Magyar hírek

« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... utolsó »
2017.06.11. - Huszonhatodik alkalommal rendezték a Tour de Gyömrő kerékpáros családi sportnapot, ahol 80, 30, 20 és 10 km-es futamokon versenyezhetett a több, mint 500 résztvevő. A 80 km-es táv az Amatőr Kupa sorozat idei 6. fordulója is volt, de a rendezők a versenyzőkön kívül a gyerekekre is gondoltak (ovis futamokkal) és a családosoknak szánt 5 km-es gyömrői túrával. Mivel a magyar csapatok közül többek is külföldön versenyeztek (Szlovák Kör, Oberösterreich Rundfahrt), ezért az utóbbi éveknél talán egy picit gyengébb mezőny gyűlt össze a 80-as távon, ahol a már többször alkalmazott útvonalon haladt a mezőny. Az útminőség kis mértékben javult, kátyúztak végre itt-ott, de még így sem a legjobb ez a tápiószentmártoni kör. A recegős részeket feledtette a versenyzőkkel, hogy a legtöbb faluban egész népes közönség szurkolt a TDGY mezőnyének. Az abszolút győzelmet a nőknél Kenyó Anita (Bátorfi Team) szerezte meg, ő volt az egyetlen lány, aki a 80 fős élbollyal tudott maradni és 1:49 alatt teljesített a távot. Második helyen csapattársa, Benczés Krisztina végzett, harmadik Péteri Niké (Szingo-Balaton Team) lett, mindeketten 10 perc fölötti hátránnyal Anitához képest. A férfiaknál mezőnyhajrá döntött, melyen Szarka Gergely (Kontent-DKSI) sprintelt a legjobban, Hartmann József (Szekszárdi SZKE) és a nagy "öreg", Specziár Viktor (Kőbánya TC) előtt. A résztvevőket ingyenes ebéd is várta a célban, a rajtcsomagban pedig járt egy nagy üveg ásványvíz és egy Nutrixxion zselé is, mindekettőnek nagy haszna volt a rekkenő melegben. A korcsoportos és abszolút eredménylisták a letölthető fájlok között találhatóak. Fotók ITT


2017.06.10. - Az idei mountain-mike Maraton Bajnokságnak Nagykovácsi adott otthont, a már 23. alkalommal megrendezett Crosskovácsi Maraton a község legnagyobb rendezvénye hosszú idők óta. A versenyen három távon állhattak rajthoz a résztvevők, rövid-, közép-, és hosszútáv. Külön kiemelnénk , hogy első alkalommal a Pedelec-tulajdonosok nagy örömére, a Maraton keretein belül Ők is külön versenyszámot kaptak, a hosszútáv előtti fél órás indulással bevethették magukat az erdőbe, hogy kiégessék az elektronokat kerékpárjaik akkumulátoraiból. A maraton OB-n felnőtt férfi elit kategóriában a címvédő Parti András gurult át elsőként a célvonalon, őt követte Dina Márton és Dina Dániel. A felnőtt női kategóriában Benkó Barbi vihette haza az aranyérmet Balázs Beáta és Ringelhann Fanni előtt.

2017.06.10. - Felkerült a VELO.hu eseménynaptárba a 2017.évi Országúti OB-k versenykiírása. Az időfutamra és a mezőnyversenyre is Ibrányban kerül sor, ahol korábban is rendeztek már OB-t. Június 22-én lesznek az időfutamok, a női elit kategória számára 14.8, a férfi elit számára 29.6 km-es távon. A mezőnyversenyeket két napon keresztül rendezik, június 24-én az U19-es és az alatti korcsoportoknak, valamint a Mastereknek és az Amatőröknek is lesz külön értékelés. Június 25-én a férfi elit és U23-as futam távja 177 km, míg a női elit 103.4 km lesznek. Időfutam OB kiírása ITT Mezőnyversenyek kiírása ITT

2017.06.10. - A kerékpáros turizmus magyarországi lehetőségei címmel rendezett szakmai konferenciát június 6-án a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ).

2017.06.10. - Olasz szakaszgyőzelemmel zárult a Szlovák Körverseny második mezőnyszakasza, Kusztor Péter az összetett huszonnyolcadik helyéről várja a folytatást.

2017.06.09. - Június 18-án startol a 10. Mapei Tour de Zalakaros kerékpárverseny. A jubileumi megmérettetésen a kerékpáros legenda, az olasz Andrea Tafi is nyeregbe száll. Az egykori világklasszis egy dedikált meze egy jótékonysági aukció keretében árverésre kerül.

2017.06.09. - Június 7. és 11. között zajlik a 2017-ben kategóriát lépő immár 2.1-es besorolású Szlovák Körverseny, melyen magyar kerékpárosok is szerepelnek.

2017.06.07. - A Novák Cycling Academy Kelet-Európa első, kerékpárra szakosodott sportakadémiája lesz. Románia egyetlen paralimpiai bajnokának tervei között szerepel ötven gyerek kiválasztása, akiket három olimpiai cikluson keresztül végül profi sportolókká neveljen.

2017.06.06. - A Kecskeméti Első Sor által első alkalommal megrendezett Kun Kör elnevezésű rendezvényén a rekkenő hőség és a kellemes, ámde állandó alföldi szél ellenére szép számmal képviseltették magukat a hazai csapatok versenyzői a 145 km-es megmérettetésen. A versenyközpont egy sportpálya területén került elhelyezésre, ennek minden infrastruktúrális előnyével együtt. A pálya a beharangozott kifejezetten rossz útminőséggel ellentétben pozitív csalódást okozott, pár szűk kanyarban a kavicsfelhordás és az utolsó pár km rázatója volt a legnagyobb fejfájást, de közel sem Paris Roubaix-hoz hasonló körülményekre kell gondolni. "Éppen ez adta a karakterét, A szervezők szeretnék, ha igazi tavaszi klasszikussá válhatna a Kun Kör, és jövőre tavaszi időpont keresnek a a versenynaptárban" - mondta Sáfár Tamás főszervező. Az Elit férfi kategóriát "belülről" is megtekinthettük, az első körben sok lószolgatás után egy nyugodalmasabb harmad következett, majd a kör utolsó részében az oldalszél miatt teljesen szétesett a főmezőny. A verseny további részét már csak a befutónál láthattuk, az Elit Férfi dobogó: Kiss Gergő (Epronex) , Hartmann József (Szekszárd), Popovics Gergely (Epronex). Teljes eredménylista a letölthető fájlok között. FOTÓGALÉRIA

2017.06.05. - Péntektől vasárnapig zajlott a ma már tradicionálisnak számító 500+1 kör néven elhíresült nemzetközi kerékpárverseny a csehországi Brno városában. Az idén fennállásának 50. születésnapját ünneplő eseményen számos magyar versenyző is rajthoz állt.

2017.06.05. - Véget ért a 2.2-es besorolású Bihari Körverseny, melyen a MugenRace-Veloki, a Kontent-DKSI és a DeGaVi-Tipográfia csapatai képviselték hazánkat.

2017.06.04. - Újabb remek eredményt ért el a Kontent-DKSI csapatának versenyzője Peák Barnabás, aki a Bihari Körverseny egyenkénti időfutamán a második legjobb időt repesztette.

2017.06.03. - A 16. alkalommal Siófokon, 2017. június 17-én megrendezésre kerülő Tour de Pelson, a velo.hu segítségével a XXIII. Balaton Maraton nevezési díjából 2.000,- Ft és az emblémázott kerékpáros mez rendelésekor is 2.000 - kedvezményt kaphatsz Pünkösd alkalmából!

2017.06.03. - A regnáló olimpiai bajnok Greg van Avermaet (BMC) sikerével zárult a kiemelt kategóriás Luxemburgi Körverseny harmadik szakasza. A 174,8 kilométeres dimbes-dombos penzum végén Van Avermaet csapattársát a versen éllovasát Jean-Pierre Druckert (BMC) hajrázta le, míg a harmadik Alexander Kamp (Team Veloconcept) lett. A viadal egyetlen magyar versenyzője Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) közel tizenkét perces hátránnyal a 83. helyen zárt.

2017.06.02. - Lovassy Krisztián a Luxemburgi Körversenyen, Dér Zsolt Franciaországban, míg számos magyar csapat a Bihari Körön szerepel.

2017.06.02. - A 3000 fős létszámkeret már az előnevezések során betelt, így a balatoni bringás idény egyik legnagyobb kerékpáros túrájára, a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonra a helyszínen már nem lehetett nevezni. A hatalmas érdeklődés mellett zajló eseménynek a nyárias idő is kedvezett, így egész nap verőfényes időben tekerhettek a bringások.

2017.05.31. - A Magyar Kerékpáros Szövetség tavaly novemberben megválasztott elnökének, Sándor Benedeknek néhány héttel ezelőtti lemondását követően, május 31-én a Hungexpo 25-ös pavilonjában tartotta tisztújító közgyűlését a "szövi", mely során új elnököt és elnökségi tagot is választott a 118 tagegyesületből megjelent 54 klub. Az elnökségi pozícióra csak egyetlen jelölés érkezett, Dr. Princzinger Péter lett a szövetség új vezetője, aki egyébként a Magyar Turisztikai Fejlesztési Ügynökség fejlesztési vezérigazgató-helyettese is. A négy alelnöki pozícióra a tagok Arató Gábort, Molnár Dénest, Nagy Ádámot és Törzsök Zsoltot szavazták meg, míg a további négy elnökségi tag helyre Kovács Béla, Sperczel Dániel, Szilasi László és Tóth Árpád kerültek. A névsor alapján elmondható, az előző két elnökségi névsornál sokkal szakmaibb, sportág közelibb elnökség kezdi meg a munkát, melyben most nem a "külsősök" vannak többségben. A felügyelő bizottság elnöki posztját Kovalóczi Áron kapta meg. A közgyűlésen a tisztújításon kívüli másik fontos napirendi pont a 2017-es pénzügyi terv elfogadása volt, melyet az MKSz, az elnökségi tagok munkája alapján készített el és nyújtott be az EMMI felé. A szakágvezetők csak részben értettek egyet a költségvetéstervvel és készítettek egy B verziót is a közgyűlésre. A szakágvezetők szóvívőjeként, a parakerékpáros szakág vezetője, Steiner György ismertette a két költségvetés közötti különbséget, de végül úgy döntött a tagság, hogy az elnökség által beterjesztett verziót szavazta meg, ezzel a szakágvezetők is egyetértettek. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a sportág így az év második felében hozzájuthat (végre) az idei állami támogatásokhoz, míg ha a B verzió került volna elfogadásra, azzal hónapokig jegelve lett volna a pénzhezjutás lehetősége. A szakágvezetők összefogása remek kezdeményezés ezen a téren és a 2018-as költségvetés összeállításakor újra kamatoztathatják ismereteiket.

2017.05.28. - A Gemenc Nagydíj május 27-i szakasza után a magyar válogatott két idegenlégiós bringása, Kusztor Péter és Pelikán János az eredményhirdetést követően autóba pattantak, ma már az Osztrák Kupa dél-karintiai állomásán álltak rajthoz csapatuk, az Amplatz-BMC színeiben. Pelikán tegnap nagyon csalódott lehetett, hogy a hosszú szökése ellenére nem sikerült hazaérnie Szekszárdon, de ma egy szép győzelemmel vígasztalódott a 194 km-es táv végén, melyen 130 induló vett részt. A győztes 500 eurót is nyert a versenykiírás szerint, Kusztiék csapata pedig továbbra is vezeti az Osztrák Kupát.

2017.05.28. - Remek eredményt ért el Miksa Csobán (Hungarofondo) a Mini Párizs-Roubaix versenyen a 15. helyen végzett 220 induló között. A 13 év alatti fiúknak kiírt 35 km-es távon a hat utolsó kockaköves szektor (összesen 10 km rázató) szerepelt az epikus egynapos klasszikus versenyről ismert útvonalából. A befutó, a profikéhoz hasonlóan szintén a Roubaix velodrom-ban volt. A belga Cannibal Team kölcsön versenyzőjeként Csobán mindent megtett egy jó eredményért, az első csoportban tudott maradni, de a cél előtti utolsó rázatón egy kisebb géphibát követően egy csoporttal hátrébb ért célba. A Pokol a kicsiknek is nehéz. :)

« első ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések