre és 33 másodpercre volt szüksége a penzum abszolválásához. A második a spanyol Marc Soler (Movistar), míg a harmadik a francia Julian Alaphilippe (Quick-Step) lett. Összeetetettben a szakaszt a hetedik helyen záró Luis Leon Sanchez (Astana) megtartotta vezető helyét. Előnye az ötödik etap előtt tizenöt másodperc Poels előtt. [[https://www.youtube.com/v/CQPDBnSinAA?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Jelen pillanatban nem tudom, hogy ez a tizenöt másodperc mennyire is sok, remélem, hogy ledolgozható az elkövetkezendő napok során – mondta a díjátadót követően Poels. – A célunk egyértelmű, szeretnénk megnyerni az összetettet. Mellettem Sergio Henao is remek helyen áll, így több kártyánk is van, amit kijátszhatunk.”

2018.03.07. - Jonathan Hivert nyerte a Párizs-Nizza harmadik szakaszát, Luis Leon Sanchez állt az élre összetettben Bourges és Chatel-Guyon között egy 210 kilométeres szakasszal folytatódott a Párizs-Nizza. A penzum három kategorizált emelkedővel rémisztgetett, melyek közül egyik sem volt igazán vészes. Az utolsó kaptató okán kérdéses volt, hogy egy késői támadás végén dőlhet el a szakasz sorsa, esetleg a sprinterek csatázhatnak a győzelemért. A rajtot követően Jay Thomson (Dimension Data), Fabien Grellier (Direct Energie) és Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille Provence-KTM) hármasa menekült előre, a trió legnagyobb előnye hét és fél percnél tetőzött. Az utolsó hegy a Cote de Charbonnieres lábáig azonban utolérték őket, ekkor Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) akciózott, akihez Tim Wellens (Lotto-Soudal) és Jakob Fuglsang (Astana) csatlakozott. Ezt a támadást ellenben hamar megfogták, ám ekkor indított Luis Leon Sanchez (Astana), Remi Di Gregorio (Delko Marseille Provence-KTM) és a szezont kiváló formában kezdő Jonathan Hivert (Direct Energie). Sanchez fantasztikusan ment lefelé, a két francia kerekes alig tudta tartani a tempóját. Végül a hármas bő fél perces előnnyel ért haza, a szakaszt Hivert nyerte Sanchez és Di Gregorio előtt. Összetettben Luis Leon Sanchez vette át a sárga trikót, előnye a 18,4 kilométeres egyenkénti időfutam előtt huszonnyolc másodperc Arnaud Demare (Groupama-FDJ) ellenében. [[https://www.youtube.com/v/l0ZY6BpGkPM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nem nagyon voltak terveim – mondta Hivert nem sokkal a célba érkezést követően. – Megpróbáltam követni a támadást, bár nem volt egyszerű Sanchez tempóját tartani. Tudtam, hogy a végén nekem van a legnagyobb esélyem, amit szerencsére sikerült is kihasználnom, bár egy befutónál sohasem tudhatod, hogy mi fog történni. Körülbelül két hónappal ezelőtt mindkét térdem megműtötték, ennek a tudatában nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerül az idénykezdet.”

2018.03.06. - Bécsi szigor a kölcsönbringák terén Bécs, 2018.03.05. (Eurocomm-PR) – Bécs megelégelte, hogy szanaszét hevernek a kölcsönkerékpárok a városban és szigorú szabályozásra szánta el magát. A kölcsönzőcégeknek megadott határidőn belül el kell szállítaniuk a meghibásodott, vagy rossz helyen leállított kerékpárokat, különben akár 700 euró bírság is kiszabható rájuk. Az új rendelet olyan cégekre vonatkozik, amelyek fix dokkoló állomás nélküli kerékpárokat üzemeltetnek. A szabályozás két hónap múlva lép életbe. Az utóbbi hónapokban elharapózott a kölcsönbringa-probléma Bécsben. Egyre több panasz érkezett rossz helyen leállított vagy meghibásodott kerékpárokra, melyeket az üzemeltetők nem szállítottak el időben. Hogy az idei bringaszezonban már ne heverjenek szanaszét a dokkoló állomás nélkül kölcsönzött biciklik, Bécs város egy szigorú rendeletben szabályozza ezek üzemeltetését. A kerékpárkölcsönző cég hétköznapokon 6 és 18 óra között például a bejelentést követően négy órán belül köteles elszállítani a meghibásodott, valahova ledobott bicikliket. Hétvégén pedig 12 óra a türelmi idő. Az új szabályozás szerint Bécs zöldfelületein eleve nem szabad letenni a bringákat, kivéve, ha azokat az erre kijelölt tárolókba, vagy a városszerte kihelyezett mobil kerékpártárolókba teszik. Olyan útszakaszon vagy járdán sem szabad őket leállítani, ahol akadályozzák a forgalmat. Amennyiben az üzemeltető cégek nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, akkor akár 700 eurós bírságot is kiszabhatnak rájuk. Új szabályok vonatkoznak a kölcsönző cégekre is, akiknek mostantól bécsi székhellyel kell rendelkezniük. A cégek maximum 1.500 kerékpárt üzemeltethetnek, melyeket egyenként akkreditáltatniuk kell. A bicikliket sorszámozzák és a cég ügyfélszolgálati telefonszámát is könnyen látható helyen kell feltüntetni rajtuk. A rendelet két hónap múlva lép érvénybe.

2018.03.06. - Dylan Groenewegen sikere a Párizs-Nizza második szakaszán Egy mondhatni tükörsima 187 kilométeres penzummal folytatódott a 2018-as Párizs-Nizza, mely a várakozásoknak megfelelően a vérbeli sprinterek csatáját hozta. Orsonville és Vierzon között mindössze két gyorsasági részhajrá bonyolította a kerekesek dolgát. A nap szökését Manuele Boaro (Bahrain-Merida), Tiago Machado (Katusha-Alpecin), Olivier Naesen (AG2R La Mondiale), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Anthony Delaplace (Fortuneo-Samsic) és Lars Boom (LottoNL-Jumbo) hatosa alkotta, ám ezt a sort a Groupama-FDJ csapata nem engedte el túlságosan messzire, így Boaro és Machado mentek tovább. A duó legnagyobb előnye bő három percnél tetőzött, de egyértelmű volt, hogy ez a nap a sprinterekről fog szólni. Négy kilométerre a céltól utol is érték őket. A mezőnyhajrát a Quick-Step Floors csapata igyekezett felvezetni, a leggyorsabbnak ellenben Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) bizonyult, aki már az ötödik győzelmét szerezte az idei szezonban. A második Elia Viviani (Quick-Step Floors), míg a harmadik Andre Greipel (Lotto-Soudal) lett. Összetettben Arnaud Demare (Groupama-FDJ) megőrizte vezető helyét. A Párizs-Nizza Bourges és Chatel-Guyon között egy 210 kilométeres penzummal folytatódik. [[https://www.youtube.com/v/-1cSZdScGpg?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nem volt túlságosan könnyű a sprint – így a befutót követően a szezont fantasztikus formában kezdő Groenewegen. – A vége emelkedett, ami rendesen megnehezítette a dolgom. A csapat fantasztikus munkát végzett az utolsó kanyart követően tökéletes helyen engedtek el. Teljes erővel indultam meg, szerencsére nem tudott senki sem követni. Büszke vagyok arra, hogy olyan vetélytársakat előztem meg, mint Viviani, Demare vagy éppen Greipel.”

2018.03.05. - Arnaud Demare javára döntött a célfotó a Párizs-Nizza első szakaszán Chatou és Meudon között egy mindössze 135 kilométeres szakasszal rajtolt el a hetvenhatodik Párizs-Nizza. Az első etap rögtön három harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott, ráadásul a vége is emelkedett. A nap szökését Pierre Rolland (EF Education First-Drapac), Jurgen Roelandts (BMC) és Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic) triója alkotta. Az elmenés túlságosan nagy előnyre nem tett szert a Groupama-FDJ és a Quick-Step Floors által vezetett főmezőny végig kontrol alatt tartotta őket. A szökést bő tizenöt kilométerrel a szakasz vége előtt fogták meg. Egy emelkedős, a végén kockakövekkel borított keskeny út döntött az etap végkimeneteléről. Mintegy két kilométerre a céltól Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) robbantott, miután egy kisebb bukás után megrostálódott a főmezőny. Vuillermoz ellenben nem tartott ki a végéig jöhetett a sprint, melyben négy kerekes szinte egyszerre érte el a célvonalat. Végül csak a célfotó döntött, amely Arnaud Demare (Groupama-FDJ) győzelmét erősítette meg, aki Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) és Christophe Laporte (Cofidis) kettősét utasította maga mögé. [[https://www.youtube.com/v/IXzymu3liGM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Pályafutásom első célfotós győzelmét arattam – így a szakaszt követően a regnáló francia bajnok Demare. – Mivel sohasem történt még korábban ilyen velem, hatalmas öröm volt számomra, amikor bemondták, hogy én nyertem. Szinte biztos voltam benne, hogy második lettem, a végén már csak elkeseredésből löktem be a kerékpárt. Talán soha sem nyertem még ilyen nehéz befutót, ám a célban a családom és az Arnaud Demare szurkolói csoport tagjai vártak, így nem engedhettem el a végét.”

2018.03.04. - Tiesj Benoot nyerte a Strade Bianche klasszikusát, Anna Van der Breggen győzött a hölgyeknél Az időjárás előrejelzéseknek megfelelően a sár volt az úr a tizenkettedik Strade Bianche klasszikusán. A várakozásoknak megfelelően fantasztikus versenyt láthatott a nagyérdemű. A 184 kilométeres penzumból több mint hatvan kilométer vezetett a fehér, ezúttal saras makadámutakon. Az igazi verseny mintegy hetven kilométerrel a cél előtt kezdődött ekkora a mezőny létszáma lefeleződött, végül a célig mindössze ötvenhárom kerékpáros jutott el. Ekkor egy tíz fős sor alakult, melybe név szerint Michał Kwiatkowski (Sky), Alejandro Valverde (Movistar), Jose Joaquin Rojas (Movistar), Wout Van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) , Stefan Kung (BMC), Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Valentin Madouas (FDJ), Daniel Oss (Bora-hansgrohe), Robert Power (Mitchelton-Scott) és Soren Kragh Andersen (Sunweb) keveredett bele, hozzájuk csatlakozott kis idő elteltével Romain Bardet (AG2R La Mondiale). A versenyen első ízben rajthoz álló Bardet nem is sokat nézelődött rögtön tovább is ment. Idővel Wout Van Aert és a szintén a semmiből előkerülő Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) zárkózott fel hozzá. Az utolsó saras részen Benoot robbantott, s végül több mint fél peres előnnyel nyerte meg a versenyt Romain Bardet (AG2R La Mondiale) és Wout Van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) előtt. A regnáló világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) a nyolcadik, míg a címvédő Michal Kwiatkowski (Sky) a harmincadik helyen zárt. [[https://www.youtube.com/v/VqX1T4Mh3ec?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon jó erőben érkeztem meg Bardet és Wout Van Aert mögött – nyilatkozta a célba érkezést követően Benoot. – Amikor korábban átértem a Colle Pinzuton tudtam, hogy jó erőben vagyok, hisz könnyedén felértem a csoportra. Örülök, hogy az első profi győzelmem a Strade Bianche egynaposán arattam, hisz ez egy nagyszerű verseny. Amikor először indultam nyolcadik lettem, de olyannyira vágytam a visszatérésre, hogy még nyaralni is ide jöttünk a barátnőmmel, épp a befutó környékén fagylaltoztunk, amikor legutóbb itt jártunk. Büszkeséggel tölt el ez a győzelem.” A hölgyek versenyét a múlt hét során még Cipruson hegyikerékpározó holland Anna Van der Breggen (Boels-Dolmans) nyerte Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) és Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5) ellenében. A verseny egyetlen magyar résztvevője Király Mónika (S.C Michela Fanini Rox) sajnos nem ért célba.

2018.03.03. - Pályakerékpáros világbajnokság: Cameron Meyer kilencedik vb címe és Kristina Vogel újabb aranyérme foglalta keretbe a harmadik napot Az apeldoorni pályakerékpáros világbajnokság harmadik versenynapján a férfiak 160 körös, 16 részhajrás, 40 kilométeres pontversenyén ismét Lovassy Krisztiánért szurkolhattunk. A magyar versenyző végül a tizenhetedik helyen zárta a futamot, melyet az ausztrál Cameron Meyer nyert meg, aki ezzel már pályafutása kilencedik világbajnoki címét szerezte. A férfiak egyéni üldözőversenyét szintén az országutakról is jól ismert versenyzők uralták. Az olasz Filippo Ganna nyerte a számot a portugál Ivo Oliveira és az orosz Alexander Evtushenko előtt. A hölgyek sprintszámában megszerezte második aranyát a német fenomén Kristina Vogel, aki a döntőben az ausztrál Stephanie Mortont, csak a mindent eldöntő harmadik futamban tudta maga mögé utasítani. A bronzérmet a szeintén német Pauline Sophie Grabosch kaparintotta meg. A női omniumban a hazaiak legnagyobb örömére Kirsten Wild már a második világbajnoki címét szerezte, a dobogó további fokait a dán Amalie Dideriksen és az új-zélandi Rushlee Buchanan foglalták el.

2018.03.02. - Brit, kolumbiai és amerikai aranyak a pályakerékpáros világbajnokság második napján Mint arról már korábban beszámoltunk a férfi scratch versenyben a szám Európa-bajnoki ezüstérmese Lovassy Krisztián a tizennegyedik helyen végzett a hollandiai Apeldoornban rendezett világbajnokságon. Az aranyérmet a fehérorosz Yahueni Karaliok szerezte meg. A férfiak 4000 méteres csapatüldözéses számában Nagy-Britannia – Ed Clancy, Kian Emadi, Ethan Hayter és Charlie Tanfield - 3:53.389-es idővel győzedelmeskedett a döntőben a dán négyest maga mögé utasítva. A bronzcsatából az olaszok kerültek ki nyertesen. Ugyancsak a férfiaknál maradva a Keirint a kolumbiai Fabian Hernando Puertas Zapata nyerte, aki a döntőben a japán Tomoyuki Kawabatát és a német Maximilian Levy-t sprintelte le. A hölgyeknél mindössze a csapatüldözés számban osztottak érmeket, ahol az Egyesült Államok csapata a Kelly Catlin, Chloe Dygert, Kimberly Geist és Jennifer Valente alkotta kvartett szerezte meg az aranyérmet Nagy-Britannia és Olaszország előtt.

2018.03.01. - Holland aranyérmekkel kezdődött a 2018-as pályakerékpáros világbajnokság, Kristina Vogel is megkezdte az éremhalmozást Elrajtolt a 115. pályakerékpáros világbajnokság, melynek ezúttal a hollandiai Apledoorn ad otthont. Az első szám, amelyben érmeket osztottak a férfi csapatsprint volt, ahol az előzetesen esélyesnek kikiáltott új-zélandi trió még a legjobb négy közé sem került be. Az aranyérmet kisebb meglepetésre a hazaiak, nevezetesen Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen és Nils van Thoenderdaal szerezték meg. A dobogó másik két fokára a brit és a francia hármas állhatott fel. A női csapatsprintben ellenben érvényesült a papírforma a német duó magabiztos győzelmével az éremhalmozásra készülő Kristina Vogel megszerezte első aranyát, párja ezúttal Miriam Welte volt. A németek a döntőben a holland kettőst verték, míg a bronzcsatából az oroszok kerültek ki győztesen. A hölgyek tíz kilométeres, negyven körös scratch versenyén szintén hazai aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű Kirsten Wild állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára megelőzve a belga Jolien D’hoore-t és a dán Amalie Dideriksent. A világbajnokság második napján a férfi scratch versenyben Lovassy Krisztiánnak szoríthatunk.

2018.02.28. - A Bora-hansgrohe vezetősége megerősítette, hogy a regnáló világbajnok Peter Sagan ott lesz a Strade Bianche klasszikusán A 2018-as szezont Ausztráliában kezdő Peter Sagan csapata a német Bora-hansgrohe hivatalosan is megerősítette, hogy a háromszoros világbajnok kerekes is ott lesz a március 3-i Strade Bianche egynaposán. A fehér utak pokla a nagy, tradicionális, több mint száz éves múltra visszatekintő klasszikus versenyek árnyékában kezd feltörni pedig az idei még mindig csak a tizenkettedik kiadása. Sagan eddigi pályafutása során szinte minden évben ott volt a klasszikuson, de nyernie még sohasem sikerült, így nagy tervekkel áll rajthoz az idei viadalon. A német sor a Peter Sagan, Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Gregor Mühlberger, Daniel Oss, Christoph Pfingsten és Aleksejs Saramotins alkotta hetessel vág neki a poros utaknak.

2018.02.26. - Február 28. és március 4. között kerül sor a hollandiai Apeldoornban a 2018-as pályakerékpáros világbajnokságra. A verseny közeledtével újfent felbukkan egy régi kérdés, miért versenyeznek a pályakerékpárosok az óramutató járásával ellentétesen?

2018.02.26. - Alejandro Valverde nyerte az Abu Dhabi Körversenyt Qasr Al Muwaiji és a Jebel Hafeet csúcsa között 199 kilométer várt a kerekesekre az Abu Dhabi Kör utolsó, királyszakaszán. Viszonylag hamar kialakult a nap szökése, melybe tíz kerékpáros keveredett bele, név szerint Lawson Craddock (EF Education First-Drapac), Mathias Brandle (Trek-Segafredo), Andre Greipel (Lotto-Soudal), Rudy Barbier (AG2R La Mondiale), Fredrik Frison (Lotto-Soudal), Michael Bresciani (Bardiani-CSF), Nicolo Bonifazio (Trek-Segafredo), Nikolay Trusov (Gazprom-Rusvelo) és Joonas Henttala (Novo Nordisk). Az elmenés legnagyobb előnye tíz perc környékén tetőzött, a mindent eldöntő emelkedő lábáig ellenben az Astana vezette főmezőny két perc alá vitte a differenciát, majd nem sokkal később meg is fogta az elől tempózókat. Mintegy hét kilométerrel a szakasz vége előtt kezdett ténylegesen szétszakadni a főmezőny az összetett éllovasa Rohan Dennis (BMC) is megúszott, ezt kihasználva pedig Alejandro Valverde (Movistar) szinte azonnal támadást indított. Valverde akcióját kezdetben csak Miguel Angel Lopez (Astana) és Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) kettőse tudta átvenni, majd idővel Wilco Kelderman (Team Sunweb), Rafal Majka (Bora-hansgrohe) és Davide Formolo (Bora-hansgrohe) is felért hozzájuk. Ez nem tetszett Angel Lopeznek, aki újabb támadást indított miközben hátrébb Tom Dumoulin (Team Sunweb) mechanikai problémákkal küzdve csapta földhöz kerékpárját. Szűk három kilométerre a céltól Valverde ugrott fel Angel Lopezhez. A sprintet végül a papírformának megfelelően Alejandro Valverde (Movistar) nyerte Miguel Angel Lopez (Astana) előtt. A harmadik helyre kissé lemaradva Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) érkezett. [[https://www.youtube.com/v/hYSWkbXfitI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Alejandro Valverde (Movistar) tizenhét másodperc előnnyel győzedelmeskedett Wilco Kelderman (Team Sunweb) és Miguel Angel Lopez (Astana) előtt. A pontversenyt Elia Viviani (Quick-Step Floors), a fiatalok összevetését Angel Lopez, míg a csapatversenyt a német Bora-hansgrohe sora nyerte.

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések