Külföldi hírek

« első ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ... utolsó »
Országútis hírek külföldről: Chris Froome a Vuelta megnyeréséről álmodik, Rafal Majka a Lengyel Körversenyen tér vissza, továbbra is Van Avermaet vezeti a World Tour ranglistát, megszűnik a BMC utánpótlás sora2017.07.25. - Chris Froome a negyedik Tour győzelmét követően megnyerné a Vueltát is Alig egy nappal pályafutása negyedik Tour de France győzelmét követően Christopher Froome már arról beszélt, hogy nagy tervekkel vág neki a közelgő Vuelta a Espanának, célja a duplázás, szeretné megnyerni a Spanyol Kört is. „A szezon nem ér azzal véget, hogy megnyertem pályafutásom negyedik Francia Körversenyét – nyilatkozta Froome a Tourt követően. – Fantasztikus érzések keringenek bennem, reggel adtam egy pofont magamnak, hogy tudjam, nem álmodom, valóban én nyertem a versenyt. Talán ez volt a legnehezebb Tourom, az útvonal ismeretében is tudható volt, hogy ez nem az a fölényes győzelem lesz, amit alátámasztanak a különbségek is valamint az, hogy Marseille-ig teljesen nyílt volt az összetett végkimenetele. A jövő évi Tourrol egyelőre nem tudok mit mondani, egyszerre csak egy feladatra lehet koncentrálni, most pedig a Vuelta lebeg a szemeim előtt. A Spanyol Kör az egyik kedvenc versenyem, egyszerűen imádom. Fantasztikus lenne a Tourt követően ott is győzedelmeskedni.”

Videós összefoglaló a Tour huszonegyedik szakaszáról2017.07.24. - Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) nyerte az idei Tour utolsó szakaszát, összetettben Christopher Froome (Sky) győzedelmeskedett.

Tour de France hírek: Froome negyedszer nyerte meg a Tourt, Groenewegené a párizsi befutó, tarolt a Sunweb, Thomas De Gendt csalódott, a Sky kereste a legtöbbet a verseny során2017.07.24. - Chris Froome: megtisztelő, hogy olyan legendákkal említenek egy lapon, mint Anquetil, Hinault vagy Indurain Christopher Froome megvédte címét és megnyerte a 2017-es Francia Körversenyt, ezzel négyszeres győztessé avanzsálva. A Sky kerekese Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) és Romain Bardet (AG2R La Mondiale) kettősét szorította le a dobogó legfelső fokáról. „A Champs-Élysées-n sohasem érhet csalódás – nyilatkozta a verseny győztese Chris Froome. – Mindig varázslatos érzés megérkezni ide, a három hét lezárásaként ilyenkor felidéződnek az emlékek. Nagyon boldog vagyok, hogy újra láthatom a feleségem és a kisfiam. Minden Tour győzelmem különbözik a másiktól. Talán az idei volt a legnehezebb sikerem, mivel nagyon erős vetélytársaim voltak. Megtisztelő, hogy olyan legendákkal említenek egy lapon, mint Anquetil, Hinault vagy Indurain, de a jövő évi versenyről még korai lenne nyilatkozni. Már bekerültem a Francia Körverseny történelemkönyveibe, de a jövővel nem szeretnék még foglalkozni, most az ünneplésé a főszerep.”

Groenewegen nyert a Champs-Élysées-n, Christopher Froome a 2017-es Tour győztese2017.07.23. - Montgeronból indulva 103 kilométer várta a kerekeseket a párizsi célvonalig a Tour utolsó, záró szakaszán. Párizsba beérve természetesen a szokásos körpályán igyekeztek dönteni a szakaszgyőzelemről a sprinterek.

Videós összefoglaló a Tour huszadik szakaszáról2017.07.23. - Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) nyerte a Tour huszadik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Bodnar karrierje első Tour-szakaszgyőzelmét szerezte, Froome részsiker nélkül nyerheti az összetettet, Landa egyetlen másodpercre a dobogótól, Romain Bardet nem adhatta fel2017.07.23. - Maciej Bodnar: pályafutásom legcsodálatosabb napja ez Szorosabban nem is alakulhatott volna a Tour de France Marseille-i egyenkéntije. Maciej Bodnar mindössze egyetlen másodperccel előzte meg honfitársát Michal Kwiatkowskit a huszonkét és fél kilométeres táv végén. A Francia Körverseny történetében így először fordult az elő, hogy két lengyel kerékpáros zárjon ugyanazon szakasz első két pozíciójában. Ráadásul Bodnar karrierje első Tour-szakaszgyőzelmét szerezte. „Pályafutásom legcsodálatosabb napja ez – nyilatkozta a szakaszt követően a Bora-Hansgrohe kerekese. – Évek óta hajkurászom ezt a sikert, igencsak sokat vártam rá. Egyetlen dolog fáj, hogy az édesapám már nem élhette meg ezt a pillanatot. Köszönettel tartozom édesanyámnak és a barátnőmnek, akik minden pillanatban mellettem állnak. Persze köszönöm a Bora csapatának, Peter Sagannak és Rafal Majkának, ez a győzelem benneteket is megillet. Nagyon szoros volt a vége, lényegében órákig vártam arra, hogy megelőzzön valaki. Nyugodt voltam, nagyon jó hangulatban telt a várakozás, boldog vagyok a győzelmem nyomán.”

Kettős lengyel siker a Tour Marseille-i időfutamán, Froome magabiztosan védi a sárgát, Bardet dobogója egy másodpercen múlott2017.07.22. - Marseille környékén egy huszonkét és fél kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a Francia Körverseny. A penzum nagy része sík volt, ellenben egy rövid egy kilométer körüli, de átlag 9,5 százalékos emelkedő is nehezítette az útvonalat.

Videós összefoglaló a Tour tizenkilencedik szakaszáról2017.07.22. - Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) nyerte a Tour tizenkilencedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Boasson Hagen hat év után nyert ismét szakaszt a Touron, Froome már nem szeretne felesleges kockázatot vállalni, Van Vlauten jobb időt ment az Izoard emelkedőjére, mint a férfi mezőny többsége2017.07.22. - Edvald Boasson Hagen: itt volt az ideje, hogy ne célfotóval dőljön el az etap végeredménye Második helyeit követően végre összejött a hőn áhított szakaszgyőzelem Edvald Boasson Hagen számára. A Dimension Data norvég kerekese egy körforgalomnál szerzett magának előnyt, majd leszakítva Nikias Arndtot magabiztosan győzött. „Annak ellenére, hogy egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport alakult, remekül dolgoztunk össze a szakasz folyamán – nyilatkozta Boasson Hagen a célba érkezést követően, aki hat év után nyert újra szakaszt a Francia Körversenyen. – Örülök, hogy sikerült egy olyan támadást indítanom a végén, amit már senki sem tudott átvenni. Az idei Tour során már többször is nagyon közel jártam a sikerhez, boldog vagyok, hogy végre sikerült nyernem. Éppen itt volt az ideje, hogy ne célfotóval dőljön el az etap végeredménye.”

Hazaérő szökés, megvan Edvald Boasson Hagen szakaszgyőzelme2017.07.21. - Hazaért a szökés a Tour de France tizenkilencedik szakaszán, a győzelmet Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) zsebelte be, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Videós összefoglaló a Tour tizennyolcadik szakaszáról2017.07.21. - Warren Barguil (Team Sunweb) nyerte a Tour tizennyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Barguil fantasztikus formában, Froome magabiztosan őrizte meg a sárga trikót, Atapumának ezúttal sem sikerült, Annemiek Van Vlauten nyerte a női Tour egynaposát2017.07.21. - Warren Barguil: egy egészen fantasztikus Tourt teljesítek A Col d’Izoard egyik legmeredekebb részén indult meg a pöttyös trikós Warren Barguil a Tour tizennyolcadik szakaszán. A Sunweb csapatának francia kerekese idei második Tour-szakaszgyőzelmét szerezte, miközben matematikailag a hegyi összetett elsőségét is bebiztosította, most már csak el kell jutnia Párizsig. „Eddig is kiváló Francia Körversenyt produkáltam, ezzel a második sikerrel és a hegyi összetett megnyerésével viszont egy egészen fantasztikus Tourt teljesítek – nyilatkozta Barguil a célban. – Nem is nagyon tudom elhinni a történteket, olyan ez mintha még mindig csak álmodnék. Nem gondoltam volna, hogy enyém lesz a pöttyös trikó, csapattársamé Michael Matthews-é a zöld, miközben mindketten két-két szakaszt nyerünk. Hihetetlen. Figyeltem magamra az emelkedőkön, spóroltam az erőmmel, néztem a többieket, majd megpróbáltam. Amikor Alberto Contador egyre előrébb és előrébb jött tudtam, hogy indul. Azon a ponton amikor Mollemát megfogtuk nagyon visszaesett a tempó, ezért inkább továbbmentem. Az utolsó kilométeren értem utol Atapumat, majd a szakaszt is sikerült megnyernem.”

Barguil nyerte a Tour utolsó hegyi erőpróbáját, Froome magabiztosan őrzi a sárga trikót2017.07.20. - A hegyi összetett éllovasa Warren Barguil (Team Sunweb) nyerte a Francia Körverseny tizennyolcadik szakaszát, Christopher Froome (Sky) magabiztosan őrzi összetettbeli vezetését.

Videós összefoglaló a Tour tizenhetedik szakaszáról2017.07.20. - Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Tour tizenhetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Roglic a Tour első szlovén szakaszgyőztese, Froome tart az Izoard emelkedőjétől, Contador újra aktívan versenyzett, Kittel feladta, Matthews az új zöld trikós2017.07.20. - Primoz Roglic: egyelőre nem találom a szavakat A kiváló idényt teljesítő Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) Szlovénia első Tour szakaszgyőzelmét szerezte, nem mellékesen megnyerve a Henri Desgrange különdíjat is, hisz ő haladt át elsőként az idei verseny legmagasabb pontján, a 2642 méteren magasodó Galibier csúcsán. „Egyelőre nem találom a szavakat – nyilatkozta a célba érkezést követően Roglic. – Egyszerűen őrületes, ami történt. Nem is tudom mit mondhatnék, de azzal sem vagyok tisztában, hogy valójában mi is történt. A Tour szakaszgyőzelmem értékét talán csak idővel tudom majd felfogni. Az volt a tervem, hogy mindenféleképpen próbálkozni fogok. Fontos volt számomra ez a nap, mivel a barátnőm és családom a célban várt. Őrületes érzések lettek rajtam úrrá, amikor a célvonalhoz közeledve megláttam őket a szlovén zászlóval a kezükben.”

Primoz Roglic nyerte a Tour 17. szakaszát, Fabio Aru lecsúszott a dobogóról2017.07.19. - A szlovén Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) nyerte a Tour de France tizenhetedik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Videós összefoglaló a Tour tizenhatodik szakaszáról2017.07.19. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour tizenhatodik szakaszát, összetettben továbbra is Christopher Froome (Sky) vezet.

Tour de France hírek: Matthews duplázott, Degenkolb szerint az ausztrál szabálytalan volt, a Quick-Step csapata eddigi legrosszabb napján van túl, Bennett betegség miatt adta fel a versenyt2017.07.19. - Michael Matthews: el sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem A Sunweb ausztrál kerekese Michael Matthews csapata harmadik, személy szerint pedig második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a Tour de France tizenhatodik szakaszán. Matthews a célban nem is nagyon akarta elhinni a történteket. „Nyertem még egy szakaszt ugyanazon a Touron – hitetlenkedett a célba érkezést követően Matthews. – Általában egy szakaszgyőzelemmel is megelégszik az ember, megszerezni a másodikat már jóval nehezebb. El sem hiszem, hogy három nap alatt két etapot is nyertem. Szerettem volna bekerülni a szökésbe, de a Quick-Step Floors csapata minden megmozdulásomat figyelte, nem engedtek el. Amikor hallottam, hogy Kittel leszakadt, nos, onnan kezdődött igazán a számomra a verseny. Elkezdtünk tempót menni, rámentünk a részhajrára, majd a szakaszt is megnyertük ezzel ötven pontot szerezve a pontversenyben és belátható távolságba kerülve Kittelhez."

Matthews tökéletes napja a 16. szakasz oldalszelében2017.07.18. - Michael Matthews (Team Sunweb) nyerte a Tour de France tizenhatodik szakaszát. Az etap végkimeneteléről az oldalszél döntött, több sprinter és esélyes is pórul járt.

Tour de France hírek: Brailsford összetűzése az újságíróval, Froome pánikolt a Col de Peyra Taillade emelkedőjén, Bardet elnézést kért a szurkolók viselkedése miatt, továbbra sincs bejelentés a Quick-Step jövőjét illetően2017.07.18. - Dave Brailsford nem volt hajlandó szóba állni a Cyclingnews újságírójával Viszonylag eseménytelenül telt a Tour de France második pihenőnapja. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Dave Brailsfordhoz a Sky csapatvezetőjéhez kapcsolódik, aki nemes egyszerűséggel odasétált az egyik legnagyobb kerékpáros szakportál a Cyclingnews riporteréhez Barry Ryan-hez, akivel közölte, - hogy őt nem hívták meg, a sajtótájékoztatón csak olyanok vehetnek részt, akikkel szeretnének is beszélni, Ryan pedig általában csak sz..ságokat ír a csapatról. - Brailsford a múlt hét folyamán visszautasította Daniel Benson főszerkesztő megkeresését, aki szeretett volna interjút készíteni a sportvezetővel, elsősorban a Brailsford ellen Nagy-Britanniában folyó vizsgálat ügyében. A Sky nem volt hajlandó a későbbiekben sem kommentálni a történteket.

« első ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések