Korábbi hírek:

12

Vuelta hírmorzsák a 7. szakaszt követően: Michael Woods igazából nem is akart belekerülni a szökésbe

2020.10.28. - Michael Woods: egyáltalán nem volt az tervben, hogy szökjek Nem kezdődött jól a kanadai Michael Woods számára az idei Vuelta a Espana, hisz már az első szakaszon bukásba keveredett, melynek következtében el is búcsúzhatott összetettbeli álmaitól. Az EF Pro Cycling kiválósága nyerte a viadal hetedik etapját, pedig nem is akart szökésbe kerülni. „Egyáltalán nem volt az tervben, hogy szökjek, de teljesen megbolondult a mezőny, így muszáj volt menni, hogy a mi csapatunkból is legyen elől valaki. Jó erőben voltam, így az emelkedőn megpróbáltam, majd az egy kilométeres kapunál újra akcióba lendültem, ahonnan sikerült is hazaérnem” – mondta Woods, aki szeptember elején a Tirreno-Adriatico során is szerzett egy győzelmet.


Vuelta hírmorzsák az első pihenőnapot követően: Chris Froome egy pop-art stílusú Pinarellóval folytatja, jótékonysági célból

2020.10.27. - Chris Froome egy pop-art festésű Pinarello nyergében folytatja a Spanyol Körversenyt Az INEOS-Grenadiers versenyzője az első pihenőnapon egy egyedi festésű Pinarello Dogma F12-es kerékpárt mutatott be. A dizájn a brazil művész Romero Britto munkája, a bringát a Spanyol Körverseny után árverésre bocsájtják, a befolyt összeget pedig a Best Buddies International alapítvány számára adják át. A nonprofit szervezet célja, hogy lehetőséget teremtsen személyes kapcsolatokra, integrált foglalkoztatásra és inkluzív életre olyan értelmi és fejlődési fogyatékossággal élő emberek számára, akik Down-szindróma, autizmus, Fragile X, Williams-szindróma, agyi bénulás vagy traumás agysérülés következtében szenvednek hátrányt.

Vuelta hírmorzsák a 6. szakaszt követően: egy cipzáron úszott el Roglic piros trikója?

2020.10.26. - Ion Izagirre: a bátyám támadása megteremtette számomra a lehetőséget A baszk Ion Izagirre nyerte a Spanyol Körverseny hatodik szakaszát. Az Astana kerékpárosa testvére támadását követően, a szökevénycsoportból ellépve diadalmaskodott a Formigal emelkedőjén. „Tudtuk, hogy egy nehéz szakasz vár ránk, de a pihenőnap előtt szerettünk volna mindent kiadni magunkból. A bátyám káprázatos munkát végzett, a támadása megteremtette számomra a lehetőséget. Az utolsó kilométer volt a legnehezebb, de sikerült elsőként célba érnem” – mondta Ion a szakaszt követően.


Vuelta hírmorzsák az 5. szakaszt követően: Tim Wellens idén sem maradt győzelem nélkül, Dan Martin megkapta Roglic idejét

2020.10.25. - Tim Wellens: hosszú időbe telt, mire sikerült újra formába kerülnöm A belga Tim Wellens egy nehéz időszakot zárt le azzal, hogy végre megszerezte idei első győzelmet. A Spanyol Körverseny ötödik szakaszán Guillaume Martin és Thymen Arensman társaságában ért haza. „Egy nehéz időszakot zártam le ezzel. Hosszú időbe telt, mire sikerült újra formába kerülnöm. Azzal a céllal érkeztem, hogy megpróbáljak egy szakaszt megnyerni, ami szerencsére már a verseny első felében sikerült” – mondta Wellens nem sokkal a célba érkezést követően.


Vuelta hírmorzsák a 4. szakaszt követően: Sam Bennett és Jasper Philipsen csatáját hozta az első vérbeli mezőnyhajrá

2020.10.24. - Sam Bennett: nagyon gyors szakasz volt, egy hihetetlenül ideges mezőnnyel Az ír Sam Bennett nyerte az idei Spanyol Körverseny első vérbeli mezőnyhajrájával záruló etapját. A Deceuninck-Quick Step kerekese a 2020-as idényben már a hetedik győzelmét ünnepelhette. „Nagyon gyors szakasz volt, egy hihetetlenül ideges mezőnnyel. A csapatom tökéletes munkát végzett, bár az utolsó kanyarban Jasper Philipsen ügyesen beugrott elém, azt hittem, hogy onnan már nincs is esélyem megelőzni őt” – mondta Bennett röviddel a célba érkezést követően.


Vuelta hírmorzsák a 3. szakaszt követően: Dan Martin nagyon várta már ezt a győzelmet, nem lesz hegyi befutó a Tourmalet tetején

2020.10.23. - Dan Martin: nagyon szerettem volna már egy győzelmet szerezni a csapatnak Nem éppen pályafutása legjobb éve a 2020-as esztendő Dan Martin számára, aki mindezek ellenére végre megszerezte azt a bizonyos, hőn áhított diadalt a Spanyol Körverseny harmadik etapján. „Idén többször is közel kerültem már a sikerhez és nagyon szerettem volna már egy győzelmet szerezni a csapatnak, ami végre valahára most összejött. Ez az első kimagasló eredményem, amióta megszületett a gyermekem, hiányzik a családom, régóta nem láttam őket” – mondta a könnyeivel küszködve Martin.


Vuelta hírmorzsák a 2. szakaszt követően: Marc Soler szerezte eddig a Movistar csapatának összes idei győzelmét

2020.10.22. - Marc Soler: mindent beleadtam és már nem is lassítottam a célig A Movistar csapata kézben tartotta a Spanyol Körverseny Lekunberriben véget érő szakaszát, Marc Soler pedig egy késői támadás végén hazaért. Kissé hihetetlen, de ez mindössze az idei második győzelme volt a pamplónai sornak, ráadásul az elsőt is Soler szerezte még februárban. „Egy olyan szakaszon vagyunk túl, amelynek komoly tervekkel vágtunk neki. Nagyon motiváltak voltunk és szerencsére jól sültek el a dolgok. Az Alto de San Miguel de Aralar után mindent beleadtam és már nem is lassítottam a célig” – mondta Soler röviddel a befutót követően.


Vuelta hírmorzsák az 1. szakaszt követően: a szlovének idén már mindhárom nagy körversenyen nyertek szakaszt, Esteban Chaves volt az első etap egyik üde színfoltja

2020.10.21. - Primoz Roglic: ez egy különleges Vuelta Jan Tratnik a Giro d’Italián való győzelmét követően Primoz Roglic révén a Vueltán is szlovén etapsiker született, így délnyugati szomszédunk egyazon évben már mindhárom nagy körversenyen nyert legalább egy szakaszt. „Ez egy különleges Vuelta, nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, így napról napra gondolkodunk, igyekszünk minél több versenyzőnket az élmezőnyben tartani. A csapatunk nagyon erős, komoly tervekkel érkeztünk” – mondta Roglic a díjátadót követően.


Remek mezőny, nehéz hegyi szakaszok, rajtol a Vuelta a Espana

2020.10.20. - Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is viszonylag korán, már 2019 decemberében sor került az idei Spanyol Körverseny prezentációjára, ám a koronavírus pandémia korlátozásai miatt, végül egy egészen elképesztő időpontban, október 20. és november 8. között, tizennyolc szakasszal rendezik meg az év utolsó háromhetes körversenyét.

12