Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 | 4 »
2018.09.09. - Simon Yates újra pirosban A brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, ezzel két nap után ismét magára öltve az összetett éllovasának járó piros trikót. Nagy kérdés, hogy az idei Giro d’Italia során három etapot is nyerő kerékpáros megőrizheti-e a verseny végéig összetettbeli vezetését? Egy biztos, innentől őt kell a többieknek legyőzni. „Az egész szakasz nagyon nehéz volt, szerencsére sokáig ki tudtam várni, így a lehető legjobbkor indítottam – mondta Yates a célba érkezést követően. – Nem néztem vissza, nem gondolkoztam. Volt egy pici előnyöm és onnantól kezdve végig kellett tolnom. Ezúttal talán jobban megérdemlem a piros trikót, mint néhány nappal ezelőtt, elégedett és boldog vagyok. 2016-ban már versenyeztem a Lagos de Covadongán, bízom benne, hogy a következő etap is hasonló koreográfia szerint alakulhat, mint a mai nap. Ugyanaz a kerékpáros vagyok, mint aki az év elején az Olasz Körversenyen tekert, az egyetlen különbség a felkészülés mikéntjében volt. A Movistar nagyon erős, de próbálok nem figyelni rájuk, igyekszem a saját taktikám megvalósítani.”

2018.09.09. - Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, melynek köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.

2018.09.08. - Simon Yates (Mitchelton-Scott) nyerte a Spanyol Körverseny tizennegyedik szakaszát, melynek köszönhetően összetettben is átvette a vezetést.

2018.09.08. - Oscar Rodriguez, egy nem várt szakaszgyőztes A Vuelta a Espana évek óta remek terepet kínál arra, hogy egy-egy nem várt fiatal tehetség megmutassa magát. 2012-ben egy bizonyos Niaro Quintana is így robbant be a köztudatba, de egy évvel korábban Peter Sagan is itt szerezte meg első szakaszgyőzelmeit. Oscar Rodriguez hatalmas meglepetésre nyerte a La Camperona brutál meredekségű emelkedőjét, ezzel meglepve az élen küzdő Rafal Majka és Dylan Teuns kettősét. A fiatal baszk kerékpáros mindössze huszonhárom esztendősen pályafutása legnagyobb győzelmét aratta. „Nem nagyon tudom feldolgozni még a történeteket, nem gondoltam volna, hogy valaha lesz esélyem egy ilyen nehézségű versenyen szakaszgyőzelmet szerezni – így Oscar Rodriguez a célba érkezést követően. – Próbáltam egyenletes tempóban haladni, a lngemeredekebb részeken is. Nem igazán hittem el, hogy tényleg én nyerek, amikor Majka megindult, úgy voltam vele, hogy meg is nyeri a szakaszt, de aztán egyre közelebb kerültem hozzá. Ez egy csodálatos győzelem a csapat számára, pláne egy ekkora versenyen. Az új Euskaltel-Euskadi megszületett, mi leszünk az a sor, aki minden egyes viadalon a győzelemért harcol, örömet okozva ezzel a baszk szurkolóknak.”

2018.09.08. - A baszk Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) nyerte a Vuelta a Espana tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Jesus Herrada (Cofidis) vezet.

2018.09.07. - A baszk Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) nyerte a Vuelta a Espana tizenharmadik szakaszát, összetettben továbbra is Jesus Herrada (Cofidis) vezet.

2018.09.07. - Alexandre Geniez nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát A francia Alexandre Geniez pályafutása harmadik szakaszgyőzelmét szerezte a Spanyol Körversenyen, 2013-as és 2016-os etapgyőzelmeit követően újabb sikert ünnepelhetett, miután ő bizonyult a leggyorsabbnak a nap végi öt fős sprintben. Az AG2R La Mondiale sora, egy gyengébb Francia Körversenyt követően már a második részsikerét aratta, hisz Geniez mellett már Tony Gallopin is büszkélkedhet egy szakaszgyőzelemmel, ráadásul összetettben is kiválóan áll. „A Giro d’Italiát az összetettben elérhető lehető legjobb eredmény miatt tekertem végig, most azonban szakaszgyőzelmekért harcolok – mondta Geniez röviddel a célba érkezést követően. – Szeretem ezt a versenyt, amit azt hiszem, hogy a korábbi eredményeim is alátámasztanak. Sokat áldoztam fel az edzések során, hogy tökéletes formában vághassak neki ennek a három hétnek. Tizennyolcan voltunk elől, ott volt velünk Vincenzo Nibali is, ekkor még nem voltam túlzottan magabiztos, de amikor szétszakadt a sor, akkor már bíztam abban, hogy lehet esélyem. Jó volt, hogy a végén korán támadtam, nehéz sprint volt, nem nagyon láttuk a szűk úton, hogy hol a célvonal. Nem hittem abban, hogy összejöhet a szakaszgyőzelem, de boldog vagyok, hogy végül is sikerült.”

2018.09.07. - A francia Alexandre Geniez (Groupama-FDJ) nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát, összetettben a Mitchelton-Scott elengedte a szökést, Jesus Herrada (Cofidis) az új piros trikós.

2018.09.06. - A francia Alexandre Geniez (Groupama-FDJ) nyerte a Spanyol Körverseny tizenkettedik szakaszát, összetettben a Mitchelton-Scott elengedte a szökést, Jesus Herrada (Cofidis) az új piros trikós.

2018.09.06. - Alessandro De Marchi: az volt az egyetlen esélyem, hogy mindent megpróbálok az utolsó emelkedőn A BMC olasz versenyzője Alessandro De Marchi újra megpróbálta. Tíz éves pályafutása során mindössze négy profi győzelemmel büszkélkedhet, melyből hármat a Vueltán szerzett. Mondhatni, igazi specialistája a versenynek. A nap szökésében remekül dolgozva, többször próbálkozva sikerült ellépnie Jhonatan Restrepo társaságában, majd a kolumbiai riválisát lerázva szólóban ért haza. „Nem akartam sprintelni Restrepóval, mivel az egy biztos második helyet jelentett volna – mondta De Marchi a célba érkezést követően. – Az volt az egyetlen esélyem, hogy mindent megpróbálok az utolsó emelkedőn. Nem annyira az erőm, mint inkább az eszem vitt előre. Volt egy pillanat, amikor menni kellett. Egy óriási csata volt az egész szakasz, az elején minden egyes próbálkozás jó szökésnek tűnt, aztán a mezőny utolérte azt. Nagyon nehéz volt belekerülni a jó elmenésbe, úgy voltam vele, hogy próbálkozom, aztán meglátjuk. Három év telt el a legutóbbi győzelmem óta. Egy kissé elveszti a motivációját ilyenkor az ember, szükség van arra, hogy időnként győzelmeket szerezzen.”

2018.09.06. - Az olasz Alessandro De Marchi (BMC) nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet

2018.09.05. - Az olasz Alessandro De Marchi (BMC) nyerte a Vuelta a Espana tizenegyedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.05. - Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta a Espana tizedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.04. - Elia Viviani (Quick-Step Floors) nyerte a Vuelta a Espana tizedik szakaszát, összetettben továbbra is Simon Yates (Mitchelton-Scott) vezet.

2018.09.03. - Ben King: soha nem szenvedtem még ennyire, mint az utolsó hegyen Egy újabb kőkemény hegyi befutó a Vuelta a Espanán, ami ismét Ben King sikerét hozta. A Dimension Data amerikai kerekese már a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Spanyol Körön, pedig Bauke Mollema (Trek-Segafredo) hatalmas tempóban indult utána, de húsz másodpercnél közelebb nem tudott kerülni. „A néhány nappal ezelőtti győzelmemnél is úgy fogalmaztam, hogy szakaszt nyerni a Vuelta a Espanán álomszerű – mondta a célba érkezést követően King. – Ez egy fontos célja volt a karrieremnek. Ezúttal pedig megmutattam, hogy képes vagyok az ismétlésre. A csapattal nagyon jól felkészültünk a lehetőségekre. Talán soha nem szenvedtem még ennyire, mint az utolsó hegyen. Kissé ködösek az emlékeim, de biztos, hogy hamarosan feldolgozom az újabb sikerem. Fontos, hogy a Dimension Data és a Qhubeka is újra rivaldafénybe került. Ami a Vuelta folytatását illeti, megyünk tovább, lesznek még olyan etapok, amikor lehet szökni.”

2018.09.03. - Benjamin King (Dimension Data) már a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Vuelta a Espana során, összetettben Simon Yates (Mitchelton-Scott) vette át a piros trikót.

2018.09.02. - Benjamin King (Dimension Data) már a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei Vuelta a Espana során, összetettben Simon Yates (Mitchelton-Scott) vette át a piros trikót.

2018.09.02. - Alejandro Valverde: nagyon motiváló számomra, hogy legyőztem Sagant A Movistar elnyűhetetlen kiválósága Alejandro Valverde lett az első duplázó az idei Spanyol Körversenyen. A pályafutása során már a tizenegyedik Vuelta szakaszgyőzelmét ünneplő kerekes büszke arra, hogy Peter Sagant győzte le a fináléban. „Nagyon nehéz szakasz volt, hatalmas a forróság, ami senkinek sem jó – mondta a célba érkezést követően Valverde. – Igazából nem voltunk biztosak abban, hogy harcolhatunk az etapgyőzelemért, de végül is úgy alakult, hogy sikerült versenyképesnek maradnunk. Közelebb kerültem a piros trikóhoz, ami sokat jelentene a csapatnak, bár számomra a szakaszgyőzelmek ezen a Vueltán fontosabbak. Meglátjuk, hogy úgy alakul-e a dolog, hogy esetleg felvehetem a piros trikót. A következő etap már nagyon más lesz, egy komoly heggyel a végén. Talán az első olyan nap jön, ami igazi különbségeket eredményezhet az összetettben. Öregszem ugyan, de mentálisan és fizikálisan még mindig kiváló erőben vagyok. A csapatom tökéletes helyen engedett el az utolsó ötszáz méteren. Sagan kerekét választottam, s bár először jobbról akartam kerülni, végül mégis a bal oldalon előztem. Nagyon motiváló számomra, hogy legyőztem Petert egy ilyen fináléban. Megvan a győzelem, így teljesen nyugodtan várom a holnapi napot.”

2018.09.02. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny nyolcadik szakaszát, ezzel már a második etapsikerét aratva az idei Vueltán. Összetettben továbbra is Rudy Molard (Groupama-FDJ) vezet.

2018.09.01. - Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Spanyol Körverseny nyolcadik szakaszát, ezzel már a második etapsikerét aratva az idei Vueltán. Összetettben továbbra is Rudy Molard (Groupama-FDJ) vezet.

« 1 | 2 | 3 | 4 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések