Külföldi hírek

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
2017.12.13. - A Sky kiválósága Chris Froome fennakadt egy doppingellenőrzésen, bukhatja az idei Vuelta győzelmét.

2017.12.13. - A BMC csapatának jövője csak a 2018-as idény végéig biztosított A minap két új szponzort is bejelentett a BMC csapata. A Sophos egy internetes adatvédelemre specializálódott nagyvállalat, mely több mint százötven országban van jelen és közel százmillió felhasználót véd, míg a svéd J.Lindeberg ruházati cég a versenyzők sport és alkalmi ruházatát biztosítják a jövőben. Jim Ochowicz csapatvezető a svájci 24 Heures lapjának adott nyilatkozatában ellenben kitért arra, hogy nem olyan fényes a helyzet, az amerikai sor helyzete csak a 2018-as idény végéig biztosított. „Még mindig gőzerővel dolgozunk azon, hogy a 2019-es idényre is biztosítsuk a csapat költségvetését – nyilatkozta Ochowicz. – Egyelőre még túl sok forgatókönyvünk van, csupán a motiváció és a kitartásunk az, ami előrevisz bennünket. Andy Rihs tíz éve támogatja a csapatot, így ha úgy dönt, hogy a 2018-as szezon végén kiszáll mögülünk az egy teljesen elfogadható döntés számunkra, hisz már eddig is erőn felül segített minket. Értelemszerűen az a célunk, hogy egy hosszú távú projektet hozzunk létre, pont ezért sürget minket az idő, hisz Greg Van Avermaet és Richie Porte szerződéseit is idő előtt kell meghosszabbítanunk. Pozitívan tekintünk a jövőre, számos céggel tárgyalunk, hogy már a Tour de France előtt bejelenthessük a 2019-es szponzorainkat.”

2017.12.12. - Mitchelton-Scott néven folytatja az Orica csapata Mitchelton-Scott néven folytatják a Greenedge csapatai, azaz a férfi World Tour, a női sor és a kontinentális utánpótláscsapat is. Az Orica bányavállalat a 2017-es idény végeztével távozik Gerry Ryan kerékpáros konzorciumától, s habár hónapokon keresztül keresték a tökéletes befektetőt végül a borászati üzletágban érdekelt Mitchelton lépett elő. A csapat ezzel egyidejűleg bemutatta új mezét is, ami teljesen eltér az eddig megszokottól a zöldet egy sárga-fekete kombináció váltotta. A szerelés az olasz Giordana munkáját dicséri. „Az elmúlt években a Mitchelton legfőbbképpen Ausztrálián belül terjeszkedett, de ma már készen kell állnunk arra is, hogy megcélozzuk az export adta lehetőségeket – szól a cég sajtóközleménye. – A kerékpársport pedig egy egészen kiváló eszköz ahhoz, hogy ismertté tegyük a márkánkat világszerte. A Mitchelton ma már a borászat mellett a turizmust is megcélozza, szállodáinkban az felfrissülni vágyók a teljes kikapcsolódást élvezhetik.” „A jövő hónapban az ausztrál bajnokságon kezdjük a 2018-as idényt, ami tökéletes platformot biztosít a Mitchelton és a Scott további reklámozásához – tette hozzá Gerry Ryan tulajdonos. – Köszönjük az Orica éveken át tartó támogatását, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna, hogy eljussunk idáig. Az Orica örökké részét képezi ennek a csapatnak.”

2017.12.11. - Patrick Lefevere nem hagyta szó nélkül, hogy a Katusha prezentációján az új versenyzők is a csapat mezében pózoltak A Katusha-Alpecin prezentációját követően a hírek nem is elsősorban az ott elhangzottakról szóltak, mint sokkal inkább arról, hogy Marcel Kittel nem megvárva január 1-jét pózolt új csapata mezében. A Katusha valamiért nem tartotta be a szabályokat, hisz Nathan Haas (Dimension Data), Ian Boswell (Team Sky) és Alex Dowsett (Movistar) is a svájci-orosz csapat szerelésében mutatkozott. Később kiderült, hogy a vezetőség engedélyt kért erre a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékeseitől, amit meg is kapott. A Quick-Step Floors csapatvezetője Patrick Lefevere ellenben nem ment el szó nélkül a történtek mellett. „Marcel személyesen is megkeresett, s bár a szerződése december 31-ig a Quick-Step csapatához köti engedélyeztem számára, hogy a Katusha szerelésében fotózkodjon – mondta Lefevere. – Ezzel igazából azt bizonyítottam, hogy mennyire is képmutató a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályrendszere.”

2017.12.10. - Bemutatta 2018-as szerelését a Katusha-Alpecin csapata A spanyolországi Calpe adott otthont a Katusha-Alpecin hivatalos csapatbemutatójának, ahol lehullt a lepel a sor égszínkék-vörös összeállítású szereléséről is. A hírek elsősorban nem is erről szóltak, hanem, hogy Marcel Kittel felrúgva a szabályokat nem megvárva január 1-jét pózolt új csapata mezében. A Katusha valamiért nem tartotta be a szabályokat, hisz Nathan Haas (Dimension Data), Ian Boswell (Team Sky) és Alex Dowsett (Movistar) is a svájci-orosz csapat szerelésében mutatkozott. A keret létszámát huszonhat főben véglegesítették. A Katusha-Alpecin 2018-as kerete: Maxim Belkov (orosz), Jenthe Biermans (belga), Ian Boswell (amerikai), Steff Cras (belga), Alex Dowsett (brit), Matteo Fabbro (olasz), José Gonçalves (portugál), Nathan Haas (ausztrál), Marco Haller (osztrák), Reto Hollenstein (svájci), Robert Kiąerlovski (horvát), Marcel Kittel (német), Pavel Kochetkov (orosz), Viacheslav Kuznetsov (orosz), Maurits Lammertink (holland), Tiago Machado (portugál), Tony Martin (német), Marco Mathis (német), Baptiste Planckaert (belga), Nils Politt (német), Jhonatan Restrepo (kolumbiai), Simon ©pilak (szlovén), Mads Würtz Schmidt (dán), Willie Smit (dél-afrikai), Rick Zabel (német) és Ilnur Zakarin (orosz).

2017.12.09. - Bemutatkozott az Astana csapata Stílusosan Kazahsztán fővárosában, Asztanában tartotta hivatalos prezentációját az Astana World Tour csapata. A nagyszabású esemény a főváros fennállásának huszadik évfordulóját is ünnepelte, melyen tiszteletét tette az ország Sportminisztere Arystanbek Muhamediuly, Asset Isekeshev polgármester és a Kazah Kerékpáros Szövetség elnöke Darkhan Kaletaev. Az est egy megható videóval kezdődött, melyben a tragikus körülmények között elhunyt Michele Scarponira emlékeztek, ezt követően Alexander Vinokourov csapatvezető ragadta magához a szót: „Egy nagyon nehéz idényt hagyunk a hátunk mögött – kezdte Vinokourov. – A csapatban történt változások, a sérülések és a balszerencse is meggátolt minket abban, hogy a tervek szerint haladjunk. Elvesztettük Michele Scarponit, aki továbbra is a szívünkben él, és mindig is ennek a csapatnak lesz a tagja. Az idény második felében újra elkezdtük bebizonyítani azt, hogy az Astana továbbra is a mezőny egyik legjobb csapata. Számos szép győzelmet arattunk mind a World Tourban, mind pedig a nagy körversenyek során. Örömmel konstatáltuk a kazah nemzetiségű sportolók sikereit is. Optimistán tekintünk a jövőbe. A spanyolországi Alteában kezdjük meg a felkészülésünk, bízva abban, hogy egy sikeres szezon állhat előttünk.” Az Astana 2018-as kerete: Pello Bilbao (spanyol), Zhandos Bizhigitov (kazah), Dario Cataldo (olasz), Sergei Chernetckii (orosz), Magnus Cort Nielsen (dán), Laurens De Vreese (belga), Daniil Fominykh (kazah), Omar Fraile (spanyol), Jakob Fuglsang (dán), Oscar Gatto (olasz), Yevgeniy Gidich (kazah), Andriy Grivko (ukrán), Dmitriy Gruzdev (kazah), Jesper Hansen (dán), Jan Hirt (cseh), Hugo Houle (kanadai), Tanel Kangert (észt), Truls Korsaeth (norvég), Bakhtiyar Kozhatayev (kazah), Miguel Ángel López (kolumbiai), Alexey Lutsenko (kazah), Riccardo Minali (olasz), Moreno Moser (olasz), Luis Leon Sanchez (spanyol), Nikita Stalnov (kazah), Ruslan Tleubayev (kazah), Michael Valgren (dán), Davide Villella (olasz), Artyom Zakharov (kazah) és Andrey Zeits (kazah).

2017.12.08. - Prezentált a Bora-hansgrohe csapata A németországi Schiltachban tartotta hivatalos prezentációját a regnáló világbajnok Peter Sagan csapata a Bora-hansgrohe. A sor bemutatta új igazolásait, mezét valamint Ralph Denk csapatvezető vázolta a jövő évi terveket. „Egy nagyon nehéz szezont hagytunk a hátunk mögött, voltak nagyszerű pillanataink, de sajnos hullámvölgyeink is – mondta a csapatvezető. – A Flandriai Körverseny, a Párizs-Roubaix és a Tour de France sem éppen úgy sült el, mint ahogyan azt előzetesen gondoltuk. Első World Tour szezonunkat több mint harminc sikerrel zártuk és egyike voltunk annak a három csapatnak, amely mindhárom nagy körversenyen szerzett etapgyőzelmet. Összességében nem panaszkodhatunk, remek idényt zártunk. Az előttünk álló időszakban rengeteg teljesítménydiagnosztikai vizsgálatot és szélcsatornás tesztet fogunk elvégezni. Szeretnénk a tökéletességre törekedni és a lehető legjobban felkészülni a 2018-as évre. A céljaink egyértelműek, győzni az egyik nagy monumentumon, Top 5-ben zárni valamelyik nagy körverseny összetettjében, visszaszerezni a Tour zöld trikóját és az első ötben végezni a World Tour csapatrangsorban.” A Bora-hansgrohe kerete: Pascal Ackermann (német), Erik Baska (szlovák), Cesare Benedetti (olasz), Sam Bennett (ír), Maciej Bodnar (lengyel), Emanuel Buchmann (német), Marcus Burghardt (német), Davide Formolo (olasz), Felix Grossschartner (osztrák), Peter Kennaugh (brit), Michael Kolar (szlovák), Leopold König (cseh), Patrick Konrad (osztrák), Rafal Majka (lengyel), Jay McCarthy (ausztrál), Gregor Mühlberger (osztrák), Daniel Oss (olasz), Matteo Pelucchi (olasz), Christoph Pfingsten (német), Pawel Poljanski (lengyel), Lukas Pöstlberger (osztrák), Juraj Sagan (szlovák), Peter Sagan (szlovák), Aleksejs Saramotins (lett), Andreas Schillinger (német), Michael Schwarzmann (német) és Rüdiger Selig (német).

2017.12.07. - A Dimension Data csapata nem igazán érti, hogy Sagan miért nem volt hibás abban az ominózus Tour bukásban A dél-afrikai Dimension Data vezetőségé kissé meglepődött, hogy ilyen hamar döntés született Peter Sagan ügyében, pláne úgy, hogy őket nem is értesítették semmiféle meghallgatásról. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség végül nem idézte maga elé az ominózus ügyben a feleket, az UCI illetékesei a minap arra jutottak, hogy a bukás szokványos versenybaleset volt, arról nem Peter Sagan tehet, mivel semmiféle szándékosság nem állt a háttérben. „Mint szakmai stáb, és mint a Dimension Data versenyzőinek képviselői minden körülmény között arra szeretnénk törekedni, hogy a versenyek biztonságosak és élvezetesek lehessenek – szól a Dimension Data sajtóközleménye. – Sajnos azonban az UCI bejelentése magába foglalja az eset tényleges felülvizsgálatát, ami számunkra csak azért meglepő, mivel a mi versenyzőnk esett áldozatául a történteknek. Meglepődtünk, hogy még csak nem is értesítettek minket, és, hogy egyáltalán nem kapunk betekintést az ügybe, pedig mint mondtuk, annak mi vagyunk a legfőbb kárvallottjai. Ennek ismeretében nem igazán értjük, hogy mit jelent az, hogy Peter Sagan nem volt hibás a bukásban?”

2017.12.06. - Peter Sagan neve tisztázódott az UCI-nál a Tour de France-on okozott bukást illetően A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség végül nem idézte maga elé a feleket az idei Tour de France-on történt bukás ügyében, melyben Peter Sagan okozott hatalmas esést, aminek következtében Mark Cavendish a verseny feladására kényszerült, míg Sagant a versenybíróság kizárta. Az immáron háromszoros világbajnok csapata a Bora-hansgrohe a lehető összes helyen fellebbezéssel élt versenyzője diszkvalifikálása miatt. Az UCI illetékesei a minap arra jutottak, hogy a bukás szokványos versenybaleset volt, arról nem Peter Sagan tehet, mivel semmiféle szándékosság nem állt a háttérben. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség egyúttal ígéretet tett arra, hogy a hasonló esetek elkerülése végett bevezet egy segéd videó-bírót, melyen a lehető leghamarabb kielemezhetik a történteket. A Francia Körverseny negyedik szakaszán elsőre szinte mindenki biztos volt abban, hogy a bukást Sagan felelőtlensége okozta, ám a későbbi kikockázott felvételek már elbizonytalanították a szakértőket.

