Korábbi hírek:

123Tour de France: Peter Sagan nehéz helyzetbe került a pontverseny megnyerését illetően

2020.09.10. - A tizenegyedik szakasz hektikus sprintjének végén négyen estek be együtt a célba, akik közül Caleb Ewan (Lotto-Soudal) szerezte meg a győzelmet Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) előtt. Sagant végül a zsűri a 85. helyre sorolta vissza, miután Wout van Aert-et (Team Jumbo-Visma) vállal tette arrébb, ezt pedig szabálytalannak minősítették.

Tour de France: Tadej Pogacar már a hetedik összetettben

2020.09.07. - A fiatal szlovén Tadej Pogacar lenyűgöző teljesítményt nyújt élete első Tour de France-án, dinamizmusával és támadó jellemével rázva fel a versenyt. Negyvennégy másodperces hátránnyal, az összetett hetedik helyéről várja a folytatást.


Tour de France hírek: Lutsenko tíz év után nyert újra szakaszt Kazahsztánnak, van Avermaet elégedett, Bernalnak túl nagy volt a tempó

2020.09.04. - Alexey Lutsenko: számomra ez egy nagyon fontos győzelem Alexey Lutsenko nyerte a Francia Körverseny hatodik szakaszát, miután hazaért a nap szökésének egy része. Utoljára 2010-ben ünnepelhetett kazah versenyző, akkor Alexander Vinokourov szerzett etapgyőzelmet. „Ez egy nagyon fontos győzelem számomra. A Tour de France a sportág legfontosabb versenye. Keményen dolgoztam azért, hogy eljussak idáig. Ez egy olyan szakasz volt, amelyet a csapatommal már jó előre kinéztünk. Tudtam, hogy összetettben már elég nagy a hátrányom ahhoz, hogy szökésbe kerülhessek. Alexander Vinokourov csapatvezető tökéletes utasításokat adott, elmondta, hogy melyik az a két kilométer, amely a legnehezebb, és, hogy oda spóroljam az energiáim. A végén Herrada egyre közelebb került, de kitartottam, és nyertem” – mondta röviddel a célba érkezést követően az Astana kerekese Alexey Lutsenko.


123