2017.12.05. - Axel Merckx csapata megkapta a pro-kontinentális besorolást Miután a legfőbb névadó szponzor a Hagens Bermans hajlandó volt növelni a csapat felé biztosított büdzsét Axel Merckx lassan legendássá váló utánpótlás-nevelő sora az Axeon-Hagens Bermans pro-kontinentális licencért folyamodik a 2018-as szezonban, amit a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a minap meg is adott számukra. A sportág egyik legjobb U23-as sora eddig több mint húsz kerékpárost adott a World Tour mezőnynek, többek között Taylor Phinney, Lawson Craddock, Alex Dowsett, George Bennett vagy éppen Jasper Stuyven is innen került ki. A csapat céljai a másodosztályban is változatlanok lesznek, leginkább azért látták szükségesnek az előrelépést, hogy például a World Tour szintre fellépő Kaliforniai Körversenyen is rajthoz állhassanak, hisz a viadal rendre a csapat egyik legfőbb céljai között szerepel. „A Hagens-Bermans segítségével megkaptuk a lehetőséget arra, hogy előrelépjünk, mindezek ellenére továbbra is az lesz a legfőbb célunk, hogy a fiatal, de annál tehetségesebb versenyzőket a kerékpársport élmezőnyébe jutassuk – vélekedett a bejelentést követően Axel Merckx. – Az Egyesült Államok legfontosabb versenyein való részvétel elkerülhetetlen számunkra, hisz ezek nélkül a viadalok nélkül nincs lehetőségünk az előrelépésre. A versenyprogramunk már most nagyon erős, hisz a pro-kontinentális licenccel lehetőségünk van további kiemelt versenyeken is rajthoz állni.” A sor egyelőre nyolc versenyzővel kötött szerződést, többek között William Barta, Zeke Mostov vagy éppen az U23-as időfutam világbajnok dán Mikkel Bjerg is a sor erőssége lehet 2018-ban.

2017.12.04. - Nagyon súlyos szemsérülése volt áprilisban Nacer Bouhanninak Áprilisban a Tour of Yorkshire szakaszversenyén bukott hatalmasat a Cofidis sprintere Nacer Bouhanni. Akkor nem nagyon tudtuk, hogy milyen sérülést szenvedett, a napokban viszont egy francia lapnak nyilatkozva elmondta, hogy majdnem elvesztette a látását. „A bukás következtében beütöttem a fejem, aminek eredményeképpen megsérült az egyik látóidegem – nyilatkozta a minap Bouhanni. – Alapvetően elvesztettem a látásom, időnként homályos volt minden, olykor pedig minden megkétszereződött. Akkor nem akartuk a nyilvánosság elé tárni a problémát, úgy véltük ez nem tartozik a nagyközönségre. A fejsérülés miatta egy húsz napos pihenő várt rám. Sajnos még a francia bajnokságon és a Tour de France során is voltak problémáim, szerencsére a kettős látás effektusa addigra elmúlt. Nem voltam még közel sem száz százalékos állapotban, de versenyezni már biztonságosan tudtam. Nem rég voltam kontrollon a Nancy egyetemi kórházban, ahol jó híreket kaptam. Megerősítették, hogy hét hónap elteltével a vizuális képességeim újra tökéletes állapotúak. Nagyon boldog vagyok, mivel az első diagnózis alapján akár egy teljes év is rámehetett volna a látásom helyreállítására.”

2017.12.03. - A negyvenhat esztendős Davide Rebellin a pro-kontinentális Vital Concept csapatánál kopogtatott Az immáron negyvenhatodik életévét taposó Davide Rebellin nem áll még készen arra, hogy szögre akassza a kerékpárját, így elhatározta, hogy még egy évet marad a mezőnyben. 2016-ban már olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az akkor még a lengyel pro-kontinentális CCC Sprandi Polkowice soránál tekerő kerekes már végérvényesen is elhatározta magát és visszavonul. A 2018-ban már a huszonnegyedik profi szezonjára készülő Rebellin idén a Kuwait-Cartucho.es csapatának színeiben megnyerte az indonéz Tour de Banyuwangi Ijen szakaszversenyét, majd az Iráni Körversenyen is nyert etapot. A minap egy francia napilap számolt be arról, hogy megkereste az újonnan létrehozott pro-kontinentális Vital Concept vezetőségét egy esetleges szerződés kapcsán, azonban Jerome Pineau csapatvezető elutasította az elnyűhetetlen veteránt.

2017.12.02. - A legfrissebb pletykák szerint Tom Dumoulin is ott lesz a jövő évi Giro d’Italián Az olasz La Gazetta dello Sport kész tényként közli, hogy a 2017-es Giro d’Italia győztese a holland Tom Dumoulin is ott lesz a jövő évi Olasz Körversenyen. A rózsaszín lap egy az RCS Sporthoz közel álló forrásra hivatkozik, de azt is tudni véli, hogy a Sunweb csapata 2018 januárjában tesz majd hivatalos bejelentést. Ez azt jelentené, hogy az előzetesen a Tour de France-ra várt Froome-Dumoulin csata már a Girón létrejöhet. Vélhetően az eredetileg a Tourra készülő Dumoulin a számára kedvező útvonal miatt választaná a Girót. A hivatalos prezentáción még nem volt hajlandó állást foglalni, de vélhetően Chris Froome és Fabio Aru mellett őt is láthatjuk majd a jövő évi versenyen.

2017.12.01. - Nem kizárt, hogy Thibaut Pinot is megpróbálja a Giro-Tour duplát A Giro d’Italia útvonalának bemutatását követően a brit Chris Froome megerősítette, hogy megpróbálkozik a Giro-Tour duplával. A FDJ kiválósága Thibaut Pinot is úgy nyilatkozott, hogy nagyon tetszik neki az útvonal és nem zárkózik el attól, hogy csatlakozzon Froome-hoz. „Nagyon tetszik a jövő évi Giro d’Italia útvonala – így Pinot az egyik francia lapnak adott nyilatkozatában. – Miután elhagyja Izraelt a verseny rögtön néhány számomra kedvező hegyi etapra kerül sor, nem beszélve a második és a harmadik hét emelkedőiről. Nyolc hegyi befutó lesz, ami egyrészt lehetőséget teremt összetettben, másrészt, ha nem is ez lesz az elsődleges számomra, akkor is megpróbálkozhatok egy-két szakaszgyőzelem megszerzésével. Egyelőre még nem végleges a jövő évi versenyprogramom, de nem zárkózóm el a lehetőség elől.”

2017.11.30. - Chris Froome videóüzenetben jelentette be, hogy rajthoz áll a 2018-as Giro d’Itálián Az elmúlt hetek során elég sokan próbáltak nyomást helyezni az idei Tour de France és Vuelta a Espana győztes Chris Froome vállaira, mégpedig abból az okból kifolyólag, hogy induljon el a jövő évi Olasz Körversenyen. Egyes pletykák szerint az izraeli szervezőség még egy két millió Eurós rajtpénz felajánlásától sem zárkózott el. A Sky kapitánya a milánói prezentáció során videóüzenetben jelentette be, hogy megpróbálkozik a Giro-Tour duplával és ott lesz a 101. Olasz Kör rajtvonalánál. „Ez egy egyedülálló és egyben kihagyhatatlan lehetőség számomra – mondta Froome, aki az első lehet, aki Marco Pantani 1998-as sikerei után megcsinálja a duplát. – Miután idény megnyertem a Tourt és a Vueltát véghezvihetem azt a tettet, hogy két éven belül megnyerjem mindhárom nagy körversenyt, ráadásul egymást követően. Hatalmas motiváció ez számomra, mindezek ellenére természetesen az ötödik Tour győzelmemről sem mondok le, így egy igencsak eseménydús és megterhelő szezon elé nézek. A kerékpáros karrierem Olaszországban kezdődött, több mint három évig itt is éltem, így mindenféleképpen vágytam arra, hogy egy napon visszatérhessek.”

2017.11.29. - Izraelből indulva nyolc hegyi befutó és mindössze negyvennégy kilométernyi időfutam vár a kerekesekre a 2018-as Giro d’Italián.

2017.11.29. - Nyolc pozitív doppingeset a Kolumbiai Körversenyen, 2018-ban nem kap UCI besorolást a viadal Ahogyan arról már korábban beszámoltunk a kolumbiai kerékpársport egyik legígéretesebb fiatalja Robinson Lopez CERA-val akadt fenn, miután a Kolumbiai Körverseny során levett mintájában találták meg a szert. A fiatal kerekes azzal védekezett, hogy becsapták. Sajnos nem ő volt az egyetlen, aki az augusztus 1. és augusztus 13. között rendezett tizenkét szakaszos viadalon lebukott. Robinson mellett Luis Alberto Largo Quintero (Sogamoso-Argos-Cooservicios-Idrs), Jonathan Felipe Paredes Hernandez és Fabio Nelson Montenegro Forero (mindketten Ebsa – Indeportes Boyaca), Edward Fabian Diaz Cardenas (EPM), Luis Fernando Camargo Flechas (Supergiros), Oscar Soliz Vilca (Movistar Club Team) és Juan Carlos Cadena Sastoque (Depormundo-M Bosa-Ramguiflex) is fennakadtak. Közülük hatan a CERA nevű szerrel próbálkoztak, míg Sastoque különböző tesztoszteron készítményekkel bukott. „A doppingvizsgálatokat egy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által megbízott és felkért független doppingellenes ügynökség végezte, nevezetesen a CADF – szól a verseny utólagos sajtóközleménye. – Sajnos az esetek miatt az UCI vélhetően nem adja meg számunkra 2018-ban a 2.2-es besorolást.”

2017.11.28. - Bemutatta 2018-as szerelését a Sky csapata A Sky sora a 2017-es Francia Körversenyen debütált egy fehér szereléssel, amely olyannyira bejött, hogy a brit World Tour alakulat egy hasonló mezzel vág neki a 2018-as szezonnak. A Castelli a héten rántotta le a leplet a mezről. „Célunk, hogy a versenyzőink a legjobb minőségű ruházatot viselhessék a mezőnyben – mondta Dave Brailsford csapatvezető. – A felső rész hátulján lévő függőleges vonal a kezdetektől a Sky mezek részét képezi, így ez ezúttal is megmaradt. Az ikonikus fekete színt felváltotta a fehér, ami hatalmas népszerűségnek örvendett a Tour de France során. A breton csíkos ing által inspirált kék és fekete csikózás is megmaradt, előbbi a World Tour, míg utóbbi az egyéb versenyeken aratott győzelmeket hivatott szimbolizálni. A vonalak hosszúsága a versenyek nehézségét mutatja, így értelemszerűen a leghosszabbak a Tour de France győzelmek jelképei.” A Castelli cégét 1876-ban egy milánói szabó alapította. Kezdetben a helyi balettnek készítettek ruhákat, de később olyan sportegyesületeket támogattak, mint az AC Milan vagy éppen a Juventus labdarúgócsapatai. A kerékpársportba 1910-ben csöppentek bele. Később olyan egykori legendáknak készítettek mezeket, mint Gino Bartali vagy Fausto Coppi.

2017.11.27. - December 1-én a kanadai Miltonban folytatódik a 2017/2018-as pályakerékpáros világkupa-sorozat, ahol a pontversenyben Lovassy Krisztián képviseli a magyar színeket.

2017.11.27. - Mathieu Van der Poel a Flandriencross megnyerésével vigasztalódott Egy nappal a zeveni világkupán elszenvedett fiaskója után a DVV Trophy aktuális fordulóján a Flandriencross viadalán vághatott vissza Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon). A rajtot követően Laurens Sweeck (Era-Circus) lőtt ki, ám a második körben már Van der Poel és Wout Van Aert (Crelan-Charles) kettőse viaskodott az élen. Van der Poel a kör végén növelte a tempót, idővel leszakítva legnagyobb riválisát is, így végül magabiztosan nyerve a versenyt és ezzel már idei tizenötödik győzelmét bezsebelve. A második Van Aert, míg a harmadik Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) lett. „Már a második körben elkezdtem a tempó növelését, semmit sem akartam a véletlenre bízni – nyilatkozta Van der Poel a versenyt követően. – Nagyon nehéz pálya volt, Van Aert üldözött, így nagy volt a hiba lehetősége. Nem éreztem magam a lehető legjobb formában, de igyekeztem harcban lenni a győzelemért és mindent megtenni a siker érdekében.” A hölgyeknél Sanne Cant (Beobank-Corendon) bizonyult a legjobbnak, míg az U23-as fiúknál Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games) győzött.

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések